UltraVPN

 • Ценообразуване

  от $ 3.75
  / месец

 • Достъпно на:


  • андроид

  • IOS

  • Windows

  • MacOS
 • деблокира:


  • iPlayer

UltraVPN е доставчик на VPN, базиран във Великобритания, който беше пуснат за първи път през 2006 г. от Network Protect Limited. Има приложения за Windows, Mac, iOS и Android. Приложенията за настолни компютри имат всички най-важни VPN функции - Killswitch, DNS защита от теч и силно криптиране на OpenVPN. Мобилните приложения са много по-основни; предоставяйки нищо освен избор на сървъри.

ProPrivacy.com резултат
3.9 от 10

резюме

Що се отнася до скоростите, този VPN е малко бавен в сравнение с някои услуги с подобна цена. Въпреки това, той трябва да ви позволи да стриймвате в HD. И тази VPN деблокира Netflix (използвайки своите Ultraflix сървъри) и BBC iPlayer - така че е добра поточна VPN. VPNUltra също позволява разрешаване на торенти и определено VPN може да се счита за евтин. Въпреки това, заслужава да се отбележи, че тази политика за поверителност на VPN гласи, че поддържа логове за връзка до IP адреси. В този преглед на UltraVPN ние разглеждаме задълбочено всеки аспект на тази услуга, за да проверим дали си струва да харчите парите си.

Бързи статистики

 • компетентност
  Великобритания
 • Едновременни връзки
  3
 • Държави
  34

Цена

12 месец

$ 3.75
на месец


6 месеца

$ 5.99
на месец

1 месец

$ 7.99
на месец

Подобно на по-голямата част от VPN, UltraVPN може да бъде закупен в три различни абонамента; месечен план, тримесечен план и годишен план.

Ценообразуване

Както обикновено се случва, UltraVPN дава на потребителите, които се абонират за по-дълъг период от време, по-големи отстъпки. Тази ценова структура е предназначена да възнаграждава клиентите, които се ангажират с услугата. Освен тези отстъпки, всички абонаментни планове са идентични и всички потребители получават достъп до всички сървъри и VPN функции.

При цена от 7,99 долара за един месец, този VPN е изключително конкурентен, а годишната му цена от 45 долара - или еквивалентната стойност на 3,75 долара - прави UltraVPN една от по-евтините VPN мрежи на пазара.

Интересното е обаче, че ако щракнете върху страницата за регистрация и изчакате известно време - и след това щракнете отново върху - ще ви се предложат още 70% отстъпка. Това намалява разходите за годишен абонамент до едва 27 долара (или еквивалента на 2,25 долара на месец). Това е отлична цена, затова горещо препоръчваме да изчакате страницата, за да ви предложи тази автоматизирана отстъпка.

ultaVPN отстъпки

Харесва ни също, че този VPN предоставя 30-дневна гаранция за връщане на парите, което означава, че можете да го изпробвате, без да се притеснявате да рискувате вашите пари.

Най-впечатляващо от всички? UltraVPN предоставя 7-дневна безплатна пробна версия, която е достъпна за всички потребители, просто като изтеглите и инсталирате софтуера на вашето устройство. След като създадете безплатен акаунт, можете незабавно да започнете да използвате VPN безплатно, без да предоставяте данни за плащане. Това е изключително рядко и е нещо, което наистина харесваме в тази услуга.

Опции за плащане UltraVPN

Всеки, който реши да получи абонамент с UltraVPN, може да избере да плати или с кредитна или дебитна карта. UltraVPN приема Visa, Mastercard, Amex и Discover. Абонатите могат да плащат и чрез PayPal. За съжаление, Ultra VPN не приема криптовалути, което означава, че не можете да плащате анонимно за услугата.

Разблокирайте Netflix?

