ПРОМЕНИХМЕ КАК ДА СЪХРАНИМ ПРЕГЛЕДИТЕ!
Наскоро актуализирахме нашия процес на оценка за всички отзиви на ProPrivacy.com. Подробности за нашите нови критерии за оценка можете да намерите тук

StrongVPN

 • Ценообразуване

  от $ 5.83
  / месец

 • Достъпно на:


  • Windows

  • MacOS

  • IOS

  • андроид
 • деблокира:


  • Amazon Prime

  • Hulu

  • Нетфликс

ProPrivacy.com резултат
7.2 от 10

резюме

StrongVPN е VPN доставчик със седалище в САЩ. Основана през 2005 г., VPN компанията се развива бързо - сега се оказва под контрола на успешната CDN фирма StackPath. StrongVPN е услуга, подходяща за всички платформи, която осигурява изключително добра скорост на връзката. Добавете към това своята способност да деблокира услуги като Netflix, Prime и Hulu и имате услуга, която повечето хора ще се радват за стрийминг. Отделът за обслужване на клиенти е един от най-добрите, които сме срещали някога. Освен това, когато се купува ежегодно, тази услуга е доста добра като цена / качество. Може би единственият недостатък на тази услуга е, че тя разполага само с Killswitch за Windows. Това означава, че ако възнамерявате да направите нещо чувствително като изтегляне на P2P, за момента това е услуга само за Windows.

Бързи статистики

 • Едновременни връзки
  12
 • Държави
  26
 • компетентност
  НАС
 • ProPrivacy.com SpeedTest (средно)
  64.02 Mbps

Цена

12 месец

$ 5.83
на месец


1 месец

$ 10.00
на месец

Откакто последно прегледахме StrongVPN, той оптимизира плановете си. Сега фирмата рекламира само месечен и годишен пакет. Според нас месечният план е докосване от скъпата страна. По-специално, за потребителите на Windows, цената на годишния абонамент е конкурентна.

StrongVPN хвърля безплатно интелигентна DNS функция с всички свои планове, което е приятно допълнение за тези, които искат да могат да деблокират много съдържание.

Абонатите получават 30-дневна гаранция за връщане на парите, което означава, че всеки може да се абонира и да промени решението си. Плащането може да се извърши чрез дебитна карта, кредитна карта, American Express, PayPal и Alipay. В момента обаче не се приемат криптовалути.

Характеристика

StrongVPN
NordVPN
ExpressVPN

Windows
MacOS
IOS
андроид
Linux
Windows Phone
 • Без ограничения или ограничения

 • Нулеви трупи

 • Killswitch (само за Windows)

 • Умна DNS услуга

 • 12 Едновременни устройства

 • Разблокирайте Netflix US

 • Поддръжка на рутери за много модели

 • Силно OpenVPN криптиране

 • Голяма скорост на връзката

 • Beta WireGuard протокол

Посетете StrongVPN »

Разблокирайте Netflix?

StrongVPN
NordVPN
ExpressVPN

Amazon Prime
Hulu
Нетфликс
iPlayer

По време на нашите тестове открихме, че StrongVPN е в състояние да деблокира редица много търсени стрийминг услуги, включително Netflix US. Влязохме и във Великобритания Netflix без проблем. Това обаче, за съжаление, не успява да отключи британския iPlayer на BBC. Така че, ако това е проблем, потърсете другаде.

StrongVPN също ни вкара успешно в ABC.com и NBC.com. Също така успяхме да осъществим достъп до услугата по заявка на Channel 4 от Великобритания.

Скорост и производителност

Ние тестваме VPN, използвайки базирана на сървър научна система за тестване на скоростта. Нашата запазена система е един вид на пазара за сравнение на VPN и позволява на потребителите да получат точна снимка какво да очакват по отношение на производителността на VPN. Нашата система тества StrongVPN три пъти на ден, а резултатите показват, че това е бърз VPN, повече от способен да осигури достатъчно висока скорост за стрийминг на висококачествено 4К видео. Скоростта на връзката му също поставя StrongVPN в елитната категория VPN, които могат да се справят с интензивни задачи като гейминг.

