Myki


ProPrivacy.com резултат
8 от 10

резюме

Myki е приложение за мениджър на пароли със затворен код, което е изтеглено над 100 000 пъти от Google Play Store. Това е софтуерно решение, което позволява на потребителите да защитават множество акаунти с надеждни пароли; без да се налага да ги помня. Изглежда, Myki има голяма репутация сред потребителите, като получава 4,4 оценка в Play Store и 4,6 в Apple App Store. И така, този мениджър на пароли ли е всичко, което е разрушено? И струва ли си да харчите парите си?

Ценообразуване

Както е при другите мениджъри на пароли, Myki предоставя на потребителите възможността да защитават неограничен брой пароли в централно криптирано хранилище. Това позволява на потребителите да запомнят само един главен пин (или да използват биометрични данни), за да влязат в произволен брой онлайн услуги и акаунти.

Myki се предлага във всички платформи, което е страхотно. И дори предоставя удобни разширения за Chrome, Firefox, Safari, Edge и Opera. Приложенията на Linux също са уникална продаваща точка за този конкретен мениджър на пароли.

Начална страница на Myki

Що се отнася до цената, потребителите могат да се ползват безплатно от този мениджър на пароли. Въпреки това, потребителите могат да надграждат до премията, като плащат еднократна такса от 9,95 долара. Тези допълнителни функции са:

  • Персонализирани маркери за организиране на пароли, карти, идентификационни номера и т.н..
  • Персонализирани изображения на акаунти за акаунти, използващи снимки от вашата галерия
  • Персонализирани профили за изработка на отделна работа и личен профил, например
  • Персонализирани полета за кандидатстване към вашите елементи.

Само екипите трябва да плащат, за да имат достъп до мениджъра на пароли за цялата си работна сила. И трябва да се каже, че при цена от 3,99 долара на месец и 35,88 долара годишно (еквивалент на 2,99 долара на месец), това не е изключително скъп мениджър на пароли за организации, които се нуждаят от такъв.

Цени на Myki

Настройвам

Настройката на Myki е лесна, приложението може да бъде достъпно за настолни компютри или мобилни устройства на уебсайта си. Мобилните потребители също имат възможност да го изтеглят от обикновения си магазин за приложения. Изтеглихме най-новите версии за Windows, Android и iOS.

По време на инсталирането на работния плот потребителите трябва да приемат условията за обслужване. Потребителите могат да изберат да инсталират софтуера, който да работи за всички потребители на компютър с Windows - или само тяхното специфично вход (mypc).

изберете инсталация

След като Myki се инсталира, той ще се стартира автоматично. Инсталирането на приложението на мобилни устройства включва предоставяне на редица разрешения за работа на услугата.

Лесно използване

Myki е мениджър на пароли, с който е изключително лесно да свикнете, това е определението за полирана функционалност. Мениджърът на пароли е приятен за очите и намирането на всяка настройка не е сложно или сложно (както може да е при другите мениджъри на пароли). Това, което е уникално за този мениджър на пароли е, че той е предназначен основно за работа от мобилно устройство до разширение на браузър (а не от десктоп до мобилно устройство - което е норма на друго място).

Когато инсталирате мобилната версия, потребителите се помолят да въведат пин. Това гарантира, че приложението може да заключи и да оттегли достъп до паролите (ако случайно оставите телефона си без надзор, например). Потребителите могат също да изберат да използват скенера за пръстови отпечатъци на устройството си, за да отключат приложението. Това е лесен и ефективен начин за повишаване на сигурността на паролите, което означава, че дори ако хакер инсталира троянски кон, те няма да могат да влязат дистанционно във вашите пароли (като има предвид, че използването на ПИН троянският файл с keylogger за мобилни телефони теоретично може да получи вашия код).

След като мобилното приложение е инсталирано, той ще ви подсказва с логото на Myki всеки път, когато бъде открита страница за вход. След като паролата е успешно въведена в пространството за съхранение на локалното устройство, автоматично влизане ще ви позволи да въведете услуги, без да е необходимо да запомняте или въвеждате паролата си. За да използвате тази функция, ще трябва активирайте наслагване и дават възможност за достъпност.

