Supernet


ProPrivacy.com резултат
5 от 10

резюме

Актуализация: Тази VPN услуга вече не работи.

Freeware неизменно има тенденция да внесе моментален прилив на радост в главата, особено що се отнася до VPN-тата - Supernet не е изключение. Можете да си представите, че най-икономичният вариант може да бъде и най-добрият. Е, това е вярно до известна степен, но VPN услугите са склонни грубо да съпоставят качеството и цената до известна степен. Продължете да четете, за да разберете за тази връзка цена-производителност и повече за Supernet.

Характеристика

Преглеждайки уебсайта на Supernet, изглежда, че услугата е под компанията майка, наречена Vpnster, която предлага подобен продукт на Supernet. Ето къде нещата стават малко мътни. Vpnster е под друга компания-майка, Roibax LLC, която също оперира трета VPN услуга (Hideninja). Не се притеснявайте, ако този параграф породи някаква несигурност - без бързо спекулации - изглежда, че това многопластово объркване относно това кой точно управлява какво и е отговорен за някакви въпроси, може да бъде умишлено от страна на лицето или хората, които отговарят. Много добре може и да не е, объркването остава непроменено.

Единствените сървъри, които са налични в момента, са базирани в ЕС и Русия, за съжаление, оставяйки голяма част от земното кълбо в доста далечна географска близост до оптималния сървър на всеки даден индивид, съобразен с производителността. Ярката страна е, че изглежда няма ограничение за едновременни връзки или поне две устройства могат да бъдат свързани едновременно. Използвах телефона си с Android и Google Chrome на моя лаптоп едновременно без проблеми, вероятно поради несъществуващия процес на регистрация.

Скорост и производителност

Добра новина, Supernet се представи отлично по време на тестване както на Великобритания, така и на американския сървър. За първите средната скорост на движение надолу по течението от 15 Mbps, с почти 5 Mbps нагоре по течението е повече от адекватна и не е лошо отпадане от връзката на нашия тестов ISP с 30 Mbps..

Скоростите в САЩ бяха - както се очакваше по-бавни - но все пак достатъчно прилични за повечето нужди на сърфиране и поточно предаване, със средна скорост на изтегляне от 9 Mbps и скорост на качване при 4Mbps (със само груб слайд от един до два Mbps от тест на американски сървър без VPN ). Като цяло Supernet е в средната до горната степен с VPN скорост, като само два сървъра споделят натоварването, което заслужава известна похвала.

Свързването и прекъсването на връзката в браузъра Chrome или Android беше почти моментално и връзките се оказаха стабилни чрез стрийминг на едночасов епизод на западната класика на HBO, Deadwood.

1 месец

$ 0.00
на месец

Цена

Supernet са изцяло безплатна VPN услуга, без скрити такси в приложението или абонаменти на ниво. Можете да намерите и изтеглите софтуера в магазина на Google Play или през уебсайта на Supernet. Ето защо услугата е безплатна: реклами. По време на този преглед обаче не се появиха реклами, което беше освежаваща изненада в пренаситената маркетингова среда на 2016 г..

Много конкуренти предлагат безплатни планове, но само като временни пробни оферти, които впоследствие изискват закупуване на пълна версия. Нещо повече, тези „безплатни“ планове често имат ограничения за данни, ограничения на скоростта или по-малко сървъри.

Рядко се натъквате на доставчик на VPN, предлагащ безплатно задържано приложение без ограничение. Следователно може да си струва да вземете нещата със зърно сол или да обмислите как друга компания иска или трябва да си осигури приходи от VPN услуги - да бъде над борда и да осигури високи нива на поверителност и сигурност - докато Supernet успява да предоставя тези услуги безплатно.

Продължете да четете, за да разберете защо или разгледайте нашия списък с едни от най-добрите евтини (под 7 долара на месец) VPN.

Лесно използване

Уебсайтът Supernet беше изключително лесен за навигиране и информацията като цяло беше добре изложена в една непрекъсната страница. Едно нищожно нещо би било претоварването с графики на началната страница. Съчетайте това с факта, че страницата на целевата страница се превърта надолу, може да затрудни зареждането с по-ниска скорост на връзката или при използване на мобилно устройство.

