PureVPN


 • Ценообразуване

  от $ 2.88
  / месец

 • Достъпно на:


  • Windows

  • MacOS

  • андроид

  • Linux

  • IOS
 • деблокира:


  • Нетфликс

  • iPlayer

  • Amazon Prime

  • Hulu

ProPrivacy.com резултат
9.5 от 10

резюме

PureVPN е базирана в Хонконг VPN услуга, която се отличава с много големия брой сървърни места. Наскоро тя също няма журнали, което е чудесно за неприкосновеността на личния живот. Списъкът с функции на PureVPN е обширен и ще зарадва дори и най-взискателния VPN потребител. Той също деблокира почти всяка услуга за стрийминг, до която бихте могли да се надявате.

Бързи статистики

 • Държави
  141
 • Едновременни връзки
  5
 • компетентност
  Хонг Конг
 • ProPrivacy.com SpeedTest (средно)
  77.37 Mbps

Цена

24 месец

2 години сделка със 74% отстъпка!

74% отстъпка

$ 2.88
на месец

1 месец

$ 10.95
на месец

Както обикновено, ценовите нива на PureVPN се отнасят само до колко време купувате абонамент. Всички клиенти имат достъп до всички функции на PureVPN. Трябва да се каже, че едномесечният план е малко скъп, но цената на месец, ако купувате годишен абонамент или по-дълго, е направо евтино!

Налична е 31-дневна гаранция за връщане на парите (7 дни, ако купувате само едномесечен абонамент), но не забравяйте да я прекратите навреме, ако не искате да продължите с абонамента си. PureVPN има репутация, че е строг с възстановяванията. По-сигурен вариант е да платите 2,50 долара за тридневния пробен период.

PureVPN приема плащане чрез кредитна / дебитна карта, PayPal, AliPay и CashU. Потенциално анонимното плащане е възможно чрез карти за подаръци или различни криптовалути, обработени от базирания в САЩ доставчик на плащания на трети страни PaymentWall.

Както обсъждаме по-късно, обаче, PureVPN не е добър избор за тези, които се нуждаят от голяма частна поверителност. Ползите от анонимното плащане на PurePN са малко ограничени. Също така си струва да се отбележи, че плащането чрез потенциално анонимни методи не се възстановява.

Поддържани платформи за плащане


Visa / MasterCard


Amex


Cryptocurrency

Характеристика

Torrenting
Държави 141
Едновременни връзки 5
Поддръжка на рутери
Голи метални или виртуални сървъри Чист метал
Препращане на порт
Избор на порт
Поддържани рутери DD-WRT, Asus, Linksys, Tomato, TP-Link,, Belkin, pfsense, Sabai Buffalo, Sabai и други
Общо сървъри 2000

PureVPN ясно маркира кои местоположения са виртуални, т.е. нямат физически сървър, разположен там, но кои са измамени, използвайки фантастично интелигентно маршрутизиране на DNS. За повечето потребители, независимо дали използват или не виртуално местоположение, ще бъдат крайно без значение.

На места, където се използват физически сървъри, всички те са голи метални сървъри за еднократен наем. Това е добре, тъй като голите метални сървъри са много по-сигурни от софтуерните VPS екземпляри, хоствани на споделени сървъри.

PureVPN WiFi сигурност

Тази изящна функция автоматично открива, когато се свържете с неразпозната WiFi мрежа предлага да защитите връзката си, като включите VPN. Това е чудесен начин да гарантирате, че никога не сърфирате в Интернет на несигурен WiFi гореща точка без защитата, която предоставя VPN.

Специализирани IP адреси

Една от най-големите силни страни на PureVPN е, че тя ще отблокира почти всяка поточна услуга, известна на човечеството. Това включва услуги като BBC iPlayer и Netflix, които поддържат обхвата на IP, за които се знае, че принадлежат на VPN компании.

PureVPN може да направи това, защото (леко объркващо) предлага два вида „посветен IP адрес.“ Първият вид са временни IP адреси, създадени за достъп до определено събитие или онлайн стрийминг услуга. Така че те са "посветени" на това дори или услуга, но се споделят между много потребители.

Ако намерите услуга блокирана за потребители на VPN, тогава просто се свържете с поддръжката на PureVPN 24/7 Live Chat и почти сигурно ще могат да ви предоставят IP адрес на сървъра, който работи.

В допълнение към този вид „посветен IP“, PureVPN отдава под наем по-традиционния вид специален IP за $ 1,99 на месец. Това са IP-адреси за един потребител, които са уникални за вашия акаунт.

