Tunnelr


 • Ценообразуване

  от $ 5.00
  / месец

Актуализация: Тази VPN услуга вече не работи.

ProPrivacy.com резултат
6.8 от 10

резюме

Актуализация: Тази VPN услуга вече не работи.

Tunnelr е базирана в САЩ VPN услуга, управлявана от Cloudsy.com. Компанията запазва самоличността си и е много трудно да разберете каквато и да е информация за нея. Самоличността на собствениците на услугата е само един от аспектите на услугата, които случаен посетител на сайта не може да разкрие - цените също се пазят в тайна.

В този преглед ние копаем дълбоко, за да разкрием всички съществени данни за Tunnelr, за да ви помогнем да решите дали искате да се възползвате от тази VPN услуга.

ПРОФЕСИОНАЛИСТИ

 • Възможно е възстановяване на средства
 • Попада в Netflix САЩ
 • OpenVPN, L2TP, SSH тунел и PPTP
 • Разрешение на пет едновременни връзки
 • Два часа и половина безплатна пробна версия

CONS

 • Сървъри само в пет страни
 • Без превключвател за убийство

Цени и планове на Tunnelr

Tunnelr има един пакет, но го предлага в три абонаментни периода. Цената за услугата работи по-евтино на месец, ако се регистрирате за по-дълъг период. Трябва обаче да платите за целия период на абонамента предварително.

Компанията предлага безплатна пробна версия, която е неизбежна. Не можете да платите за услугата, докато не се регистрирате за безплатната пробна версия, която продължава само два часа и половина.

Плащането се извършва от трета компания, наречена stripe.com. Това означава, че Tunnelr не трябва да пази никакви лични данни на клиентите на своите компютри. Системата приема плащане чрез кредитни карти и PayPal. Промоционалните подробности за VPN декларират, че можете да плащате с Bitcoin. Тази опция обаче не се появява, когато реално се абонирате.

Получавате надбавка от пет едновременни връзки. Споделянето на акаунти обаче не е позволено.

Характеристики на тунела

Характеристиките на пакета на компанията са:

 • Два часа и половина безплатна пробна версия
 • Разрешение на пет едновременни връзки
 • OpenVPN, L2TP, SSH тунел и PPTP протоколи
 • Без трупи
 • Приема PayPal, както и кредитни карти
 • Няма ограничения за пропускане на данни
 • P2P е позволено
 • Работи в Windows, Mac OS X, macOS, iOS, Android и Linux
 • Може да се инсталира на рутери и приставки

Местоположението на сървъра на услугата включва присъствие само в пет държави. В САЩ има шест локации на сървъри: Атланта, Далас, Нюарк, Ню Йорк (което всъщност е в Ню Джърси), Сиатъл и Сан Франциско. Във Великобритания има две локации.

Отсъствието на някои големи държави в този списък, като Канада, Франция и Япония, е изненадващо.

Тунел Сигурност

Tunnelr претендира за титлата, че е световен "основен доставчик на OpenSSH." SSH протоколът обаче не е толкова сигурен, колкото SSL. Освен това методът за внедряване на системата чрез Tunnelr е сложен и не осигурява лесен за използване интерфейс. Така че, по-добре е да използвате OpenVPN с този доставчик. OpenVPN използва OpenSSL за своите защитни операции. SSL работи на по-ниско ниво от SSH, което означава, че е по-трудно да се измами - има по-малко нива на обслужване на компютъра, които могат да бъдат отвлечени между мрежовата карта и приложението за защита. Внедряването на L2TP на Tunnelr всъщност е по-сигурно от неговата OpenVPN услуга.

Шифроване на тунели

В ProPrivacy.com предпочитаме системата OpenVPN. Въпреки това, OpenVPN е библиотека от процедури и предоставя много различни опции за криптиране. Предпочитаният шифров шифър за OpenVPN е AES, който е поръчан от правителството на САЩ и е най-широко използваният шифър в VPN индустрията. Tunnelr използва AES криптиране за своите L2TP VPN връзки и го използва с 256-битов ключ. Това предлага много добро ниво на сигурност и е системата за криптиране, избрана от най-добрите VPN услуги за тяхното внедряване на OpenVPN.