UltraVPN е сред все по-тънкия брой VPN услуги, които все още успяват да деблокират популярни стрийминг услуги като Netflix US и BBC iPlayer. С платена сметка получавате достъп до Ultraflix UK в Лондон, Ultraflix US в Ню Йорк, както и Ultraflix Japan и Ultraflix Canada. Въпреки това, заслужава да се отбележи, че няма да имате достъп до Netflix в 7-дневния безплатен пробен период, тъй като сървърите „Ultraflix“ са достъпни само на платени акаунти.

Намерихме BBC iPlayer да е достъпен на всичките му сървъри във Великобритания, което е чудесно. В допълнение, ние се опитахме да получим достъп до hulu на неговите сървъри в САЩ, но с тъга съобщаваме, че UltraVPN не е в състояние да деблокира тази услуга. Така че, ако hulu ви интересува, ще трябва да пазарувате на друго място.

Като цяло обаче сме впечатлени от тази сравнително евтина способност на VPN да отблокира потоци, което определено ще бъде точка за продажба за много потребители.

Характеристика

Избор на порт
Препращане на порт
Едновременни връзки 3
Общо сървъри сто
Държави 34
Поддръжка на рутери
Поддържани рутери Домат, DD-WRT
Голи метални или виртуални сървъри Разбъркайте
Torrenting

UltraVPN е услуга, която е изключително безсмислена. Той е с ниски характеристики и няма нито една от най-горните функции, които можете да намерите с много VPN услуги.

Попитахме доставчика дали Torrenting е позволено и той ни каза, че Torrenting е възможен на всичките му сървъри (макар че не промотира активно или рекламира, използвайки услугата за Torrenting). Въпреки това, P2P не е ограничен и BitTorrent, utorrent и т.н., всички работят добре с UltraVPN. Следователно дали решите да използвате BitTorrent, използвайки тази услуга, зависи от вашия собствен личен модел на заплаха (това е базиран в Обединеното кралство VPN и в съответствие със собствената си политика за поверителност запазва регистрационни файлове). Въпреки това като цяло Torrenting трябва да бъде непроблемен.

По-долу можете да видите всички функции, които UltravPN предоставя на своите потребители:

 • Сървъри в над 50 страни

 • Силно OpenVPN и IKEv2 криптиране

 • 24/7 поддръжка за чат на живо

 • Приложения за Windows, Mac, Android, iOS и Amazon Firestick

 • Killswitch и в двете настолни приложения

 • Разблокирайте Netflix US

 • 7-дневна безплатна пробна версия (не е необходима карта)

 • 30-дневна гаранция за връщане на парите

Скорост и производителност

Тестваме скоростите на VPN с помощта на научна, базирана на сървъра система за тестване на скоростта. Това ни позволява да тестваме различни VPN сървъри три пъти на ден - за да получим точни и актуални резултати за работата на тези VPN.

В момента на публикуването, ние все още чакаме на тестовите сървъри UltraVPN да предоставят данни. Поради тази причина тествахме VPN на ръка, използвайки speedtest.net. Тествахме австрийския сървър на 50 Mbps връзка и установихме, че скоростта на изтегляне надвишава наполовина до 20 Mbps. Сървърът на Великобритания / Лондон намали скоростта ни в интернет до едва 8,76 Mbps, това е изключително бавно - представлява спад от 43 Mbps. След това тествахме американски лесен сървър на брега във Вашингтон. Отново това намали интернет връзката ни само до 13 Mbps. Въпреки че това е по-бързо от сървъра в Обединеното кралство, то все още е разочароващо, защото загубихме приблизително три четвърти от скоростта на базовата си връзка.

Като цяло тези резултати са малко загрижени и ще бъдем изключително заинтересовани да видим как се държи, когато го тестваме старателно с нашата сървърна система. Така че, моля, проверете след няколко седмици за тези актуализирани резултати. Междувременно внимавайте за този VPN - защото скоростите на връзката, които са толкова ниски на сървъра във Великобритания, са лош знак.