Тези уникални лични IP адреси също са добри за заобикаляне на блокове, насочени към известни VPN IP диапазони. В допълнение към това, те са полезни за хора, които управляват неща като сървъри за игри или искат достъп до LAN ресурси, които изискват свързване към фиксиран статичен IP адрес.

Разширено пренасочване към порт

Подобно на повечето съвременни VPN услуги, PureVPN предлага NAT защитна стена, за да предотврати нежелани входящи връзки. Проблемът с NAT защитните стени е, че те са добри за сигурност, но са нещо, което е отпадане, ако, подобно на P2P торент-главите, всъщност искате нежелани входящи връзки, за да улесните по-лесното споделяне на файлове.

Пренасочването на портове решава този проблем, като позволява на потребителите да отварят дупки (портове) в NAT защитната стена, през които могат да преминават входящите връзки. В допълнение към торентери, тази функция е полезна за всички, които желаят да имат достъп до ресурси като принтери, локални устройства и игри или медийни сървъри, които стоят зад VPN.

Моля, вижте нашето крайно ръководство за изпращане на VPN порта за пълна дискусия по тази функция, включително потенциални проблеми.

Заслужава да се отбележи обаче, че пренасочването към портове не работи, ако се използват споделени IP (NAT Network).

Деблокира ли PureVPN Netflix?

PureVPN
NordVPN
ExpressVPN

Нетфликс
iPlayer
Amazon Prime
Hulu

В допълнение към нашите сравнителни услуги Netflix и BB iPlayer, PureVPN деблокира Amazon Prime, Hulu и много други. Всъщност благодарение на използването на специализирани IP адреси (и двата вида) PureVPN е една от най-добрите VPN услуги на пазара за отблокиране на стрийминг услуги и достъп до ограничени спортни събития. PureVPN ще деблокира и видеоклипове в Youtube, които са ограничени във вашия регион.

Скорост и производителност

По-долу е диаграма на живо, показваща текущите скорости за PureVPN в нашите текущи напреднали тестови скорости.

Трябва да се каже, че забелязахме значителен спад в цялостната скорост на изпълнение на PureVPN през последната година. Средната скорост за миналата година работи с респектиращи 29 Mbits / s, но през последния месец регистрирахме средно едва 9,1 Mbits / s.

Това обаче не ни разкрива пълната история, тъй като резултатите от максималната скорост от миналия месец бяха много уважавани 232,8 Mbits / s. Това означава, че докато се свържете със сървър наблизо, има вероятност да имате отлична бързина при използване на PureVPN.

Времето за търсене на DNS е малко по-слабо (0,52 секунди средно и 6,97 секунди максимум), а потребителите на PureVPN търпят най-дългите средни времена на чакане на нашите книги при свързване към услугата. Но това продължава само 14,1 секунди.

Тестове за теч

Извършихме тестове за течове на IP, използвайки отворения код ipleak.net инструмент. Всички тестове бяха извършени на свежа виртуална машина с просто браузър, който поддържа инсталиран WebRTC. Зададохме този браузър на частен / инкогнито режим за всеки тест, за да предотвратим проблеми с кеширането, объркващи резултатите.

В Windows не открихме никакви проблеми, но клиентът на macOS изтече нашия IPv6 адрес чрез обикновен DNS и WebRTC.

При деактивирането на IPv6 обаче не бяха открити течове на WebRTC IPv4, така че собствениците на Mac с IPv6 връзки трябва да бъдат добре, просто деактивирайки IPv6 в macOS ръчно. Но само за да сте сигурни, препоръчваме също да деактивирате WebRTC във вашия браузър.

Не са открити течове на IP при използване на добавки за прокси сървъри на браузъра, въпреки че си струва да се отбележи, че функцията „Предотвратяване на изтичане на WebRTC“ на добавките предотвратява изтичането на WebRTC само за собствените му прокси връзки. Това не предотвратява течовете на WebRTC при използване на VPN.

В момента не можем да тестваме течове на IPv6 в Android, но не открихме никакви течове на IPv4.

Ограничения на данни
Ограничения на лентата
Установено е теч на WebRTC?
ProPrivacy.com SpeedTest (средно) 77.37
ProPrivacy.com SpeedTest (макс. / Спукване) 252,3

Лесна употреба

PureVPN предлага Windows, macOS и Android VPN приложения. В допълнение към обикновения Android, PureVPN предлага персонализирани приложения за Amazon Firestick и Android TV. PureVPN също има разширения за браузър за Chrome и Firefox и персонализиран аплет за Kodi и DD-WRT. Пфу!

