Spotflux

 • Ценообразуване

  от $ 3.17
  / месец

ProPrivacy.com резултат
1 от 10

резюме

Актуализация: Spotflux вече не работи.

Spotflux е VPN, който изглежда обещаващ от самото начало. Услугата е стартирана през 2012 г. и е стартирана от двама защитници на поверителността, дошли от силен десетилетия в инфосек. Преди пълния старт преди четири години, Spotflux проведе бета тест и за по-малко от година той привлече 100 000 потребители от 121 държави. Това е доста добро и определено накара ушите ми да се пробият, когато влязох за моя близък и личен преглед на VPN услугата. Spotflux също твърди, че е „най-напредналата VPN в света“, така че нека да разгледаме услугата.

Като цяло, Spotflux е безплатна или евтина VPN услуга, която е достъпна за Mac, Windows, iOS и Android. Това е адекватна услуга с някои доста готини функции. Въпреки това, което му предстои, обаче, Spotflux не сравнява с VPN услуги от висок клас. Докато очаквате да получите това, за което плащате, Spotflux предоставя разумна услуга, която може да е подходяща за някои хора.


Характеристика

P2P изтегляне

За съжаление peer to peer за съжаление не е разрешен в безплатни, мобилни или премиум версии на услугата. От уебсайта му:

„За съжаление, не можем да подкрепим използването на Bittorrent (или подобни P2P протоколи за споделяне на файлове) в нашата мрежа поради широко разпространената му злоупотреба при нарушаване на законите за авторското право. Spotflux е услуга, предназначена да повиши поверителността и сигурността ви в мрежата, но не и услуга за безопасно пристанище на онлайн активност от нечестиви или незаконни действия. “

Освен това в безплатната версия ще бъдат шифровани само данните на вашия уеб браузър - други приложения също ще продължат да използват вашата обикновена връзка.

Блокиране на злонамерен софтуер и реклама

Една от характеристиките, с които Spotflux се гордее, е вграден в софтуер, който сканира злонамерен софтуер и вируси (включително злонамерени реклами). Този софтуер, който се казва на потребителите, открива заплахи и ги елиминира:

Spotflux също редовно актуализира своите сървъри, за да сканира за широко разпространен зловреден софтуер като DNSChanger. Това е разумна характеристика, която не всички VPN предлагат и следователно може да се разглежда като нещо като бонус от услугата.

Тестове, за да се види дали наистина блокира реклами, показаха, че работи успешно като рекламен блокер.

Технология за компресиране на честотна лента

Въпреки че Spotflux прави голяма работа по тази функция, това е почти сигурно LZO компресия - което е стандартна тарифа за всички големи имена в бизнеса с VPN. Като такава, въпреки че е разумна характеристика, тя не е нищо особено.

Как Spotflux монетизира своята услуга?

Докато при платените мобилни и премиум версии на Spotflux няма да бъдете подлагани на реклами от трети страни, това за съжаление не е така при използване на безплатната версия.

За да печели пари от безплатната версия, Spotflux допуска следното в своята политика за поверителност:

Както можете да видите, безплатната версия наистина може да отваря потребителите към технологии като бисквитки, JavaScript и уеб маяци. Те се използват за насочване на реклами към потребители и предават вашия IP адрес (който искате да защитите) на тези трети страни. Това далеч не е идеално.

Скорост и производителност

Тестовете са извършени с помощта на TestMy.net на влакнеста връзка във Великобритания 50mbps / 3mbps. Резултатите бяха доста разумни, като не бяха огромни загуби като цяло. Както можете да видите, някои сървъри се представиха по-добре от други, но като цяло бях впечатлен от скоростта на връзката на тази евтина услуга.

Добрата новина е, че не са открити течове на IPv4 DNS в Android. За съжаление обаче те бяха открити в Windows и бе установено, че течовете на WebRTC се наблюдават и при двамата клиенти. Като такъв, ако решите да използвате Spotflux, добре е сами да отстраните проблема. За съжаление не успях да тествам за течове на IPv6, тъй като тази връзка не е налична с моя интернет доставчик.

Цена

1 месец

$ 3.17
на месец

Spotflux е проста, без излишни VPN услуга за iOS, Mac, Android и Windows. Отличното е, че безплатните потребители не са ограничени от това колко данни могат да използват. Като такъв, Spotflux е чудесен начин за криптиране на уеб трафика, който се движи във и извън системата ви, ако за това ви е нужен.

Безплатните потребители могат да се свържат само с няколко сървъра, разположени в Австралия, Великобритания, Франкфурт и източното и западното крайбрежие на САЩ. Въпреки че това е доста ограничено, за безплатна услуга той все още отваря множество възможности за стрийминг и гарантира достъп до уебсайтове като Facebook и Twitter в региони, където те са блокирани.

