PrivatePackets.io


 • Ценообразуване

  от $ 3.00
  / месец

ProPrivacy.com резултат
7.1 от 10

резюме

Както ще видим в този преглед PrivatePackets.io, това не е редовна VPN услуга, при която се свързвате към интернет чрез VPN сървър, който се управлява и управлява от VPN доставчик. Вместо това PrivatePackets.io прави много лесно да настроите свой собствен частен VPN на виртуален частен сървър (VPS), управляван от доставчика на облак DigitalOcean.

Характеристика

Инсталацията PrivatePackets.io използва Linux Ubuntu като ОС и уж поддържа OpenVPN, L2TP / IPsec, SSL и SSTP протоколи. Инструкциите за настройка обаче са достъпни само за L2TP / IPsec и не са предоставени улики как да настроите SSL или SSTP.

Можете да изберете от едно от 7-те места (Ню Йорк, Амстердам, Сан Франциско, Сингапур, Лондон, Франкфурт и Торонто), за да бъде базирана вашата „Капка“. Имайте предвид, че след като това местоположение е избрано, то е фиксирано - вие сте наели този VPS. За разлика от обикновената VPN услуга, не можете просто да прескачате между различни сървъри.

Затова е важно внимателно да изберете местоположението на вашия VPS сървър. Тъй като това е вашият сървър, няма ограничения за броя на едновременните устройства, които можете да свържете, което прави това чудесен вариант за сигурност за голямо семейство, малък бизнес или разширена група приятели.

Ускорение и изпълнение

Тестовете за скорост бяха проведени на 50Mbps / 3Mbps UK широколентова връзка.

PrivatePackets.io скорости

Графиките показват най-висока, най-ниска и средна скорост за всеки сървър и местоположение. Вижте нашето обяснение за тест с пълна скорост за повече подробности.

При значително по-малка от половината скорост на изтегляне при използване на VPN, тези резултати са откровено разочароващи.

Обърнете внимание, че както при подвижната собствена VPN, тази настройка не включва DNS резолюция, така че заявките за DNS се разрешават от вашия доставчик по подразбиране (обикновено вашият интернет доставчик). Промяната в DNS на Google (8.8.8.8) ще използва сървър на DNS на Google, разположен близо до местоположението, посочено на IP адреса на VPN, или можете да изберете местоположението на вашия DNS сървър, като използвате OpenNIC. Също така ще трябва сами да коригирате всички проблеми с изтичането на IP WebRTC. Както се очакваше, нямах проблем с достъпа на BBC iPlayer при свързване към VPN

Цени и планове

1 месец

$ 3.00
на месец

Ценообразуването се предлага в две части:

 • Еднократна такса за настройка на PrivatePackets.io от $ 3
 • Наем на VPS от DigitalOcean (имайте предвид, че DigitalOcean се отнася до VPS като "капчица"). Ако вече наемете капсула DigitalOcean, можете да я използвате или наемът струва основни 5 долара на месец.

Новите клиенти на PrivatePackets.io са снабдени с референтен код за безплатен кредит от $ 10 (2 месеца) с DigitalOcean, което определено е сделка..

Имайте предвид, че поради много ниската цена, таксувана от PrivatePackets.io, таксата от $ 3 не се възстановява.

Лесно използване

VPN VS VPS

A VPS е повече или по-малко точно това, което звучи - наемате част от ресурсите на физически сървър, управляван от компания VPS (в случая DigitalOcean). Това осигурява затворена среда, която действа така, сякаш е пълен отдалечен физически сървър. Можете да инсталирате всяка операционна система на VPS (стига доставчикът да позволява) и да третирате VPS като свой личен отдалечен сървър.

Преди разгледах как да прехвърлите своя собствена VPN на VPS и използването на PrivatePackets.io предоставя повечето същите предимства и недостатъци на това в сравнение с използването на обикновен VPN.