Налично е ново приложение на OpenVPN Linux, въпреки че това е само в командния ред. Приложение за iPhone VPN не е достъпно в момента на писането на този отзив, но се подлага на преглед от App Store.

Налични са добри ръководства за настройка за озадачаваща комбинация от платформи и VPN протоколи. Това включва iOS, Linux (много distros) и различни рутери.

Съвместимост

PureVPN
NordVPN
ExpressVPN

Windows
MacOS
андроид
Linux
IOS
Windows Phone

Клиентът на Windows

Клиентът на Windows разполага с доста сладка анимация, докато се инсталира. Веднъж инсталиран изглежда умно и е пълен с полезни функции.

purevpn Windows клиент

Започва, като ви попита кой режим искате да използвате: поток, свобода в интернет, сигурност / поверителност и т.н. PureVPN не обяснява подробно каква разлика има всеки режим в настройките на вашата връзка, така че просто ще приемем, че са правилно оптимизирани за рекламираните задачи.

режим на избор на windows purevpn клиент

VPN Hotspot използва вградената функция на Hotspot за Windows 10, за да позволи на други устройства да се свързват през Windows с интернет, като същевременно се ползват от VPN защита. Това определено е готино, но е достъпно само за потребители на Windows 10 и само ако имате WiFi интерфейс, който е съвместим с функцията Windows Hotspot (много от тях не са).

С удоволствие отбелязваме, че функции, които някога са били достъпни за масовите потребители, сега са там, където им принадлежат - в Beta и са достъпни само за доброволни морски свинчета. Това включва разделно тунелиране и „Гравитация“ (рекламен блокер и функция за безопасно търсене, която филтрира изричните резултати от подбор от популярни търсачки).

По подразбиране клиентът на Windows използва IKEv2 VPN протокол. Това е все по-популярен избор, защото въпреки че не е тестван за битка по начина, по който OpenVPN е, IKEv2 се счита за сигурен и несъмнено е по-бърз от OpenVPN.

Добре е да се види, че защитата от течове на IPv6 вече е активирана по подразбиране, въпреки че превключвателят за убийство на базата на защитната стена не е. Това е по-добрият тип превключвател за убиване, тъй като предотвратява навлизането на трафика или излизането на вашия компютър извън VPN тунела. Той също оцеля при симулирана срив на софтуера и затова използва стени на защитната стена на ниво система. Отново това е добре.

Подобно на повечето VPN услуги, PureVPN предлага споделени IP адреси. За разлика от повечето VPN услуги, тази функция не е задължителна. Вие получавате предимството за поверителност само ако използвате споделени IP с активирана опция NAT мрежа. Потребителите, които не са NAT, получават уникален IP адрес.

Ето защо е важно да се отбележи, че по подразбиране софтуерът на PureVPN ще избира NAT или не-NAT връзки въз основа на наличността. Ако искате да използвате споделени IP адреси, трябва да посочите типа NAT мрежа в разширените настройки на клиента.

Други платформи

Приложението Mac изглежда почти идентично с приложението на Windows по почти всеки начин. Едно нещо, което няма, е IPv6 защита от теч, така че ще трябва да деактивирате IPv6 ръчно в macOS. Изглежда, че предотвратява течовете на WebRTC IPv4, но отново, не блокира течовете на WebRTC IPv6.

В момента клиентът на Mac не поддържа IKEv2. Той използва SSTP VPN протокола по подразбиране, но това може да бъде променено на OpenVPN (UDP или TCP). Тъй като използва macOS вградения VPN клиент по подразбиране, VPN ще остане на мястото си, дори ако PureVPN клиентът се срине.

Приложението за Android спортува вероятно дори повече функции от настолните приложения. Той предлага пренасочване на портове, превключвател за убийство и "сигурна WiFi." Единствените поддържани VPN протоколи са OpenVPN (UDP или TCP) и IKEv2, но тъй като това са единствените VPN протоколи, които трябва да използвате в наши дни, това наистина не е проблем.

Приложението OpenVPN за командния ред за Linux работи добре, но е по-скоро основно. Освен че идваме предварително конфигурирани за PureVPN, не можем да видим предимство да го използваме над обикновения клиент на команден ред OpenVPN.

