WASEL Pro

 • Ценообразуване

  от $ 7.50
  / месец

ProPrivacy.com резултат
6 от 10

резюме

Обобщение за преглед на WASEL Pro

WASEL Pro е функционална VPN услуга, която предлага OpenVPN клиенти за различни платформи, но е възпрепятствана от ниските скорости и сравнително високата цена.

Бързи статистики

 • компетентност
  Холандия
 • Едновременни връзки
  2
 • Държави
  11

Характеристика

WASEL Pro е базиран в Египет и е подчинен на египетските закони, докато компанията-майка iSpire Holding U.A. оперира извън Холандия. Те осигуряват десет OpenVPN и десет L2TP сървъра в осем държави, със сървъри в Индия и Сингапур, както и в Европа и САЩ.

На клиентите се разрешава две връзки към VPN наведнъж, но не и към един и същ сървър / протокол. Съгласно общите условия, споделянето на файлове / P2P е разрешено без ограничение.


Скорост и производителност

От гледна точка на производителността, ние открихме, че услугата на WASEL Pro е доста променлива и определено има тенденция към бавна страна. На сървъра в Обединеното кралство имахме понижения от 1,4Mbps, което стига дотам, че гладкото поточно съдържание с нормална дефиниция може да бъде застрашено, но за общото сърфиране нямахме проблеми. Производителността обикновено се колебаеше около 7Mbps, което е достатъчно за стрийминг на HD съдържание, а колега успя да постигне скорост до 22Mbps, използвайки SSH опцията на клиента.

Тест за скорост на Ostrom UK wasel_speed_uk1 wasel_speed_us1
Няма тест за скорост на VPN, Великобритания. UK OpenVPN, тест за скорост във Великобритания. US OpenVPN, тест за скорост на САЩ.

WASEL Pro използват собствени DNS сървъри, но би било хубаво да ги видите да прилагат защита от течове на DNS в своя клиент на Windows.

Цени и планове

На клиентите на WASEL Pro се предлага единен сервизен план с намаления на месечната цена за закупуване на по-дълги абонаменти наведнъж. Въпреки различията във формулировката на уебсайта, всички планове предлагат една и съща услуга. Плащането месечно за месец излиза 9,99 долара, докато купуването на цяла година предварително поставя месечните разходи на 7,50 долара. Както ще видим по-долу, това е от по-горната страна на предлаганата услуга.

wasel_prices

Безплатен пробен период на пълната услуга се предлага на уебсайта на WASEL Pro, въпреки че в продължение на няколко седмици по време на писането на изпитанието не беше наличен и поддръжката не беше сигурна кога ще бъде възстановена. Вместо това се предлагаше седемдневна гаранция за връщане на парите на новите потребители, които желаят да изпробват услугата. Плащането може да се извърши с помощта на различни услуги, включително кредитни карти, PayPal и банков превод.

Поверителност и сигурност

Както бе посочено по-горе, WASEL Pro предлага избор на OpenVPN или L2TP връзки към техните сървъри, като и двете използват 256-битово криптиране на потока от данни. L2TP удостоверяването използва обществен PSK. За съжаление, поддръжката не ни даде пълен отговор, когато питахме за удостоверяване чрез OpenVPN, но те споменаха, че протоколът, използван за криптиране, е по-старият стандарт BlowFish по подразбиране.

Компанията твърди, че техният VPN е напълно изключен, не записва нито потребителски дейности, нито метаданни за връзката им.

Лесно използване

Уебсайтът на WASEL Pro е малко по-различен от стандартния шаблон на VPN уебсайт, който повечето доставчици използват. Първите впечатления са, за съжаление, от претрупаност и объркване. Наоколо плават много икони, а използваните английски шрифтове не са нито най-четните, нито най-атрактивните. Има полезно разделяне между често задаваните въпроси, поддръжката и зоните за контакт на сайта, които ще обсъдим по-долу, и моменталното въвеждане на чат, което се появява на английската версия на сайта, предлага въведение в арабски език. Бяхме разочаровани и от липсата на информация за техническите аспекти на VPN, като видовете и силните страни на криптирането.

wasel_website

Лесно е обаче да намерите връзката за изтегляне на клиенти и да започнете работа с услугата WASEL Pro. Наличен е и раздел с новини, в който подробно се актуализират и подобряват услугите, макар че е жалко, че няма нищо за временно оттегляне на безплатния пробен период на страницата с новини (или споменава кога може да се върне).

