UnoTelly


  • Ценообразуване

    от $ 4.93
    / месец

Актуализация: Изглежда, че UnoTelly понастоящем не е активен.

ProPrivacy.com резултат
5 от 10

резюме

UnoVPN е част от абонамента на UnoTelly Gold. Това е ограничена виртуална частна мрежа (VPN), която UnoTelly предлага като услуга за поверителност и сигурност. Всъщност UnoTelly уточнява, че VPN е само за поверителност и не трябва „да се използва за други цели.“ Като такъв, този VPN не е подходящ, ако искате VPN за P2P торент. UnoVPN осигурява криптиране на OpenVPN, което е добре. Въпреки това VPN е с твърде висока цена, като се има предвид бавността на сървърите му. Като цяло, това е услуга VPN по-долу par, която горещо ви препоръчваме да избягвате.

Характеристика

UnoTelly е канадска фирма, най-известна със своята Smart DNS услуга. VPN услугата е екстра, която UnoTelly е проектирала, за да подсили основната си услуга. Миналата година VPN предостави главно протокол за тунелиране от точка до точка (PPTP), което е много несигурно. Въпреки това, сега предлага и OpenVPN, който е много по-сигурен.

Сървърите са разположени само в шест държави: САЩ, Великобритания, Холандия, Канада, Германия и Швейцария. Това е доста ограничено, като се има предвид цената на услугата. Peer-to-peer (P2P) е изрично забранен на американския сървър и не се препоръчва на нито един от другите сървъри въз основа на съветите на VPN.

Ако искате VPN да скрие вашата самоличност при торент, препоръчваме да проверите нашето най-доброто ръководство за VPN за торент сайтове.

UnoTelly не предоставя персонализиран VPN софтуер. Това означава, че потребителите трябва да използват софтуера OpenVPN на трети страни, за да се свържат със своите сървъри. Предимството на това е, че софтуерът OpenVPN е много добър и в днешно време се предлага защита от течове на DNS.

За съжаление, това означава, че няма превключвател за убийство, режим „скрит“ и други важни функции, които предлагат про VPN услугите. Това е разочароващо, особено като се има предвид цената на тази VPN.

UnoVPN позволява едновременно свързване от толкова устройства, колкото е необходимо. В допълнение, той позволява на произволен брой източници на IP адреси да се свързват към толкова сървъри, колкото искате. Това е безумно щедро условие, особено като се има предвид, че ви позволява само един IP в услугата Smart DNS.

Услугата Smart DNS предоставя достъп до над 300 канала за телевизионно предаване. Това става чрез предоставяне на достъп до повече от 30 високоскоростни DNS сървъри. Като такава, услугата Smart DNS е предлагана специално за деблокиране, докато се предполага, че VPN се използва за поверителност.

Скорост и производителност

Скоростта на връзката вероятно беше най-голямото разочарование от всички за тази услуга. Тествах ги на OpenVPN, използвайки 50 Mbps връзка с влакна. Тествах сървърите на Великобритания, Холандия и САЩ.

Както можете да видите, VPN наистина се бори. Вероятно ще е малко лагично за стрийминг в HD. Като кажете това, вероятно ще се измъкнете с поточно предаване във всичко друго, освен в най-високите нива на HD. Все пак това не беше превъзходно изпълнение.

Unotelly Качи

Използвах ipleak.net, за да проверя дали VPN работи както трябва. С удоволствие съобщавам, че не открих IP течове или DNS течове. Освен това не открих никакви течове в мрежата за комуникация в реално време (WebRTC) в системата ми. Тук всичко е ясно, което е едно от малкото добри неща за услугата.

Цени и планове

UnoTelly предоставя само UnoVPN като част от своя абонамент за Gold. UnoVPN се предлага на четири плана, вариращи от $ 7.95 / месец до $ 4.93 / месец. Плановете се изплащат ежемесечно, тримесечно, шестмесечно или ежегодно - с отстъпки, предоставени за извършване на по-дълъг период от време.

Цената на VPN е около средна в сравнение с други услуги. Това обаче е малко скъпо за нивото на обслужване, което предоставя. Потребителите могат да плащат чрез Visa, Mastercard или PayPal. Налична е тридневна безплатна пробна версия, както и седемдневна, без преимущества, гаранция за връщане на пари.

unotelly_pricing

Можете да изпробвате UnoVPN за безплатни дует-благодарности до 14-дневната му гаранция за връщане на парите. В допълнение, вие получавате такса за препоръчване за всеки приятел, когото убедите да се присъедини (от $ 4,95).

