TunnelBear

 • Prețuri

  Din $ 4.17
  / luna

 • Disponibil pe:


  • ferestre

  • MacOS

  • Android

  • iOS

ProPrivacy.com Scor
8.5 din 10

rezumat

TunnelBear este o rețea privată virtuală (VPN) din Canada care se află în jurul anului 2011. Este un VPN plin de caracteristici cu software pentru toate platformele care păstrează doar jurnalele de conexiune neinvazive despre utilizatorii săi. Software-ul VPN este ideal pentru începători, deoarece este foarte ușor de utilizat. În plus, acest furnizor VPN are o politică de confidențialitate bine scrisă, actualizată și transparentă. Costul acestui VPN este ieftin (mai ales dacă vă angajați un an), iar planul de abonament gratuit permite oricui să încerce serviciul la capacitate maximă. Cu toate acestea, limita de date lunare de 500 Mb face ca planul gratuit să fie mai puțin posibil pentru testarea serviciului, iar compania a renunțat, din păcate, la garanția de restituire a banilor de 30 de zile. În general, în această recenzie TunnelBear, am găsit un serviciu care, deși este bun, nu concurează cu cele mai bune servicii premium din punct de vedere al raportului calitate / preț..

Statistici rapide

 • Conexiuni simultane
  5
 • competență
  Canada
 • ţări
  22
 • ProPrivacy.com SpeedTest (medie)
  73,64 Mbps

Caracteristici

torrenting
Total servere 1000
Conexiuni simultane 5
Suport de router
Port forwarding
Selectarea portului
Seriale metalice sau virtuale Metalul gol
Routere acceptate -
ţări 22


Servere TunnelBear

TunnelBear VPN oferă acces la servere din 22 de țări. Acest lucru permite abonaților să se prefacă în oricare dintre acele locații pentru a ocoli geoblocurile și cenzura aplicată local. Planurile plătite oferă abonaților acces la toate serverele. Cu toate acestea, trebuie menționat că este imposibil să vă conectați la serverul australian folosind planul gratuit.

Abonații pot utiliza TunnelBear pentru a se conecta la serverele sale folosind un computer desktop, laptop, smartphone, tabletă sau chiar pe un router prietenos cu VPN. Și, deoarece fiecare cont premium permite cinci conexiuni simultane, vă puteți conecta folosind majoritatea dispozitivelor în același timp.

VigilantBear (Comutator Kill)

Un comutator de ucidere vă împiedică să scurgeți date necriptate la ISP-ul dvs. dacă conexiunea VPN se elimină accidental. Pentru a vă proteja confidențialitatea, TunnelBear VPN oferă un comutator de ucidere numit VigilantBear. Pentru mai multe informații, puteți citi secțiunea de confidențialitate și securitate mai târziu în această recenzie.

Peer-to-peer (P2P)

TunnelBear are sediul în Canada, ceea ce înseamnă că serviciul nu a fost considerat potrivit pentru Torrenting. Din fericire, TunnelBear și-a schimbat poziția oficială și afirmă acum că serviciul poate fi utilizat atât pentru descărcarea P2P, cât și pentru accesarea Tor.

Această schimbare de inimă vine cu multă nevoie de reasigurare că TunnelBear nu mai păstrează jurnalele de conexiune, ceea ce face ca atacurile corelate cu timpul să fie un lucru din trecut. Înseamnă, de asemenea, că compania nu are date care să fie predate autorităților canadiene, în cazul în care vin să bată.

GhostBear

GhostBear este tehnologia de obusculare VPN a TunnelBear (denumită uneori și „modul stealth”). Obfuscția ascunde traficul OpenVPN de la ISP-ul dvs. și ajută oamenii să ocolească firewall-urile VPN în locații precum Iran și China. Face acest lucru prin implementarea unei alegeri de TCP peste portul 443 sau prin utilizarea obfsproxy (utilizatorii au opțiunea fie pentru oricare). Acest lucru face ca criptarea VPN să fie mai puțin detectabilă de către guverne, ISP-uri și companii, făcând să pară traficul HTTPS normal.