Предимства на виртуален частен сървър

 • Вие управлявате вашия собствен VPN сървър, така че не е нужно да разчитате на никакви трети страни (въпреки че физическият сървър се управлява и поддържа от DigitalOcean).
 • VPN действа като прокси сървър, така че е идеален за достъп до гео ограничени услуги, стига VPS да се намира в страната, от която искате да получите достъп до услуги от
 • VPS предоставя частен IP адрес. Това го прави чудесен вариант срещу цензурата (и ще работи добре срещу IP блоковете на места като Китай, въпреки че няма да се защитава от други мерки за цензура, като например смъркане на дълбоки пакети)
 • Целият трафик между вашия компютър и VPS преминава през криптиран VPN тунел. Докато VPS се намира извън зоната на влияние на противника (например, ако някой в ​​Иран желае да избегне цензурата на правителството и така създаде VPS сървър, базиран в Европа), той ще осигури високо ниво на поверителност
 • VPN на VPS също защитава от хакери, когато се използват обществени WiFi горещи точки
 • Вие сте единственият потребител, така че честотната лента на сървъра теоретично е 100 процента от вашата собствена, въпреки че ограниченията на честотната лента и натоварването, преживявано от центъра за данни на DigitalOcean, могат да повлияят на това (както изглежда на сървърите на DigitalOcean предвид нашите скоростни резултати!).

Недостатъци на VPS

 • Тъй като VPS предоставя статичен IP адрес, който принадлежи на вас, глобален противник (като NSA или полицейски сили с международен обхват) може лесно да проследи интернет активността обратно към вас (т.е. те могат да поискат DigitalOcean да предаде цялата информация, която събира )
 • Не е подходящо за пиратство с авторски права - притежателите на авторски права ще изпращат известия за DMCA (и подобни) на DigitalOcean. За разлика от доставчиците на VPN, които често не поддържат регистрации и използват споделени IP адреси, за да защитят клиентите си от тях, DigitalOcean почти всички ще възприемат много слабо мнение за пиратството и вероятно ще закрият акаунта ви (и евентуално ще предадат вашите данни на притежателя на авторските права)
 • Разделителната способност на DNS се разчита на вашия интернет доставчик или трета страна (като Google DNS или OpenNIC).

Голямата разлика при разгръщането на вашия собствен VPN, разбира се, е, че PrivatePackets.io върши цялата трудна работа за вас. Това е нищо, на което трябва да се подушите, тъй като настройването на собствен VPN на VPS е много технически предизвикателство.

уебсайт

Уебсайтът PrivatePackets.io е сравнително проста афера, но изглежда умно и обяснява повечето от това, което трябва да знаете по начин, насочен към случайни потребители, а не към техници (за по-добро или по-лошо). Наличен е често задаван въпрос, който отговаря на много въпроси или можете да изпратите поддръжка по имейл. Времето за отговор обаче е доста бавно (на следващия ден) и въпросите ми за използваното криптиране просто бяха игнорирани.

PrivatePackets.io Преглед

Ако срещнете проблеми с вашата настройка на VPN, можете или да изпратите имейл поддръжка, или да възстановите отново VPN сървъра си от ново изображение, като използвате връзка, изпратена във вашия имейл за настройка.

Процеса

Записвам се

Първата стъпка е да се регистрирате за акаунт в DigitalOcean чрез реферална връзка. След като сте готови, ще бъдете помолени да потвърдите своя имейл адрес, който ще ви отведе до страницата за плащане DigitalOcean, където трябва или да въведете данните на кредитната си карта (без такса), или да извършите плащане в размер на 5 щатски долара чрез PayPal, преди акаунта ви да бъде активиран.

Само за повторно повторение, използването на сървърното пространство на DigialOcean със сигурност не е анонимно!

По някаква причина DigitalOcean не беше доволен от моята информация за регистрация и поиска да изпратя фотографско доказателство за самоличност, преди да разреша акаунта си (10 часа по-късно!). Излишно е да казвам, че това не ме впечатли. След като се активира, ще получите имейл с данните за вход в VPS и т.н..

След това можете да помолите PrivatePackets.io да настрои вашия VPN сървър. Страницата на портала ви позволява вашето разрешение за достъп до вашия VPS, на кое местоположение на сървъра искате да настроите VPS и данните за вашата кредитна карта за таксата му от 3 долара.

Избрах лондонски сървър за този преглед, за да дам най-доброто показание за ефективността на моите тестове за скорост във Великобритания (вижте по-късно)

След това ще получите имейл, съдържащ вашите данни за вход в VPN (в незабележим текст) и връзка към предварително конфигурирани файлове за конфигуриране на OpenVPN (.ovpn) за вашия сървър.

Използване на PrivatePackets.io VPN

Въпреки че на частния уебсайт Packets.io се посочва, че се поддържат SSL и SSTP, не се дават инструкции за това (дори след като изпратих имейл поддръжка по проблема). На уебсайта са предоставени инструкции за конфигуриране на L2TP / IPsec, но вие оставяте почти сами, когато става въпрос за настройка на OpenVPN с помощта на предоставените .ovpn файлове.