Тестове за теч

Открит е теч на IPv6?
Установено е теч на WebRTC?
Открит е теч на IPv4?

Трябва да се проверят VPN-тата, за да се провери дали функционират правилно. Всяко изтичане може да означава, че VPN предоставя невярно чувство за сигурност, без да предоставя конфиденциалността, за която твърди.

За да гарантираме, че VPN функционира правилно, проверихме дали има течове на IP, течове на DNS и течове на WebRTC на компютър, работещ под Windows 10. Тествахме VPN както на IPv4, така и на IPv6 връзки, за да гарантираме, че VPN не търпи изтичане на нито една от двете.

По време на нашите тестове открихме много сериозни течове на DNS както на IPv4, така и на IPv6. Това означава, че вашият интернет доставчик може да вижда точно какви уебсайтове, които посещавате, когато използвате тази VPN. Ние обаче не сме отстранили течове на IP или WebRTC течове на IPv4 или IPv6. Въпреки това, заслужава да се отбележи, че защитната стена трябва да бъде включена, за да се избегне изтичането на IP в IPv6 (ако не разрешите тази настройка, ще получите прави IPV6 IP течове).

По-долу можете да видите течовете на DNS, които срещнахме при тестване на IPv6 връзка:

DNS теч 1

Въпреки че този VPN страда само от течове на DNS, това все още е голям проблем, защото това означава, че вашият интернет доставчик може да проследява всички ваши DNS заявки и следователно знае точно какви уебсайтове посещавате.

По-долу можете да видите как тя се представи на IPv4, когато ръчно деактивирахме IPv6:

DNS теч 2

На много по-щастлива бележка, ние имахме възможността да тестваме Android клиента за течове на IPv4 връзка и установихме, че няма изтичане. По този начин UltraVPN изглежда много по-сигурен в Android, отколкото на десктоп на Windows (стига да го използвате на IPv4 връзка).

За да проверите UltraVPN за течове сами и да проверите нашите открития, просто посетете уебсайтове като ipleak.net, test-ipv6.com или doileak.net.

Поверителност и сигурност

UltraVPN е базиран в Обединеното кралство, което технически означава, че от британския закон се изисква да води записи за това какво правят неговите потребители, когато са свързани към неговите сървъри. Тези задължителни журнали за запазване на данни са определени в Закона за правомощията на Великобритания за разследване. Това е загриженост, защото означава, че Обединеното кралство е ужасно място за базиране на VPN.

Въпреки тези законови изисквания, UltraVPN твърди, че на своя уебсайт е VPN услуга без регистрация. И така, какво можем да извлечем от разглеждането на политиката за поверителност на UltraVPN?

Проверихме внимателно правилата и установихме, че тя е написана като съвместима с GDPR. Политиката обаче има някои елементи, които предизвикват някои доста големи проблеми. Първо, фирмата посочва следното:

„Ние винаги ще използваме вашите лични данни само когато законът ни позволява. Най-често ще използваме вашата лична информация при следните обстоятелства:

 • Където трябва да изпълним договора, който сме на път да сключим или сме сключили с вас.

 • Когато това е необходимо за нашите законни бизнес интереси (или тези на трета страна) и вашите интереси и основни права не отменят тези интереси.

 • Където трябва да спазваме правно или регулаторно задължение. “

Както можете да видите, UltraVPN заявява, че ще използва вашите лични данни, за да спазва всички законови регулаторни задължения. Това незабавно звъни на алармени звънци, тъй като правилата на Великобритания изискват VPN да съхранява всички ваши регистрационни файлове до IP адрес.