Импортирането на пароли от предишен мениджър на пароли може да се обработва с помощта на CSV, XLS или XLSX файл. Възможно е също да ги импортирате директно от Chrome, Dashlane, LastPass и различни други доставчици. Намерихме процеса лесно с помощта на някой от тези методи.

импортиране на пароли в Myki

Ако имате някакви проблеми, фирмата доставя ръководства, за да ви помогне. Ако искате да импортирате в мобилен телефон от мениджър на пароли или Chrome, ще трябва да го направите чрез разширението в Firefox или Chrome; това е единственият начин да ги прехвърлите на вашия мобилен телефон.

След като импортирате вашите файлове от предишния си мениджър на пароли, вие сте готови да синхронизирате между устройства. Отново това е предвидено в рамките на приложенията и синхронизирането е изключително лесно от всяко мобилно устройство до разширението или настолното приложение. Това обаче изисква да имате вече инсталирано мобилно приложение, което е необичайно.

Опитахме разширенията за Chrome и Firefox и двете са добавка за настройка и използване. След стартирането им ще бъдете помолени да сканирате QR кода с вашето мобилно устройство, което им позволява автоматично да се синхронизират.

Използвайте Myki на мобилен телефон

Този процес предава вашата парола навсякъде и също така позволява на мобилното ви устройство да започне автоматично да архивира вашите шифровани пароли на вашия компютър (което означава, че ако загубите телефона си, ще можете да ги получите на следващото си устройство; стига да има същия телефонен номер).

След като сканира кода в разширението с телефона си, приложението ще регистрира разширението ви на екрана със символ на грешка в зелено екрана За да изключите двете приложения във всеки момент; просто докоснете разширението в мобилното устройство и щракнете върху големия червен бутон за прекъсване.

Разбира се, можете просто да добавяте пароли, докато продължавате, ако никога досега не сте използвали мениджър на пароли.

Функция за генериране на пароли е налична във всички приложения и разширения, това ви позволява да създавате стабилни пароли за защита на вашите акаунти. Те могат да бъдат зададени до 200 знака и могат да включват числа и специални знаци.

създайте пароли за Myki

Както версията на Windows, така и нейните мобилни колеги също предлагат някои добри функции; като например възможност за запазване на информация за плащането и данни за картата, функция за сигурни бележки за създаване на криптирани бележки, функция за лична карта за запазване на неща като паспорт или информация за шофьорска книжка и функция за самоличност за запазване на вашето име, пол, адрес и други лична информация. Тези функции могат да се използват за автоматично попълване на формуляри, докато използвате интернет.

Услугата е напълно оборудвана с възможност за автоматично попълване на пароли и може автоматично да открива формуляри за пароли. Това му позволява да научи вашите пароли както и когато ги въвеждате. Това прави Myki лек за употреба и определено може да се счита за добър за начинаещи - които тепърва влизат в света на мениджърите на пароли. Въпреки това Myki няма да попълва автоматично по-дълги формуляри с данни като вашата лична информация - така че те трябва да бъдат копирани ръчно в.

Трябва да се каже, че едно от най-хубавите неща за Myki е, че той е почти идентичен на всички устройства и в разширението. Това означава, че сте запознати с това как работи, независимо на коя версия се случва.

Също така си струва да споменем: синхронизирането на акаунта ви от мобилен телефон до компютър може да създаде криптирана резервна копие на вашите пароли. Достъп до това можете да получите, ако загубите мобилното си устройство. Ако вашето Myki Mobile App е сдвоено с вашето разширение на браузъра Myki, ще можете да създадете тези архиви - които се съхраняват в папка, наречена "Myki архивни файлове" в рамките на вашия "Downloads" папка.

Не може да има съмнение, че Myki е създал добре заоблен мениджър на пароли с ясен потребителски опит в основата си. Той е богат на функции и като се има предвид, че е безплатен, това е превъзходна опция за нетехнологични потребители, които нямат сериозен модел на заплаха. Други забележителни функции включват възможност за безопасно споделяне на пароли с други потребители на Myki. Удобно е, ако искате да предадете на някого парола, без да я изписвате в обикновен текст онлайн.