Такава документация на OpenVPN, каквато съществува, е тежка на жаргон и ме обърка кой файл да използвам (и съм конфигурирал OpenVPN стотици пъти!). В Windows, използвайки общия OpenVPN клиент с отворен код, просто разархивирайте .ovpn файловете в папката „config“ на OpenVPN (инструкциите са достъпни тук.)

След малко опит и грешка открих, че конфигурацията „Remote Access L3“ е тази, която искаме. Така че тук сме свързани с моя VPN сървър, хостван на базираната в Лондон DigitalOcean VPS.

Други платформи

Подробни ръководства за настройка на L2TP / IPsec за свързване към вашата VPN са налични за Windows, Mac OSX, iOS, Android и общия Linux. Възможно е да се свържете и чрез SoftEther VPN клиент, а на теория всяко устройство, което поддържа L2TP / IPsec, може да бъде настроено по подобен начин.

Както бе отбелязано по-горе, обаче не се предоставя никаква поддръжка SSL или SSTP конфигурации и поддръжката за OpenVPN почти не съществува (с изключение на предоставяне на сурови .ovpn файлове).

Сигурност и поверителност

Първото нещо, което трябва да подчертаем, е, че докато VPN на VPS настройката е доста добра за сигурност (тъй като връзката между вашите устройства и VPS / VPN сървъра е сигурно криптирана), това не е чудесно за поверителност.

PrivatePackets.io не поддържа никакви записи на всяка ваша дейност (и можете да отмените достъпа му до вашия VPS, след като инсталацията приключи), но наемате VPS от DigitalOcean, който няма мотивация да защити вашата поверителност. Това също означава, че тази настройка е неподходяща за изтегляне на P2P.

PrivatePackets.io е базиран в Обединеното кралство, но това до голяма степен е без значение, тъй като DigitalOcean управлява вашия сървър, а DigitalOcean е със седалище в САЩ (известен с надзора на NSA).

Целият трафик към вашия VPN сървър ще бъде криптиран, така че DigitalOcean не може да знае какво ще получите в интернет (така че няма регистрационни файлове), но ще записва всички видове метаданни (регистрационни файлове).

Плащането към Digital Ocean се извършва с кредитна карта или PayPal, а плащането към PrivatePactets.io става само с кредитна карта. Това едва ли е анонимно, но тъй като поверителността не е целта на тази настройка така или иначе, не го считам за основен проблем.

От гледна точка на техническата сигурност, OpenVPN използва 128-битово AES криптиране, но в противен случай не може да се вълнува много. Въпреки че трябва да е възможно AES криптиране до 256-битово чрез редактиране на .ovpn конфигурационния файл.

Не са предоставени подробности за криптирането на L2TP / IPsec, освен че той използва предварително споделен ключ (поисках поддръжка за повече информация, но не получих отговор).

Моля, обърнете внимание и на коментарите ми по-късно относно липсата на DNS резолюция или защитата на WebRTC. Би било несправедливо да критикувате PrivatePackets.io за тези проблеми, тъй като те засягат всички, които управляват собствена VPN, но трябва да сте наясно с тях.

Заключителни мисли

Долната линия е това ... ако искате да хоствате своя собствена VPN на нает VPS, няма по-лесен начин да го направите. За еднократна такса от само 3 долара. PrivatePackets.io ще направи почти всичко за вас - няма нужда да се забърквате с SSH клиенти и тайни Linux терминални команди! Това е доста просто „plug-and-play“.

Това по-добро решение ли е използването на „редовна“ VPN услуга? Това зависи от това какви са вашите приоритети ... Това е един от най-добрите начини за достъп до стрийминг услуги с незначителни блокове като BBC iPlayer (но не и Netflix). Освен това е чудесно за тези, които искат неограничени едновременни връзки или които обичат да имат пълен контрол над собствената си VPN мрежа. Това, което не е добре, е неприкосновеността на личния живот или за тези, които се нуждаят от геопокриване на различни локации, но всичко това е в характера на стартиране на вашия собствен VPN.

Ако искате да стартирате свой собствен VPN, PrivatePackets.io предлага наистина отлична услуга. Единственото истинско понижаване е обвързано със сървърно пространство, доставено от DigitalOcean, което намерих много бавно. Ако PrivatePackets.io може да разшири услугата си, за да включва други (по-бързи) VPS доставчици, тогава той ще има много уникален и завладяващ продукт на ръцете си.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me