поддържа

Помощ за проблемни или любознателни потребители се предлага от WASEL Pro чрез имейл, уеб чат на живо или чрез посещение на базата знания. Конфузно е, че помощните ресурси на сайта са разделени между две връзки в горната дясна част на страницата и една по-надолу вляво. Често задаваните въпроси, които включват много полезна информация, са отделени от останалата част на поддръжката и за съжаление в нея има някои доста остаряла информация.

Основната база от знания, въпреки че отново съдържа много полезна информация, е трудна за навигиране за сравнение. Поддръжката по имейл е достъпна чрез копиране и поставяне на имейл адреса, намерен под връзката „контакт“, или чрез попълване на форма в „Кликнете тук, за да оставите обратна връзка“.

Открихме променлива времена за отговор по имейл: на въпрос на въпрос относно сървърите, регистрационните файлове и политиката на торентите беше отговорено в рамките на няколко часа, но въпросът ни за протоколи за криптиране чакаше много по-дълго за тъжно непълния отговор.

wasel_livechat

Междувременно услугата за чат на живо на уебсайта никога не ни е карала да чакаме повече от няколко секунди за оперативно действие, но качеството на реакцията тук също е променливо. Това беше освежаващо, ако не и ужасно полезно, за да може един оперативен да изравнява състоянието си, че няма представа какъв може да бъде отговорът на нашия въпрос. Други въпроси се сблъскаха с по-голям успех и въпреки че много от получените отговори бяха предварително опаковани и копирани, това е добре, ако отговори на въпроса и гарантира много бърз отговор.

Процеса

Записвам се

Регистрацията за WASEL Pro е доста безболезнена, но за съжаление изисква въвеждане на пълно име, държава и адрес, както и обичайния имейл адрес и парола. Формулярът дори иска телефонен номер, и въпреки че не е задължително, няма нищо, което да посочи това, докато щракнете върху бутона „регистрирайте се сега“. Възможно е да се фалшифицира цялата тази информация, но ние предпочитаме тя изобщо да не се изисква.

wasel_registration

След регистрацията се изпраща връзка за активиране на дадения имейл адрес и след това потребителите могат да влязат в портала за акаунти на уебсайта, за да настроят своя план и метод на плащане.

Windows VPN клиентът

Windows VPN клиентът на WASEL Pro е функционален и лесен за използване, ако не особено красив. Има опции както да стартирате клиента при стартиране, така и автоматично да установите VPN връзка, което е чудесно, както и да се свържете отново, ако VPN връзката падне по някаква причина. Той се свързва бързо и показва полезна информация, докато е свързан, а има и опция за свързване чрез SSH.
wasel_client

За съжаление имахме и няколко проблема с клиента. Когато VPN не можа да установи връзка, той не ни даде възможност да се откажем или опитаме отново, принуждавайки ни да излезем от клиента и да го рестартираме. Веднъж когато връзката очевидно е спаднала след дълга сесия, свързана с VPN, клиентът стана напълно бездействащ и трябваше да бъде убит с помощта на мениджър на задачи, докато нашата интернет връзка трябваше да бъде нулирана. И от по-малко сериозната страна също може да бъде малко трудно да разберем как да се върнем към диалога за връзка след проучване на областта с опции. Би било хубаво да видите малки детайли като тази, гладена.

Други платформи

Както и техният клиент за Windows, WASEL Pro има клиенти за Mac, iOS и Android, както и ръководство за настройка на L2TP в Linux. Всички клиенти / приложения използват OpenVPN като стандарт.

Приложение за Android

В Google Play Store има две версии на приложението WASEL, едната от които е маркова iWASEL, а другата WASEL Pro. Ако използвате уебсайта WASEL Pro, това е последното, което трябва да изтеглите, тъй като профилите са разделени между двата сайта. Самият клиент работи отлично, с подобна естетичност и функционалност като своя братовчед на Windows и скоростите на сърфиране, докато са свързани, бяха добри.

wasel_android

Има опция за автоматично стартиране на клиента при стартиране на системата, но за съжаление няма опция за стартиране на VPN връзката автоматично.

Заключителни мисли

Има много място за WASEL Pro да излъска и подобри както в основната си услуга, така и в поддръжката, която предлагат на клиентите. Като се има предвид цената, определено бихме искали да видим подобрение в скоростите и по-малко ненужни потребителски данни, поискани за регистрация. В момента обаче те предоставят функционална VPN услуга със силно криптиране и прилични клиенти за повечето основни платформи, а политиката за без регистрация е похвална..

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me