ShadeYou


 • Ценообразуване

  от $ 2.16
  / месец

ProPrivacy.com резултат
7.6 от 10

резюме

Въпреки че е основан в Украйна, ShadeYou е базирана във Великобритания VPN услуга, която премести базата си в Шотландия през 2017 г. Този VPN има чудесно персонализирано приложение, но е достъпно само за Windows.

Научете повече за силните и слабите страни на ShadeYou в този задълбочен преглед.

Бързи статистики

 • ProPrivacy.com SpeedTest (средно)
  13 Mbps
 • компетентност
  Украйна
 • Едновременни връзки
  5
 • Държави
  15

Характеристика

Характеристиките на услугата на компанията са:

 • Еднодневна безплатна пробна версия
 • Седемдневна гаранция за връщане на парите
 • Лесен за инсталиране и използване
 • Допълнителна сигурност за Китай
 • Kill превключвател
 • Попада в Netflix САЩ
 • P2P е позволено
 • Приема PayPal и Bitcoin, както и кредитни карти
 • OpenVPN, L2TP и PPTP
 • Персонализирано приложение за Windows
 • Приложение на OpenVPN на трети страни за Windows, Mac OS X, macOS, iOS, Android, Linux и рутери

ShadeYou VPN има сървъри в 15 страни. Абонатите получават достъп до сървъри в 12 държави: САЩ, Великобритания, Холандия, Германия, Украйна, Канада, Испания, Хонконг, Франция, Швеция, Русия и Румъния.

ShadeYou сървъриАбонатите на Premium план получават достъп до един допълнителен сървър в САЩ, Швеция и Русия. Те също имат достъп до сървъри в Австралия, Сингапур и Финландия.

Изтеглянето на торенти е разрешено на сървърите в Канада, Хонконг, Холандия и Швеция. Един сървър във всяка Великобритания и Украйна може да се използва за изтегляне, а два от четирите сървъра в САЩ (Чикаго и Ню Йорк) могат да бъдат използвани за P2P дейност.

Скорост и производителност

Докладът VPN тестване на скоростта Done Right обяснява новата система за тестване на скоростта ProPrivacy.

Когато въведете уеб адрес в браузъра си, той първо трябва да отиде и да намери съответния интернет адрес за хоста, който съхранява тази страница. Това действие се извършва чрез препращане към DNS сървър. Скоростта на тази препратка може да се промени във времето за зареждане на уеб страница във вашия браузър. Графиката по-долу показва времето за достъп до DNS за ShadeYou VPN в сравнение с индустриалните лидери ExpressVPN и IPVanish и друга водеща VPN, буферирана.

ShadeYou DNS скорости за достъп

Както можете да видите, скоростите, които изпитват всички за тези VPN варира доста от ден на ден. Shade Вие успявате да поддържате близо до скоростите на ExpressVPN и IPVanish през по-голямата част от тестовия период.

ShadeYou VPN обаче не се представя много добре по отношение на установяване на връзка. Докато на лидерите в индустрията са нужни само няколко секунди, за да функционира VPN връзката, ShadeYou отне много по-дълго време, като го изтласка, почти буквално, извън графика.

ShadeYou време за установяване на връзка

Свързах се към сървъра на VPN на Обединеното кралство 2 от Нотингам във Великобритания, докато използвах жилищна интернет услуга, предоставена от Virgin Media. Уебсайтът IPLocation.net препраща пет бази данни за IP местоположение, за да отчита действителното местоположение на адреса. Тези бази данни идентифицират местоположението на сървъра като Лондон. След това се свързах със сървъра ShadeYou в Ню Йорк. Четири от референтните бази данни на IPLocation, разположени на този сървър в Ню Йорк, но една каза, че е в Нигерия.

Тестовият сайт ipleak.net изследва DNS обажданията, които компютър извършва през интернет, както и неговото отчетено местоположение. Сървърът на Обединеното кралство провери, че е в Лондон, а единият DNS сървър също беше в Обединеното кралство. Това не беше моят обикновен DNS сървър, така че VPN беше скрил добре моята идентичност. Тестовият сайт потвърди също, че нюйоркският сървър на ShadeYou е поставил местоположението ми като в САЩ и DNS сървърът, използван от моята връзка, потвърди това впечатление. Друг тестов сайт, doileak.com потвърди резултатите от ipleak.net

Моят доставчик на интернет услуги не използва IPv6 адреси и затова не успях да тествам за течове на IPv6.

Цени и планове

ShadeYou VPN управлява два различни сервизни плана. Получавате достъп до всички сървъри на VPN с Premium план. Стандартният план е много по-евтин и не се отличава много от плана Premium. По-евтиният план осигурява достъп до сървъри само в 12 държави, вместо в 15. Освен това получавате малко по-слабо криптиране със стандартния план и получавате само квота от три едновременни връзки, вместо пет с план Premium. В противен случай ползите от двете услуги са еднакви.