По-късно в политиката фирмата заявява, че ще извърши автоматично събиране на данни:

„Автоматична информация. Можем да събираме информация за устройството, от което имате достъп до Услугите, като например IP адрес или други уникални идентификатори на устройства. Ако имате достъп до акаунта си от мобилно устройство, това мобилно устройство може също да ни предостави подробности за вашето местоположение. Повечето мобилни устройства ви позволяват да деактивирате тази функция. “

Това са точно онзи вид дневници, които теоретично могат да бъдат използвани за обвързване на потребителите с техните навици за сърфиране в мрежата - защото маркировките за време за връзка до IP адрес могат да бъдат използвани за монтиране на атака за корелация на времето. Това доста категорично доказва, че UltraVPN не е VPN с нулева регистрация (според собствената си политика за поверителност).

Нещо повече, по-късно в политиката фирмата обяснява как UltraVPN използва вашата лична информация

 • „Генерираме и преглеждаме отчети и данни за нашата потребителска база и модели на използване на услугите,

 • анализирайте точността, ефективността, използваемостта или популярността на Услугите,

 • подобрете съдържанието и характеристиките на Услугите и

 • позволете ни да персонализираме съдържанието и рекламата, които виждате в Услугите. “

Както можете да видите, фирмата признава, че ще използва абонатни данни за персонализиране на съдържанието и рекламата. Отново тази муха пред лицето на нулевите дневници, които могат да бъдат намерени на страницата му „характеристики“, на снимката по-долу.

нулева сеч

Сякаш това не е достатъчно, фирмата признава, че ще сподели личната ви информация с:

 • „Внимателно подбрани трети страни, които ни предоставят услуга в подкрепа на основните ни операции, като например: обработка на нашата поща, комуникация с клиенти и бъдещи клиенти от наше име (включително чрез социални медии), провеждане на промоции, предоставяне на ИТ системи и административни услуги и развитието и усъвършенстването на вътрешните системи и процеси;

 • Компетентни органи (законови органи, регулаторни органи, упълномощени органи, които имат определена от закона роля);

 • Други организации, където ние сме задължени по закон да разкрием личната ви информация (като искания, направени за предотвратяване и разкриване на престъпления) или когато разкриването е необходимо за защита на собствеността, правата и безопасността на нас и на нашия персонал или за спазване на който и да е закон , регулация или държавна или съдебна заповед, правило, заповед или призовка;

 • Трети страни, на които можем да изберем да продадем, прехвърлим или обединим части от нашия бизнес или нашите активи. Като алтернатива може да се стремим да придобием други предприятия или да се слеем с тях. Ако в нашия бизнес се случи промяна, новите собственици могат да използват вашите лични данни по същия начин, както е посочено в настоящата Декларация за поверителност;

 • Други компании, в които изпробваме продукти и услуги, които считаме, могат да подобрят предлагането ни на клиентите и / или нашите бизнес процеси; и

 • Други трети страни, за които сте дали изричното си съгласие или когато ние основателно вярваме, че трета страна действа от ваше име. "

Следователно, в заключение, от политиката става ясно, че тази VPN наистина съхранява част от вашата лична информация. И докато политиката посочва, че тя "може" съхранявайте регистрационни файлове до IP адрес, трябва да приемем това, за да означава, че ще бъде. В резултат на това не можем да препоръчаме този VPN за целите на поверителността.

Заслужава да се отбележи, че UltraVPN са дошли при нас, за да твърдят, че не водят тези регистрационни файлове, и ако това е така, би било препоръчително той да преработи изцяло своите политики, тъй като в момента, в който са написани, е невъзможно да се повярва на твърденията му напротив. Също така си струва да се спомене, че фирмата претендира да наеме сървърите си от канадския VPN; Windscribe. Въпреки че всичко това е добре и добре, това не променя факта, че - за разлика от Windscribe - UltraVPN е регистрирана във Великобритания корпорация и поради тази причина трябва да спазва законите на Обединеното кралство (включително Закона за правомощията за разследване).

Фактът, че UltraVPN призна, че е бял етикет на Windscribe, изглежда интересен и като цяло препоръчваме всеки, който се интересува от тази услуга, да се придържа към себе си Windscribe (който има по-добри политики и е базиран в малко по-добра юрисдикция).