Lăsând GhostBear dezactivat nu te face să fii mai puțin sigur, dar este o caracteristică suplimentară excelentă pentru persoanele care trebuie să-și deghizeze utilizarea VPN-ului din ISP-ul lor sau pentru utilizatorii care trebuie să se sustragă din partea ISP-ului în locurile în care utilizarea VPN este restricționată sau blocată. de către guvern (China, Iran, etc). Este demn de remarcat faptul că GhostBear vă poate încetini puțin mai mult conexiunea la internet decât utilizarea VPN fără ea.

TunnelBear deblochează Netflix?

Nu, din păcate TunnealBear nu deblochează Netflix SUA, Netflix Marea Britanie sau chiar BBC iPlayer. Viteza VPN este mai mult decât suficientă pentru a transmite conținut de la furnizorii dvs. locali, dar compania a declarat explicit că nu permite accesul la conținut geoblocat. Acest lucru este destul de dezamăgitor având în vedere costul VPN și ne lasă în mare parte să vă recomandăm să căutați în altă parte dacă aveți nevoie de un VPN care să poată accesa Netflix SUA.

Prețuri și planuri

12 luni

Economisiți 58% cu un plan de un an

58% reducere

$ 4.17
pe luna

1 lună

$ 9.99
pe luna

TunnelBear VPN oferă trei opțiuni de abonare diferite: 1 lună, 1 an și un plan exclusiv de 2 ani pentru cititorii ProPrivacy. Planul gratuit permite abonaților să descarce 500 MB de date gratuite în fiecare lună. Utilizatorii gratuit au acces la toate serverele în afară de Australia (deci 21 de locații în total).

Planurile plătite pot fi achiziționate fie pentru utilizare lunară, fie anuală. Planul lunar vă va stabili 9,99 USD pe lună și este recurent, astfel încât va trebui să îl anulați manual dacă doriți să încetați să îl utilizați. Dacă sunteți dispus să plătiți în avans, economisiți o sumă substanțială de bani cu planul de 1 an, care echivalează cu 4,99 USD pe lună (59,88 USD pe an) și planul exclusiv pe 2 ani, la 4,17 USD pe lună (99,99 USD pentru ambele ani).

Din păcate, TunnelBear a renunțat la garanția de returnare a banilor de 30 de zile, în schimb a optat pentru achiziții nerambursabile. În anumite circumstanțe, compania ar putea acorda o rambursare, dar vă recomandăm să încercați serviciul folosind nivelul său gratuit înainte de a se angaja la o achiziție.

Plata poate fi făcută prin card de credit sau card bancar, iar Tunnelbear este foarte specific în ceea ce privește modul în care gestionează informațiile de plată din politica sa de confidențialitate (funcționând exclusiv cu procesoarele de plată compatibile PCI). Din păcate, PayPal nu este acceptat de TunnelBear VPN (da știm că alte site-uri de comparație VPN spun că este, dar greșesc). În plus, utilizatorii pot opta să plătească folosind Bitcoin dacă doresc.

Viteză și performanță

Testăm viteza de conectare a lui TunnelBear folosind sistemul nostru de testare a vitezei VPN bazate pe server. Pentru mai multe informații despre cum funcționează testele noastre de viteză, puteți citi articolul nostru complet aici. Sistemul nostru de testare a vitezei este actualizat automat de 3 ori pe zi, ceea ce înseamnă că avem mereu acces la date de viteză actualizate în timp real.

În timpul testelor noastre, am găsit Tunnelbear să ofere viteze de conectare rapide, care să fie potrivite pentru streaming în HD și pentru a face alte sarcini intensiv de date.

TunnelBear test de viteză

Conform testelor noastre, în ultimele șase luni, TunnelBear oferă viteze de descărcare medii de 40,8 Mbit / s și Rezultate Max Viteză / Burst de 411 Mbit / s. Aceste viteze plasează TunnelBear printre cele mai bune VPN-uri de pe piață și, deși nu este cel mai rapid VPN de pe piață, este un serviciu extrem de performant..

Testele de scurgere

Au fost detectate scurgeri IPv4?
S-a detectat o scurgere WebRTC?
Limitele datelor
Limitele de lățime de bandă
ProPrivacy.com SpeedTest (maxim / spargere) 189.99
ProPrivacy.com SpeedTest (medie) 73.64

Am testat scurgeri IP și scurgeri DNS folosind ipleak.net. Vestea bună este că nu am detectat nicio scurgere IP sau Domain Name System (DNS) în timp ce folosim TunnelBear. De asemenea, nu am detectat nicio scurgere IP pe IPv4 sau IPv6.

