LiquidVPN


 • Ценообразуване

  от $ 4.99
  / месец

 • Достъпно на:


  • Windows

  • MacOS

  • IOS

  • андроид

  • Linux

ProPrivacy.com резултат
8.5 от 10

резюме

LiquidVPN е доставчик на VPN, който работи от своята база в САЩ от 2013 г. Той е стартиран от мрежов инженер, наречен Дейв Кокс. Г-н Кокс все още е собственик на компанията и той управлява услугата по много практичен начин. Дълбочината на техническите познания на г-н Кокс гарантира, че тази технологично ръководена компания предоставя най-доброто качество на предлаганите услуги на пазарна цена.

Бързи статистики

 • ProPrivacy.com SpeedTest (средно)
  58 Mbps
 • Държави
  11
 • компетентност
  НАС
 • Едновременни връзки
  2

Характеристика

Всички планове имат следните характеристики:

 • Сървъри в 11 страни
 • Патентовано приложение за Windows, Mac OS X и Android
 • Приложение на трети страни за iOS
 • Инсталиране на скриптове за рутери, приставки и Linux
 • Няма дневници за активност
 • P2P е позволено
 • 1 Gbps и 10 Gbps сървъри
 • Комбиниран ключ за защита и защитна стена, наречен "Течно заключване"
 • Система за имена на домейни (DNS) и защита от изтичане на IP
 • Избор на OpenVPN, протокол за тунелиране на ниво 2 (L2TP), протокол за тунелиране от точка до точка (PPTP) и протокол за сигурно тунелиране на сокетите (SSTP)
 • Тестове за скорост на сървъра

Сървърната мрежа на компанията е може би най-голямата слаба точка на тази услуга. Има много сървъри в САЩ, а също и някои в Канада. Другите страни, които са домакини на LiquidVPN сървърите, са Великобритания, Холандия, Германия, Швеция, Испания, Швейцария, Чехия, Румъния и Сингапур.

Посетете LiquidVPN »

Ускорение и изпълнение

За тестове за скорост се свързах с Ню Йорк в САЩ от Карибите, без VPN да е включен. След това тествах връзка към същата дестинация, но със сървъра LiquidVPN във Флорида, а след това със сървъра LiquidVPN в Ню Джърси, посредничащ за връзката.

Също така тествах връзка с Лондон във Великобритания без VPN и след това с LiquidVPN UK сървъра, приложен към линията.

За всеки случай тествах връзката пет пъти, използвайки уебсайта testmy.net. Графиките показват най-висока, най-ниска и средна скорост за всеки сървър и местоположение. Вижте нашето обяснение за тест с пълна скорост за повече подробности.

Течни VPN скорости

VPN направи леки подобрения в скоростите както за изтегляне, така и за качване. Тези промени в скоростта обаче не са толкова големи и просто биха могли да бъдат причинени от променливата производителност на основната интернет услуга.

Когато маскирате IP адреса на компютъра с VPN, очаквате, че вашият истински адрес никога няма да бъде разкрит по време на връзка. Ако този реален адрес стане видим, ситуацията се обозначава като "IP теч."

Тестовете за конфиденциалност за течове на IP включват услугите на няколко уебсайта. Това са ipleak.net, test-ipv6.com, IPv6 течове и doileak.net. Аз получих достъп до всички тези сървъри, докато имах OpenVPN връзка с Лондон през сървъра LiquidVPN UK. Услугата премина всички тестове, които бяха възможни. Моят доставчик на интернет услуги не включва превод на IPv6, така че тези тестове не бяха възможни.

Цени и планове

LiquidVPN има пул от 2168 IP адреса. Най-евтиният от трите ценови планове на LiquidVPN дава достъп само до 564 от тях. Концепцията на споделените IP адреси е, че VPN сървърът ви разпределя такъв, когато влезете. Този IP адрес се отнася за всички пакети данни, които оставят сървъра за крайното им местоназначение. Адресът се въвежда като източник на адрес на всеки пакет. По този начин, когато се опитате да получите достъп до поточна услуга, тя ще повярва, че тя се свързва с компютър в страната, който посочва IP адресът. Няма да разбере, че сте истинският източник на заявката.