Протоколи за криптиране

UltraVPN осигурява два протокола за криптиране IKEv2 и OpenVPN. И двете се считат за сигурни протоколи, които трябва да пазят вашите данни от любопитни очи. В Mac и Windows потребителите получават възможност да използват или IKEv2 или OpenVPN. На Android е наличен само OpenVPN. На iOS е наличен само IKEv2. Това е доста рутинно за тези конкретни клиенти.

Докато тук в ProPrivacy.com не сме против IKEv2 - и е по-бърз от OpenVPN (което означава, че някои потребители може да предпочитат да го използват) - обикновено предпочитаме OpenVPN. Това е така, защото OpenVPN е одитиран задълбочено много пъти и в момента се смята, че е златният стандарт за конфиденциалност и сигурност на VPN.

Поради тази причина сме склонни да препоръчваме хората да се придържат към използването на OpenVPN, когато е възможно. С казаното е вярно също, че OpenVPN може да бъде реализиран и конфигуриран по много начини; и не винаги се изпълнява сигурно. Ето защо ние винаги проверяваме как всеки VPN доставчик изпълнява OpenVPN, за да гарантираме, че той отговаря или надвишава нашите минимални стандарти. По-долу сме описали подробно как UltraVPN реализира този важен протокол:

Канал за управление: шифър: AES-256-GCM, ръкостискане: TLS с RSA 4096-битова дължина на ключ по подразбиране, авт: HMAC SHA (с неизвестен размер на клавиша - но тъй като HMAC SHA1 е сигурен, така или иначе няма значение).

Канал за данни: шифър: AES-256-CBC, auth: HMAC SHA: 512

Каналът за управление също прилага Perfect Forward Secret, използвайки ECDHE за допълнителна сигурност и скорост. В заключение, това са силни стандарти за прилагане, които демонстрират, че тунелът VPN е защитен от хакери.

Потребителски опит

UltraVPN е доставчик, който очевидно е отделил много време, развивайки естетиката на своя уебсайт. Горното навигационно меню е създадено, за да насочва бързо потребителите към подробности за функциите на VPN и задаването на въпрос чрез чата на живо е приятно и просто. За разлика от много VPN, уебсайтът също изглежда добре, което определено придава известен професионализъм.

Уебсайт UltraVPN

В долната част на всяка страница има друго меню, което лесно може да ви насочи към информация за VPN на различните платформи, за които има софтуер. Тук можете също да намерите връзки към важни аспекти на услугата, като например политиката за поверителност и условията за ползване.

За тези, които търсят подкрепа, базата от знания е свързана и потребителите могат да се ориентират в различни блогове за използването на VPN. Тази база знания е пълна с често задавани въпроси, съвети и трикове и различни ръководства за настройка на VPN. Търсихме известно време, но отново не успяхме да намерим подробности относно внедряването на сигурността в платформата. Тези технически подробности са важни и би било хубаво да ги разгледате в често задаваните въпроси

Блогът, който се нарича „UltraVPN News“, е превъзходен ресурс, съдържащ всякакви статии за VPN и теми за поверителност. Открихме, че е добре организиран блог, който си струва да проверим.

Новини за сигурност UltraVPN

Като цяло установихме, че уебсайтът е приятен, дори да му липсва напълно техническа информация за VPN (например какво криптиране предоставя и как се прилага).

Според нас този вид данни е изключително важен и поради тази причина уебсайтът може да се разбира, че служи на целите на реализирането на продажби - а не всъщност да информира потенциалните потребители за нивото на услугата, което могат да очакват.

Клиентът на Windows

Решихме да вземем клиента на Windows за тестов старт на Windows 10. Намерихме този софтуер на разположение на уебсайта му без никаква суетене и успяхме да започнем да го използваме веднага безплатно, благодарение на 7-дневния пробен период.

Кликването върху настройките ви позволява да получите представа за това, което се предлага под капака. Решихме да започнем, като проверим раздела Connection.

