VPNTunnel


 • Ценообразуване

  от $ 2.99
  / месец

ProPrivacy.com резултат
4 от 10

резюме

VPNTunnel е бързо разрастваща се шведска услуга за виртуална частна мрежа (VPN), базирана на Сейшелите. Компанията има особено силно присъствие в Европа. Списъкът му със сървъри също включва места в Латинска Америка. Това го прави една от най-добрите услуги за този регион, която често се пренебрегва от VPN индустрията.

Тази VPN услуга ви предоставя набор от възможности за достъп. Те включват избора на персонализирано приложение за устройства с Windows, Android и iOS или стандартен OpenVPN клиент за по-дълъг списък от операционни системи. За информация как да получите достъп до тази VPN безплатно, прочетете нашия преглед.

Бързи статистики

 • компетентност
  Сейшели (със седалище в Швеция)
 • Едновременни връзки
  5
 • Държави
  32

PROS на VPNTunnel

 • Седемдневна гаранция за връщане на парите
 • Тайната тридневна безплатна пробна версия
 • Персонализирано приложение за Windows, Android и iOS
 • Приложение на OpenVPN на трети страни за Windows, Mac OS X, macOS и Linux
 • Разрешение на пет едновременни връзки
 • Без трупи

CONS на VPNTunnel

 • Персонализираното приложение не е достъпно за Macs
 • Без превключвател за убийство
 • Споделянето на файлове не е позволено

Посетете VPNTunnel »

Цени и планове

VPNTunnel е един от най-евтините VPN в индустрията. Едногодишната дисконтирана ставка е особено евтина, когато се изчислява на месечна база. Предлага се и тримесечен период на абонамент, макар и не толкова силно да се отстъпва като едногодишния план.

Всеки период на абонамент отговаря на седемдневна гаранция за връщане на парите. Абонаментът ви дава право да свързвате до пет устройства наведнъж. Споделянето на акаунти обаче е забранено.

Компанията приема голям набор от методи за плащане, включително кредитни карти, PayPal, Bitcoin и банков превод.

Уебсайтът на VPNTunnel няма да ви каже, но ProPrivacy.com ще: можете да получите тридневна безплатна пробна версия на VPNTunnel, ако пишете на екипа за поддръжка чрез страницата за контакти с нас на сайта.

Характеристика

Характеристиките на пакета на компанията са:

 • Повече от 800 сървъра в 31 държави
 • Патентовано приложение за Windows, Android и iOS
 • Многоезично приложение за OpenVPN
 • Протокол за тунелиране от точка до точка (PPTP), протокол за сигурно тунелиране на сокета (SSTP) и протокол за тунелиране на слой 2 (L2TP), наличен за ръчна настройка
 • Няма дневници за активност
 • Разрешение на пет едновременни връзки
 • Няма ограничения за пропускане на данни
 • Многоезичен уебсайт

Сървърната мрежа има силно присъствие в Европа. Освен това има няколко страхотни локации в Латинска Америка, включително Бразилия, Аржентина и Панама.

Посетете VPNTunnel »

Сигурност

VPNTunnel предлага PPTP, SSTP и L2TP / Internet Protocol Security (IPSec) за ръчна настройка. Собствениците на macOS компютри трябва да отбележат, че PPTP не се поддържа от операционната система. Уебсайтът VPNTunnel заявява, че OpenVPN не е наличен за устройства с iOS и Android. Вместо това, тя дава ръчни инструкции за настройка на VPN за тези операционни системи. Съществува обаче OpenVPN GUI интерфейс, който се предлага безплатно за тези операционни системи. По този начин трябва поне да опитате да инсталирате тази версия на вашия смартфон или таблет.

Колкото и да е странно, след като се абонирах за услугата, открих, че всъщност има персонализирано приложение за Windows, Android и iOS. Изглежда, че изявленията на страницата с често задавани въпроси на сайта са силно остарели.

Реализацията на OpenVPN използва криптиране на Blowfish с 128-битов ключ. Повечето VPN използват 256-битов ключ с криптиране на Advanced Encryption Standard (AES). AES е измислен за правителството на САЩ. Това е най-сигурната система за криптиране в света. Някои обаче имат недоверие заради участието на правителството на САЩ в създаването му. Blowfish е уважавана алтернатива. Никой никога не го е пропукал.