ShadeYou цени

Въпреки че няма голяма разлика между двата плана, когато плащате за едногодишен абонамент, месечният абонаментен план със стандартния план е малко по-малко от половината от цената на Premium план.

ShadeYou месечни цени

Компанията приема впечатляващ набор от видове плащания.

ShadeYou начини на плащане

От горното изображение ще видите, че можете да платите с Bitcoin, което ви дава чудесна възможност да защитите своята самоличност.

Поверителност и сигурност

Собствениците на Windows компютри и лаптопи имат късмета да получат персонализирано приложение за ShadeYou VPN. Това приложение не е достъпно в други операционни системи. Връзките на OpenVPN към VPN могат да бъдат постигнати на Macs, мобилни устройства и Linux машина, но само с помощта на клиенти на трети страни. Тези други приложения нямат толкова функции, колкото ShadeYou VPN клиента, но те ще свършат работата. Може само да се надяваме, че работят върху версии за други операционни системи.

Този преглед се фокусира върху персонализираното приложение за ShadeYou VPN. Заслужава да се отбележи обаче, че клиентите на OpenVPN свързване и OpenVPN GUI клиентите са изключително ефективни и ще позволят на всеки да се свърже сигурно към ShadeYou..

Клиентите на ShadeYou предоставят на потребителите достъп до L2TP и PPTP протоколи, но ние ще се съсредоточим върху OpenVPN, което е най-доброто от трите VPN протокола, които можете да използвате в приложението. (PPTP се счита за несигурен, така че трябва да стоите далеч от него.)

Отлична функция за защита, вградена в клиента, е възможността да се включи ключ за убийство. Превключвателят за убиване спира данните от пътуване извън VPN тунела: което спира всички нешифровани данни да изтичат до вашия интернет доставчик. Това също означава, че вашият истински IP адрес винаги е скрит

Encryption

OpenVPN използва два типа криптиране - едно за установяване на сигурността на връзката с помощта на система за криптиране с публичен ключ - наречена RSA. И основният шифър на канала за данни, който се използва за криптиране и дешифриране на данни. ShadeYou VPN използва AES криптиране за криптиране на данни.

Уебсайтът на ShadeYou VPN твърди, че RSA-криптирането за стандартния план използва 2048-битов ключ и членовете на Premium получават 4096-битов RSA ключ. Въпреки това, докато използвах стандартната услуга, проверих лог файла и това показа, че връзката използва 1024-битов ключ. Това е проблем, тъй като 1024-битов ключ вече не се счита за защитен.

Шифроването на AES за данни използва 256-битов ключ. Това е много добро и съответства на нивото на сигурност, използвано от най-добрите VPN мрежи. Въпреки това, слабата защита, използвана за криптирането на RSA на контролния канал, означава, че всеки, който може да счупи ключа за криптиране на установяването на сесията, ще може да заснеме AES ключа, докато е изпратен до клиента, като прави всички предавания достъпни за снайперите, въпреки привидно силно криптиране, използвано за данните.

политики

Политиката за поверителност на услугата е съвсем ясна, че тя изобщо не поддържа никакви журнали. Това би обяснило защо компанията има достатъчно увереност, за да позволи изтеглянето на P2P на сървъри в САЩ, Великобритания и Канада. Тези страни имат много проактивни правоприлагащи агенции, които са готови да изпратят споделители на файлове в съда и също така помагат на притежателите на авторски права да преследват онези, които имат достъп до забавление, без да плащат.

Хората, които изтеглят файлове незаконно, поемат рискове. Въпреки че изтеглянето на филм може да изглежда доста безобидна дейност, това е нарушение на закона. Торентерите трябва да покрият следите си, а VPN е идеален инструмент за този вид защита на идентичността. Ако обаче VPN поддържа регистрационни файлове за връзки и активност на своите клиенти, тези записи могат да раздуят вашата корица. Няма значение дали персоналът на VPN компанията декларира, че никога няма да предаде тези записи, защото ако им бъде представена съдебна заповед, те трябва да.

Ситуацията, която ShadeYou VPN е създала, е идеална. Ако адвокатите за авторски права или полицията дойдат да почукат на вратата, няма информация за изземване. Така че вашата идентичност е защитена ефективно от тази VPN услуга.

Лесно използване

Началната страница на сайта е атрактивна и предлага слайдшоу, съдържащо страшни факти, за да мотивира посетителите на сайта да вземат VPN абонамент.