Cu toate acestea, în timp ce folosim IPv6, am detectat scurgeri de WebRTC atât pe Windows cât și pe Mac, ceea ce înseamnă că va trebui să dezactivați WebRTC în browserul dvs. (sau să utilizați o extensie de blocare WebRTC) dacă doriți să utilizați acest VPN în siguranță. Alternativ, puteți dezactiva conexiunile IPv6 pe dispozitiv.

Totuși, Tunnelbear susține că are o soluție pentru scurgerile de WebRTC, însă, la momentul scrierii, problema persistă..

Ușurință în utilizare

ferestre
MacOS
Android
Linux
iOS
Windows Phone

Înscrierea

Înscrierea la TunnelBear VPN este un proces ușor. Pentru a accesa versiunea gratuită, utilizatorii trebuie să introducă o adresă de e-mail și o parolă. După aceasta, site-ul redirecționează automat utilizatorii către pagina descărcărilor. În acest moment, utilizatorii pot selecta software pentru platforma de care au nevoie. Abonarea la un plan plătit va necesita o plată suplimentară prin card de credit sau Bitcoin (PayPal nu mai este acceptat).

Odată ajuns pe pagina de descărcare, pur și simplu descărcați clientul TunnelBear pentru platforma de care aveți nevoie. Software-ul se descarcă rapid și un asistent de configurare te parcurge prin procesul de instalare fără nicio apăsare. După instalare, vă puteți autentifica folosind adresa de e-mail și parola.

După conectare, TunnelBear oferă un pas rapid pentru a explica capabilitățile VPN. În cele din urmă, solicită abonaților să verifice căsuța de e-mail pentru un e-mail de confirmare a contului. Atâta timp cât contul este verificat, utilizatorii pot începe să utilizeze software-ul VPN (gratuit sau plătit).

Clientul VPN TunnelBear Windows

VPN-ul TunnelBear Windows a fost proiectat cu mare atenție. Clientul arată minunat și este distractiv de utilizat: acest lucru este destul de rar. În conformitate cu imaginea sa, software-ul este umplut cu joe de urs și grafică de urs amuzant. În mod implicit, TunnelBear se conectează la un server aleatoriu situat aproape de tine. Dacă aveți nevoie de o anumită locație, va trebui să o selectați din lista locațiilor serverului și să faceți clic pe conectați.

În colțul din stânga sus, utilizatorii pot accesa un meniu derulant unde pot schimba Setările VPN. În "General", abonații pot alege să stabilească TunnelBear să funcționeze atunci când pornesc computerul. În plus, ei pot cere clientului să le trimită notificări despre diverse lucruri (deconectări, întreruperi la service și informații despre starea rețelei).

În fila Securitate, utilizatorii pot activa funcția VigilantBear (comutatorul de ucidere) și GhostBear (modul stealth) pentru ocolirea firewall-urilor. Utilizarea comutatorului de ucidere este recomandată în orice moment pentru a opri scurgerea datelor către ISP: acest lucru vă garantează confidențialitatea. GhostBear este necesar doar pentru persoanele care locuiesc în locații în care este necesară obstrucția VPN (pentru a se ocoli cu firewall-ul sau pentru a ocoli accelerația ISP). GhostBear este de fapt implementarea Obfsproxy de către TunnelBear.

În cadrul Rețelelor de încredere, utilizatorii pot adăuga rețele cunoscute și permit TunnelBear să se conecteze la un server VPN de fiecare dată când se conectează la o rețea necunoscută (perfectă pentru persoanele care folosesc hotspot-uri publice aleatorii în mod regulat).

În cele din urmă, fila Cont poate fi utilizată pentru a vă gestiona abonamentul, pentru a solicita asistență folosind sistemul de bilete sau pentru a vă deconecta din TunnelBear VPN.

Alte platforme

Pe lângă Windows, TunnelBear oferă o aplicație iOS VPN. Clientul iOS furnizează criptare L2TP / IPsec în loc de criptare OpenVPN, deci dacă aveți nevoie de OpenVPN, va trebui să utilizați și un software de conectare OpenVPN terț (TunnelBear vă poate ajuta să obțineți această configurare).

