Кутия за снаряди


 • Ценообразуване

  от $ 6.25
  / месец

ProPrivacy.com резултат
6 от 10

резюме

Както при други подобни устройства, умалителният VPN рутер Shellfire Box е силно недостиг за ежедневна употреба. Както виждаме в този преглед на Shellfire Box, той иначе работи доста добре. Като се има предвид, че струва само частично повече от VPN плана на Shellfire PremiumPlus, покупката му е безпроблемна за потребителите на Shellfire. Неговият потенциал като маршрутизатор за пътуване, подходящ за неизискващи задачи, също може да бъде достатъчен за изкушаването на други потребители на VPN към услугата.

Цени и планове

Shellfire Box струва € 69,95 (приблизително $ 75,00), с едногодишен абонамент за VPN план на Shellfire PremiumPlus. Това работи на много разумни $ 6,25 на месец.

Заслужава да се отбележи, че тази цена е само малко по-малко от 5,60 долара на месец (ако се плаща ежегодно) Shellfire обикновено таксува за своя VPN план PremiumPlus. Така че, ако ще се абонирате за Shellfire, би било доста глупаво да не вземете и рутера.

Възможно е също така да закупите Кутията с двугодишен PremiumPlus VPN план. Това става около $ 5.30 на месец.

Ценови преглед на Shellfire Box

Плащането става чрез PayPal, кредитна / дебитна карта, банков превод, Paysafecard или HiPay. Възможно е да плащате в биткойни, но тъй като маршрутизаторът трябва да бъде доставен до физически адрес, е трудно да се разбере какво предимство за поверителност носи това.

VPN функции

Моля, вижте моя преглед на Shellfire VPN за пълен поглед върху VPN услугата на този доставчик. Планът PremiumPlus осигурява неограничена честотна лента, но това е достъпно само на избрани сървъри.

Потребителите на PremiumPlus имат сървъри за достъп в 31 държави, но само 24 от тях бяха достъпни чрез интерфейса на Shellfire Box. И отново, не всички от тях предлагат неограничена честотна лента.

Потребителите на Shellfire обикновено са ограничени само до едновременна връзка. Въпреки това, както при всички VPN рутери, можете да свържете неограничен брой устройства към Shellfire Box наведнъж.

Ако закупите Shellfire Box, можете да използвате и обикновената VPN услуга на Shellfire. Но благодарение на едновременната връзка, не можете да използвате Box и софтуерна връзка едновременно.

Спецификации на хардуера на рутера

Малката кутия Shellfire изглежда много подобна на Anonabox (с изключение на това, че е бяла). Той е с размери само 6,5 х 4,5 х 2,8 см и е лек за перо, с тегло под 30 грама.

Възможно ли е да се монтира хардуер, достатъчно мощен, за да се справи със строгите изисквания за обработка на криптиране и дешифриране на OpenVPN в такава кутия с малкия размер? Ще видим.

Пълната хардуерна спецификация е:

 • На чипа: MediaTek MT7620n
 • Скорост на процесора: 580MHz
 • RAM памет: 64 MB DDR
 • Кабелна мрежа: 2 x Ethernet 100 Mbps (комутиран)
 • Ethernet чип: MediaTek MT7530 (SoC)
 • Ethernet превключвател: MediaTek MT7530 (интегриран)
 • Безжична мрежа: 2.4 GHz 802.11b / g / n MiMo 2x2: 2
 • Безжичен чип: MediaTek RT5390 (SoC)

Това е почти наравно с подобен хардуер от харесванията на Anonabox, PandaPow и Betterspot, всички от които се представиха мизерно в нашите тестове за скорост.

Shellfire Box използва безжичния стандарт 300 Mbps 802.11n (max). Това е около три пъти по-бавно от сегашния 802.11ac стандарт.

Също така си струва да се отбележи, че Ethernet портовете със 100 Mbps са не само много по-бавни от сегашния стандарт Gigabit (1 GigE), но и са по-бавни от 300 Mbps Ethernet портовете, използвани от повечето други устройства в собствения му клас.

Shellfire Box се захранва чрез micro-USB порт (без батерия).

Физически дизайн

Кутия за обстрел 2

Това е малка бяла пластмасова кутия с два Ethernet порта и micro-USB захранващ порт от едната страна. Устройството има и USB порт в пълен размер, въпреки че целта на това е неясна. Син светодиод светва, когато се включи в източник на захранване

Кутия за обстрел 1

В пакета също са включени 30 см Ethernet кабел, 1 м USB захранващ кабел (без мрежов конектор) и сгъващо се ръководство за бърза инсталация (на английски и немски).