Tunnelr не използва AES в своя OpenVPN. Вместо това използва Blowfish. Някои хора са подозрителни към AES, защото той е създаден за правителството на САЩ. Те се притесняват, че AES може да има тайна задна врата, която позволява на тайните служби да влизат във всички криптирани съобщения. Blowfish е добър алтернативен шифър за тези, които биха предпочели да избегнат AES.

Blowfish е добре. Това обаче не е толкова фино, колкото AES. Основната характеристика на защитата на всеки шифров шифър се състои в дължината на неговия ключ за криптиране. Колкото по-дълъг е ключът, толкова по-трудно е да се пропусне чрез стартиране на програма, която се опитва всяка възможна комбинация от клавиши. Някои твърдят, че 128-битовият ключ е достатъчно дълъг и ще отнеме твърде много време, за да се спука в движение. Номално Tunnelr използва 128-битов ключ за Blowfish в своята OpenVPN система. Съмненията обаче се пораждат от файловете за регистрация на връзката на услугата. Те издават предупредителни съобщения, които възникват по време на процедурата за свързване. Тези предупреждения посочват, че ключ с по-малко от 128 бита е несигурен. Те предполагат, че Tunnelr използва ключ от 64 бита. Това е много несигурно и далеч под нивото на сигурност, предлагано от почти всяка друга VPN услуга в света.

Искате да знаете повече за VPN Encryption, защо не вижте Ръководството за шифроване на VPN.

И Blowfish и AES използват един и същ ключ за криптиране и дешифриране на съобщения. Това означава, че и изпращачът, и получателят трябва да имат един и същи ключ. Координирането на ключовете за криптиране е потенциална слабост в сигурността, тъй като съобщенията, които доставят ключовете, не могат да бъдат криптирани от шифъра. Поради тази причина OpenVPN използва система, наречена Security Layer Security, за да защити разпределението на ключовете за криптиране на данни. TLS също помага за установяване на връзки и удостоверява самоличността на всеки компютър във връзката.

TLS оперира със система за криптиране с публичен ключ, наречена RSA. При RSA ключът, който декриптира данните, е различен от този, който го криптира. Не можете да извлечете ключа за дешифриране само като знаете ключа за шифроване. Ключът за шифроване може да бъде публично достъпен, тъй като всички трети страни някога биха могли да го направят е шифроване на съобщение, че само притежателят на частния ключ може да декриптира.

За пореден път силата на RSA шифъра се състои в дължината на клавишите му. RSA се нуждае от много по-дълги клавиши от AES и Blowfish. Обикновено VPN устройствата използват RSA ключове от 1024, 2048 или 4096 бит. 1048-битовият RSA ключ не осигурява достатъчна защита. Повечето VPN използват 2048-битов ключ за тяхното RSA криптиране. Tunnelr е в тази категория. Най-добрите VPN мрежи в света използват 4098-битово RSA криптиране.

Tunnelr не предоставя собствено приложение. Това означава, че тя пропуска възможността да предостави допълнителни мерки за сигурност, които включват най-добрите VPN. Най-важните от тези липсващи функции са автоматична WiFi защита и превключвател за убийство.

Автоматичната WiFi защита ще попречи на вашето устройство да се свърже към WiFi горещи точки без ваше знание. Всеки VPN ще ви защити от снайпери и фалшиви WiFi горещи точки, след като включите VPN. Въпреки това хакерите създават отворени горещи точки, които не изискват парола и вашето устройство може да се свърже автоматично с тях без ваше знание. Тъй като VPN се нуждае от постоянна връзка, за да бъде ефективна, преминаването през сигналния отпечатък на няколко горещи точки, докато се разхождате из града, означава, че VPN връзката ще бъде прекъсната, когато напуснете дома си.

Превключвателят за убийства също ще работи като автоматична WiFi защита, тъй като блокира достъпа до интернет на вашето устройство, когато VPN не е активен. Тази функция е полезна и при сценарии, при които вашата интернет връзка пада за кратко. Приложенията ще продължат да се опитват да получат отговори на техните съобщения, така че ако прекъсването на връзката не издържи, в крайна сметка те ще получат своите съобщения. Ако интернет отпадна достатъчно дълго, вие ще загубите вашата VPN връзка, така че тези приложения, които възобновят интернет комуникациите си, ще изпращат съобщения с вашия истински IP адрес върху тях, като по този начин ще взривят вашата корица. И така, ключът за убийство би бил много полезна функция и такава, която би направила Tunnelr по-сигурен.