ShadeYou преглед

Информацията в сайта засяга всички важни въпроси на поверителността и обяснява обстоятелствата, при които хората ще се нуждаят от VPN и как услугата може да помогне. Продавачът на продажбите на началната страница не обхваща много подробности за това как работи VPN, но това не е неочаквано на страницата за продажби. Сайтът е добре планиран и очевидно е съставен от професионална компания за уеб дизайн. Основният навигационен канал за сайта е кратко меню в горната част на всяка страница. Някои от елементите на менюто водят до падащи подменюта, които съдържат повече елементи за навигация.

Менюто остава фиксирано в прозореца, докато превъртате надолу по страницата. Има още връзки, а също и информация за контакт в долния колонтитул на сайта.

ShadeYou Footer

Като цяло сайтът има успокояващо професионален тон. Друга приятна особеност е възможността да превключвате езика на сайта от английски на руски.

Сайтът включва блог, до който се влиза от подменюто Поддръжка, където се нарича "Новини."

Блогът не работи като новинарна услуга, но съдържа някои интересни статии за индустрията за сигурност и поверителност, както и известия за разширения в услугата.

Когато се регистрирате за услугата, можете да влезете в уебсайта. Въпреки това, за разлика от много VPN услуги, ShadeYou VPN няма клиентска зона. Всичко, което входът предоставя, е достъп до връзка за изтегляне на приложението, която се появява в горната част на сайта над менюто. Това не е голямо предимство, тъй като приложението може да бъде изтеглено от страница, която е достъпна за всеки в "Connect" област на горното меню.

поддържа

Елементът от менюто Поддръжка дава достъп до цялата информация и страниците за контакти на сайта. Тук може да се намери връзка към блога. Можете също да стигнете до страницата с често задавани въпроси от подменюто Поддръжка.

Страницата с често задавани въпроси ще бъде чудесно място за компанията да даде по-задълбочена, техническа информация за услугата - информация, която би била неподходящо детайлна за целите на продажбите на началната страница. В отговорите на често задаваните въпроси обаче няма такава подробност.

Подножието включва имейл адреса на отдела за поддръжка. Можете обаче да изпратите съобщение и от уебсайта. Елементът за обратна връзка в подменюто Поддръжка води до проста форма за контакт.

Можете да очаквате отговор по имейл в рамките на един ден.

На уебсайта на ShadeYou VPN има възможност за чат на живо. Достъпът до него става чрез зелен раздел, който се вижда в долната дясна част на страницата. Този раздел остава на място, когато превъртате нагоре и надолу страниците на уебсайта. Когато никой не работи на бюрото за помощ, етикетът в раздела за чат се чете "Изпратете ни съобщение." За съжаление, след като посетих сайта в продължение на няколко дни, никога не съм виждал активното устройство за чат.

Ще се отвори прозорец със съобщение, когато щракнете върху зеления раздел.

Това съобщение няма да стигне до екипа за поддръжка по-бързо от съобщенията, които въвеждате на страницата за обратна връзка. Ще получите отговор по имейл на заявките, които въвеждате в прозореца за чат.

Безплатен пробен период

Можете да изпробвате услугата Standard за 24 часа, като използвате нейната безплатна пробна версия. За да получите това, щракнете върху бутона за безплатна пробна версия в началната страница.

Бутонът ви отвежда до много проста форма. За да се регистрирате, просто трябва да създадете потребителско име, да въведете имейл адрес и да създадете парола. Можете да създадете нов акаунт за уеб поща, ако не искате да давате своя редовен имейл адрес. Въпреки това, не просто въведете създаден имейл адрес. Трябва да е имейл акаунт, до който имате достъп.

Ще получите имейл. Кликнете върху връзката за потвърждение в пощата, за да активирате акаунта си.

Можете да изтеглите и инсталирате приложението, преди да се регистрирате за безплатния акаунт или платените планове. Въпреки това няма да можете да използвате приложението, докато нямате акаунт на живо.

Записвам се

Трябва да настроите акаунт, за да извлечете абонамент. Ако сте пробвали безплатната пробна версия, вече имате акаунт. Ако не, това е първата ви задача, след като натиснете "Присъединете се към VPN" бутон под описанието на плана, който искате. Те са показани в долната част на началната страница, до които можете да стигнете бързо, като кликнете върху "Цени" в менюто. Формата за подписване е точно същата като тази за безплатната пробна версия.

След като създадете или влезете в акаунта си, вие се връщате обратно в описанията на плановете. Изберете продължителността и плана, който искате, и натиснете "Присъединете се към VPN."

Изберете предпочитания от вас начин на плащане, за да продължите. Следващият екран зависи от избрания от вас начин на плащане. Ще получите обаче имейл за потвърждение на плащането, след като плащането ви бъде изчистено.

Ако все още не сте изтеглили приложението, трябва да го направите на този етап.

