SurfEasy


 • Ценообразуване

  от $ 6,49
  / месец

ProPrivacy.com резултат
7.6 от 10

резюме

SurfEasy е виртуална частна мрежа (VPN), която съществува от няколко години. Това е добре абониран VPN, който предлага някои интересни и уникални услуги, като USB dongle, който се зарежда със защитен браузър. VPN предоставя OpenVPN по подразбиране, което е отлично. В допълнение, внедряването на криптиране е силно поради стабилен канал за управление. И накрая, този VPN осигурява доста бързи скорости на връзката, което трябва да го направи подходящ за нуждите на повечето хора.

Бързи статистики

 • ProPrivacy.com SpeedTest (средно)
  25 Mbps
 • компетентност
  Канада
 • Едновременни връзки
  5
 • Държави
  28

Характеристика

Местоположение на сървъра

Миналата година SurfEasy имаше сървъри в само 14 страни. Сега услугата се разшири, за да осигури около 500 сървъра в 28 страни. Това е значително подобрение и тъй като VPN вече имаше фантастично покритие във всички най-важни държави по света (за деблокиране), допълнителните сървъри наистина правят SurfEasy отличен VPN.

Peer-to-peer (P2P)

Споделянето на файлове и торентирането са позволени, но само в план Ultra, така че моля, регистрирайте се в този план, ако P2P е проблем.

Рекламен блок

SurfEasy идва с алгоритъм за блокиране на реклами, който „прихваща бисквитките, които рекламодателите използват, за да ви следват онлайн“.

Едновременни устройства

VPN може да бъде инсталиран на пет устройства едновременно, което означава, че е идеален за осигуряване на сигурност на всички ваши устройства (или може би за използване от семейство). В мобилния план обаче е разрешена само една връзка.

Защита от течове на система от домейни (DNS)

Услугата осигурява защита от изтичане на DNS, която се случва на ниво сървър и не може да бъде включена и изключена. Заявките за DNS се обработват от GoogleDNS, но заявките са прокси.

Посетете SurfEasy »

Скорост и производителност

Тестовете за скорост бяха проведени на 50 Mbps влакнеста връзка. Тестовете за скорост бяха проведени с помощта на testmy.net, а сървърите бяха тествани от тестов сървър на Обединеното кралство (Великобритания и Холандия VPN) и Ню Йорк сървър за американските тестове. Както можете да видите, скоростите отнесоха малко спад на сървърите в САЩ и Холандия - повече, отколкото се надявах да видя. Те обаче не бяха най-лошите скорости, които сме срещали някога. В допълнение, опитах поточно в HD и успях. Въпреки това не бих препоръчал този VPN на хора, които искат да правят наистина интензивни онлайн дейности като игри; има по-бързи VPN за тази цел. Като цяло обаче доста добри скорости.

Изтеглете SurfeasyКачване на Surfeasy

Тествах за течове на DNS с помощта на ipleak.net и открих, че няма течове в Интернет протокол (IP), няма течове в DNS и няма течове в Интернет в реално време (WebRTC). За съжаление (поради факта, че интернет доставчикът ми не ми позволява), не можах да тествам за течове на версия 6 в Интернет протокол (IPv6). Освен това обаче бях много доволен от резултатите. Да, вярно е, че VPN използва GoogleDNS, но тъй като прокси на заявките, това не е проблем.

Фирмата ми каза, че защитата от течове на DNS се случва на ниво сървър. Въпреки това, изтичане на DNS възниква, когато DNS заявка се случи извън тунела за данни, което означава, че тя всъщност не може да бъде защитена на ниво сървър. Това означава, че тъй като няма DNS защита от течове в приложението, трябва да приемем, че изобщо няма защита от течове на DNS. Както споменахме по-рано, всъщност не открих течове на DNS.

1 месец

$ 6,49
на месец

Цена

SurfEasy VPN има три различни плана (месечни, тримесечни и годишни). Тези планове изглеждат така:

 • Mobile има сървъри в 16 страни и ограничение за едно устройство. Той струва $ 2,99 месечно или $ 29,99 годишно.
 • Общо има сървъри в 16 държави и ограничение на пет устройства. Той струва $ 4,99 месечно или $ 47,88 годишно.
 • Ultra има сървъри в 25 държави, позволява торент и има ограничение от пет устройства. Той струва $ 11,99 месечно или $ 77,88 годишно.

В допълнение, SurfEasy предоставя стартов план, който позволява на потребителите да изживеят 16 държави (пет лимита на устройства) с ограничение за използване от 500MB (на месец). Потребителите могат да печелят награди, за да получат малко повече употреба. Услугата за стартиране е безплатна и е фантастична, защото позволява на хората да опитат преди да купят. В допълнение, това е чудесен вариант за хора, които трябва да заобиколят правителствената цензура като тази в Обединените арабски емирства или Китай.

Подобно на по-голямата част от VPN мрежите, опциите са абонамент за една година, шест месеца или за един месец. Отстъпките се предоставят на дългосрочни абонати. Освен това фирмата има седемдневна гаранция за връщане на парите, което означава, че всеки може да изпробва SurfEasy безрисково.