Силни скорости на изтегляне

За да тестваме StrongVPN за поверителност проверихме както за IPv4, така и за IPv6 течове с помощта на виртуална машина на Windows. Тествахме с помощта на инкогнито прозорец, за да гарантираме, че няма проблеми с кеша. Тестовете ни не разкриха течове на IPv4 или IPv4 WebRTC. Резултатите разкриха, че StrongVPN наистина обработва DNS заявки със собствени сървъри.

За съжаление обаче, VPN страда от течове на IPv6 WebRTC. Това означава, че ще трябва напълно да деактивирате IPv6, за да използвате успешно този VPN за целите на поверителността. За да бъдем справедливи, StrongVPN признава, че това е така и след като IPv6 е деактивиран, VPN работи като чар. Това е нещо, което трябва да внимавате - но не е задължително да нарушава сделката, тъй като е много лесно да деактивирате IPv6.

Поверителност и сигурност

StrongVPN
NordVPN
ExpressVPN

24-часова поддръжка
Чат на живо
Гарантирано връщане на парите
Дължина на гаранцията за връщане на парите 30 30 30

Да бъдеш със седалище в САЩ не е страхотно за поверителност. САЩ са дом на НСА и ЦРУ, а САЩ изпълняват заповеди за поръчки и поръчки, които могат да принудят фирмите да се откажат от данни за потребителите и да я запазят в тайна за неопределен период от време. Въпреки този недостатък, StrongVPN е услуга, която рекламира силна политика без регистрация. Това означава, че VPN не съхранява никакви регистрационни данни за данните, които преминават през сървърите му.

Когато става въпрос за криптиране, този VPN предоставя избор на протоколи. IKEv2, SSTP, L2TP / IPSec и OpenVPN са достъпни чрез различните му приложения. Препоръчителният ни протокол е OpenVPN и това е достъпно както за настолни версии, така и за Android. Проверихме внедряването на OpenVPN на StrongVPN, за да се уверим, че е достатъчно силен, за да защити данните на абоната от атаки. Установихме, че нейното прилагане на криптиране надхвърля нашите минимални изисквания за поверителност и сигурност, което означава, че тази VPN е защитена.

AES 256 шифър с ръкостискане RSA-2048 и SHA-1 (HMAC) за аутентификация на хеш. Не успях да проверя дали Perfect Forward Secret е приложена. Като цяло това криптиране е повече от достатъчно надеждно за повечето хора.

От друга страна, VPN защитава вашите данни само докато VPN е свързан и тъй като Killswitch е наличен само в Windows, този VPN може да не е подходящ за всички. В допълнение, IPv6 трябва да бъде деактивиран, за да използва безопасно тази VPN.

Потребителски опит

Уебсайтът

Уебсайтът StrongVPN е полезен, но в него липсват важни данни относно неговите стандарти за внедряване на криптиране. Разделът му с често задавани въпроси е полезен, но осигурява само голите нужди. Добрата новина е, че StrongVPN има 24/7 прозорец за чат на живо на своя уебсайт. Намерих агентите му за изключително полезни. Технологичният отдел обаче беше наличен само през седмицата.

Абонирането е лесно и когато говорите на чат на живо, те могат да ви свържат с много полезна информация, която е погребана в сайта. Добър като цяло.

Процеса

Регистрацията е лесна и не се изисква да предоставяте много данни. Това е добре и ако се регистрирате с имейл за горелка, можете да получите абонамент с голяма доза поверителност. За съжаление криптовалутите не са налични. Едно нещо, което си струва да се отбележи, е, че при първо изтегляне на клиента той автоматично ви присвоява а "У дома" сървър. Този сървър е PPTP, остаряла форма на криптиране, която не препоръчваме. Поради тази причина първото нещо, което можете да направите след инсталирането на StrongVPN, е да промените настройките му за криптиране в опциите на клиента.

Windows VPN клиентът на StrongVPN

Това е най-добрият клиент на StrongVPN и ние твърдим, че StrongVPN е много по-добър за потребителите на Windows, отколкото потребителите, използващи която и да е друга операционна система. OpenVPN е наличен, софтуерът е лесен за използване и е напълно оборудван с IPv4 DNS защита от течове и Killswitch. VPN обфуксацията е достъпна и чрез функция, наречена scramble. StrongVPN ми каза, че тази функция задава VPN на TCP през порт 443 (за да прикрие OpenVPN трафика като обикновен HTTP).