И накрая, Myki предлага функция за задълбочено отчитане, която позволява на потребителите на екипа да проверяват аналитични данни, за да установят колко потребители има, които са влезли последно, най-малко и най-малко използваните входни данни и дори използването на акаунт и браузър. Този вид данни могат да бъдат изключително полезни за администраторски цели и проследяване на използването на пароли в бизнес или организация.

Поверителност и сигурност

Myki гарантира, че вашият трафик винаги е криптиран между вашите устройства и неговите сървъри. Той също криптира вашите пароли, когато ги предава от клиента към разширението на браузъра. Целият трафик към Myki сървърите е защитен със SSL / TLS (HTTPS). Проверихме услугата с помощта на Qualys SSL Labs и с радост установихме, че тя е отбелязала A +, това означава, че данните са сигурни, докато е в транзит.

Паролите, изпратени между клиента и разширението на браузъра, също са защитени със силно AES 256 криптиране. Това гарантира, че никой не може да прихване тези пароли, тъй като те са изпратени до вашия браузър за попълване на формуляри. Споделените пароли са шифровани с помощта на военна степен AES-256 с RSA-2048.

От съображения за поверителност Myki казва, че никога няма да съхранява вашите пароли на сървърите си. Паролите винаги се съхраняват локално или на вашия компютър или мобилно устройство. Потребителите запазват пълен контрол над своя ключ за криптиране и главен ПИН код и ако вашият ПИН е загубен, вече няма да имате достъп до паролите си. Myki никога не може да възстанови ПИН кода на Вашия акаунт, така че трябва да полагате много грижи, за да гарантирате, че е запомнящ се.

Едно нещо, което трябва да се отбележи е, че устройствата се синхронизират с помощта на собствен алгоритъм, който фирмата разработи сама. Ние настояхме за поддръжката на клиентите му за повече подробности, но те можеха да ни кажат само, че не могат да кажат повече, защото е патентована. Те ме увериха, че данните винаги са защитени с помощта на криптиране от край до край между устройства и че Myki сървърът винаги действа само като „реле с нулево знание, което транспортира криптираните данни между устройства“.

Тъй като е патентован, обаче, е невъзможно да се провери дали криптирането е напълно надеждно. Същото важи и за клиентите. Myki е затворен източник, което означава, че трябва да приемете фирмата, когато описва сигурността и поверителността, осигурени от нейните платформи. Както винаги се случва със собствения софтуер, невъзможно е да се проверят тези твърдения, тъй като никой не може да одитира софтуера. В зависимост от вашия модел на заплаха, това може да е достатъчно, за да ви изключи от услугата.

Записването в мобилната версия на Myki изисква да предадете телефонен номер. Според фирмата, те "трябва да потвърдят вашия телефонен номер, за да възстановят акаунта си в случай, че нещо се случи с вашия телефон". В началото това изглежда малко смислено (като се има предвид, че паролите се съхраняват само локално и фирмата не може да възстанови акаунта ви, ако загубите основния си ПИН).

Това, че трябва да предоставите телефонен номер, е изключително неподходящо и може би достатъчно, за да накарате да потърсите другаде. За да опитаме мобилните клиенти, решихме да предадем телефонния си номер според заявката. Ние също продължихме и се свързахме с поддръжката, за да разберем точно защо имат нужда от нашия телефонен номер, те ни казаха:

„Резервните копия се създават с помощта на произволно генериран ключ, който се съхранява на нашите сървъри по начин, който ви позволява да докажете собствеността си върху телефонния номер, който сте подписали, заедно с съществуването на този конкретен архивен файл, когато трябва да възстановите.