По-дългият ключ за криптиране затруднява криптирането. Компютърната програма може просто да работи чрез всяка възможна комбинация от клавиши при груб опит да открие ключа. Колкото по-дълъг е ключът, толкова по-дълго ще отнеме ключът по този метод. Следователно щеше да отнеме много повече време, за да се пробие 256-битов ключ, отколкото 128-битов ключ. Поддръжниците на 128-битовите клавиши посочват, че Blowfish с 128-битов ключ никога не е бил напукан. Използването на 256-битов ключ създава много допълнителна обработка, използване на капацитета на процесора и създаване на дълги закъснения в процеса на комуникация. Това е ненужно парче свръх инженеринг, когато целта е да се усъвършенства в система, която вече е несъбираема.

Шифроване на OpenVPN

 • Шифър: Blowfish-128
 • Auth за данни: HMAC SHA1
 • Ръкостискане: RSA-2048
 • Auth за контрол: HMAC SHA1
 • Предаване на тайна: DHE-2048

Регистри & правен

 • Връзка: Няма
 • Трафик: Няма
 • Държава: Ок

Тези ключове за шифроване на Blowfish трябва да бъдат разпространени, тъй като един и същ ключ криптира и дешифрира съобщение, така че и двете страни във връзката трябва да притежават един и същ ключ. Задачата за разпространение на ключ за криптиране на данни е потенциално слаба точка във всяка система за сигурност. OpenVPN използва система за публични ключове за тази фаза. В този сценарий различен ключ дешифрира съобщение и е невъзможно да се отгатне ключът за декриптиране, ако имате ключ за криптиране. Това означава, че собственикът на ключа може да направи ключа за криптиране публичен. Този публичен ключ е написан на сертификат за сигурност, който също действа като метод за удостоверяване.

Сертификатът за защита се държи на отделен сървър. Първото нещо, което клиентът ще направи, когато се свърже със сървър, е криптиране на съобщение с помощта на публичния ключ, написан на сертификата. Ако сървърът може да дешифрира това съобщение и да отговори на него, той е доказал своята идентичност. Хакер, прихващащ съобщението, няма да може да го дешифрира.

RSA шифърът, използван от VPNTunnel, има 2048-битов ключ. Това е стандарт за VPN индустрията. Въпреки това, най-високият ранг на компаниите е решил да премине до 4096-битов ключ, само за да бъде безопасен.

Голям проблем при използването на стандартния безплатен интерфейс на OpenVPN GUI е, че VPNTunnel не може да включва допълнителни функции за защита. VPN доставчиците със собствени приложения обикновено ги записват в своя персонализиран софтуер. Основната мярка за сигурност, която наистина подобрява стандартното внедряване на OpenVPN, е превключвател за убийство (за блокиране на интернет, ако връзката с VPN се прекъсне). Друга приятна функция за сигурност е автоматичната WiFi защита. Това е особено важно за мобилните устройства.

поверителност

Политиката за поверителност на VPNTunnel е една от най-добрите в бранша. Не съхранява никакви регистрационни файлове. Почти всички VPN казват това, но тогава финият шрифт отдава факта, че те всъщност поддържат регистрационни файлове. VPNTunnel не само не поддържа дневници на активността, но също така не съхранява никакви дневници за връзка. Проблемът с дневника за връзка е аспект, на който много VPN компании се провалят.

Финият печат на VPNTunnel говори с увереност за своите сървъри в Швеция. Компанията започва в Швеция. Собствениците и операторите очевидно все още имат голям интерес към тази страна, въпреки че оперативната база на службата вече е на Сейшелите.

Полицейските сили могат лесно да получат съдебни разпореждания, за да принудят VPN компаниите да предадат своите записи. Наличието на дневници за връзка, съдържащи вашия IP адрес и времеви марки, показващи кога сте били активни, е достатъчно, за да може прокурорите да ви проследят. По този начин отсъствието на регистрационни файлове в VPNTunnel е много, много добро.

За съжаление, компанията продължава да заявява, че тази отлична политика важи само за нейните сървъри в Швеция. Изявлението за политика за поверителност на страницата с често задавани въпроси на уебсайта на VPNTunnel препраща читателя към документа за условията на услугата и политиката за поверителност на компанията за процедурите за регистриране, наложени на сървъри в други страни. Нито една от тези страници обаче не описва каква е политиката на сеч в страни, различни от Швеция. Политиката за поверителност декларира, че компанията не събира лична информация на своите клиенти. Няма обаче конкретно споменаване на третирането на IP адресите на потребителите на VPNTunnel.