Други платформи

StrongVPN също има приложения, налични за Mac OS X, iOS и Android. Инструкции за ръчна настройка също са достъпни за всички тези платформи. Операционните системи Linux, Ubuntu и Chromium OS също могат да интегрират услугата StrongVPN чрез ръчна инсталация на трети клиент OpenVPN. Можете също така да получите достъп до VPN от рутери, работещи с DD-WRT, Tomato и Sabai рутер операционни системи.

Killswitch не е наличен на никоя от тези платформи, която управлява StrongVPN за торентинг на Mac, Android и iOS. Ако обаче поточното и деблокиране на съдържание е вашето основно желание, то този VPN е надежден на всички платформи.

WireGuard

Wireguard е следващо поколение VPN протокол с отворен код, който е проектиран да бъде едновременно здрав и лек. Той изпълнява стелт по подразбиране и се основава на редица здрави съвременни криптографски примитиви. Малко VPN мрежи са започнали да предоставят достъп до WireGuard, но StrongVPN в момента го изпробва в Beta.

Решихме да тестваме изпълнението на StrongVPN от протокола WireGuard, за да видим как се представя. Абонатите, които искат да използват WireGuard, трябва да влязат в уебсайта на конкретна страница. Оттам потребителите могат да изберат платформата, за която се нуждаят от WireGuard клиент. Това ще ги препрати към уебсайта WireGuard за инсталиране на клиента на трета страна.

Изтеглихме клиента на Android, за да му дадем пробен старт - защото е лесно да се настрои с помощта на QR код. Възможно е обаче да го настроите за Windows, Mac, Linux и iOS, ако предпочитате.

За начало избрахме местоположението на сървъра, с който искахме да се свържем (Лондон). Тествахме WireGuard на IPv4 връзка, тъй като реализация на IPv6 все още не е налична.

Веднъж свързан с WireGuard, тествахме за IP течове с помощта на ipleak.net и установихме, че нямаме изтичане на IP, DNS течове или WebRTC течове. Това означава, че тунелът е установен успешно и без проблеми. Бяхме впечатлени от скоростта, с която се установява връзка.

Резултати от тестовете за силни VPN течове

След това тествахме скоростта на Wireguard на 50 Mbps Virgin Media връзка във Великобритания. Установихме, че се представя изключително добре. Едва ли имаше разлика между връзката ни с и без VPN. Това е наистина впечатляващо и определено прави изпълнението на StrongVPN от WireGuard наистина изключително интересно.

Струва си да се има предвид, че WireGuard все още се счита за експериментален и не е бил напълно одитиран. Това означава, че все още може да е малко преждевременно да започнете да го използвате за целите на сигурността. Въпреки това е хубаво да видите търговски VPN като силни експериментални с този добре рекламиран нов протокол. Десет от десет за усилия.

Обслужване на клиенти

StrongVPN
NordVPN
ExpressVPN

24-часова поддръжка
Чат на живо
Гарантирано връщане на парите
Дължина на гаранцията за връщане на парите 30 30 30

Разговаряхме с екипа за поддръжка на клиенти на StrongVPN и открихме, че са изключително полезни. В един етап бяхме в чат на живо с двама от техните агенти наведнъж, което е нещо, което никога не сме изпитвали досега. Техническият екип беше добре познат, но наистина момчетата бяха достъпни само през делничните дни. Въпреки това ние установихме, че StrongVPN разполага с един от най-добрите екипи за поддръжка на клиенти в чат на живо, които някога сме срещали. Потребителите могат също да се свържат със StrongVPN по имейл, ако предпочитат.

Заключителни мисли

StrongVPN е услуга, която се представи добре по време на нашите тестове. Въпреки че ще трябва да деактивирате IPv6, за да се уверите, че няма течове, тази услуга реализира силно криптиране и има водонепроницаема политика за поверителност. Това, че сте базирани в САЩ, не е идеално и фактът, че няма Killswitch на която и да е платформа, освен Windows, ограничава този VPN леко. Ако обаче сте потребител на Windows, този VPN е доста добър и няма да счупи банката, ако се ангажирате за година.

Посетете StrongVPN »

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me