VPNBook

VPNBook е безплатен VPN, който е пълен с няколко страхотни изненади. Въпреки че услугата няма собствено приложение и няма голям брой местоположения на сървъра, е много добре да се включите в услуги за стрийминг на видео. Така че, ако просто искате VPN да влезе в Netflix USA, това може много да е това за вас!

ProPrivacy.com резултат
6 от 10

резюме

Компанията е базирана в Швейцария, а отделът за поддръжка на клиенти се намира в Цюрих. Швейцария е добро място за VPN, тъй като е законно да изтегляте материали, защитени с авторски права, без да плащате толкова дълго, колкото е само за лично гледане. Въпреки това, услугата има ограничения за изтегляне на P2P.

ПРОФЕСИОНАЛИСТИ

 • Безплатна (поддържана от рекламата) услуга
 • Приложение на OpenVPN на трети страни за Windows, OS X, iOS, Android и Linux
 • Възможност за използване на UPD или TCP
 • Подобрена поверителност
 • Добри скорости

CONS

 • Малка сървърна мрежа
 • Дневниците за връзка се съхраняват в продължение на една седмица

Характеристика

Характеристиките на пакета на компанията са:


 • Сървъри в четири страни
 • Напълно безплатно
 • Няма дневници за активност
 • P2P е позволен на два сървъра
 • Няма ограничения за пропускане на данни
 • Многоезичен интерфейс

Голям проблем за британците в чужбина е, че VPN няма сървъри във Великобритания. Наличните сървъри се намират в Манасас във Вирджиния, Монреал в Канада, Франкфурт в Германия и Букурещ в Румъния..

Компанията не използва собствено приложение, но разчита на потребители, които изтеглят OpenVPN GUI. Това е безплатен софтуер, предоставен от организацията, която администрира стандарта OpenVPN. Един проблем на този интерфейс е, че той изисква да въвеждате потребителско име и парола всеки път, когато се свържете със сървър.

Сигурност

VPNBook предлага PPTP за ръчна настройка и OpenVPN чрез интерфейса на OpenVPN GUI. Реализацията на OpenVPN използва AES криптиране с 128-битов ключ. Повечето VPN използват 256-битов ключ за своето AES криптиране. Тези, които застъпват 128-битови ключове, обясняват, че криптирането никога не е пропуквано с 128-битов ключ. По този начин няма много смисъл да създавате много допълнителна работа, когато това криптиране осигурява достатъчна защита.

AES е симетрична система от ключове. Това означава, че един и същ ключ се използва за криптиране и дешифриране на съобщения. Това означава, че и двете страни на връзката трябва да имат един и същи ключ. В OpenVPN реализациите е стандартно да се използва RSA криптиране, за да се защити разпределението на тези ключове.

Повечето VPN използват 2048-битов ключ за криптирането си в RSA, а топ VPN компаниите в света са започнали да използват 4096-битов ключ. Така че VPNBook е малко зад пакета в това отношение.

Въпреки че не е особено лошо, че VPNBook разчита на безплатната програма OpenVPN GUI за своя интерфейс, липсата на персонализирано приложение означава, че компанията не е в състояние да изгради допълнителни мерки за безопасност, които са често срещани сред VPN услугите. Основната функция за защита, която трябва да се добави към интерфейса, е превключвател за убийство, за да се предотврати достъпът на приложенията до интернет, без VPN да е активен по линията. Друга полезна мярка за сигурност, която другите VPN включват, е автоматичната WiFi защита, която VPNBook няма.

VPNBook поддържа ли журнали?

Компанията заявява, че не поддържа дневници за дейност. За съжаление, той поддържа дневници на връзката, които включват IP адрес и времеви марки. Тази информация е всичко, което адвокатите за авторски права ще трябва да проследят вашата дейност до вашата врата. Компанията съхранява тези регистрационни файлове в продължение на една седмица и въпреки честните им намерения, те ще трябва да предадат тези записи, ако бъдат представени със съдебна заповед.