поверителност

Shellfire заявява, че „Ние не регистрираме никакви данни за връзка.“ Но след това отново заявява, че „сърфирате абсолютно сигурно и анонимно!“ Наистина искам доставчиците на VPN да спрат да казват това.

Shellfire знае точно кой сте чрез вашия IP адрес и би могъл да съхранява регистрационни файлове по всяко време, когато реши, така че по никакъв начин не сте анонимни, когато използвате услугата.

Разглеждайки по-внимателно политиката си за поверителност, Shellfire казва това,

„Данни за връзка и използване (например прехвърляне на файлове, време за връзка) се събират само ако са необходими като счетоводни средства. Това не е така при тарифите с фиксирана ставка. "

Като се има предвид, че всички нейни VPN планове (включително този рутер) използват фиксирани тарифи, изглежда, че Shellfire е истинска услуга без регистрация. Уау!

Shellfire е базиран в Германия, която има сред най-силните закони за поверителност в света. Новите закони за наблюдение и задължително съхраняване на данни обаче отсечат това. Мнозина се опасяват, че ситуацията ще се влоши. Моля, вижте тук за повече подробности.

Както разбирам нещата, новите закони за задължително запазване на данни понастоящем не се прилагат за доставчици на VPN.

В допълнение към горния брой, германската разузнавателна служба (BND) активно следи германските граждани и си сътрудничи тясно с GCHQ и NSA.

Поради това обикновено се счита, че Германия не е идеално място за базиране на VPN услуга, насочена към поверителност. Въпреки това има известен дебат по въпроса благодарение на репутацията на законите за поверителност.

P2P е разрешен, но само на сървъра на Финландия.

Сигурност

Shellfire използва споделени IP адреси.

„Ние използваме OpenVPN с AES-256-CBC като наш шифър ... Използваме 2048 битови RSA ключове и сертификати. DHE се използва за предаване на секрет. “

Ръкостискането вероятно е HMAC SHA-1, което е добре. Тези настройки за криптиране не са нищо, за което да се вълнувате много, но съответстват на нашата минимална препоръка за „сигурна“ VPN връзка, която трябва да е устойчива срещу всяка известна форма на атака в обозримо бъдеще.

За повече информация по този въпрос, моля вижте тук.

Уебсайтът

Виждах по-хубави теми на уебсайтове, но Shellfire свършва работата. Въпреки това няма голямо количество информация на уебсайта. Англоезичната версия (сайтът е достъпен и на немски и френски език) очевидно не е написана от местен говорител, но въпреки това е достатъчно лесна за разбиране.

поддържа

В допълнение към ръководството за бърза инсталация, предоставено с опаковката му, е на разположение демонстрационно видео, което ви превежда през процеса на настройка. Всички такива инструкции са само за Windows. Но за да бъда честен, настройката е толкова лесна, че това всъщност не трябва да има значение.

Освен всичко това, поддръжката се свежда до изпращане на имейл до Shellfire. Това може да стане чрез уеб форма, имейл, Facebook или Twitter. Наличен е форум, на който можете да задавате въпроси, но в момента почти цялото съдържание е на немски език.

Shellfire отговори на въпросите ми доста бързо (в рамките на няколко часа) и отговорите му бяха знаещи и полезни.

Процеса

Записвам се

Поръчката на Shellfire Box изисква предоставяне на пълни данни за контакт. Както вече беше отбелязано, доставката изисква физически адрес, така че тук няма никакъв смисъл да се убягва.

Доставката до Германия отнема два до три дни (очаквайте по-дълго, ако е извън Германия, и особено ако е извън ЕС).

Свързване към Shellfire Box

Рутерът идва предварително конфигуриран за услугата Shellfire PremiumPlus. За да го използвате, просто го включете във вашия модем чрез Ethernet кабел (предоставен) и го включете с помощта на USB щепсел или захранване. След това можете да свържете устройства към Box чрез неговия Ethernet порт или WiFi, както се свързва с нормален рутер.

Наистина не би могло да бъде по-лесно (но не забравяйте да включите WAN порта във вашия модем, а не LAN този, както направих в началото!).

