W10Privacy


ProPrivacy.com резултат
8 от 10

резюме

W10Privacy
е безплатен антишпионски инструмент за Windows 10, проектиран от немския разработчик Бернд Шустер. Интуитивното приложение е един изпълним файл, предназначен да облекчи известна болка, причинена при използване на Windows 10, позволявайки на потребителите да променят настройките за поверителност, да блокират реклами и да деактивират функцията за актуализиране на Windows с натискане на няколко бутона.

Обича

  • Безплатно
  • Без инсталация
  • Подкана за възстановяване на системата преди използване
  • 7 езика
  • Категории
  • Препоръки за светофарите
  • Улеснява навигацията в редактора на системния регистър
  • Широка гама от възможности за поверителност

Нехаресвания

  • Няма лента за търсене, за да намерите опции по-бързо
  • Потребителският интерфейс може да бъде по-чист, за да се избегне объркване

Характеристика

Без инсталация

След като бъде изтеглен, W10Privacy дори не се нуждае от инсталиране, за да работи. Просто стартирайте изпълнимия файл в администраторски режим и му позволете да получи достъп до редактора на системния регистър, за да придобие пълна функционалност. Оттам софтуерът действа като едно гише, за да персонализирате всички гореспоменати настройки, без да се налага да се гмурнете в множество менюта или да рискувате да промените нещо, което не трябва да се променя.

Забележка

Windows Defender често маркира W10Privacy като опасен и ви подканва да прекратите изтеглянето. Това е невярно знаме, тъй като W10Privacy е напълно безобиден. Просто щракнете "повече информация" за да направи "тичам" се появява бутон.

Windows Protect PC

Подкажете точката за възстановяване

Въпреки че е възможно в Windows 10, преминаването през системния регистър на Windows 10 често може да бъде предизвикателство за случайния потребител. Предпочитанията са скрити в множество от падащи менюта, които често могат да съдържат непозната терминология и промяната им понякога може да доведе до непредвидени последствия.

Подканите за възстановяване

За щастие, както се препоръчва при докосване до редактора на системния регистър, W10Privacy автоматично подканва потребителя да създаде точка за възстановяване, която след това да се използва за нулиране на промените, ако нещо се обърка.

Опции за поверителност с цветно кодиране

Позицията на Microsoft по отношение на защитата и събирането на данни в най-добрия случай е съмнителна през последните години, което позволява на потребителя да пресява ръчно безкрайни менюта и сложен жаргон, за да достигне приемливо ниво на поверителност. W10Privacy предлага общо 316 опции в 16 категории, състоящи се от поверителност, приложения, телеметрия, търсене, мрежа, Explorer, услуги, ръб, Internet Explorer, OneDrive, задачи, настройка, защитна стена, фонови приложения, потребителски приложения и системни- Apps.

цветово кодирани опции за поверителност

W10Privacy се гордее с това, че е достъпен за всички препоръчвани от цветови кодове действия въз основа на техните странични ефекти за системата. Използвайки структура на светофара, зеленото означава, че потребителят може да промени настройката с почти никакво забележимо падане извън загубата на директната функционалност на опцията. Жълто или кехлибарено се препоръчва условно, като се изисква от потребителя да разгледа опцията, която ще промени, преди да потвърди промените. Ограничените препоръчителни настройки се маркират в червено и могат потенциално да повлияят на системата, ако бъдат променени от тяхното състояние по подразбиране.

Обяснения

Терминологията не е най-приятелската за потребителите без опит, но W10Privacy разработва и обяснява, когато курсорът задържи курсора над опцията. Тези предпочитания също са сортирани в категории, състоящи се от поверителност, приложения, телеметрия, търсене, мрежа, Explorer, услуги, ръб, Internet Explorer, OneDrive, задачи, ощипване, защитна стена, фон-приложения, потребителски приложения и системни приложения. Това прави избора значително по-лесен за разглеждане, но изглежда загуба, че няма функция за търсене, за да се локализират конкретни опции по-бързо.

Деактивиране на актуализацията на Windows в Windows 10 Pro / Enterprise

Майкрософт беше представен за силния си подход към актуализирането на Windows 10, като пачовете често хващат потребителите в неудобни моменти. В последната памет актуализациите на Windows 10 също представляват риск, тъй като потребителите са загубили значителни количества данни поради грешки от страна на издателя. За съжаление потребителите на Windows 10 Home са останали с вграденото отлагане, но потребителите на Pro и Enterprise могат да използват W10Privacy позволява на потребителите да деактивират актуализацията на Windows без да се гмуркат в менюта.

Разбира се, това представлява потенциални рискове за сигурността, тъй като Microsoft вече няма да може да кръпка известни уязвимости. Тези, които използват тази опция, се препоръчва да поддържат върха на актуализациите ръчно, а не да изостават.

Деактивиране и деинсталиране на приложения на Microsoft

Microsoft изпраща Windows 10 с изумително количество приложения на първо ниво. Ако той вече не е предоставен, като облачните му услуги OneNote, приложението за игри Xbox, Groove Music, Camera и Maps, Microsoft се опитва да ви го продаде под формата на Office или своя Windows App Store. W10Privacy позволява на потребителите да деактивират или дори деинсталират приложения на Windows 10 с едно натискане на бутон.

Защо трябва да персонализирате настройките за поверителност в Windows 10?

Microsoft получи много критики за превръщането на Windows 10 в услуга, а не в продукт, налагайки много малко ограничения на данните, които събира по подразбиране. Това прави в името на по-персонализирано изживяване, но това позволява на една компания да компилира сложни профили на много хора.

Някои от тези усилия са получили отрицателна публичност след дебютирането си, като например програма за подобряване на потребителското изживяване на Windows и рекламни идентификатори, но други са много по-малко на носа. „Телеметрия на приложенията“ и „История на дейностите“ дават възможност на компанията да проследява използването на приложенията, разглежданите уебсайтове и до какви файлове се осъществява достъп. Докато Windows винаги е поддържала раздели за местоположението на системите, използващи своя софтуер, Windows 10 има навика да записва разпознаване на реч и почерк, когато е приложимо, за да идентифицира по-добре потребителя.

Известни са дори полезни функции, които помагат за създаването на профили на потребители на Windows 10. Въпреки че докладите за грешки са инженери за своевременно диагностициране и ефективно коригиране на проблеми, те могат също така да предоставят достъп до редица лични данни от хардуер и софтуер до употреба.

Заключителни мисли

Настройките по подразбиране в Windows 10 са абсолютен кошмар за неприкосновеността на личния живот и следователно трябва да бъдат персонализирани, ако потребителите искат да избегнат създаването на профил на Microsoft от Microsoft. W10Privacy е страхотно приложение против шпионин, което прави преминаването на редактора на системния регистър много по-малко от скучна работа и значително по-малко обезсърчаващо за случайни потребители, нови за сцената. Създадено от един разработчик, приложението е напълно безплатно с възможност да дари на Шустер в долния десен ъгъл.

Системата на светофара и допълнителната информация са особено добре дошли, но безпрецедентното количество лесно достъпни опции прави W10Privacy изпъкването. За съжаление, това действа като меч с две остриета, тъй като прави липсата на функционалност за търсене още по-забележима. И все пак е за предпочитане да научите как да заобиколите приложение с много опции, отколкото да използвате конкуренти, които не предлагат толкова голяма сума за вашия долар.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me