Опции на сървъра

Сървърите са разположени в 16 или 28 държави, в зависимост от това кой план изберете. Планът Ultra дава на абонатите достъп до всички 28, докато Mobile и Total плановете включват само използването на 16 сървъра. Сървърите са разпространени в отличен диапазон от места, дори и при по-прости планове. Местоположенията включват САЩ, Канада, Великобритания, Германия, Франция, Италия, Норвегия, Холандия, Испания, Бразилия, Япония, Австралия и Сингапур.

Двата 16-сървърни планове са подходящи за нуждите на повечето хора и тези със специфични изисквания могат да отидат за Ultra абонамент. Обърнете внимание, че по-голямата част от тези планове са достъпни само за хора, които изтеглят клиента и гледат на сметки > табло част от уебсайта. По този начин, ако сте потърсили уебсайта и не можете да видите плановете, които споменах, изтеглете софтуера, за да използвате безплатния стартов план и всичко ще стане очевидно.

Абонатите могат да плащат с кредитна карта или с PayPal. За съжаление плащането с биткойни за допълнителна анонимност не е възможно с SurfEasy VPN - незначителен неуспех, но си струва да се има предвид. SurfEasy не е особено евтин за месечния абонамент, но става много по-разумно, ако се абонирате ежегодно и не изглежда като цяло надценен (в сравнение с подобни услуги).

В допълнение, SurfEasy продава и частен браузър за настолни компютри, който се зарежда на USB флашка. Тъй като това е отлично решение за запазване на безопасността в движение (идеално е за пътници и хора, които често използват обществен WiFi), ще разгледаме по-подробно софтуера в раздела „Други услуги“ на този преглед.

Лесно използване

Записвам се

Регистрирането в SurfEasy VPN наистина не може да бъде по-просто. Макар че бих предпочел, ако те имаха всички планове на уебсайта, вместо да се прибрат на таблото на клиента. Това обаче е незначително оплакване, особено като се има предвид, че клиентът е на разположение безплатно в стартовия план, което позволява на хората да изпробват SurfEasy безплатно. Да, безплатно!

За да се абонирате, просто се регистрирайте в SurfEasy с имейл и парола. След това или използвайте стартовия план, или изберете план и плащайте с кредитна карта или PayPal. След това абонатите получават въвеждащ имейл с връзки към различните клиенти и други изтегляния (като .ovpn файловете). Процесът е сам по себе си обяснение и има ръководства за настройка на VPN, ако сте пълна нула (или искате да накарате OpenVPN да работи върху клиента на трета страна, например).

Други платформи

SurfEasy се предлага за повечето популярни платформи. Единственият, който няма персонализиран VPN софтуер за него, е Linux. Поради тази причина свързването към SurfEasy в Linux означава използване на софтуер на OpenVPN на трети страни. Това обаче е лесно за изтегляне и инсталиране. В допълнение, SurfEasy има илюстрирани и информативни ръководства за настройка на повечето платформи (с изключение на Linux, който отново не е обхванат).

Подобно на Windows, клиентите на Mac и Android идват с OpenVPN по подразбиране. iOS, от друга страна, се предлага с IPsec като стандарт. Всички клиенти са подобни на колегата на Windows, лесни за навигация и лесни за използване. Подобна липса на ключ за убиване на всички платформи.

Други / Безплатни услуги

Отлична услуга, която може да бъде закупена от SurfEasy (еднократно) е предварително зареденият микро USB, който се предлага със защитен браузър. За хората, които искат да останат частни и сигурни, това е персонализирана версия на Firefox за защитен сокет (SSL). Той работи, като просто го включите в USB порт.

Частният браузър SurfEasy е наистина полезен за хора, които искат да останат в безопасност на публичния WiFi. Той се предлага в държач на портфейл с размер на кредитна карта, така че може лесно да се носи по всяко време. Частният браузър може да бъде закупен за $ 69,99 (без да включва доставката), което е еднократна такса за цялото използване на браузъра. Въпреки че това може да ви се струва малко скъпо, всъщност това е голяма стойност за парите, като се има предвид, че е достатъчно, за да запазите данните си защитени на всеки обществен WiFi гореща точка. Поради тази причина този продукт се препоръчва на хора, които търсят решение за сигурност, когато са навън и около.

Поверителност и сигурност

SurfEasy е канадска VPN, която е базирана в Торонто, Онтарио. Предлага се за Windows, OS X, iOS и Android. Фирмата разполага и с разширения за браузъри Opera и Chrome. Седалището в Канада означава, че фирмата е подчинена на редица закони за накърняване на личния живот, приети в страната през последните години. В допълнение, той е под чадъра на 5 Eyes - споразумение за наблюдение, което позволява на англоезичните държави да споделят данни за наблюдение между своите разузнавателни агенции.

