SafeInCloud


SafeInCloud
е патентован мениджър на пароли, който стана популярен при нарастващ брой потребители на Windows, Android и iOS. Безплатната версия е изтеглена от Play Store над един милион пъти със средна оценка от 4,4. Премиум версията има над 100 000 инсталации със среден резултат 4,8. Това са впечатляващи резултати, така че какво привлича потребителите да използват този мениджър на пароли? Но как този мениджър на пароли сравнява конкурентите като Google Drive, Dropbox и OneDrive? Разбираме в този преглед на SafeInCloud.

ProPrivacy.com резултат
8.3 от 10

резюме

SafeInCloud бе пуснат за първи път през 2012 г. Мениджърът на пароли е разработен от Андрей Щербаков и софтуерът за затворен код е защитен с авторски права за това лице. Въпреки че не знаем окончателно, наличието на разширение за Яндекс (рядкост) подсказва, че Щербаков е руски гражданин.

Смята се, че мениджърът на пароли е лесен за използване и изглежда, че именно това и възможността за надграждане с еднократна такса (а не с годишен абонамент) привлича хората да купуват професионалната версия. И така, струва ли си да използвате безплатната версия? И трябва ли да помислите за платената надстройка?

Преглед

SafeInCloud е софтуерно решение, което позволява на интернет потребителите да съхраняват множество здрави пароли, без да се налага физически да ги запомнят. Потребителите на SafeInCloud могат да запомнят само една главна парола за достъп до произволен брой дълги уникални пароли. Тези пароли се съхраняват локално на компютъра или мобилното устройство на потребителя, което означава, че никога не се съхраняват онлайн, където биха могли да бъдат хакнати.

Уебсайтът SafeInCloud

SafeInPassword се предлага за всички популярни платформи, като софтуерът е наличен за Windows, Android, iOS и Mac. Въпреки това, към момента на писане не е налична версия на Linux и според уебсайта, няма намерение скоро да бъде разработена.

SafeInCloud предоставя също разширения за Chrome, Firefox, Safari, Opera и Yandex. Тези разширения позволяват на хората безпроблемно да импортират паролите си от локално криптирано хранилище за автоматично попълване на пароли в Интернет.

Услугата може да се използва на всяка от тези платформи за нищо и този безплатен софтуер ще ви позволи да запишете колкото се може повече пароли. Въпреки това, потребителите, които се влюбват в услугата и искат малко повече, могат да платят еднократна такса за надграждане до „Pro“ версията.

Потребителите могат да закупят професионални компютри за iOS или Android на цена $ 7.99.Професионалната версия позволява на потребителя да споделя мениджъра на пароли на пет устройства, така че другите членове на екипа да имат достъп до паролите.

Хората могат да надстроят до професионално приложение, като го обличат към Apple ID или акаунт в Google. Индивидуалното надграждане струва само $ 4,99. Тези цени са изключително достъпни, като се има предвид, че са еднократни такси.

Струва си да се отбележи, че потребителите получават достъп до професионални функции в рамките на първите две седмици от изтеглянето на приложенията. След това потребителите ще трябва да платят, за да продължат да използват тези функции. Профункциите, които ще изчезнат, са изброени по-долу (взети директно от неговата база знания):

 • Облачна синхронизация
 • Неограничено съхранение на карти
 • Икони на уебсайтове за карти
 • Генератор на пароли
 • Прикачени изображения
 • Бързо отключване
 • Влезте с пръстов отпечатък
 • Копирайте в панела за известия
 • Автоматично попълване на Chrome
 • Празен клипборд по време на изчакване
 • Приложението Android Wear

Настройвам

Настройката и работата на мениджъра на пароли SafeInCloud е лесна, независимо кое устройство имате. Версията на Windows може да бъде изтеглена директно от нейната начална страница. Версиите за Mac, iOS и Android могат да бъдат изтеглени от съответните магазини за приложения.

Тествахме версиите на Windows и Android, за да използваме функции като синхронизиране между устройства. Приложението за десктоп се изтегли и инсталира изключително бързо с помощта на съветник. Инсталацията включва споразумение с Условия за ползване, което е изключително кратко и прави всичко за услугата ясно.

След като инсталацията приключи, просто стартирайте автоматично софтуера, за да започнете да използвате мениджъра на пароли. Първата опция, която получавате е или да стартирате нова база данни или да възстановите предишна база данни от облака (ако преди това сте я архивирали с помощта на облачна услуга за съхранение като Dropbox). Решихме да създадем нова база данни, което означаваше, че трябва да въведем главна парола.

Настройка на база данни за SafeInCloud

SafeInCloud оперира с нулево познаване на пароли или данни. Именно поради тази причина той може да предоставя услугата безплатно (или на изключително ниска цена). Тъй като цялата ви парола и данни се съхраняват локално и само вие имате контрол над главния си ключ - важно е да не загубите тази парола. Ако го загубите, няма да можете да възстановите акаунта си при никакви обстоятелства.

