SaferVPN


 • Ценообразуване

  от $ 3.29
  / месец

 • Достъпно на:


  • Windows

  • MacOS

  • IOS

  • андроид

  • Linux
 • деблокира:


  • Amazon Prime

  • Hulu

  • Нетфликс

  • iPlayer

ProPrivacy.com резултат
7.3 от 10

резюме

SaferVPN е разширяващ се VPN доставчик, обслужващ клиенти от цял ​​свят. Наскоро тя надгради играта си и сега е услуга за виртуална частна мрежа (VPN), която можем да препоръчаме широко. Скоростта на връзката и поддръжката на клиентите са области, които все още биха могли да се подобрят, но SaferVPN има всички изисквания за поверителност и сигурност на добра VPN услуга, прикована доста здраво.

Бързи статистики

 • компетентност
  Израел
 • Държави
  35
 • Едновременни връзки
  5

Характеристика

Общо сървъри 700
Държави 35
Едновременни връзки 5
Torrenting
Голи метални или виртуални сървъри съчетание
Препращане на порт
Поддържани рутери R7000 (DD-WRT), RT-N66U рутер, WRT1900ACS (DD-WRT),
Поддръжка на рутери
Избор на порт

SaferVPN предлага следните допълнителни функции:

 • 24/7 поддръжка за чат на живо
 • Алгоритъм за автоматично избор на местоположение
 • Позволено е торентинг (P2P) торентинг (само за нидерландски сървър)
 • WiFi защита
 • Разширение за Chrome

Сървърите са разположени по целия свят, като някои са на по-необичайни места като Южна Африка, Бразилия, Индия, Австралия и Нова Зеландия.

Алгоритъм за автоматично избор на местоположение

Това е функция, с която SaferVPN изглежда много горд:

"Имаме функция за определяне на диагнозата, която работи във фонов режим и избира най-добрия VPN протокол, който да се използва въз основа на системната конфигурация. В повечето случаи използваме IKEv2 над IPSEC (AES 256) и връщане към OpenVPN (AES 256)."

IKEv2 се счита за защитен VPN протокол и е особено добър при редовно превключване между WiFi и мобилни или между различни WiFi мрежи. Обикновено препоръчваме OpenVPN, тъй като това е доказан стандарт за запазване на вашите данни. Ако предпочитате да се придържате към OpenVPN, тогава не е голяма работа, тъй като алгоритъмът за автоматичен избор на местоположение е напълно незадължителен.

Моля, вижте моето Ръководство за шифроване на VPN за подробна дискусия по този въпрос.

Посетете SaferVPN »

Скорост и производителност

Всички тестове бяха проведени на моята връзка на Virgin Media UK 80 Mbps / 5 Mbps, като се използва OpenVPN протокол. Разреших на SaferVPN да избира автоматично сървъри на дадено място.

Safervpn надолу

Safervpn Up

Графиките показват най-високата, най-ниската и средната скорост за всеки сървър и местоположение. Виждал съм по-лоши резултати, но мех.

Тестове за теч

Разделителната способност на DNS е изпълнена правилно от трети сървъри. SaferVPN използва Google DNS за това, но резултатите са прокси, за да не позволят на Google да разбере кой ги е направил. Въпреки че не е толкова добър, колкото доставчик, изпълняващ собствената си DNS резолюция, мисля, че това е добре.

За съжаление, останалите резултати са по-малко обнадеждаващи. В Windows открих изтичане на IPv6 чрез WebRTC. Въпреки че течовете на WebRTC са предимно проблем с браузъра, много VPN услуги са затегнали настройките си, за да сведат до минимум вероятността те да се случат. Още по-лошото е, че клиентът на macOS изтече моя IPv6 адрес, не само чрез WebRTC, също като редовен теч на IP. Следователно всеки с IPv6 връзка настоятелно се препоръчва да деактивира IPv6 в настройките на ОС и да блокира WebRTC в браузърите си..

Цена

24 месец

$ 3.29
на месец

12 месец

$ 5.49
на месец

1 месец

$ 12.95
на месец

Както обикновено, цената на месец намалява по-дълго, за което купувате абонамент. Предлага се 24-часов безплатен пробен период, което е хубаво. За това не се изискват данни за кредитна карта. SaferVPN предлага и 30-дневна гаранция за връщане на парите.

Плащането може да се извърши чрез кредитна / дебитна карта, Paypal или Bitcoin. Предлагат се и по-неясни опции за плащане с любезност на Paymentwall.

Лесно използване

Windows
MacOS
IOS
андроид
Linux
Windows Phone

SaferVPN предлага персонализирани приложения за Windows, Mac OS, iOS и Android. Мобилните приложения използват OpenVPN със същите настройки за криптиране като настолните приложения. SaferVPN предлага също добри ръководства за ръчна настройка за Linux, телефони Blackberry, телефони с Windows, многобройни рутери и различни платформи за стрийминг на медии.

VPN клиентът на SaferVPN за Windows

Клиентът SaferVPN е съвсем прост, но свършва работата.

SaferVPN десктоп клиент

Не е ясно кой протокол се използва, когато е избран "Автоматично" по подразбиране. Поддръжката също не можа да ми каже това.

SaferVPN протоколи

Клиентът на SaferVPN Windows има превключвател за убийство. Тествах това чрез насилствено затваряне на приложението в Windows Task Manager, но се оказах все още свързан с интернет.