Поверителност на Tunnelr

Изглежда, че Tunnelr има много добри мерки за поверителност. Въпреки това, на уебсайта не е напълно ясно каква точно информация се съхранява. Едно нещо, което е добре съобщено, е фактът, че Tunnelr не пази данни за плащане. Всички плащания се обработват от друга компания и така цялата информация, която е по банковата ви сметка, като адресът ви, не стига до Tunnelr. Това изключва един канал, който прокурорите биха могли да използват, за да ви проследят до вашата врата.

Уебсайтът не посочва изрично, че услугата не записва вашия IP адрес и го записва като идентификатор в своите дневници. Ако службата съхранява такива журнали, тогава призовка за техните записи ще предостави маршрут на прокурорите да ви проследят. Това е така, защото вашият IP адрес наистина принадлежи на вашия интернет доставчик и тази компания ще се откаже от записите кой е използвал кой IP адрес по това време, заедно с името и адреса на клиента.

Силата на политиката за поверителност е силно наложена от Общите условия на VPN. Това е законово обещание, така че компаниите обикновено се уверяват, че се консултират с адвокат, когато го пишат. Tunnelr прави няколко изявления на страницата си с често задавани въпроси, които се отнасят до Общите условия. Действителният документ е достъпен само чрез малка печатна връзка в долната част на формуляра за регистрация. Политиката за поверителност, съдържаща се в това изявление, е кратка и неясна.

Искате да знаете повече за шифроването на VPN, защо не вижте Ръководството за поверителност на Ultimate.

Никъде в сайта не се споменава дали е разрешено изтеглянето на P2P. Въпреки това, декларацията за често задавани въпроси за поверителност декларира, че компанията не практикува задълбочена проверка на пакети. DPI ще е необходим, за да може компанията да определи дали клиентите използват протокола BitTorrent. Така че, ако услугата няма метод за откриване на дейности за споделяне на файлове, тя няма възможност да я забрани.

Вашите данни са уязвими при изземване, където и да се съхраняват. Tunnelr заявява, че никакви дневници за връзка или потребителска информация не се съхраняват на VPN сървърите му. Компанията обаче натрупва информация в седалището си с цел осигуряване на качество на услугата. Един правен договор трябва да съдържа имената на участващите страни. Изявленията на уебсайт могат да се тълкуват като правно обвързващи обещания. Няма обаче следа от адрес или дори име на фирма в сайта, така че няма кой да застане зад тези обещания. В Общите условия се посочва, че компетентността на договора е тази, в която пребивават собствениците на Tunnelr. В него обаче не се посочва кои са тези хора или къде са.

Известието за авторски права в долната част на сайта Tunnelr гласи, че сайтът е собственост на Cloudsy.com. Облачният адрес е хост на уебсайт с една страница, който просто казва "Ние (често) изграждаме нещата." Проверка на регистрацията на домейни за двата сайта показва, че те са собственост на Кайла Селанс от Апопка, Флорида. Сайтовете са регистрирани на адрес за живеене. Това означава, че услугата може да бъде изчерпана от резервна стая, което означава, че е малко вероятно доставчикът да има собствен юридически отдел.

САЩ е лошо място за услуга за поверителност, особено по отношение на споделянето на файлове. Изтеглянето на авторски права без разрешение е незаконно в САЩ и може да бъде преследвано като престъпно деяние. Една операция на един търговец е малко вероятно да издържи на натиск от правоприлагащите органи или адвокати по авторско право, ако се окаже натиск. Така че, трябва да се надяваме, че компанията не записва IP адреси в своите записи.

Поддръжка на Tunnelr

Не е нужно да сте абонат, за да стигнете до страницата с често задавани въпроси на сайта.

Системата за често задавани въпроси съдържа много информация в нея, но тя пропуска някои от важните факти, като например дали P2P изтеглянето е разрешено или дължината на ключа за шифроване на Blowfish.

Страницата с ръководствата се индексира от операционната система. Фактът обаче, че няма категория за Windows 10, показва, че сайтът не се актуализира много често.

Инструкциите за инсталиране не обхващат целия процес на настройка. Например, няма информация как да получите всички OVPN файлове за системата OpenVPN в дясната папка на вашия компютър. Отказах се от опита да инсталирам Viscosity, защото нямаше инструкции как да вкарам конфигурационните файлове в системата.