свързване към VPN в приложението

Както можете да видите, VPN идва по подразбиране на IKEv2. Това е сигурна форма на криптиране, за която се знае, че осигурява добра скорост и е добра опция за повечето хора.

Щракването върху стрелката надолу разкрива още две опции UDP и TCP. И двете настройки се отнасят до силен протокол за криптиране на VPN, наречен OpenVPN. OpenVPN всъщност е предпочитаният от нас протокол за целите на поверителността, поради тази причина обикновено препоръчваме да преминете към UDP (което е по-бързата от двете налични опции на OpenVPN).

Настройки на UltraVPN

Кликването върху UDB създава падащо меню на опциите за порт, които са достъпни за вас. За повечето хора 443 е най-добрият вариант, тъй като това ще означава, че трафикът ви е прикрит като обикновен HTTPS. След като сте избрали предпочитания порт, VPN ще ви поиска разрешение за инсталиране на драйвери за TAP - те са необходими, за да се установи OpenVPN връзка.

Инсталиране на TAP Windows

Кликването при стартиране ви позволява да настроите VPN за стартиране, когато стартирате Windows. Също така е възможно да изберете VPN автоматично да се свърже или към най-бързия сървър, или към последния сървър, към който сте се свързали. Обикновено предпочитаме VPN да се свързваме с последното място, което сме използвали, затова избрахме това.

ultravpn стартиране

Кликването върху защитна стена ви позволява да настроите Killswitch. Killswitch е проектиран да ви предпази от изтичане на всеки незашифрован трафик извън VPN тунела, ако VPN връзката се провали. Това е важна характеристика, която ви пречи да изтичате данни към вашия интернет доставчик (докато сте в торенти например).

активирана защитна стена

Решихме да тестваме убийствената вещица, за да видим дали е общосистемна или не. Постигнахме това, като принудихме приложението да се затвори и да проверим дали връзката ни е деактивирана. Добрата новина е, че killswitch се реализира с помощта на платформата за филтриране на Windows и ако приложението се срине, защитната стена ще стартира и ще ви попречи да изтече трафик.

И накрая, раздел Общи ви позволява да надстроите до премиум акаунт и да промените езиковите настройки. Като цяло това е много минимално количество опции и е честно да се каже, че UltraVPN е ненужен VPN, който се предлага с голи нужди. Дали това ще ви хареса до голяма степен ще зависи от това, за което искате да използвате VPN.

Ако сте начинаещ, който иска да спечели поверителност и да деблокира съдържание, без да се занимава с каквито и да е разширени функции, тази VPN може да ви хареса. Той е настроен и готов за стартиране, а всичко, което трябва да направите, е да изберете място на сървъра и да кликнете за свързване. VPN прави всичко останало вместо вас.

ultavpn свързан

Намерихме VPN да се свързва изключително бързо, което беше приятно в сравнение с мудните VPN мрежи, които отнемат половин минута за свързване. За да проверим как работи с Netflix, решихме да влезем в премиум акаунт и да тестваме UltraFlix US сървъра (това не е достъпно за безплатен 7-дневен план).

Други клиенти

Проведохме бърз ход през останалите клиенти, за да проверим дали има голяма разлика между тях. Добрата новина е, че и двамата настолни клиенти са идентични и освен че имат малко функции, те работят отлично.

Както е в Windows, потребителите на Mac получават Killswitch и възможност за превключване между OpenVPN и IKEv2. Няма други функции, за които да говорим освен за автоматично свързване при стартиране.

Клиентът за Android е само OpenVPN и е напълно лишен от функции, различни от възможността за свързване (и автоматично свързване) към сървърите на UltraVPN. По наш опит връзката беше установена успешно и бързо, но видяхме хора да се оплакват, че това не е така за тях.

ultravpn списък на сървъра

Наистина, софтуерът е малко неотговарящ. Установихме, че щракването върху някоя от функциите отне момент за разпознаване на софтуера, това определено добавя слой неудовлетвореност от използването на софтуера.

