VortexVPN


ProPrivacy.com резултат
1 от 10

резюме

VortexVPN вече престана да съществува. За да видите най-добрите VPN за Android, отидете на тази страница.

Ценообразуване & планове

Планът на VortexVPN е различен от всеки, който сме виждали преди, вместо да ви таксува за период от време, той ви таксува за използваните от вас данни, които според нас са доста изобретателни - разбира се, това има плюсове и минуси. Не е изненада, че колкото повече данни регистрирате за по-евтиното. Когато изтеглите приложението за Android, получавате 250 MB, за да го оцените безплатно. Също така имайте предвид, че всички данни, които купувате, изтичат след една година - но според нас това е достатъчно дълго време.

VortexVPN_Pricing

Характеристика

VortexVPN се различава от другите доставчици по това, че е посветен единствено на предлагането на най-добрата услуга за потребителите на Android. В момента те предоставят само 4 сървъра в 4 различни страни, така че достъпът е ограничен, но поради местоположението им, те са доста добри за услугите с geoblocked. Те се хвалят на своя уебсайт за компресиране на уеб страници, за да намалят използването на вашите данни и това наистина работи и изненадващо използването на вашите данни се изчислява след компресия. В сравнение с малкия си размер те имат приятна добре заоблена услуга, както обясняваме по-долу, или можете да отидете и да ги проверите веднага:

Сигурност & поверителност

За разлика от повечето други доставчици, те предоставят единствено услуга за криптиране на OpenVPN, която според нас не трябва да се разглежда като недостатък, тъй като смятаме, че това е най-сигурното във всеки случай - и те използват 1024 бита при това!

Те са новозеландска компания с основен сървър в Швейцария, така че законът има много ограничен обхват, но все пак регистрират времена за влизане и изход за статистически данни в мрежата, но не следят никой от мрежовия трафик.

Уебсайтът

Те имат много лесен уебсайт, който е лесен за навигиране, но смятаме, че може би биха могли да включат още подробности за услугите & сигурност и страница с новини, където потребителите могат да видят развитието, което обещават.

VortexVPN_Home

поддържа

Както при повечето други малки VPN доставчици, VortexVPN има само малък екип и не може да осигури пълна поддръжка 24/7. Поддръжката им за билети е много ефективна и винаги получаваме отговор в рамките на 24 часа от тях.

VortexVPN_Support

Процеса

Записвам се

Регистрацията за акаунт е толкова проста, колкото при всяка друга компания, но плащането може да бъде по-скоро фарс, тъй като те приемат само плащания с BitCoin (плащанията с карта ще бъдат налични в бъдеще).

Vortex_Account

Клиентът на Android

Тъй като основният им фокус е върху Android, това е платформата, на която направихме повечето от нашите тестове. Приложението е лесно за инсталиране и използване. Има много малко за обсъждане или информиране за тук, тъй като всичко, което можете да направите, е да изберете сървър и да се свържете - просто.

Vortex_AndroidHome Vortex_Server Vortex_Connected

Основната страница на приложението

Избор на сървър - показва pings, което е полезен индикатор за скорост

Свързан е със сървъра в Дъблин

Производителност (тест за скорост, DNS и IP)

Всички тестове за DNS и IP се върнаха страхотно и тестовете за скорост бяха много добри, както показва таблицата по-долу.

Vortex_SpeedNoVPN Vortex_SpeedOpenVPN
Няма VPN OpenVPN връзка

Тъй като на уебсайта си казват, че целят да намалят използването на вашите данни и времето за зареждане на страниците, ние извършихме редица уеб дейности със и без VPN услугата активна (като се уверим, че изчистваме кеш и други данни за сърфиране между тях). През този период регистрирахме използването на данните си и установихме, че наистина с активната VPN услуга успяхме да използваме разумно по-малко - това, разбира се, ще зависи от типовете уебсайтове, които използвате. Забелязахме и малко по-бързо време за зареждане, което също беше страхотно.

Други платформи

За съжаление не можем да обсъждаме клиент на Windows, тъй като няма такъв. Чрез техния уебсайт можете да изтеглите конфигурационните файлове на OpenVPN, които можете да използвате с редица устройства, и те ви превеждат как да го настроите със софтуера OpenVPN (на iOS, Linux и Windows) - което направихме.

Производителност (тест за скорост, DNS и IP)

Въпреки че го оптимизират за Android, ние така или иначе му поставихме тест за скорост в Windows. Бяхме малко изненадани и разочаровани от резултатите в сравнение с Android, но все пак работеше добре. Компресирането на изображението, което използват, беше много по-видимо и досадно на по-голям екран (ние също го тествахме на таблет и това беше поносимо).

Vortex_NoVPN Vortex_VPN
Няма VPN Със софтуера OpenVPN

заключение

Ние харесахме

  • Просто приложение
  • Страхотни скорости на Android
  • Намалено използване на мрежата
  • Безплатен пробен период

Не бяхме толкова сигурни в това

  • Използването му на други платформи
  • Скорост на обслужване на клиентите
  • Степента на компресия не може да се регулира

Мразехме се

  • Малък брой сървъри

Въпреки че не е толкова голям в PC платформите, като цяло ние открихме, че VortexVPN е отлична услуга, ако търсите специализиран доставчик на Android VPN, който намалява използването на вашите данни и увеличава живота на батерията.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me