Това означава, че ключът за убийство е реактивен - той изключва интернет, когато установи, че VPN се е прекъснал. Не работи, например, ако самият VPN клиент претърпи срив.
Превключвател, базиран на защитна стена, който предотвратява връзки извън VPN, би бил по-добър, но всеки ключ за убийство е за предпочитане пред нито един.

SaferVPN auto WiFi

Забелязах, че клиентът се свързва с VPN сървърите много бързо, което е хубаво. Както ще видим обаче, клиентът не включва никаква защита от течове на DNS.

Приложение за Android

Притежавам телефон с Android, така че изтеглих приложението за Android от Play Store.

Разрешения за приложение на SaferVPN

SaferVPN значително намали броя разрешения, които приложението му изисква. Горният списък вече е много разумен.

SaferVPN мобилен клиент

Приложението също изглежда добре и открих никакви IP течове, докато го използвам.

Разширения за Chrome и Firefox

SaferVPN предлага разширения за браузър за Chrome и Firefox. Казаха ми, че (и предполагам, че това се отнася и за добавката на Firefox):

„Ние не използваме изрично криптирането в рамките на разширението ни за Chrome. Самият Chrome използва (вътрешно) SSL като защитен слой отгоре на http протокол, за да защити данните на потребителска сесия от кражба от „лоши“ хора. “

Мисля, че това означава, че използва HTTPS, но далеч не съм сигурен. Ако искате шифрована връзка, тогава се придържайте към използването на пълния VPN клиент.

Разширение за SaferVPN Chrome

Обслужване на клиенти

24-часова поддръжка
Безплатен пробен период Да - 1 ден
Чат на живо
Гарантирано връщане на парите
Дължина на гаранцията за връщане на парите 30

Освен ръководствата за настройка, поддръжката е предимно чрез 24/7 чат на живо. Въведена е и отметка с имейл система. Когато се свързах с поддръжката на SaferVPN чрез чат на живо, отговорите бяха почти мигновени и много приятелски настроени.

Не считам за справедливо да очаквам персоналът за поддръжка на първа линия да притежава задълбочени технически познания, но бях малко раздразнен, че многократно ми се предоставя „Мога да ви уверя, че използваме възможно най-доброто криптиране“, когато питате за подробности.

По-важното е, че когато моите запитвания бяха ескалирани чрез отметнат имейл за внимание от по-знаещи служители, намерих отговорите за доста незадоволителни. Добри примери за това са, когато ме попитаха за сигурността на разширенията на Chrome и когато не успях да открия дали е внедрена перфектна тайна за напред.

Поверителност и сигурност

Kill Switch
Затъмнение (стелт)
Самостоятелно хостван / прокси DNS да

компетентност

SaferVPN (и следователно периметър 81) е базиран в Израел, който има строги закони за защита на данните, които строго и конкретно ограничават способността на правителството да шпионира лични данни.

От друга страна, Мосад е близък съюзник на НСА, а Израел е известен със стабилността на своите операции по киберзащита и с сътрудничеството си с НСА в своите операции за масово наблюдение. Въпреки това, изразените закони за защита на данните в Израел го правят изключително удобно място за поверителност.

Регистри

На своята начална страница пише SaferVPN,

„Няма политика за регистрация! Ние ценим и уважаваме вашата поверителност - в и извън мрежата. Ние никога не регистрираме или наблюдаваме вашия трафик на VPN мрежа. "

Пробивайки малко повече, SaferVPN не поддържа журнали за използване. Той също така не регистрира вашия IP адрес, когато осъществявате връзки, но запазва доста голямо количество друга информация (метаданни):

"• дата и час на започване на сесията, дата и час, в който сесията е приключила,

• количеството данни, предадени по време на всяка сесия,

• до кое местоположение (напр. USA East) (не държим IP адресите на сървърите),

• и от коя държава сте се свързали (Ние не притежаваме IP адреси)."

Техническа сигурност

PPTP
L2TP / IPSec
SSTP
IKEv2
OpenVPN

SaferVPN използва следното шифроване на OpenVPN: AES-256 за шифър на канала за данни, RSA-2048 за ръкостискане на безопасност на транспортния слой (TLS) и SHA-256 за удостоверяване на хеш на контролния канал.

Поддръжката не можа да ми каже повече подробности, така че ще предположа, че SaferVPN използва SHA-1 е за ръкостискане на канала за данни (което е добре). Сега SaferVPN потвърди, че използва перфектна предна секретност (PFS) за всички връзки OpenVPN и IKEv2.

Това е силна настройка на OpenVPN. Приложенията на SaferVPN за Windows и macOS включват също DNS защита от теч и превключвател за убиване, но както видяхме, те не винаги са ефективни. Приложенията за Android и iOS на SaferVPN включват превключвател за убийство, който остава много полезна, ако не е твърде необичайна функция.

Заключителни мисли

SaferVPN направи някои големи подобрения и сега е близо до това да бъде страхотна услуга. Използва отлично криптиране, разполага с много сървъри на полезни места, позволява пет връзки наведнъж и има добра политика за регистрация. Той също така предлага някои много удобни звънци и свирки, такова разширение за Chrome и силна поддръжка за IKEv2. Само донякъде понижаващата скорост на производителността и под-номинална (но приятелска!) Поддръжка на клиентите сега задържат SaferVPN. Потребителите на IPv6 обаче трябва да вземат допълнителни предпазни мерки.

С 24-часова безплатна пробна версия и 30-дневна гаранция за връщане на парите няма малка причина да не проверявате тази високо компетентна услуга за себе си.

Посетете SaferVPN »

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me