база данни създадена SafeInCloud

В Android ние получихме достъп до приложението директно от Google Playstore. Приложението инсталирано за по-малко от 5 секунди. За да настроите този клиент да се синхронизира с настолната версия, е от съществено значение да щракнете върху Възстановяване на данни от облачна опция. Това изисква да настроите версията си за десктоп, за да работите с облачна услуга като Google Drive.

Настройването му е лесно в софтуера, защото това е първото нещо, което софтуерът ви моли да направите. Изберете предпочитаната от вас опция и щракнете върху удостоверяване. Ако вие (като нас) предпочитате да не използвате облачна услуга, можете да импортирате контакти чрез CSV, TXT или XML файл. Можете също да импортирате пароли директно от масивен избор на мениджъри на пароли. За целта просто щракнете досие > износ и изберете предпочитаната от вас опция.

стойности за износ на синциклод

След като CSV е експортиран, просто го копирайте на другото си устройство с USB кабел os SD карта. Използвахме този метод и успяхме да импортираме CSV контактите, които експортирахме както от KeePass, така и от настолната версия на SafeInCloud. За повечето хора обаче опцията за запазване на шифрованите пароли ще бъде огромно благословение, което означава, че могат да възстановят паролите, ако се случи да загубят устройството си.

Характеристика

 • Много лесен за използване с кръстосана синхронизация на устройства
 • Приложения за всички популярни платформи (без Linux)
 • Тъмно AMOLED черна тема
 • Силно криптиране (256-битов разширен стандарт за шифроване)
 • Облачна синхронизация (Google Drive, Dropbox, OneDrive, Yandex Disk, NAS, ownCloud, WebDAV)
 • Вход за пръстови отпечатъци
 • Автоматично попълване в приложения (Android 8+)
 • Разширения на браузъра
 • Приложение за Android Wear
 • Анализ на силата на паролата
 • Генератор на пароли
 • Автоматичен импорт на данни
 • Cross-Platform

Лесно използване

SafeInPassword е лесен за разглеждане на всички платформи и тъй като софтуерът е почти идентичен на всички платформи, има много малка крива на обучение. Автоматичните подкани, които ви насърчават да архивирате в облака, правят това изключително лесно да продължите на множество устройства.

Въпреки че услугата е предназначена основно за запазване на паролите напълно защитени с локално съхранение, потребителите също така получават опцията да съхраняват своите криптирани пароли в облачна услуга по свой избор (OneDrive, Yandex Disk, Google Drive, Dropbox и т.н.).

След като се стартира и се синхронизира между устройства, използващи Облака, вие можете да започнете да въвеждате, създавате или автоматично попълвате пароли. Решихме да тестваме паролите за автоматично попълване в Chrome и инсталирахме разширението за тази цел.

Разширението ви пита за вашата парола и от този момент нататък започва автоматично попълване на пароли от настолното приложение. За да импортирате тези пароли, просто отидете на която и да е страница с вход и кликнете върху иконата на разширение до URL лентата. Истински открихме, че тази функция работи изключително добре и бяхме впечатлени от простотата на процеса. Този мениджър на пароли определено е подходящ за начинаещи.

Когато работи автоматично попълване с парола, решихме да преминем към тестване на няколко други функции. Особено ни хареса функцията за автоматично заключване, която гарантира, че ако затворите прозореца на приложението, той ще се заключи и ще изисква паролата. Задаваме това на една минута.

Също така го настройваме да заключва, когато е на заден план (само в случай, че случайно сме забравили да го сведем до минимум). Тези функции за защита са изключително полезни за гарантиране, че вашите пароли не са достъпни, ако сте далеч от екрана си.

Автоматичният генератор на пароли е подходящ за хора, които са склонни да зяпат екрана си, когато са помолени да излязат със силна парола. Въпреки това генераторът не е най-добрият, който сме виждали. Възможността да правите пароли само с 31 знака изглежда малко кратка и тъй като мениджърът ви на пароли ще запомня вашите пароли, ние не виждаме нужда те да бъдат запомнящи се. Въпреки това, това е полезна функция.

За тези, които обичат да могат да попълват автоматично данните си за карти, когато пазаруват онлайн, има възможност да го направят. Потребителите също имат възможност да запазват криптирани бележки и различни различни типове данни. Автоматичното попълване може да бъде активирано или деактивирано за всеки тип данни в зависимост от неговата чувствителност и независимо дали се нуждаете от автоматично попълване или не.

Като цяло SafeInCloud поддържа нещата прости и се придържа към правенето на това, което се предполага, за запомняне на пароли и автоматично попълване на данни. Макар че може да не е толкова изпълнен с функции, колкото някои други услуги, той определено прави всичко, за което бихме се надявали от мениджъра на пароли, и тъй като това е едновременно евтино и лесно за използване; това е услуга, която е много подходяща за начинаещи и която може да бъде желана за всеки, който иска кросплатформена функционалност със солидни възможности за автоматично попълване.

поверителност

Тъй като тази услуга функционира с нулеви познания, трябва да има малко притеснения по отношение на поверителността. Въпреки това, SafeInCloud е затворен източник, което означава, че трябва да се доверите на нивата на поверителност и сигурност, които твърди, че предоставя.