В допълнение към безплатната VPN услуга за криптиране, на потребителите се предлага възможност за надграждане до Premium. Това струва $ 37,99 на година за 5 едновременни устройства или $ 29,99 за версия само за мобилни устройства.

Опцията само за мобилни устройства е доста удобно включване за тези хора, които се нуждаят само от VPN на едно устройство, като телефон или таблет. Ако се нуждаете само от Spotflux на едно мобилно устройство, това работи средно до два и половина долара на месец, което със сигурност е много евтина VPN опция. Дори и $ 37.99, цената на Spotflux не е точно разрушаване на земята. Всъщност някои могат да кажат, че е почти нищо.

Месечен план

Spotflux предлага и месечен план за хора, които не искат да поемат ангажимент за цяла година. Той струва $ 4,99 на месец и ви предоставя пълен достъп до първокласната услуга всеки месец. Очевидно плащането за една година в даден момент ще се окаже значително по-евтино, като спестявате общо $ 21,89.

Премиум и мобилни пакети

Платените абонати се възползват от следните функции:

 • Достъп до всички места на сървъра на Spotflux във Франция - Париж, Германия - Франкфурт, Япония - Токио, Холандия - Амстердам, Сингапур, Великобритания - Лондон, САЩ - Ню Йорк, САЩ - Маями и САЩ - Силиконова долина.
 • Компресиране на мобилни данни, за да помогнете за спестяване на честотна лента.
 • Без реклами.
 • Пет едновременни връзки (В премиум акаунта, а не по-евтината мобилна услуга, в която получавате такава).
 • Подобрена поверителност, включително възможност за блокиране на проследяване на бисквитки и друг шпионски софтуер в Интернет.
 • Premium поддръжка (за разлика от почти няма).

Лесно използване

Spotflux Windows VPN клиент

Windows VPN клиентът е доста основен. Освен първокласните функции, които можете да видите на екрана по-долу, той няма функции като превключвател за убиване или пренасочване на порт и др. Лошата новина е, че защитата от течове на DNS не изглежда да е вградена на клиента на Windows. Установени са и течове на WebRTC. Наистина беден и по двата акаунта.

Както можете да видите, опциите на сървъра са разположени в падащото меню в горния ляв ъгъл.

Други платформи

Версията за Android на Spotflux е любезна за очите. Подобно на версията на Windows, тя няма допълнителни функции да говори. Безплатната версия криптира трафика на уеб браузъра сама, докато платените версии позволяват всички ваши приложения да бъдат защитени с VPN на устройството ви с Android (въпреки че имайте предвид, че не можете да очаквате ниво на анонимност при използване на мобилни приложения с който и да е VPN).

Когато тествах за течове на DNS на техния клиент за VPN на Android, нито един не беше открит. Това поне е по-добре, отколкото на клиента на Windows. За съжаление обаче, течовете на WebRTC отново бяха засечени в Android клиента.

Обслужване на клиенти

За съжаление липсва подкрепа за Spotflux. Регистрирах се с имейл адреса си, за да мога да се свържа с техния екип за поддръжка, но за съжаление получих само следния отговор (акцентът ми бе добавен),

Въпреки че проверявах на техния форум за поддръжка (база знания) и използвах функцията за търсене, не успях да получа информацията, която исках. Това ме накара бързо да ми каже да се свържа с техния екип за поддръжка, което досега беше безплодно.

Чатът на живо обаче е достъпен за първокласни потребители, които получават много по-добро лечение от безплатните потребители (разбираемо). Като цяло, въпреки твърденията, че са достъпни чрез Facebook, Twitter и системата за поддръжка на билети, открихме, че това е лъжа, ако сте безплатен потребител - дори и да им дадете имейл адреса си.

Поверителност и сигурност

Базираната в САЩ фирма

Spotflux е регистриран в САЩ, който е дом на NSA. Когато използвате всеки VPN, регистриран в САЩ, поверителността става проблем. Един плюс е, че с безплатната услуга Spotflux е възможно да използвате VPN, без всъщност да се регистрирате с име или имейл. Това обаче се разпада изцяло, ако се нуждаете от помощ - защото дори за да изпратите заявка за поддръжка, трябва да регистрирате имейл

поверителност

Политики за поверителност и регистрационни файлове

За да стартирате услугата, когато изтеглите Spotflux, фирмата прикрепя уникален идентификатор към вашето устройство. Според фирмата, това се използва „за диагностициране на системни проблеми и отговаряне на заявки за поддръжка“. Както обаче беше посочено по-горе, опитът ми беше съвсем различен, тъй като не успях да стартирам заявка за поддръжка без първо да прикачам имейл акаунт към услугата.