Windows VPN клиентът ShadeYou

Инсталаторът създава пряк път на вашия работен плот. Кликнете върху това, за да накарате приложението да се отвори.

Първият път, когато отворите приложението, ще трябва да влезете. Кликнете върху "Помни ме" полето, така че да не се налага да въвеждате идентификационните си данни в бъдеще.

Приложението е много малко, но има цялата функционалност, от която се нуждаете.

Големият плъзгач в горната част на приложението е най-привлекателната му функция. Преди да включите VPN, трябва да проверите някои от настройките. Първият аспект на VPN, който получавате да промените, е протоколът за криптиране. Опциите са OpenVPN, PPTP и L2TP. По-добре е да оставите това като OpenVPN.

След това разгледайте настройката Port. Ако ще изтегляте, играете онлайн игри, гледате поточни видеоклипове или използвате приложение за интернет телефония, ще бъде по-добре да промените тази настройка на UDP порт, защото UDP е по-бърз от TCP.

Избор на порт ShadeYou

Местоположението на сървъра, което сте избрали, е важно, ако искате да влезете в географски ограничени сайтове. Трябва да изберете сървър, който е в същия окръг като уебсайта или видео услугата, до която искате да получите достъп.

Избор на сървър ShadeYou

Ако искате да изтеглите със системата BitTorrent, уверете се, че изберете сървър, който има думата "порой" до него.

Има още няколко настройки, които трябва да вземете предвид, преди да включите VPN. Те са на друга страница на приложението и стигате до тях, като натиснете символа на зъбчатка в долната дясна част на прозореца. Изберете Настройки от менюто на зъбното колело.

Настройки на приложението ShadeYou

Превключвателят за убийство е достъпен на този екран. Трябва да го включите. Можете също да промените езика на приложението в този екран. Кликнете върху "сейф" (което вероятно трябва да бъде "Запази"), за да се върнете към главния екран на приложението. Сега можете да кликнете върху плъзгача, за да включите VPN.

Приложението ShadeYou е свързано

Кликнете отново върху плъзгача, за да изключите VPN.

Услуги за стрийминг

Докато бях свързан със сървъра на Обединеното кралство 2 на ShadeYou, тествах достъп до британски видео сайтове. VPN мина покрай системите за откриване на прокси на BBC iPlayer. Също така успях да гледам видеоклипове в уебсайтовете на ITV и Channel 4. За съжаление Netflix UK не ми позволи да гледам видеоклипове.

Свързали се с нюйоркския сървър на ShadeYou и след това изпробвали американски видео сайтове. Успях да вляза в Netflix USA. ABC обаче откри VPN и ме блокира. И NBC, и CBS ми позволяват да гледам видеоклипове.

Други платформи

Приложението ShadeYou е достъпно само за Windows. Потребителите на Windows могат също така да настроят ръчно L2TP и PPTP в мрежовите настройки на операционната система, а също така могат да изберат да използват приложението на трета страна, наречено OpenVPN GUI. Това приложение е написано от хората, разработили OpenVPN протокола, което означава, че е много сигурно. Той обаче няма много добър потребителски интерфейс и не включва превключвател за убийство.

ShadeYou операционни системи

Ако имате Mac OS X, можете да настроите L2TP и PPTP ръчно. С macOS не можете да имате PPTP, но можете да създадете L2TP VPN връзка ръчно. С двете операционни системи можете да инсталирате Tunnelblick безплатно, за да използвате OpenVPN.

В Android и iOS можете да инсталирате OpenVPN Connect, който подобно на OpenVPN GUI е създаден от организацията OpenVPN. Можете също така да настроите ръчно PPTP и L2TP връзки на двете операционни системи, с изключение на iOS версия 10 и по-нова, която не поддържа PPTP.

На Linux машини може да се настрои версия на OpenVPN. Можете да настроите OpenVPN връзка на DD-WRT и Tomato рутери, а протоколите L2TP и PPTP VPNs са достъпни за ръчна настройка на Synology рутери.

Заключителни мисли

ShadeYou има страхотно малко приложение и ще бъде чудесно, когато се появи на всички операционни системи. Компанията е смела да предложи P2P защита на сървъри в САЩ, Канада и Обединеното кралство, но тяхната политика за поверителност е достатъчно изчерпателна, за да защити торентрените.

Отделът за поддръжка на клиенти намалява тази VPN услуга. Съоръжението за чат на живо е отлична характеристика или най-сетне би било, ако някога е присъствал. Екипът за поддръжка изглежда не работи денонощно и отнема твърде много време, за да получи отговор от тях.

ShadeYou има сърцевината на отлична услуга и ако те могат да добавят на още някои сървъри, много вероятно ще спечелят голяма клиентска база.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me