Не е нужно да сте абонат, за да изпращате съобщение до екипа за поддръжка на клиенти. В долния колонтитул на сайта има връзка към екрана с билети. След като настроите акаунт, можете да получите достъп до формата за контакти от таблото за управление.

След като изпратите заявката си, ще получите имейл, потвърждаващ нейното подаване. Можете да проверите състоянието на вашия билет, като кликнете върху връзка в имейла. Достъпът до записа обаче е малко объркан. Трябва да въведете своя имейл адрес и номера на билета и след това да поискате да ви бъде изпратена връзка за достъп.

След това получавате имейл с връзка към билета.

Никога не получих отговор на горния въпрос. Всъщност никога не получих отговор на нито един от моите билети за поддръжка, въпреки че изчаках три седмици преди да завърша този преглед.

Процеса

Записвам се

Дори и да сте решили да се регистрирате за платен абонамент, трябва да се възползвате от безплатната пробна версия. Кликнете върху един от безплатните пробни бутони на сайта, за да настроите акаунт.

След като попълните този формуляр, ще бъдете отведени до таблото за управление на профила. Потребителското име и паролата, които сте създали във формуляра за регистрация, са вашите данни за вход за таблото за управление и VPN приложението. Първият път, когато стигнете до таблото за управление, получавате известие кога изтече безплатният пробен период - той продължава два часа и половина.

Когато сте готови да купите, трябва да отидете на "Направете плащане" страница, до която влизате чрез връзка в "фактуриране & Плащания" меню.

Изберете период на абонамент и натиснете бутона Next. След това въвеждате данните си за плащане. Можете да платите с кредитна карта или чрез PayPal.

След като плащането ви бъде обработено, получавате имейл за потвърждение и платената фактура става видима в "Вижте платени фактури" раздел на таблото за управление. Ако сте се съгласили с повтарящо се споразумение за плащане, това се вижда в "Управление на абонаменти" раздел на таблото за управление.

Windows VPN клиентът на Tunnelr

Получавате избор на приложения, които са OpenVPN GUI и Viscosity. Вискозитетът е безплатен за 30 дни, но след това трябва да го купите за 9 долара. Въпреки че вискозитетът има по-добър външен вид и усещане от OpenVPN GUI програмата, не е толкова лесно да се настрои. OpenVPN GUI също не е толкова лесно да се настрои.

Следвате връзка в таблото за управление до страницата с често задавани въпроси, която обяснява процеса на инсталиране. Това има няколко връзки за изтегляне на програмата OpenVPN GUI. Най-добрият вариант е да кликнете върху първата от тези връзки.

Тази връзка ви отвежда до страница на уебсайта на организацията OpenVPN. Кликнете върху .exe файла в таблицата, показана в долната част на тази страница. Това изтегля инсталационен файл.

Кликнете върху изтегления файл, за да инсталирате програмата. Щракнете през съветника за инсталиране, за да завършите.

Върнете се на таблото за управление и кликнете върху "Изтеглете пакет." Това стартира изтегляне. Кликнете върху изтегления файл, за да отворите папката zip, която съдържа настройките за OpenVPN връзката. Извадете четирите файла, които започват с "tunnelr" в папката C: \ Program Files \ OpenVPN \ config.

Инсталаторът трябва да създаде пряк път OpenVPN на вашия работен плот.

Кликнете върху това, за да стартирате приложението. Няма да видите приложението отворено в прозорец на вашия работен плот. Вместо това приложението работи в минимизиран режим. Ще видите в системната лента надолу по времето и датата икона, която прилича на компютърен екран с катинар на него. Ако не го виждате, щракнете върху стрелката нагоре в системната област, за да разкриете скрити икони.

Щракнете с десния бутон върху иконата, за да получите менюто на приложението.

Няма да видите списък с местоположения на сървъра, тъй като към този момент сте изтеглили конфигурационния файл само за един сървър. Този първи конфигурационен файл ви свързва със сървъра Tunnelr в Ню Йорк, което е по подразбиране.

Кликнете върху Свързване, за да стартирате VPN. Появява се прозорец, в който трябва да въведете потребителското име и паролата, които сте посочили при създаването на акаунта си.