За щастие, заедно с увеличаването на драконовите и прекомерните канадски закони, SurfEasy засили политиката си за поверителност. VPN услугата поддържа само дневници за честотна лента (обобщени и не специфични за потребителя) вече повече от година. Това означава, че абонатите са свободни да правят това, което искат.

Близо до нула дневници означава, че дори ако правителството го обслужва със заповед, SurfEasy няма нищо полезно за предаване. Поради тази причина SurfEasy открито рекламира, че P2P, BitTorrenting и споделяне на файлове са разрешени в услугата. Това е типът на политиката за поверителност, на който можете да разчитате, и ние аплодираме SurfEasy за това.

Единствените случаи, в които вероятно SurfEasy ще възложи правомощията си да прекрати абонамент, е това, което те описват като "прекалената употреба" (като например хора, работещи със сървъри чрез тяхната услуга). Акаунтът на SurfEasy е за лична употреба и пет едновременни връзки са повече от разумни. Поради това това не изглежда необосновано част от политиката за поверителност.

Encryption

Що се отнася до криптирането, SurfEasy не се забърква с протокола за тунелиране от точка до точка (PPTP). Вместо това клиентите на Windows, Mac и Android се предлагат с OpenVPN (256 бита) като стандарт. Приложението iOS използва защитата на интернет протокола (IPsec - 128 бита), който все още е много по-сигурен от PPTP. Ако обаче искате да се свържете с OpenVPN на iOS, ще трябва да се свържете с помощта на софтуера на OpenVPN Connect на трети страни (много лесно да настроите, ако е необходимо). Като цяло добра политика за поверителност и силно криптиране.

SurfEasy използва GoogleDNS. Това не е толкова ефективно, колкото VPN, които обработват DNS заявки със собствените си сървъри, което е малко жалко. Добрата новина обаче е, че фирмата извършва прокси тези искания: така че всъщност това не е проблем. Не се приспадат точки.

Обслужване на клиенти

Поддръжката се осъществява чрез система за чат на живо между часовете от 08:00 до 20:00 (EST) от понеделник до петък и до 17:00 EST през уикенда. Фирмата разполага и с гореща телефонна линия (която е безплатна за обаждане от Обединеното кралство, САЩ и Канада). За всеки друг е налична система от билети, на която се отговаря по имейл. Намерих помощния персонал за изключително полезен.

В допълнение, изглежда, че агентите за обслужване на клиенти имат възможност да общуват с други членове на екипа на SurfEasy с голяма лекота. Това позволява на фирмата да се справя ефективно и бързо с проблемите. Никога не ми се е налагало да чакам повече от половин ден, за да получа отговор, което беше приятно. Отличен екип за поддръжка на клиенти, който е кредит за доставчика.

На мен също много ми хареса базата от знания, ръководства за настройка и секции с често задавани въпроси (FAQ) на уебсайта, които бяха подробно представени и добре представени с графики, когато е необходимо. Някои VPN имат много секция за поддръжка на баребони - SurfEasy, от друга страна, има добре планиран и логичен пул от ресурси. Това е невероятно полезна част от уебсайта, която позволява на хората да намерят корекция на проблемите, без да се налага да разговарят с клиентите, ако не искат.

Заключителни мисли

Харесвах:

 • OpenVPN по подразбиране за Mac, Windows и Android
 • Над средната скорост на връзката
 • Сървъри в 16-25 страни
 • Опция за частен браузър USB
 • Деблокира BBC iPlayer
 • Запазени са само няколко обобщени дневника за връзка
 • Силно криптиране

Не бях толкова сигурен в:

 • Не деблокира Netflix US

Мразех:

 • Без превключвател за убийство
 • Без защита от течове в приложението DNS

SurfEasy VPN е канадска VPN услуга, която се подобрява през годините. Сървърите са разположени на изключително полезни места по света и ако не беше лека мудност, този VPN би бил подходящ за всички цели. Шифроването е силно в контролния канал, което означава, че е стабилно. Той също се предлага с OpenVPN по подразбиране. Един недостатък е липсата на ключ за убийство и защита от течове на DNS - човек може само да се надява, че SurfEasy ще се справи с обещанието си, че превключвателят за убийства ще дойде скоро (проверете с SurfEasy дали това е функция, която се нуждаете).

Като цяло, SurfEasy е сигурна VPN със силна политика за поверителност. Въпреки че (много малко) дневници за връзка се съхраняват, моля, имайте предвид, че това са обобщени регистрационни файлове, които не дават нищо за нито един абонат. Това са типовете дневници на връзки, които не могат да се използват за монтиране на атака за корелация на трафика, поради което това са типът дневници за връзка, които се считат за безопасни.

Освен ако не вършите изключително интензивни задачи, този VPN наистина е приличен. Това със сигурност е добър вариант за честите пътници, които искат да бъдат в безопасност на обществения WiFi. Освен това, поради безплатния стартов план и седемдневна гаранция за връщане на парите, наистина нямате какво да губите, като изпробвате SurfEasy за себе си. Така че, защо да не опитате услугата?

Посетете SurfEasy »

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me