WiTopia


 • Ценообразуване

  от $ 5.83
  / месец

 • Достъпно на:


  • Windows

  • MacOS

  • IOS

  • андроид

  • Linux

ProPrivacy.com резултат
7.7 от 10

резюме

WiTopia Personal VPN със сигурност създава положително първо впечатление, когато посещавате уебсайта на доставчика, с препоръки от The New York Times и The Economist. Добрите впечатления също продължават; благодарение на страхотния клиентски софтуер и незабавна поддръжка 24/7. За съжаление обаче, WiTopia Personal VPN ви позволява да постигнете изключително висока производителност, оставяйки ви услуга, която е трудно да се препоръча.

Бързи статистики

 • компетентност
  Съединява държави
 • Едновременни връзки
  8
 • Държави
  42

Характеристика

 • Сървъри в 42 страни
 • Добре проектиран и иновативен клиентски софтуер (за PC и Mac)
 • Отлична 24/7 поддръжка на чат на живо
 • Избор на протоколи за криптиране (OpenVPN на първокласни)
 • Поддръжка за някои неясни платформи

Скорост и производителност

Проведохме редица тестове за скорост, за да проверим представянето на WiTopia. Като начало използвах Speedtest.net, за да сравня връзката си без VPN връзка. Скоростта на изтегляне на базата ми беше малко под 7Mbps.

След това тествах Лисабонския сървър, избран от клиента на WiTopia "бърза връзка" режим. Резултатът беше разочароващ, тъй като почти наполовина ми изтегли скоростта на изтегляне. След това се свързах с Ню Йорк чрез L2TP и тествах отново. Този резултат беше още по-лош - далеч по-малко от половината от първоначалната ни скорост на изтегляне. Накрая се свързах с лондонския сървър и получих скорост малко под 6 Mbps, което беше най-добрите резултати, които получих от услугата.

Като цяло бях разочарован от смесените резултати, тъй като те почти сигурно биха унищожили шанса ми за стрийминг без буфериране с услугата.

Цена и планове

1 месец

$ 5.83
на месец

WiTopia Personal VPN предлага две VPN услуги, a "основен" пакет и а "професионалист" опция. Те също предлагат хардуерно VPN решение, но това не е обхванато в този преглед.

Между двата пакета има две основни разлики: The "професионалист" опция предоставя VPN сървъри в по-голям диапазон от страни и поддържа OpenVPN, заедно с подбор от други VPN протоколи. По-евтиното "основен" пакет не предлага поддръжка за OpenVPN, което е предпочитаният от нас протокол за сигурност и поверителност.

Друга ключова разлика е, че "професионалист" пакет се предлага само на база шестмесечен или годишен абонамент (при $ 39.99 или $ 69.99 съответно). Най- "Основен" пакет се предлага и за по-кратки месечни и тримесечни времеви периоди. Един месец ще ви върне само $ 5,99, което не е лоша начална цена. Въпреки това като се има предвид услугата като цяло, не бих я препоръчал дори на тази ценова точка.

Въпреки че WiTopia не предлага безплатна пробна версия, те рекламират "безусловен" 30-дневна гаранция за връщане на парите. Реалността обаче е, че гаранцията за връщане на парите не винаги се спазва според оплакванията на абонатите.

Поверителност и сигурност

WiTopia осигурява добра гама от протоколи за криптиране и ние открихме лесно техническите детайли, които търсихме.

WiTopia предлага опции PPTP, L2TP през IPsec и Cisco IPsec протокол. В допълнение, OpenVPN (SSL) се предлага за тези, които се абонират за "професионалист" пакет. Шифроване до 256-битово е налично в премиум акаунта. Аз обаче не съм в състояние да потвърдя дали OpenVPN е реализиран с Perfect Forward Secrecy и затова не мога окончателно да ваучарам за сигурността на платформата.

Консултирахме се с политиката за поверителност на доставчика и също така разговаряхме с отдела за поддръжка, за да изясним политиката за регистрация на WiTopia. Казаха ни, че компанията умишлено не следи и не съхранява регистрационни файлове на клиентската активност и че кеш файловете редовно се унищожават. Въпреки това, WiTopia продължава да "следящ" лог, който те използват за идентифициране на нарушения в техните условия на обслужване.

В заключение, не мога да препоръчам определено тази услуга с цел поверителност.

Заключителни мисли

Имахме много големи надежди за WiTopia - изпитахме страхотна поддръжка, цената беше правилна, а клиентският софтуер беше наистина добре проектиран.

Следователно беше плач да изпитваме такива непоследователни скорости на връзката по време на нашите тестове за скорост, като резултатите варират от много добри до наистина ужасни.

В допълнение, на този VPN напълно липсват важни функции като Killswitch. Освен това липсата на OpenVPN в някои абонаментни планове е разочарование. В заключение, намираме тази услуга трудно препоръчителна в сравнение с други VPN мрежи в подобен ценови диапазон.

Въпреки това, той деблокира iPlayer и Netflix US - така че може да искате да го пробвате само поради тази причина!

Посетете WiTopia Personal VPN »

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me