TunnelBear oferă, de asemenea, o aplicație VPN Android care folosește OpenVPN și este similar în ceea ce privește designul versiunii iPhone. Tunnelbear va funcționa ca VPN Linux, cu toate acestea, este important să rețineți că utilizatorul Linux va solicita clientul OpenVPN terț.

În general, aplicațiile sunt foarte asemănătoare pe toate platformele, sunt ușor de utilizat și oferă viteze de conectare similare pe toate planșele.

TunnelBear are, de asemenea, o extensie de browser care poate fi descărcată gratuit și poate fi folosită fie cu Chrome, fie cu Opera (dar nu cu Firefox). Extensia browserului este o adăugare plăcută, dar nu uitați că este un serviciu proxy, spre deosebire de un serviciu VPN complet (acesta furnizează numai date din browser). Extensia browserului este multiplă platformă (funcționează cu Linux, Chrome OS, OS X și Windows).

Serviciu clienți

Banii inapoi garantat
Suport 24 de ore
Chat live
Încercare gratuită Da - 7 zile
Lungimea garanției înapoi 30

TunnelBear are o pagină de ajutor dedicată, care poate fi găsită în meniul mic din partea de jos a oricărei pagini. Această resursă constă în informații privind "Actualizări de stare", "Noțiuni de bază", "Conturi & plăţile", "Ajutor pentru extinderea browserului", "Ajutor pentru aplicații Windows", "Ajutor pentru aplicația Mac OS X", "Ajutor pentru aplicația iOS", și "Ajutor pentru aplicații Android". Aceste articole pot fi găsite cu ușurință folosind butonul de căutare al paginii.

Pentru orice persoană care nu găsește un răspuns pe pagina de ajutor a lui TunnelBear, este posibil să contactați direct TunnelBear. Din păcate, firma nu are o caracteristică de chat live, așa că va trebui să utilizați formularul de contact online. Abonații și non-abonații pot utiliza această caracteristică pentru a pune întrebări despre serviciu.

Pentru a testa asistența clienților TunnelBear, le-am trimis reprezentanților lor o întrebare despre criptarea pe platformă pentru a vedea dacă s-a schimbat sau s-a îmbunătățit ceva de la ultima dată când le-am revizuit anul trecut. Așa cum a fost cazul data trecută am primit un e-mail care îmi spunea să aștept un răspuns în 24 de ore.

Răspunsul meu a sosit în 24 de ore, dar a trebuit să cer clarificări la un moment dat la care nu s-a răspuns clar. În ciuda acestui ușor cârlig, le-am găsit foarte prietenoase și dornice de ajutor. Mai mult, am obținut detaliile pe care mi le doream în al doilea răspuns. Nici cel mai bun suport pentru clienți din lume, dar nici rău.

Confidențialitate și securitate

Obstrucție (furt)
Protecție împotriva scurgerilor IPv4
Protecție împotriva scurgerilor IPv6
Protecție împotriva scurgerilor WebRTC
Kill Switch
Self-gazduit / Proxied DNS da

TunnelBear stochează câteva jurnale minime pentru o lună. Acest lucru spune TunnelBear despre faptul că trebuie să se conformeze autorităților din Canada:

„În cazul în care TunnelBear este obligat să se conformeze forțelor de ordine în cazul în care au fost furnizate citații, garanții sau alte documente legale, valabile sub jurisdicția canadiană, mărimea dezvăluirii se limitează la informațiile personale pe care le-ați furnizat la înregistrare, precum și la numărul general de conexiuni, MB-uri generale utilizate în acea lună. "

Aceasta este o politică de confidențialitate fantastică, ceea ce înseamnă că nicio informație despre utilizarea VPN sau o adresă IP a utilizatorilor nu este legată de un cont și poate fi utilizată pentru a monta un atac de corelație în timp:

Confidențialitate Tunnelbear1

Date operaționale Tunnelbear

Natura extrem de minimă a ceea ce este păstrat de TunnelBear înseamnă că abonații nu trebuie niciodată să-și facă griji pentru ce folosesc VPN. Chiar dacă ar fi primit un mandat de către autorități, TunnelBear VPN ar fi foarte puțin să predea orice valoare reală.

Condiții de furnizare a serviciului TunnelBear

De remarcat este faptul că TunnelBear are sediul în Canada, o țară care face parte din infamul Tratat cu cinci ochi. S-a descoperit că în ultimii ani Canada s-a dezvăluit de cetățeni de mai multe ori, dar acest lucru nu împiedică TunnelBear să vă protejeze datele.

