Shellfire VPN

 • Ценообразуване

  от $ 3.20
  / месец

 • Достъпно на:


  • Windows

  • MacOS

  • IOS

  • андроид

ProPrivacy.com резултат
7.1 от 10

резюме

В този преглед на Shellfire VPN разглеждам „традиционната“ софтуерна VPN услуга, предлагана от този германски доставчик. Моля, вижте моята рецензия на Shellfire Box за преглед на преносимия VPN рутер, предлаган от тази компания. Както ще видим, тази немска VPN услуга има неща, които да я препоръчаме, но е подведена предимно от много слаба скорост на връзката.

Бързи статистики

 • компетентност
  Германия
 • Едновременни връзки
  1
 • Държави
  35

Характеристика

 • OpenVPN
 • Може да конфигурира и за PPTP и L2TP / IPSec
 • Без трупи
 • Няма течове на IP
 • Приложения за Android и iOS
 • Поддръжка на Netflix и BBC iPlayer
 • Твърдо криптиране
 • Перфектна тайна за напред
 • P2P поддръжка

Скорост и производителност

Всички тестове бяха извършени с помощта на моята връзка във Virgin UK 50 Mbps / 3 Mbps. Моите тестове в САЩ и Холандия използваха сървъри PremiumPlus.


Тестовете ми в Обединеното кралство бяха извършени на „Premium“ сървър, оценен на максимална скорост 10 Mbps. Резултатите, които получих обаче, бяха по-близки до 25 Mbps. По-скоро притеснително, но аз също тествах британския „неограничен PremiumPlus“ сървър и открих, че той е значително по-бавен от тествания тук „Premium“ сървър. Направете от това каквото щете. Считам, че е справедливо тези резултати да се опишат като разочароващи.

Shellfire се представи много по-добре, когато стана дума за течове на IP. Не открих нито един. За съжаление, ISP (Virgin Media) не поддържа IPv6 връзки, така че не успях да тествам за течове на IPv6.

Техните DNS сървъри се управляват от Google. Това обаче не е кошмарът за поверителност, който може в началото да изглежда, тъй като всички заявки са свързани с Shellfire, така че Google не знае кой е направил DNS заявката.

Цени и планове

Shellfire VPN предлага три плана за ценообразуване (без да включва рутера, който разгледах отделно). Наличен е безплатен план, но изненадващо е доста ограничен (тъй като всички такива безплатни планове са).

 • Пропускателната способност на безплатните потребители е ограничена до 1 Mbps и сте ограничени до сървъри само в две страни (Германия и САЩ). Трябва също така да изчакате 25 секунди, за да се затвори екрана при всяко свързване. Shellfire заявява, че стриймингът не е достъпен за безплатни потребители, но аз успях да предавам потоци дори от US Netflix, използвайки безплатен акаунт.
 • Премиум планът струва $ 4,00 на месец или 3,20 USD на месец, ако се плаща ежегодно. Широчината на честотната лента на потребителите е ограничена на 12 Mbps и имат достъп до 20 сървъра
 • Планът PremiumPlus струва $ 9,00 на месец, или $ 5,60 на месец, ако се плаща ежегодно. Потребителите на PremiumPlus се радват на неограничена честотна лента и сървъри в 31 държави. Те включват някои по-необичайни опции, като Австралия, Исландия (чудесно за поверителност) и Южна Африка. Имайте предвид обаче, че пълната неограничена лента за „PremiumPlus“ е налична само на някои сървъри.

В допълнение към горните предимства, VPN криптирането се подобрява с всяко надграждане в план (повече за това по-долу). Разочароващо, всички потребители на Shellfire са ограничени до едновременна връзка.

Този преглед е за план PremiumPlus.

Поверителност и сигурност

Shellfire заявява, че „не регистрираме никакви данни за връзката.“ Но след това отново заявява, че „сърфирате абсолютно сигурно и анонимно!“ Наистина желая доставчиците на VPN да спрат да казват това.

Shellfire знае точно кои сте чрез вашия IP адрес и може да поддържа регистрационни файлове по всяко време, когато реши. Така че по никакъв начин не сте анонимни, когато използвате услугата.

Разглеждайки по-внимателно политиката си за поверителност, Shellfire казва това,

„Данни за връзка и използване (например прехвърляне на файлове, време за връзка) се събират само ако са необходими като счетоводни средства. Това не е така при тарифите с фиксирана ставка. "

Като се има предвид, че всички нейни VPN планове използват фиксирани тарифи, изглежда, че Shellfire е истинска услуга без регистрация. Уау!

Shellfire е базиран в Германия, която има сред най-силните закони за поверителност в света. Новите закони за наблюдение и задължително съхраняване на данни обаче отсечат това. Мнозина се опасяват, че ситуацията ще се влоши.

Както разбирам нещата, новите закони за задължително запазване на данни понастоящем не се прилагат за доставчици на VPN.

В допълнение към горния брой, германската разузнавателна служба (BND) активно следи германските граждани и си сътрудничи тясно с GCHQ и NSA.

Поради това обикновено се счита, че Германия не е идеално място за базиране на VPN услуга, насочена към поверителност. Въпреки това има известен дебат по въпроса благодарение на репутацията на законите за поверителност.

P2P е разрешен от Shellfire, но само на сървъра на Финландия.

Shellfire използва споделени IP адреси.

„Ние използваме OpenVPN с AES-256-CBC като наш шифър за Premium Plus, AES-192-CBC за Premium и AES-128-CBC за нашите безплатни акаунти. Използваме 2048 битови RSA ключове и сертификати. DHE се използва за предаване на секрет. “

Ръкостискането е неуточнено в конфигурационните файлове .ovpn, така че ще приема, че това е стандартният HMAC SHA-1, което е абсолютно добре.

Тези настройки за криптиране не са нищо, за което да се вълнувате много. Криптирането на PremiumPlus съответства на нашата минимална препоръка за „сигурна“ VPN връзка, която трябва да е устойчива срещу всяка известна форма на атака в обозримо бъдеще.

И криптирането, използвано за други планове, трябва да бъде достатъчно добро за повечето цели.

Заключителни мисли

VPN услугата на Shellfire предлага почти никакви звънци и свирки. Но той не поддържа никакви регистрационни файлове, използва прилично криптиране и по всяко време не открих изтичане на IP, докато го използвам. Това не са неща, на които трябва да се подуши.

Фактът, че успях да предавам US Netflix, използвайки дори безплатния план, прави този доставчик достоен за разглеждане от онези, които се борят да намерят VPN услуга, която не е блокирана. Само едно едновременно устройство обаче е изненадващо мизерно (много съперници позволяват пет или повече!) И тези скоростни резултати са много изключващи.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me