От положителна страна, ние не видяхме локални DNS адреси, когато проверявахме този клиент за течове и нямаше IP течове или WebRTC течове на IPv4. За съжаление не получихме възможност да проверим Android клиента на IPv6; така че бихме препоръчали да го направите, ако ще използвате този клиент Android редовно през IPv6.

Клиентът на iOS е подобен на Android по всякакъв начин, с изключение на факта, че е само IKEv2. Това, че нямате OpenVPN на iOS, не е изненада, тъй като обикновено е необходимо да се свържете с помощта на софтуер на трети страни, за да се насладите на OpenVPN на iPhone. Не срещнахме никаква мудност на този клиент, което означава, че той вероятно е малко по-добър от неговия Android колега. Със сигурност изглежда, че и клиентите на Android и iOS ви дават това, което ви е необходимо, за да останете сигурни на публичния WiFi, а възможността да деблокирате Netflix може да се хареса на много потребители.

Поддръжка на клиенти

Подобно на много VPN мрежи на пазара, UltraVPN е услуга, която осигурява поддръжка както чрез електронна билетна система, така и чрез чат поддръжка на живо. Поддръжката на чат на живо е достъпна 24 часа в денонощието, но установихме, че техният агент за поддръжка на клиенти е напълно необучен за малко ползване.

Агентът не може да ни каже за какви платформи има клиенти или дали тези клиенти предоставят OpenVPN криптиране. Всъщност агентът изглежда не знаеше какво представлява OpenVPN. Попитахме: кои от вашите приложения имат OpenVPN? На което техният агент отговори:

„Това е безплатен софтуер и не ни принадлежи, така че се страхувам да не знам какви функции имат.“

Ние настояхме за отговори, но агентът не можеше да ни помогне да ни каже, че UltraVPN е наличен в целия свят. Когато го зададоха дори основни въпроси, той не можеше да помогне и просто ме препрати в базата знания, за да търся сами отговори. Опитах да натисна информация за криптирането в платформата, но агентът реши да затвори чата,

Това е много разочароващо и означава, че чатът на живо не е от голяма полза, освен ако нямате проблеми с плащането на VPN.

Самата база знания е ресурс Okay, който върши много по-добра работа да отговаря на технически въпроси от агентите. Често задаваните въпроси са полезни, а ръководствата за настройка са написани последователно.

Заключителни мисли

Поради липсата на функции и проблеми с поверителността около този VPN, честно е да се каже, че това е свръхценена услуга. На пазара се предлагат и други VPN, които имат голям набор от функции за поверителност на много сходна цена, а понякога дори и по-евтини. Този VPN наистина позволява Torrenting, но някои хора могат да считат, че регистрационните файлове събират прекалено голям риск за Torrent.

Дневниците за връзка, които поддържа, са тревожни и тъй като е базиран в Обединеното кралство, този VPN представлява отговорност за поверителност. Несъмнено, криптирането на OpenVPN е силно, а VPN твърди, че не поддържа никакви журнали за използване. При тези обстоятелства обаче е невъзможно да се препоръча този VPN за целите на поверителността. Изтичането на DNS на IPv4 и IPv6 разкрива този VPN като риск и горещо ви препоръчваме да потърсите другаде, ако търсите VPN за настолен компютър. Тази VPN обаче нямаше течове за Android - така че ако търсите само за VPN за Android, тази VPN може да е добре.

От друга страна, като се имат предвид всички неща, обикновено препоръчваме на потребителите да търсят другаде. Просто не си струва да плащате за тази VPN, освен ако единственото, от което се нуждаете, е достъп до Netflix US. Като се има предвид, че можете да получите достъп до Netflix - и силна поверителност също - с редица негови конкуренти е трудно да се разбере защо някой би избрал този VPN.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me