На теория, съхраняването на пароли локално с ключ, който само вие знаете, означава, че не е нужно да се доверявате на никой друг. Ако създадете резервно копие в облачна услуга на трета страна, увеличавате риска от хакване на вашите пароли. Въпреки това, SafeInCloud винаги качва тези пароли в криптиран формат, което означава, че ако някой открадне резервния ви файл, той също ще трябва да знае вашата главна парола за достъп до данните. Стига да създадете силна парола на първо място, това не трябва да е възможно.

Самата политика за поверителност е кратка и технически не е съвместима с GDPR (тъй като не посочва конкретно GDPR и правата на хората). От политиката обаче става ясно, че:

„Приложението не събира никаква лична информация и не прехвърля лична информация на трета страна. Приложението може да прехвърля анонимна статистика за използване и регистрационни файлове на програмиста на програмиста. Този трансфер може да бъде изключен в настройките на приложението (About) > Поверителност)."

За истински поверителните лични данни може да си струва да изключите минималното количество от влизането.

Политиката също така гласи, че:

„Данните винаги се съхраняват и прехвърлят чрез Интернет в криптиран вид. Приложението не изпраща потребителски данни на никой друг. “

Това е в съответствие с локализирания характер на съхранение, който SafeInCloud използва, и нямаме реална причина да не вярваме, че услугата работи както твърди. Както винаги е случаят, когато софтуерът не е с отворен код, клиентите не могат да бъдат одитирани от трети страни и е невъзможно да се проверят претенциите му.

Сигурност

Всички пароли, които се съхраняват на вашия твърд диск от SafeInCloud, първо са шифровани със силен AES 256. Това се счита за криптиране с военен клас, което означава, че вашите файлове с пароли са достатъчно здрави, за да издържат на напукване дълго в бъдещето (използвайки понастоящем разбрани методологии).

Ако решите да създадете резервно копие на вашите пароли в облака, паролите ще бъдат в криптиран формат и те ще бъдат предадени на услугата с помощта на HTTPS. По този начин те ще бъдат сигурни както в покой, така и по време на транзит.

Проверихме уебсайта на SafeInCloud, използвайки SSL Labs на Qualys, за да видим как се справя TLS и с тъга установихме, че има само B. Това е нисък резултат. Въпреки това, тъй като всъщност никога не предавате важни данни (паролите) от софтуера на тези сървъри, това не трябва да е проблем.

От друга страна, услугата е от затворен код, така че може да прави каквото и да е (включително изпращането на вашите AES ключове обратно в SafeInCloud изцяло нешифровано). Ако случаят беше такъв, лошата SSL сигурност може да позволи тези ключове да бъдат откраднати от всяка трета страна, използваща човек в атака в средата.

Поддръжка на клиенти

Всеки с въпрос за поддръжка на клиенти ще трябва да се свърже с фирмата, използвайки имейл адреса, предоставен на нейния уебсайт. Фирмата твърди, че отговаря на тези искания в рамките на два работни дни. Това обаче не е най-бързото обслужване на клиентите, което се предлага на пазара, тъй като услугата е безплатна (и изключително ниска цена, дори ако плащате), може да се счита за похвално, че изобщо успява да отговаря на запитвания..

Нещо повече - услугата има много добре закръглена база знания с много ръководства и статии, които отговарят на повечето, ако не на всички често задавани въпроси, за които може да се сетите. Поради тази причина по-голямата част от хората трябва да могат да накарат мениджъра на пароли да работи без проблеми.

Въпреки това, за всеки, който иска мениджър на пароли с добре поддържан клиентски сервиз, може би е по-добре да потърси другаде.

заключение

Ако мениджърът на пароли, който е лесен за използване и струва много малка еднократна такса, е това, което искате, SafeInCloud изглежда като отлична опция. Фактът, че паролите никога не се предават на сървърите на компанията, е плюс, а запазването на пълен контрол върху вашите ключове е отлично. Софтуерът е лесен за използване на всички платформи, а функцията за синхронизация е настроена да работи с лекота

Въпреки че не е точно солиден с допълнителни функции, този мениджър на пароли прави повече от просто управление на пароли. Възможността за генериране на силни пароли е готина и функцията за автоматично попълване работи безпроблемно, след като инсталирате разширение. Това не винаги е така, което просто показва, че това е добре написан софтуер.

Характерът на затворения код на кода определено е разочарование, защото това означава, че трябва да се доверите на услугата, за да защитите данните си, както твърди. Въпреки това, за повечето хора този мениджър на пароли може да осигури нивото на сигурност, което им е необходимо.

Можем да предположим, че разработчикът е решил да го затвори като затворен източник, просто да спре клонирането му, но въпреки това създава проблем с доверието. Всеки, който искаше да изпробва твърденията на SafeInCloud, анализирайки целия си трафик с помощта на WireShark. Това ще им позволи да видят дали мениджърът на пароли предава данни обратно на сървърите си, когато не би трябвало да бъде. Това обаче трябва да бъде дългосрочен проект, тъй като софтуерът може да изпраща данни обратно във всеки момент.

И накрая, това е без съмнение един от най-лесните мениджъри на пароли, които някога сме използвали и поради тази причина можем да го препоръчаме на начинаещи.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me