Поверителност и сигурност

Шифроването на UnoVPN се предоставя или с PPTP криптиране (128-битов MPPE), или с OpenVPN. PPTP не е защитен, затова ви препоръчваме да използвате OpenVPN.

UnoVPN реализира OpenVPN с 128-битов Blowfish (шифърът по подразбиране, вграден в OpenVPN). Това обикновено се счита за сигурно, при условие че се избегнат известните му слабости. Попитах UnoVPN три пъти за пълни подробности за неговото внедряване на OpenVPN, но не ми даде това, което поисках. Като такова, всичко, което знаем, е какво има на уебсайта:

  • Данни: BF-CBC с 128-битов ключ
  • Auth: TLS с 1024-битов ключ

За съжаление, 1024-битовото удостоверяване вече не се счита за сигурно. В ProPrivacy.com търсим минимум 2048. Следователно ние не считаме UnoVPN за сигурна VPN за поверителност.

Съгласно своята политика за поверителност, UnoVPN поддържа дневници за връзка. За щастие това са само минимални регистрационни файлове, като например времето за свързване към / изключване от услугата. В допълнение, фирмата регистрира колко честотна лента използвате (вероятно за да проверите дали изтеглянето на P2P се случва).

Тази информация е свързана с данните на вашия акаунт, а не с вашия IP адрес. Това не е идеално. Ако канадските власти се обърнат към UnoTelly със заповед, тя ще трябва да предаде IP адресите на своите абонати. Това ще позволи атака за корелация на времето, която може да открие кои уебсайтове сте посетили.

UnoTelly заявява, че не записва нищо, „освен в съответствие с местните закони на страната домакин на сървъра.“ С други думи, той може да събира регистрационни файлове, ако страната на сървъра, към който се свържете, има задължителни закони за запазване на данни. Това прави неприкосновеността на личния живот, предоставена от UnoVPN.

Дори DNS услугата изглежда поддържа журнали за своите потребители:

"Когато използвате нашите DNS сървъри, вашият IP адрес и всички DNS заявки, направени от настройката на устройства с UnoDNS сървъри, се събират. Тази информация се използва единствено за удостоверяване на вашите сървъри и за насочване към съответните връзки."

Ако се нуждаете от силна поверителност, UnoTelly далеч не е идеален. Има много по-добри политики за поверителност там за подобна цена, така че защо да се примирите с това?

Лесно използване

Уебсайтът на UnoTelly се фокусира основно върху своята услуга Smart DNS. Това е ясен уебсайт, който обяснява как да получите достъп до гео-ограничено поточно съдържание от цял ​​свят. След като се абонирате, получавате достъп до полезна област на таблото. Освен това получавате екскурзоводско обслужване на наличните. Това е отлично допълнение, което ви позволява бързо да видите какво можете да направите с DNS услугата.

unotelly_website

За съжаление, UnoVPN не получава преглед по време на тази обиколка. Трябва да използвате базата от знания, ако искате информация за използването на VPN.

На уебсайта не са налични технически подробности за VPN услугата (като подробности за внедряване на криптиране). Това показва реална липса на прозрачност и е голям недостатък, което е жалко.

Уебсайтът UnoTelly също има блог. Въпреки това, отново се концентрира върху деблокиране с помощта на услугата UnoDNS, с много малко информация за VPN.

Уебсайтът има много полезни видеоклипове за получаване на UnoDNS работа на много различни устройства. Като такива, ако поточните ръководства са това, от което се нуждаете, UnoTelly ви покрива.

поддържа

Регистрираните потребители получават достъп до 24/7 поддръжка за чат на живо. Това е полезно допълнение към базата от знания и със сигурност компенсира липсата на информация за VPN на уебсайта.

Намерих времето за реакция на екипа за отлично. Никога не ми се е налагало да чакам много по-дълго от минута-две, за да говоря с представител на отдела за обслужване на клиенти. В допълнение, билетите за поддръжка на ниво 1 бяха отговорили доста бързо.

Единственият път, когато трябваше да чакам по-дълго, беше, когато поисках подробности относно криптирането. Дори тогава не трябваше да чакам повече от няколко часа. Открих, че представителствата за обслужване на клиенти са полезни и учтиви.

Базата от знания не е лоша, но не е и най-доброто, с което се сблъсках. Функцията за търсене работи добре, но основната страница е пълен списък от категории и въпроси. За съжаление, това прави разглеждането на категориите почти невъзможно. Това означава, че търсенето е необходимо - няма вероятност просто да застрашите информацията, от която се нуждаете.