Ценообразуване на течни VPN

Броят на достъпните за вас IP адреси е важен, тъй като много механизми за контрол на достъпа в Интернет се опитват да спрат VPN трафика. Ако някой от тях "прокси системи за откриване" открива, че заявката, която е получила, идва чрез VPN, той забранява този IP адрес. Ето защо, ако VPN компанията има малко IP адреси на разположение и не ги подновява често, скоро можете да установите, че услугите, в които искате да влезете, са заключили почти всички налични IP адреси.

Единствената друга променлива между трите ценови плана в LiquidVPN е броят на едновременните връзки, които ви позволява. Можете да изтеглите VPN софтуера на толкова устройства, колкото искате. Можете обаче да свържете само определен брой от тях към VPN услугата по всяко време.

Ако анулирате услугата в рамките на седем дни, ще получите пълно възстановяване. Можете да платите за абонамента си LiquidVPN с кредитни карти, PayPal и Bitcoin.

Поверителност и сигурност

Въпреки че компанията заявява, че е добре с клиентите, които използват услугата за изтегляне на P2P, местоположението на LiquidVPN не е идеално за тези, които искат да получат материали, защитени с авторски права, безплатно. Централният офис на компанията е в Мичиган в САЩ. В САЩ няма закони за запазване на данни, които се отнасят до VPN. Известно е обаче, че притежателите на авторски права в САЩ и правителствените агенции за сигурност се опират на американски компании със заплахи от съдебни действия, за да ги принудят да съдействат за идентифициране на дейностите на отделни потребители.

LiquidVPN заявява, че не запазва дневници на активността. Според изявлението на политиката за поверителност на компанията, записите за транзакции се изтриват от паметта веднага щом клиентът се прекъсне от сървъра. Тъй като няма информация за дейността, която се съхранява във файла, няма нищо, което адвокатът за авторски права може да принуди компанията да разкрие.

Encryption

Потребителите на персонализираното приложение за Windows, Mac OS X и Android могат да изберат предпочитан VPN протокол от интерфейса. Това дава избор на OpenVPN, SSTP, PPTP и L2TP със сигурност на интернет протокола (IPSec).

Клиентите, които искат да използват VPN на iOS устройство, трябва да изтеглят стандартен OpenVPN клиент, който се предлага безплатно от уебсайта на организацията, която изпълнява OpenVPN протокола. Това е малко по-трудно да се настрои и не ви дава възможност да опитате други протоколи, като например SSTP.

Ключовата сигурност на разпространението и създаването на сесии на внедряването на OpenVPN са едни от най-силните в индустрията. Ключовете за криптиране за AES шифъра се подновяват на всеки 30 минути.

Лесно използване

Уебсайтът LiquidVPN започва с дълга, превъртаща се начална страница, която съдържа по-голямата част от информацията за продажбите на компанията. Горното меню остава видимо, докато превъртате. Над лентата на менюто ще видите изявление, което показва вашия IP адрес и a "Контролен панел" бутон, който ви отвежда до таблото за управление на клиентската зона. Клиентската зона включва достъп до изтегляне на файлове и система за поддръжка.

Ще видите и връзка към канала на заповедта. Това е система, използвана от множество VPN мрежи, за да уведомят клиентите си дали VPN е получила съдебни разпореждания, изискващи информация за потребителските дейности. Стандартно условие за съдебните разпореждания е, че тези, които ги получават, нямат право да оповестяват съществуването на заповедта. Каналната система на заповед публикува редовни изявления, че не са получени заповеди. Ако липсва стандартно изявление за период, читателят знае, че е имало заповед, връчена на компанията през това време.

Поддръжка на клиенти

Можете да оставите съобщение с екипа за поддръжка от приложението или на таблото в клиентската зона на уебсайта LiquidVPN.