Supernet работи на минимални седмично актуализирани страници във: Facebook, Google+, Twitter и VK (от средата на февруари 2016 г., оттогава те са публикувани отново на 3/9/2016). Прегледът през стари публикации показва фокус върху общата сигурност и уеб новини, в допълнение към вътрешни прекъсвания на услуги или актуализиране на PSA.

Обслужване на клиенти

За съжаление, поддръжките на LiveChat понастоящем не съществуват. Нещо повече, придвижването до зона за контакти за поддръжка от основния сайт също е малко сложно. Първо трябва да влезете в Google Play Store, след което да намерите връзката за помощ в Zendesk. Самата връзка беше активна, когато за пръв път започнах да пиша това парче, но в момента е надолу. Имейл, който преди бях изпратил чрез връзката за помощ, беше потвърден, но не получи отговор.

Би било за Supernet да се съсредоточи силно върху подобряването на тяхната поддръжка, тъй като изглежда, че в момента изглежда няма (или е по някаква причина).

Поверителност и сигурност

Supernet са базирани в Русия и теоретично биха могли да бъдат подложени на руски правителствени намеси или друго наблюдение (въпреки че повечето VPN доставчици също са ограничени от същите възможности.

В момента Supernet предлага само пет сървъра, по един от които в САЩ, Великобритания, Люксембург, Русия и Холандия. Географски тънък избор за голяма част от Азия, Австралия, Южна Америка, Африка, въпреки че се планират актуализации!

Гледайки фиаско Hola (от гледна точка на поверителност и прозрачност), е важно да се внимава, че компаниите понякога действат без най-добрите интереси на потребителите си. В този конкретен случай, честотната лента на потребителите се продаваше без тяхното знание, което потенциално ги оставя отговорни за престъпления, извършени чрез техния IP адрес, въпреки че посочените потребители инсталират Hola добросъвестно и действат като такива, докато използват услугата. Това няма за цел да ви изплаши далеч от Супернет или да ги приравни с Хола по някакъв начин (кръстосани пръсти), само поради напомняне за усърдие.

Сега нека обсъдим криптирането според това какви изводи могат да се направят от протоколите за криптиране на Supernet, тъй като те не се разкриват и отговорите са останали без отговор. Като част от софтуера със затворен код (и поради неотговорност), не е ясно какви точно форми на криптиране се използват в разширенията на Supernet и мобилните клиенти. Изтеглянето на APK файла се оказа безплодно като сканиране на уебсайта и изтегляне на магазини в това отношение.

В тази бележка потребителите, загрижени за поверителността, но все още желаят безплатен VPN, трябва да търсят доставчици, използващи OpenVPN, за предпочитане с SHA-2 удостоверяване и AES-256 бит, въпреки че BF шифърът и SHA-1 аутентификацията на данните са по-добри от като не използвате VPN за начало.

Беше изненадващо чудесно да не видим прости течове в DNS. IPv6 и WebRTC обаче не са надлежно отчетени от екипа за разработка на Supernet. Тези течове биха били нещо, което трябва да се вземе под внимание незабавно, ако те наистина се занимават с анонимност и сигурност - още повече при високите нива на всяко обещано. Отидете на test-ipv6.com, за да проверите предишния, докато ipleak.net ще покаже всяко изтичане на WebRTC или друго изтичане на DNS.

Тези, които наскоро са се актуализирали до Windows 10, трябва специално да търсят течове на DNS, произтичащи от фабричните настройки.

Заключителни мисли

Потребителите, които търсят високо ниво на поверителност и сигурност, за разлика от деблокирането и в движение, трябва да разгледат внимателно и други услуги, тъй като настоящата мрачна правна и фирмена ситуация оставя няколко важни VPN доставчика да се засягат по отношение на Supernet. Освен това, ако търсите VPN решение, което е интуитивно и лесно за настройка (не забравяйте безплатно!), Тогава Supernet може да е подходящ за вас. Докоснете връзката по-долу, за да ги изпробвате сами, или не се колебайте да разгледате нашия агрегат от най-добрите безплатни VPN за допълнителни опции.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me