Анонимните обвиниха VPNBook, че е меден кош, създаден от властите на САЩ с цел улавяне на престъпниците. Това е така, защото записи на връзки чрез VPNBook се появиха при изпитание на редица членове на организацията. Може обаче просто да е лош късметът, че властите успяха да влязат в съдебна заповед за записи през седмицата, че VPNBook запазва своите регистри за връзка.

скорост

Тестовете за скорост на услугата VPNBook бяха проведени, докато се използваше внедряването на OpenVPN на компанията, като се използва UDP през порт 53. Във всеки случай бяха извършени пет тестови серии с testmy.net от място в Карибите. Връзки със САЩ бяха направени със сървър в Маями, а тестовете в Германия отидоха на сървър във Франкфурт.

Използвах IPLocation.net, за да тествам действителното местоположение на VPNBook сървърите, до които съм имал достъп. US1 сървърът не беше наличен и затова тестовете за връзки към САЩ протичаха без VPN и след това чрез връзки към сървърите VPNBook US2 и Canada. Трансатлантическите тестове преминаха през сървъра VPNBook във Франкфурт на Майн.

Графиките показват най-висока, най-ниска и средна скорост за всеки сървър и местоположение. Вижте нашето обяснение за тест с пълна скорост за повече подробности.

Когато използвате VPN, за да влезете в услуги за стрийминг на видео в чужбина, трябва да сте сигурни, че VPN не забавя връзката толкова много, че е твърде бавно, за да гледате удобно поточно видео. Имате нужда от около 2 Mbps, за да гледате SD видео и 3 Mbps за HD видео.

Както можете да видите от резултатите, американският сървър забави връзката до под необходимите скорости за поточно видео. Въпреки това успях да гледам видеоклипове от сайтове в САЩ - просто им отне много време да се заредят. Местните скорости на интернет не бяха много бързи и затова, ако сте на място с малко по-добър основен интернет, тогава нарушаването на VPNBook не би направило невъзможно да гледате поточно видео от САЩ.

Скоростта на изтегляне през канадския сървър беше много по-добра и би позволила гледането на SD видео през интернет. Скоростите за качване на същата връзка обаче бяха необяснимо бавни. Прекъснах връзката и отново се свързах няколко пъти и тествах скоростта на незащитената линия всеки път, за да се уверя, че това изпълнение не се дължи на грешки с основната интернет услуга. Тези бавни скорости на качване обаче се появяват всеки път, когато бях свързан към канадския сървър VPNBook, а не по незащитената линия.

Още тестове бяха извършени с ipleak.net, докато бях свързан към VPNBook сървъра US2, за да проверя DNS течове и грешка WebRTC. Този сайт съобщи за моето местоположение като Manassas, Вирджиния и всички DNS сървъри, които тестовият сайт записа, бяха в Съединените щати. Така VPNBook успешно скри самоличността ми.

Докато все още съм свързан със сървъра US2, аз получих достъп до тестовия сайт doileak.net, който също откри моето местоположение като в Съединените щати. Този тестов сайт не може да открие несъответствия в WebRTC или DNS течове.

Моят доставчик на интернет услуги не използва IPv6 адреси и затова не успях да тествам за течове на IPv6.

заключение

VPNBook не е перфектен, но способността му да влиза в Netflix USA е забележително постижение, което поставя тази услуга пред много много скъпи VPN мрежи.

Би било хубаво, ако компанията може да създаде свое собствено приложение и да включва превключвател за убийство и автоматична WiFi защита. Също така би било хубаво, ако можеха да направят наличен сървър във Великобритания. По-силното криптиране както за RSA, така и за AES би било добра идея, ако компанията иска да привлече потребители от Китай и Близкия Изток.

Компанията е много отворена за запазването на дневниците за връзка за една седмица. Би било добре, ако успеят да намерят начин да наблюдават своите системи, без да се налага да водят тези регистрационни файлове. Добре е също така, че компанията изяснява на уебсайта кои сървъри могат да се използват за изтегляне на P2P и кои не могат.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me