Deși este obligat să predea datele dacă sunt abordate de autorități, TunnelBear nu deține jurnalele de conexiune sau jurnalele identificabile de niciun fel. Ca atare, cel mai mare lucru pe care autoritățile ar trebui să-l poată obține de la companie este numele dvs., adresa de e-mail și detaliile de plată. De asemenea, este unul dintre singurii furnizori care efectuează periodic audituri complete de sistem, cod și infrastructură de către firme terțe de încredere și publică rezultatele.

Cu toate acestea, merită să aveți în vedere faptul că TunnelBear se spală destul de mult pe mâini de orice responsabilitate pentru o serie de lucruri din Termenii și condițiile sale:

Tunnelbear Tos

După cum vedeți, TunnelBear se scutește de responsabilitatea pentru aproape orice. În plus, TunnelBear afirmă clar că utilizatorii nu pot:

Pirateria nu este permisă

De asemenea, solicită utilizatorilor să respecte întotdeauna legile din țara lor și din țara în care aceștia se tunează. Toate punctele care, cu siguranță, merită luate în considerare (mai ales că are sediul în Canada).

Protocoale de criptare

IKEv2
OpenVPN
PPTP
L2TP / IPSec
SSTP
Alte protocoale -

Când vine vorba de criptare, TunnelBear oferă acces la două protocoale VPN diferite. Clienții Windows, Android și Mac OS X implementează OpenVPN. Utilizatorii iOS au posibilitatea de a alege fie L2TP / IPsec), fie IKEv2. Astfel, oricine dorește să se conecteze prin OpenVPN pe iOS va trebui să facă acest lucru folosind software-ul terț OpenVPN Connect (care este gratuit).

Criptarea avansată standard de criptare AES (256 biți) cu autentificare SHA256 este utilizată pe platforme, în afară de iOS 8 și versiuni anterioare (care este criptată cu criptare AES pe 128 biți și folosește SHA-1 pentru autentificarea datelor).

Toate aceste informații sunt disponibile pe blogul TunnelBear, care este un nivel fantastic de transparență. De asemenea pozitiv: TunnelBear nu oferă Protocolul de tunelare punct-la-punct (PPTP) - o formă demodată de criptare VPN care acum este considerată nesigură și recomandăm întotdeauna.

Pe lângă criptarea puternică și o politică de confidențialitate puternică, anul trecut, TunnelBear a investit într-un audit terț al aplicațiilor sale (dar nu rețeaua de server). Acest audit de securitate profesională permite TunnelBear să facă publicitate cu încredere asupra confidențialității și securității oferite de software-ul său.

De asemenea, este demn de remarcat faptul că TunnelBear a lansat acum un software actualizat care protejează împotriva scurgerilor IPv6 și am constatat că acesta funcționează cu succes (ultima dată am revizuit serviciul în Beta).

Ursul Vigilant

Gânduri finale

În această recenzie TunnelBear, am descoperit un serviciu VPN cu aspect dulce și ușor de utilizat, ideal pentru începători. Planul gratuit permite utilizatorilor să se bucure de gustul serviciului, deși 500 Mb pe lună cu siguranță nu vor fi suficiente pentru a utiliza serviciul pentru ceva considerabil (cum ar fi transmisia de filme cu confidențialitate). Versiunea gratuită este utilă persoanelor care trăiesc în zone de conflict sau locații în care există cenzură grea. Aceasta le va permite să acceseze site-urile de știri și să facă alte sarcini care nu necesită date în perioadele de nevoie.

TunnelBear VPN are o politică de confidențialitate bună și jurnalele de conexiune banale pe care firma le păstrează sunt de uz intern și nu pot fi utilizate pentru a interfera cu confidențialitatea abonaților. În afară de a fi în Canada, singurul lucru care mă preocupă este Termenii și condițiile TunnelBear, care neagă responsabilitatea pentru aproape orice și orice. În general, planurile plătite sunt solide și oferă o viteză mult peste medie a conexiunii. Cu toate acestea, acest VPN nu oferă acces la conținut geoblocat din servicii de streaming importante și, din acest motiv, este posibil să obțineți o VPN mai bună la același preț (și chiar mai puțin).

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me