В приложението кликнете върху символа за зъбче в горния десен ъгъл на интерфейса и изберете Поддръжка от падащото меню. След като изпратите съобщение чрез стандартен уеб формуляр, LiquidVPN ще ви уведоми по имейл, че билетът ви за поддръжка е повдигнат. Можете да разгледате текущото състояние на вашата заявка, като кликнете върху "Моите билети за поддръжка" в таблото за управление.

Всеки път, когато получите отговор от екипа за поддръжка, той ще се появи на този екран. Ще получите и имейл със съобщението на бюрото за помощ.

Софтуер

Записвам се

Имате седем дни да изпробвате VPN и пак да си върнете парите, ако промените мнението си за него. За целта кликнете върху "Регистрирай се" бутон под предпочитания от вас план, за да платите за услугата. Той ще ви представи възможността да се абонирате за един месец или една година. Получавате по-ниска цена на месец, ако извадите годишния абонамент, но трябва да платите за цялата година напред.

Това споразумение ви задължава да повтаряте таксуването, така че автоматично ще бъдете таксувани отново в края на абонаментния период - освен ако не бързате и анулирате споразумението, преди да изтече текущият ви план. След като плащането ви се изчисти, LiquidVPN ще ви отведе до клиентската зона на сайта. Обикновено трябва да влезете в тази зона, но след като се регистрирате, ще влезете автоматично. В таблото за управление ще намерите раздел за изтегляне. Това има софтуера, който трябва да инсталирате, за да накарате VPN да работи на вашия компютър.

LiquidVPN Windows VPN клиент

Когато приложението се отвори, вече ще е избран сървър. Това не е задължително да е местоположението, което искате да използвате. Можете да промените местоположението, като кликнете върху символа на маркера до текущото местоположение на сървъра.

Превключването на VPN протокол е много лесно с това приложение. Избирате различен протокол на екрана със списък на сървъра. Не е нужно да влизате в приложението, докато не изберете сървър и се опитате да се свържете. Потребителското име и паролата за приложението не съвпадат с идентификационните данни за вход за клиентската зона на уебсайта. Можете да получите достъп до идентификационните данни за влизане в приложението в данните на потребителския си акаунт на сайта LiquidVPN.

Внимавайте за течното заключване. Това е много полезна функция. Той ще блокира интернет връзката на вашия компютър, ако VPN не е включен. Ако забравите тази функция, можете да изпаднете в паника, когато видите, че интернет не работи. Ако искате да използвате интернет без VPN, трябва да изключите Liquid Lock.

Други платформи

Приложението LiquidVPN е достъпно за Windows, Mac OS X и Android. Потребителите с iOS устройства трябва да изтеглят приложение на трета страна, наречено OpenVPN GUI, и след това да преминат през някои ръчни процедури за настройка, за да получат адресите на всички сървъри на LiquidVPN в системата. Това не е идеална ситуация. Той също така ограничава вашия избор само до OpenVPN, без опцията STTP или L2TP, до която потребителите на LiquidVPN имат достъп. Скриптове са достъпни на сайта LiquidVPN, за да се инсталира VPN на рутери, приставки и Linux машини.

Заключителни мисли

LiquidVPN работи много добре. Той дори може да заобиколи прокси системи за откриване на Netflix. Потребителите на iOS устройства обаче не получават пълните предимства на персонализираното приложение, което LiquidVPN предоставя на други операционни системи.

Малката сървърна мрежа може да е един от факторите, който ви отказва да се регистрирате за услугата LiquidVPN. Ако искате да заобиколите регионални ограничения за стрийминг услугите, трябва да се свържете чрез VPN сървър в същата държава като вашия целеви уебсайт. Като такъв, ако искате да влезете в сървъри в Япония, Австралия, Нова Зеландия, Индия или Южна Африка, LiquidVPN няма да ви е от полза. Ако компанията има сървър в страната, до която най-много искате достъп, LiquidVPN ще ви служи добре.

Посетете LiquidVPN »

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me