За съжаление, условията за услуга изрично забраняват изтеглянето на файлове, защитени с авторски права. Следователно, не трябва да се абонирате за тази услуга, ако се нуждаете от защита за торент.

поддържа

Екипът за поддръжка на клиенти може да се намери чрез услуга за чат на живо на уебсайта. Услугата не винаги е с екип. Известие дали има някой, който присъства на чата на живо, се показва в долната дясна част на уебсайта.

Ако няма никой в ​​бюрото за помощ, можете да оставите съобщение или като кликнете върху известието, или като отидете на страницата за контакт на сайта.

Можете също да се свържете с екипа за поддръжка чрез имейл.

Страницата с често задавани въпроси е друг канал за поддръжка. Информацията там обаче е насочена повече към потенциалните клиенти, а не към помощно средство за отстраняване на неизправности.

Процеса

Записвам се

Когато сте готови да се абонирате, кликнете върху Поръчка в лентата на горното меню на сайта. Кликнете върху периода за абонамент, който искате да закупите, и въведете своя имейл адрес. Не въвеждайте фалшив имейл адрес. Имате нужда от достъп до имейл акаунта, който въвеждате в това поле, защото ще бъде изпратен имейл за потвърждение. Не можете да използвате услугата, докато не потвърдите имейл адреса си. Ако сте ядосани, че това изискване компрометира вашата анонимност, просто създайте акаунт в уеб пощата за горелка за комуникация с VPNTunnel.

Имате изобилни възможности за плащане. Разделът за плащане на екрана се адаптира според типа на плащане, който сте избрали. Отидох за PayPal.

Уверете се, че премахнете отметката от "Активиране на абонамента" опция. В противен случай приключвате с споразумение за повторно фактуриране.

Като потребител на PayPal бях помолен да вляза в акаунта си и да одобря покупката. Тази такса се оценява в щатски долари. Имам долари в моята сметка в PayPal, така че тази транзакция беше проста. Ако нямате долари, парите ще бъдат изтеглени от валутата, която имате в акаунта си в PayPal, и автоматично ще се преобразуват в долари. Ако анулирате абонамента, PayPal счита възстановяването като изтриване на транзакцията. Следователно, ако сте платили от сметка, която е в друга валута, ще получите обратно същата сума. Това важи дори ако курсът на долара се промени между плащането на услугата и получаването на възстановяване.

След като процесът на плащане завърши, ми беше показана страница с благодарности.

Съобщението в тази страница ме притесни, защото ми каза, че мога да анулирам споразумението за повторно фактуриране. Въпреки това бях отменил "Активиране на абонамента" кутия, така че не трябваше да има повтарящо се таксуване в моята сметка. Проверих в акаунта си в PayPal. Нямаше повтарящ се запис за плащане за онлайн продажби, което е името за фактуриране, използвано от VPNTunnel.

Кликнете върху бутона в екрана благодаря, за да настроите акаунт и да изтеглите VPN софтуера. След като създадете потребителското си име и парола, получавате достъп до клиентската зона на уебсайта. Тук можете да изтеглите приложението.

Досадно, процесът на инсталиране на приложение изисква да рестартирате компютъра си.

Ще получите три имейла относно абонамента си. Първият се отнася до вашия акаунт и има бутон за валидиране в него. Трябва да потвърдите своя имейл адрес, преди услугата да работи. Вторият имейл е само благодаря. Третата е разписка от платежния процесор.

VPNTunnel на Windows VPN клиент

Процесът на инсталиране трябва да създаде пряк път на вашия работен плот. Кликнете върху него, за да отворите приложението VPNTunnel.

Вашето потребителско име и парола за приложението са идентификационните данни, които сте задали веднага след като сте платили за услугата. Необходимо е да ги въведете само при първия достъп до приложението. След това системата ще ви влезе автоматично.

Приложението е добре изложено и няма нужда да сте експерт, за да го използвате. В горната част на екрана се показва вашето текущо местоположение. След това имате падащ списък, който ви дава опции за VPN протокол. Това е чудесна функция, но най-добрият ви залог е да оставите тази настройка по подразбиране, която е OpenVPN over User Datagram Protocol (UDP). Единствената ви друга задача е да изберете местоположение и натиснете Connect.