Ако искате да имате избор да се свържете с различен сървър, съветът на сайта Tunnelr е да редактирате файла OVPN, който сте копирали в директорията OpenVPN \ config, когато го извличате от изтегления zip файл. Ръководството препоръчва да погледнете страницата със състоянието на сървъра, за да получите името на сървъра и IP адреса, замествайки тези подробности във файла OVPN. Можете да стигнете до файла, като изберете "Редактиране на конфигурация" от менюто на приложението.

Двете информации, които насочват сървъра към връзка, са подчертани по-горе. Всъщност трябва само да промените името на сървъра, което е nyc.tunnelr.com в изображението по-горе.

Получавате новото име на сървъра от страницата Състояние на сървъра на Клиентската зона в уебсайта на Tunnelr.

Това не е много практично решение и може да отнеме много време процес, който забавя процеса на смяна на сървъри.

Има два по-добри метода за създаване на отделни файлове, така че да имате всички сървъри, изброени в менюто на GUI на OpenVPN.

Първото от тях е да отидете на zip файл и да извлечете OVPN файла в нова папка. Преименувайте оригиналния файл на tunnelr-nyc.ovpn. Щракнете с десния бутон върху файла и изберете "отворен с" от контекстното меню и номинирайте Notepad. Заменете името на сървъра и IP адреса във файла за тези, показани на страницата Състояние на сървъра за друг сървър. Кликнете върху Меню и след това "Запази като," давайки ново име, което замества "Ню Йорк" с идентификатор за новото местоположение на сървъра. Уверете се, че сте задали типа на файла "Всички файлове." Повтаряйте този процес, докато не разполагате с OVPN файл за всеки сървър. След това трябва да преместите тези 11 файла в папката OpenVPN \ config в директорията на програмните файлове.

Друга възможност е да получите уебсайта на Tunnelr, за да пренапишете всички тези OVPN файлове за вас. Отидете на таблото за управление и изберете местоположението на сървъра от полето над секцията за изтегляне.

Изберете сървър и натиснете "Изтеглете пакет" бутон. Кликнете върху изтегления zip файл и извлечете OVPN файла във временна папка. Преименувайте този файл, така че да има името на местоположението на сървъра. Повторете този процес за всички места. В крайна сметка ще получите много ZIP файлове в папката си за изтегляне. Можете обаче да ги изтриете, след като извлечете OVPN файла от всеки. Копирайте всички OVPN файлове в директорията OpenVPN \ config.

Този процес представлява сериозна вреда за услугата. Други VPN компании, които разчитат на OpenVPN GUI като интерфейс, включват отделни OVPN файлове за всеки от техните сървъри. Те лесно могат да бъдат създадени от Tunnelr и да бъдат включени заедно в конфигурационния пакет, който те предоставят на страницата на таблото за управление на своя сайт.

Когато имате няколко OVPN файла, менюто OpenVPN изглежда различно. Той има записи в менюто за всички сървърни места с VPN контролите, налични в подменютата.

Скорост на тунели (тестове за DNS, WebRTC и IPv6)

Проведох тестове за скорост на VPN Tunnelr, използвайки OpenVPN. Използвах IPLocation.net, за да открия физическото местоположение на сървърите, до които се осъществява теста. IPLocation съобщи, че VPN сървърът в Ню Йорк е в Северен Берген, на север от Union City в Ню Джърси, срещу Хъдсън от Ню Йорк. Беше потвърдено, че сървърът в Атланта е в Атланта. Всички тестове в Северна Америка бяха измерени на връзка от Доминиканската република с тестов сървър в Маями. Тестовите тиражи до Маями без активна VPN, при условие, че са изходни стойности за VPN производителност.

За тест на трансатлантическите характеристики се свързах с тестов сървър в Лондон. След като проведох тестове, за да открия средната скорост на връзка без VPN, тествах скоростите на връзката, която протича през лондонския сървър на Tunnelr, за който IPLocation отчете, че е в Лондон.

Във всеки от случаите с testmy.net бяха извършени пет тестови серии.

Графиките показват най-висока, най-ниска и средна скорост за всеки сървър и местоположение.

Tunnelr се представи много добре. При тестовете в Северна Америка скоростите бяха намалени с едва около десет процента. По време на трансатлантическия тест до Лондон, защитата с VPN е била под пет процента по-бавна от незащитената връзка.