Интерфейсът на рутера

Както при повечето VPN рутери, Shellfire Box се управлява чрез уеб интерфейс. Просто влезте в указаната уеб страница в браузъра си и използвайте предоставената парола.

Интерфейс на Shellfire 1

Интерфейсът на OpenWRT наистина е толкова лесен, колкото може да бъде. Списъкът на сървърите може да бъде сортиран по местоположение и тип (скорост).

Можете да избирате между OpenVPN през UDP или TCP. „Скрита TCP връзка“ почти сигурно означава използването на TCP порт 443. Моля, вижте Как да заобиколите VPN блокове за информация за това.

WiFi изпълнение

Shellfire Box използва диапазон 2,4 Ghz с двойни MIMO пространствени потоци. Това му дава теоретична максимална скорост от 300 Mbps. Тествах работата на локалната мрежа с помощта на приложението WiFi Speed ​​Test за Android с телефона, поставен до рутерите. Обхватът беше около пет метра.

Тест за скорост на WiFi

VPN производителност на Shellfire Box (тестове за скорост, DNS, WebRTC и IPv6)

Всички тестове бяха извършени с помощта на моята връзка с влакна 50 Mbps / 3 Mbps, свързана към Shellfire Box. Използвах UDP режим. За сравнение с резултатите, които постигнах с помощта на софтуерно базирана услуга Shellfire VPN, моля, вижте моя Shellfire VPN преглед.

Кутия на снаряда надолу

Кутия за обстрел нагоре

Графиките показват най-високата, най-ниската и средната скорост за всеки сървър и местоположение. Вижте нашето обяснение за тест с пълна скорост за повече подробности.

Можете да очаквате да видите около 85-90% загуба на скорост при изтегляне, когато използвате Shellfire Box. Това е напълно в съответствие с други устройства от същия клас и ясно показва, че хардуерът в тези малки кутии просто не е достатъчно мощен, за да обработва VPN сигнал при всяка скорост.

Обърнете внимание, че постигнатите от мен VPN резултати на софтуера Shellfire бяха разочароващи, но твърдо вярвам, че недостатъчният хардуер е основният проблем с Box.

Изтичане на Shellfire Box

Не открих течове на IPNS DNS или WebRTC, докато използвам Shellfire Box, което е чудесно! Обърнете внимание, че моят ISP (Virgin Media UK) не поддържа IPv6, така че не мога да тествам за течове на IPv6. Да се ​​надяваме, че в близко бъдеще тази ситуация ще се промени.

Обърнете внимание, че WebRTC откри моя вътрешен мрежов адрес (което също показва, че маршрутизаторът използва NAT шлюз, оттук и частния адрес [RFC1918]). Това обаче не може да бъде използвано за идентифициране на мен, така че не представлява теч на IP.

Успях да осъществя достъп до BBC iPlayer и US Netflix с помощта на рутера.

Други платформи

Както вече беше отбелязано, всяко устройство с възможност за интернет може да се възползва от VPN, просто като се свърже към рутера.

Преглед на Shellfire Box: Заключение

Харесвах:

 • Малки и леки (въпреки че това има важни последици)
 • Само няколко долара годишно повече от плащането само за софтуера
 • Без регистрационни файлове (изобщо)
 • Няма течове на IP
 • BBC iPlayer и US Netflix работят
 • Добро криптиране с перфектна секретност напред

Не бях толкова сигурен в:

 • Германия вероятно не е идеално място

Мразех:

 • Много sloooowww
 • Ограничен брой сървъри PremiumPlus (с пълна скорост)

Основният проблем с Shellfire Box е същият проблем, който порази всички подобни устройства. Просто не можете да поберете хардуера, необходим за обработка на VPN връзка със скорост, в такава малка и ниска цена. Резултатът е 85-90% загуба на скорост на изтегляне.

За ежедневна употреба това ще бъде неприемливо за повечето потребители. Това каза, ако планирате да закупите плана Shellfire VPN PremiumPlus все пак, Shellfire Box е безпроблемен. В крайна сметка това струва по-малко от 6 долара повече от закупуването на плана PremiumPlus самостоятелно!

Освен проблемите със скоростта, Shellfire Box работи добре. Нелепо е лесно да настроите и не изтича вашия IP адрес. Следователно той може да бъде полезен като маршрутизатор за пътуване, който може да ви предпази, докато изпълнявате неизисквани задачи в интернет.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me