Също така леко досадно е фактът, че трябва да въведете отново своя имейл адрес, за да отворите билет за поддръжка (дори при щракване през главната област на таблото). Намерих преживяването за тромаво и дрънкащо.

Процеса

Записвам се

Регистрирането за UnoTelly изисква само име, имейл адрес и парола. Това незабавно получава достъп до тридневна безплатна пробна версия на UnoDNS. Потвърдете имейл адреса си, за да получите още пет дни безплатен достъп до UnoDNS. Този период може да бъде удължен с месец, като използвате „UnoCredits“ за препращане на приятели.

Нещо повече, възможно е да получите безплатна пробна версия на UnoVPN. За да постигнете това, следвате връзка в базата знания, която добавя елемент „3-дневна пробна версия UnoVPN“ към вашата количка за пазаруване.

Този безплатен артикул трябва да бъде "платен" за. Ако плащате с кредитна карта, това изисква да въведете данните на картата си, въпреки че всъщност не получавате такса. Ако плащате за безплатната пробна версия с PayPal, не е нужно да правите нищо (дори не е нужно да влизате в PayPal).

Абонирах се за месец UnoVPN, за да тествам услугата и да се уверя, че тя почита 14-дневната си гаранция за връщане на парите. Платих с PayPal, но изнервящо все пак трябваше да дам адрес за фактуриране. За съжаление нямаше възможност за плащане в биткойни.

Клиентът на Windows

За съжаление, UnoVPN не работи на специален VPN софтуер. Това е доста лошо. Въпреки това, свързването към всеки VPN чрез софтуера на OpenVPN на трета страна обикновено е много добро изживяване в днешно време. OpenVPN е лесен за използване и безплатен за изтегляне. В допълнение, най-новата версия се предлага със защита от течове на DNS, което я прави безопасна за използване.

UnoTelly осигурява поддръжка за свързване чрез TunnelBlick (основно за потребители на Mac) и редовен OpenVPN (.ovpn). Поради тази причина трябва да сте сигурни, че изтегляте правилните файлове за клиента, който използвате. Можете да направите това, като погледнете окончанията на файловете (.ovpn или .tblk).

Лично аз нямам нищо против да използвам софтуер на OpenVPN на трети страни (особено защото имам голям опит с това). Като се има предвид цената на професионалната услуга, това определено не е положителен аспект на услугата. Освен това изпитах необичайни проблеми с настройката при влизане на UnoVPN сървъри, използвайки OpenVPN. Трябваше да накарам фирмата да промени данните си за вход, за да отстраня проблема. Това добави допълнително неудовлетвореност към вече липсващата услуга.

Други платформи

Поради факта, че UnoVPN от UnoTelly няма персонализирани клиенти, всички абонати на всички платформи трябва да използват софтуера на OpenVPN на трета страна, за да се свържат с VPN. Поради това няма какво друго да се отчита в тази част на прегледа. Някои добри новини идват под формата на база знания на UnoTelly, която включва инструкции за настройка на различни платформи. Те включват OS X (чрез Tunnelblick за OpenVPN), Android и iOS (чрез OpenVPN Connect за OpenVPN).

Други / Безплатни услуги

UnoTelly е може би най-известният със своята Smart DNS услуга. Ето защо фирмата предпочита да предостави на хората достъп до гео-ограничено съдържание. За по-задълбочен преглед на интелигентната DNS услуга, моля, погледнете тук.

Заключителни мисли

UnoVPN от UnoTelly е специално пуснат на пазара като услуга за поверителност и сигурност. Това е болт за основна услуга на Smart DNS на компанията. Услугата Smart DNS е това, което потребителите трябва да използват за деблокиране на съдържание в уебсайта и за стрийминг на гео ограничен телевизор. VPN, от друга страна, трябва да се използва само с цел осигуряване на данни за сърфиране в мрежата с криптиране.

Въпреки че е много ясно за това, UnoVPN е услуга, на която липсва стабилно криптиране, необходимо за превръщането й в сигурна VPN. Поради тази причина UnoVPN от UnoTelly напълно не успява да изпълни единствената задача, която си поставя за цел. Това е бавна, тромава VPN услуга, която страда от проблеми, ниска скорост на връзката и лошо приложени стандарти за криптиране.

Ако искате Smart DNS услуга, тогава UnoTelly може би е билетът. Ако обаче търсите всестранно решение за конфиденциалност и деблокиране, моля, потърсете другаде надежден доставчик на VPN, съотношение цена / качество. Има много неща за избор.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me