Опциите за настройки на приложението са ограничени. Ще бъде наистина хубаво да видите ключ за убийство и автоматична WiFi защита. Въпреки това, чрез активиране "Стартирайте програма с Windows" и "Автоматично се свържете отново, ако връзката е отпаднала," можете да се доближите до тези две изисквания.

Можете също да промените езиковите настройки на приложението. Има опции за английски, френски, немски, руски, испански и шведски.

По-нататък в екрана са опции за определяне на порта, към който отиват вашите връзки. Вероятно обаче трябва да ги оставите на мира, освен ако не сте специалист по работа в мрежа.

Производителност (тестове за скорост, DNS, WebRTC и IPv6)

Проведох тестове за скорост на услугата VPNTunnel, използвайки OpenVPN през UDP.

За всеки случай извърших пет тестови серии с testmy.net от място в Карибите. Връзките със САЩ бяха направени със сървър в Маями. Тестовете във Великобритания отидоха на сървър в Лондон.

Използвах IPLocation.net, за да тествам действителното местоположение на VPNTunnel сървърите, до които съм имал достъп. Първо избрах VPN сървъра в Ню Йорк. Приложението отчете новото ми местоположение като Parsippany, Ню Джърси. Това не е точно Ню Йорк, но е достатъчно близо. IPLocation събира резултати от пет системи за геолокация. Двама от тях съобщиха за истинското ми местоположение в Парсипани, Ню Джърси, един реши, че съм в Нюарк, Ню Джърси, друг каза, че съм в Гарвуд, Ню Джърси, а последният мислех, че съм в Ню Йорк.

Прекъснах връзката със сървъра и се свързах отново. Този път приложението ми каза, че съм в Ню Йорк. IPLocation отчете местоположението ми като New York Garden City (два гласа), Westbury в Ню Йорк, Lingwood, Тексас и Лондонското Сити във Великобритания.

За втори северноамерикански VPN сървър исках да пробвам местоположение в Канада. Така получих достъп до сървъра VPNTunnel в Торонто. Връзката обаче не успя. Опитах мястото на VPNTunnel вместо в Монреал. Само един член на панела на IPLocation отчете това местоположение като Монреал. Три мислеха, че съм в Сен Куентин, Ню Брънсуик, и един заяви, че съм в Карвел, Алберта.

Скоростите, отчетени за моето местоположение в Монреал, бяха толкова бавни, че изглеждаха нереалистични, затова прекъснах връзката и след това опитах отново. IPLocation донесе точно същите резултати. Скоростите все още бяха невъзможно бавни. Направих всички възможни стъпки, за да дам на VPNTunnel справедлив шанс и да изключа възможността резултатите да бъдат несправедливо нарушени от други фактори. Тестовете за скорост на канадския сървър обаче бяха ужасни всеки път.

VPNTunnel има три сървъра във Великобритания. Една от тях е настроена за BBC iPlayer. Тъй като исках да тествам способностите на услугата да влиза в услуги за стрийминг на видео от чужбина, избрах тази опция. Резултатите от IPLocation, когато бях свързан с този сървър, буквално бяха из цялата карта. Една от петте основни служби за откриване мислеше, че съм в Йоханесбург, Южна Африка. Една служба за откриване ми каза, че съм в Мейдънхед, а друга каза, че съм в Бромли - две места в Кент, във Великобритания. Останалите две служби видяха, че съм във Великобритания, но не можах да посоча точното си местоположение.

За съжаление, скоростите, предлагани от този сървър, бяха твърде ниски, за да поточно видео.

Не успях да установя връзка със сървъра VPNTunnel в Лондон, така че се свързах със сървъра на Ковънтри. Петте IPLocation услуги поставиха този сървър в Ковънтри или Ръгби, който е точно в съседство.

Скорости за изтегляне на VPNTunnel

Скорости за качване на VPNTunnel

Графиките показват най-високата, най-ниската и средната скорост за всеки сървър и местоположение.

Сървърите в Ню Йорк и Ковънтри дадоха уважавана скорост както за изтегляне, така и за качване.

Извърших повече тестове с ipleak.net, докато бях свързан със сървъра VPNTunnel в Ню Йорк, за да проверя течовете на система от имена на домейни (DNS) и грешката в мрежата за комуникация в реално време (WebRTC). Този сайт отчете моето местоположение като Parsippany, Ню Джърси и срещнах обаждания към само два DNS сървъра. Едната от тях беше в Аризона, а другата - в Швеция. Това е необичайно. Нито един от тях обаче не даде истинското ми местоположение в Доминиканската република.