В допълнение към това, Spotflux признава, че ще създаде файл, който е прикачен към вашия акаунт, който поддържа вашите имейли в,

„Ако потребителят ни изпрати лична кореспонденция, като имейли или писма, ние можем да събираме такава информация във файл, специфичен за такъв потребител, с цел подпомагане или комуникация с този потребител.“

Spotflux продължава да описва използването на уникалния идентификатор, както следва:

„Уникалният идентификатор не се използва за проследяване на дейностите ви за сърфиране в интернет. Когато влезете в spotflux, получавате нов и уникален IP адрес в нашата вътрешна мрежа. Този вътрешен IP адрес не е уникален за вас и не се използва за проследяване на дейностите ви за сърфиране в интернет. "

Дневници за връзка

В заключение, това е VPN услуга, която съхранява някои потребителски данни в записа, включително имейл кореспонденция. Освен това, някои дневници за връзка се съхраняват от компанията за вътрешна употреба. За щастие, компанията не съхранява регистрационни файлове за използване - така че подробностите за това, което сте правили онлайн, се пазят лични.

Защити себе си!

Една от възможностите е потребителите да стартират еднократен, анонимен, имейл акаунт за връзка със Spotflux. Това би ви позволило да поддържате връзка с техния екип, без да е необходимо да излагате истинския си имейл акаунт - и идентичност с него.

Сигурност

Що се отнася до сигурността, Spotflux осигурява доста добро криптиране, дори и в безплатната версия. С безплатната версия получавате SSL128-битово криптиране, за да гарантирате, че всичките ви дейности за сърфиране са защитени. Все пак има причина да не започнете да празнувате все още. Въпреки нивата на качество на криптиране, безплатната версия на Spotflux криптира само вашите уеб данни на вашия интернет браузър. Резултатът е, че всички приложения на трети страни, които използвате, не са защитени със Spotflux.

Добрата новина е, че при платените мобилни и премиум версии това не е така. Тези версии на услугата криптират цялата ви активност в интернет, дори ако интернет комуникацията се осъществява чрез отделно приложение.

Опции за криптиране

Допълнителна добра новина е, че дори в безплатната версия на потребителите на услугите се предлагат следните опции: PPTP, OpenVPN и L2TP / IPSec.

Вероятно е IPSec да се използва за iPhone VPN приложението. За съжаление това е нещо, което не успях да потвърдя поради факта, че Spotflux не отговори на моите заявки за поддръжка, освен да ми каже да разгледам секцията „база знания“ на уебсайта им..

Освен това, тъй като не са имали връзка, не мога да ви информирам за подробности за криптирането, използвано за OpenVPN връзки. Те включват размер на шифъра, размер на криптиращия ключ за ръкостискане, метод за удостоверяване или ако има перфектна секретна информация.

Заключителни мисли

харесвах

 • Безплатната услуга няма ограничения за данни
 • Премиум услугата е евтина
 • Няма течове на DNS за Android (но WebRTC течове)
 • Защита срещу реклами и злонамерен софтуер (платени услуги)
 • Алгоритъм за компресиране на честотна лента (платени услуги)
 • Не е лошо за скоростите (като се има предвид цената)
 • 5 едновременни връзки (само Premium)
 • Без регистрационни файлове, но ...

Не бях толкова сигурен

 • Дневници за връзка
 • Скоростта на връзката беше доста вдъхновяваща (въпреки че видяхме безплатни услуги, които са по-бавни)
 • Безплатната версия криптира само уеб трафика във вашия браузър (не приложения на трети страни)
 • Американските Netflix и BBC iPlayer са блокирани

Мразех

 • Поддръжката на клиенти не съществува за безплатни потребители
 • Шифроване почти сигурно липсва (въпреки изобилието от опции)
 • САЩ са ужасни за неприкосновеността на личния живот (дом на NSA) и не се смесват добре с VPN фирма, която съхранява регистрационни файлове
 • DNS течове в Windows клиента

В заключение, Spotflux е добре, ако искате да пренасочите местоположението си, да заобиколите прости защитни стени или да блокирате достъпа до уебсайтове. В допълнение, тя ще ви държи в безопасност на обществени WiFi горещи точки. Ако обаче истинската сигурност е това, което търсите, тогава ще бъде по-добре да отидете на друго място (към по-висок клас, по-скъпа VPN услуга). Както винаги е случаят с VPN, вие наистина получавате това, което плащате.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me