Тестовите сайтове ipleak.net и doileak.com са добри инструменти за проверка дали VPN е променил IP адреса на потребителя. Те също така показват DNS сървърите, които се вижда, че вашият компютър използва. Това е важно, тъй като тази информация също трябва да се промени, когато включите VPN.

IPLeak съобщи, че IP адресът ми се е променил, когато се свързах към лондонския сървър на VPN услугата. За съжаление, това показа, че компютърът ми все още има достъп до същия DNS сървър. Свързването към сървъра в Ню Йорк от Обединеното кралство успешно промени моя IP адрес на такъв от това място. Въпреки това IPLeak все още откри достъп до обикновения ми DNS сървър във Великобритания и няма обаждания до всеки DNS сървър в Съединените щати. DoILeak потвърди всички тези резултати и също така забеляза, че часовата зона на моя компютър е несъвместима с часовата зона на моето съобщено местоположение.

Моят доставчик на интернет услуги не използва IPv6 адреси, така че не успях да тествам за течове на IPv6.

Услуги за стрийминг

Докато бях свързан с лондонския сървър на Tunnelr, проверих дали гео-ограничените услуги за стрийминг на видео ще ми позволят да гледам съдържание. BBC iPlayer не ми позволи да гледам видеоклипове. Въпреки това, когато преминах от браузъра към Kodi, успях да гледам BBC iPlayer чрез добавката на Live Hub. ITV и Channel 4 ми позволиха да гледам видеоклипове, но нямах късмет с Netflix UK.

След като преминах към VPN сървъра в Ню Йорк, опитах достъп до видеоклипове в сайтове в САЩ. Успях да гледам видеоклипове в Netflix USA, но не и в ABC. И NBC, и CBS ми позволяват да гледам развлечения в техните сайтове.

Други платформи

Голямо предимство на липсата на родно приложение е, че Tunnelr може да бъде инсталиран на почти всяка операционна система. PPTP не се поддържа в macOS или в iOS версии след издаване 10. Въпреки това, можете да настроите PPTP връзка ръчно на Mac OS X, Windows, iOS преди версия 10, Android, Linux, приставки и флаш рутери. L2TP може да бъде настроен ръчно на Windows, Mac OS X, macOS, iOS, Android и Linux.

Можете да използвате OpenVPN чрез приложенията за графичен интерфейс на OpenVPN и Viscosity в Windows. Можете също така да използвате Viscosity на Macs или да изберете Tunnelblick. Собствениците на Linux могат да инсталират OpenVPN GUI. OpenVPN Connect работи на устройства с iOS и можете също да получите версия на приложението OpenVPN от Google Play за устройства с Android. Можете да използвате OpenSSH на компютри с Windows и Macs.

Заключение за преглед на Tunnelr

Въпреки че няма "За нас" страница на уебсайта на Tunnelr, Кайла Селанс, собственик на услугата, има страница в about.me. Там тя обяснява, че през 2010 г. се е отказала от работата си с компютъра, за да се съсредоточи върху кариерата си на фотограф и има още по-малко време за ИТ след раждането на дете през 2012 г. Тъй като VPN може би ще изтече от къщата си, там вероятно не са много персонал. Това би могло да обясни защо блогът, емитата на Twitter и страницата във Facebook се актуализират много рядко. Това би обяснило и защо страниците за помощ на уебсайта не са актуализирани, за да отчитат Windows 10 и защо никога не се отговаря на билети за поддръжка.

харесвах

 • Разрешение на пет едновременни връзки
 • Кратък безплатен пробен период
 • Приема PayPal
 • Анонимност на акаунта
 • Без трупи
 • Попада в Netflix САЩ

Не бях толкова сигурен

 • Местоположение в САЩ

Мразех

 • Без превключвател за убийство
 • Трудно се инсталира
 • Непълни инструкции
 • Няма отговор от бюрото за помощ

Tunnelr има разумна цена, но не би била подходяща за тези в страни като Франция, Испания, Канада или Австралия, ако искат да влязат в домашна телевизия, докато са в чужбина. Предвид местоположението на оперативната база на VPN и очевидно малкия екипаж, който я управлява, няма да има много защита за тези, които искат да изтеглят с торенти.

По-голяма сървърна мрежа, персонализирано приложение и собственик на място биха направили тази VPN услуга много по-привлекателна.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me