PureVPN OpenVPN команден ред

Добавки към браузъра

Допълнителни добавки за браузъри са достъпни за Firefox и Chrome. Те са полезни за бързо подправяне на вашето местоположение, но не предоставят никакви предимства за сигурност или поверителност, тъй като прокси връзките не са шифровани.

purevpn за свързване на прозорци

Обслужване на клиенти

PureVPN
NordVPN
ExpressVPN

Гарантирано връщане на парите
24-часова поддръжка
Чат на живо
Безплатен пробен период Не Да - 3 дни Не
Дължина на гаранцията за връщане на парите 31 30 30

Нашият одит за обслужване на клиенти през 2020 г. като цяло беше много благоприятен за PureVPN. Неговият денонощен персонал в чата на живо е запознат с повечето неща, за които очакваме, че персоналът за обслужване на първа линия ще знае и с удоволствие ще предаде запитвания по повече технически въпроси на правилния отдел за отговор по имейл по-късно.

Като цяло тези отговори по имейл бяха бързи и отговориха добре на нашите въпроси. Единственият проблем беше, че не успяхме да получим отговор на един от нашите по-трудни въпроси.

Поверителност и сигурност

PureVPN
NordVPN
ExpressVPN

Гарантирано връщане на парите
24-часова поддръжка
Чат на живо
Безплатен пробен период Не Да - 3 дни Не
Дължина на гаранцията за връщане на парите 31 30 30

компетентност

PureVPN е със седалище в Хонконг, който въпреки че е управляван от Китай, се радва на едни от най-безплатните и нецензуриран достъп до интернет в света..

Регистри

VPN доставчиците в Хонконг не са длъжни да водят никакви форми на регистрационни файлове. Доскоро PureVPN поддържаше обширни дневници за връзка, които бяха използвани, за да помогнат на ФБР да улови един от своите потребители. Това обаче се промени. PureVPN актуализира своята политика за поверителност и вече официално е VPN без регистрация.

Необходим е „минимален набор от данни, който да ви помогне с техническа помощ, решаване на проблеми със свързването и преодоляване на специфични за региона проблеми“, но IP адресът, от който се свързвате, IP на VPN сървъра, към който се свързвате, и времева марка на когато се свържете не се запазват.

Ние много приветстваме този ход.

Протоколи за криптиране

PureVPN
NordVPN
ExpressVPN

IKEv2
OpenVPN
PPTP
L2TP / IPSec
SSTP

На клиента различните режими използват вероятно различни протоколи, въпреки че IKEv2 и SSTP изглежда са по подразбиране. Когато използва OpenVPN, PureVPN използва следните настройки:

Канал за данни: AES-256-CBC шифър с HMAC SHA1 аутентификация.

Контролен канал: AES-256-CBC шифър с RSA-2048 криптиране на ръкостискане и HMAC SHA384 хеш аутентификация. Перфектната секретност напред се осигурява чрез размяна на ключове Diffie-Hellman (DHE), въпреки че не знаем дължината на ключа за това.

Това е сигурна настройка, която съответства или надвишава нашите минимални препоръки по всички точки. Моля, вижте Ръководството за шифроване на VPN за повече подробности.

Други неща

Както вече беше отбелязано, PureVPN използва само голи метални сървъри. Той използва „виртуални местоположения“, но те са хоствани на сървъри директно под контрола на PureVPN и така не представляват заплаха за сигурността. С удоволствие отбелязваме, че PureVPN сега обработва всички DNS заявки, използвайки вътрешни DNS сървъри за максимална поверителност.

Не е толкова добре, че уебсайтът PureVPN използва различни уебсайтове за проследяване на поверителността на своя уеб сайт, включително Google analytics. Те обаче не засягат поверителността на вашите сесии за сърфиране в VPN.

Всички PureVPN приложения предлагат OpenVPN през TCP, който предполагаме, че използва порт 443. Това може да бъде ефективно при побеждаване на VPN блокове, но е лесно да бъде победено, като се използват по-сложни цензурни мерки. PureVPN не предлага никакви допълнителни VPN обфускационни технологии.

Заключителни мисли

Основното нещо, което задържаше тази много пълнофункционална VPN услуга, бяха широките дневници за връзка, които поддържаше. Сега, когато е спрял да съхранява регистрационни файлове, които могат да компрометират поверителността на потребителите си, PureVPN е лесно да се препоръча.

Най-конкретно PureVPN е един от най-добрите решения на пазара, тъй като е много ефективен при деблокиране на почти всичко. Потребителите на Mac обаче трябва да внимават да деактивират IPv6 в своите системи (и вероятно също WebRTC в своите браузъри).

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me