Докато все още съм свързан със сървъра в Ню Йорк, получих достъп до тестовия сайт doileak.net. Това също откри моето местоположение като в САЩ. Този тестов сайт не може да открие несъответствия в WebRTC или DNS течове.

Моят доставчик на интернет услуги не използва адреси на Internet Protocol версия 6 (IPv6), така че не успях да тествам за течове на IPv6.

Услуги за стрийминг

Тествах достъп до редица услуги за стрийминг на видео, за да проверя дали VPNTunnel може да заобиколи блоковете им за достъп в чужбина. Докато бях свързан със сървъра в Ню Йорк, не успях да заредя уебсайта на Netflix. Грешката, върната от браузъра ми, заяви, че на уебсайта му е отнело твърде много време. Въпреки това, в същото време успях да вляза в Yahoo и Facebook без проблеми. ABC забеляза VPN и отказа да достави видео. Също така не можах да гледам видео в NBC, което е лошо, тъй като системата за откриване на VPN на този сайт има много ниска лента.

Свързах се със сървъра VPNTunnel, предназначен за достъп до BBC iPlayer. BBC обаче забеляза VPN и не ми позволи да гледам видео. Netflix UK също отказа да ми предостави видео. Канал 4 ми позволи да гледам. Скоростите на прехвърляне обаче бяха твърде бавни и възпроизвеждането се спря за дълги периоди.

Сървърът на Ковънтри имаше много по-добри скорости, така че успях да гледам видеоклип от уебсайта на Channel 4 удобно. Въпреки това, Netflix UK и BBC iPlayer все още не ми позволяваха да гледам.

Други платформи

Персонализираното приложение VPNTunnel е достъпно за устройства с Windows, Android и iOS.

VPNTunnel може да се използва с интерфейса на OpenVPN GUI на Windows, Mac OS X, macOS и Linux. Компанията заявява, че системата OpenVPN не е достъпна за потребителите на мобилни устройства. Има обаче OpenVPN интерфейси, достъпни безплатно за операционни системи iOS и Android. Тези OpenVPN интерфейси разчитат на OVPN файлове за конфигуриране на връзки към сървъри. OVPN файловете, доставяни от VPNTunnel, трябва да са съвместими с всеки отворен код, незащитена OpenVPN интерфейс.

VPNTunnel изпълнява PPTP, SSTP и L2TP сървъри, към които клиентите могат да се свържат, като настройват VPN ръчно на своите операционни системи. PPTP не се поддържа в macOS, но може да се използва в Windows, Mac OS X, iOS, Android и Linux. SSTP и L2TP могат да се използват за всички тези операционни системи, както и за macOS.

Преглед на VPNTunnel: Заключение

VPNTunnel зле трябва да актуализира уебсайта си, защото не споменава своето персонализирано приложение навсякъде на своите страници за продажби. Наличието на това приложение става ясно само след като сте се регистрирали. Собствениците на мобилни устройства няма да си направят труда да се абонират за тази услуга, тъй като уебсайтът им казва, че за тях има само PPTP и L2TP и те ще трябва да настроят VPN ръчно, което не е вярно.

Трябва да избягвате VPNTunnel, ако искате да изтегляте файлове с торенти, тъй като условията за услуга забраняват използването на мрежата за тази дейност. VPN също не е от полза за опит за влизане в стрийминг услуги от чужбина.

Харесвах:

 • Седемдневна гаранция за връщане на парите
 • Многоезичен сайт и приложение
 • Приема PayPal и Bitcoin
 • Неограничени данни
 • Онлайн чат за поддръжка

Не бях толкова сигурен в:

 • Онлайн чатът рядко се поддържа

Мразех:

 • Забрана на партньорските изтегляния (P2P)
 • Някои сървъри не са налични
 • Някои сървъри са много бавни
 • Не може да се включи в много услуги за стрийминг на видео

Мистично е, че VPNTunnel предлага тридневна безплатна пробна версия, но предоставя тази информация достъпна за клиентите само след като са платили. Може би компанията не иска лошата производителност на много от сървърите си да бъде разкрита пред потенциалните клиенти.

Посетете VPNTunnel »

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me