„Когато искате да възстановите, приложението ви се нуждае от две неща: 1) частния ключ, свързан с вашия телефонен номер, и 2) криптирания архивен файл със свързания идентификационен номер за архивиране. Това гарантира, че наличието на архивен файл без свързания с телефонния номер частен ключ не е достатъчно и достъпът до телефонния номер без физическият архивен файл не е достатъчен. "

Като се има предвид, че други фирми предоставят управление на паролата на устройства без телефонен номер, това изглежда ненужно. За декодиране на горното; регистрирате се с вашия телефонен номер и след това правите резервно копие на вашите данни, криптирани на компютър. От този момент нататък, ако загубите телефона си, можете да влезете и да се регистрирате от нов телефон, който има същия номер като преди.

След това резервното копие се изтрива от стария ви телефон за целите на сигурността и можете да възстановите данните си, като използвате новото си устройство от резервното копие на компютъра, което сте направили преди това. Разбира се, всичко това може да се справи с главна парола също толкова лесно, без да е необходимо те да браконизират телефонния ви номер. И ние не можем напълно да разберем защо ще трябва да се възстановите от това архивиране, а не просто да синхронизирате данните си от версията на Myki за Windows, Mac или iOS на QR с кода QR (ако го използвате на множество устройства), който е функция, която можете да използвате, така или иначе.

И накрая, фирмата наистина признава, че съхранява метаданни. Ние се задълбочихме в политиката за поверителност, за да разберем какво точно събира. Макар че политиката изглежда съвместима с GDPR, тя не разкрива точно какви метаданни се събират. Предполагаме обаче, че той събира потребителски IP адреси. Също така успяхме да установим, че фирмата събира версията на вашето устройство, типа на устройството и локалния WiFi SSID (като погледнете в настройките в мобилното приложение).

Поддръжка на клиенти

Едно от хубавите неща за Myki е, че на уебсайта му има поддръжка за чат на живо. Тествахме агентите и открихме, че са изключително знаещи и полезни. По този начин това е изключително полезен ресурс, който е достъпен дори и за не-абонати. Нещо повече - предлага се 24/7, което е наистина превъзходно.

Всъщност никога не сме преглеждали мениджър на пароли с по-добра поддръжка на клиенти от Myki, той наистина е в своя лига. Зададохме редица случайни въпроси и винаги бяха изпращани към полезни ръководства и информация, които задоволяваха нашите нужди. В допълнение, те останаха изключително спокойни и рационални, когато бяха предизвикани от спецификата. Не можем да оценим този екип за обслужване на клиенти достатъчно високо.

Що се отнася до водачите, Myki има много и всички те са с отлично качество. Това е чудесно за всеки начинаещ, който се бори да се настрои. В допълнение, фирмата предоставя блог и раздел с често задавани въпроси, които ви позволяват бързо да намерите информация, ако и когато имате нужда от нея.

заключение

Myki е интересен и уникален безплатен мениджър на пароли, с който е лесно да свикнете - и който осигурява фантастична функционалност на всички платформи. Настройването му и използването на приложенията е прост процес, което прави този мениджър на пароли отличен за начинаещи.

Локално съхранение на пароли означава, че паролите никога не се съхраняват онлайн, а пълният контрол върху основния ПИН означава, че само потребителят има контрол върху достъпа до своите пароли. Автоматизираните криптирани архиви е приятно докосване и означава, че докато синхронизирате между устройства, ще можете да използвате телефонния си номер за удостоверяване и вашите пароли да бъдат възстановени на новото ви устройство.

От друга страна, тази услуга е затворен източник и изисква от потребителите да предадат телефонен номер. Myki е базиран в Ню Йорк според техния представител Luna Chawa. Това не е особено чудесно място за поверителност, защото фирмата може да бъде връчена поръчка и заповед. Фирмата има офиси и в Бейрут, Ливан. От плюс, сървърите на Myki са в Ирландия, за която се знае, че разполагат с някои от най-добрите закони за защита на данните.

Въпреки че някои от тези фактори могат да откажат някои хора (с повишен модел на заплаха) да се откажат от услугата, ние смятаме, че за по-голямата част от хората това е мениджър на здрави пароли, който свършва работата с възхищение. Ако искате мениджър на пароли, който е нулев, и който има 24/7 чат на живо, управляван от агенти, които наистина ги интересуват; тази услуга е чудесен вариант. Най-подходящ за мобилни потребители, които също имат компютър или лаптоп.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me