RoboForm


 • Ценообразуване

  от $ 1.79
  / месец

ProPrivacy.com резултат
8 от 10

резюме

RoboForm е изключително излъскан и изчерпателен мениджър на пароли, който, въпреки че е затворен източник (но е закодиран от край до край), успява да впечатли.

Бързи статистики

 • Страна
  НАС

Ценообразуване

Основният личен продукт на RoboForm е RoboForm Everywhere, Най-евтиният им план струва $ 1,99 на месец, който се таксува ежегодно. Този план предоставя на даден човек пълен достъп до всички основни функции на RoboForm. Семейният план разширява плана навсякъде, за да обхване до петима души.

3-годишен

$ 1.79
/ месец

12-месечни

$ 1.99
/ месец

RoboForm предлага и безплатен план. Това липсва онлайн резервно копие, споделяне на вход и някои функции за поддръжка. Основното му ограничение обаче е, че не поддържа синхронизиране между устройства.

Това е доста голямо ограничение, но фактът, че RoboForm не налага ограничение във времето или ограничение на броя на паролите, които могат да се съхраняват, го прави идеално функционален безплатен мениджър на пароли за тези, които използват главно само едно устройство.

Това, което не се споменава на уебсайта, е, че ако се регистрирате в RoboForm Free, ще бъдете надградени до RoboForm Everywhere безплатно за 30 дни. Плащането става с карта (включително Amex), PayPal или USD хартиен чек или паричен превод.

В допълнение към личните планове, RoboForm предлага бизнес планове. В основата на това са централизираната конзола за управление за разполагане на пароли сред членовете на екипа, управление на разрешения и други подобни. Този преглед обаче се фокусира върху личния план навсякъде.

Характеристики (RoboForm Навсякъде)

 • Шифроване от страна на клиента (e2ee)
 • Междусистемна синхронизация
 • Интеграция в браузъра
 • Попълнете пароли в приложения
 • Онлайн резервно копие
 • Споделяйте безопасно данните за вход
 • Bookmarks
 • Safenotes
 • Контакти
 • Идентификации / попълване на формуляр
 • 2FA поддръжка

Междусистемна синхронизация

RoboForm се предлага с пълна функционалност за Windows, macOS, Android и iOS / iPadOS. Има дори приложение на Apple Watch, въпреки че не сме го опитвали.

Потребителите на Linux и ChromeOS могат да използват специални версии на добавките на браузъра, но нямат достъп до Центъра за сигурност. Разбира се, собствениците на по-нови Chromebook също имат възможност да използват приложението Android.

В допълнение към всичко това, пароли, бележки, контакти и всичко останало, съхранявано във вашия акаунт в RoboForm, можете да получите достъп чрез уеб конзола на всяка платформа, която поддържа уеб браузър.

Интеграция в браузъра

В Windows RoboForm се интегрира с браузърите Firefox, Chrome и Edge, като предоставя лента с инструменти за достъп до всички функции на RoboForm.

интеграция на broswer

В режим Windowed тази лента с инструменти седи удобно извън пътя под прозореца на браузъра, но в режим на цял екран заема известно място в долната част на браузъра.

Това е въпрос на лични предпочитания, но намираме това за малко натрапчиво. За щастие можете да деактивирате лентата с инструменти и обикновените добавки на браузъра осигуряват цялата функционалност на лентата с инструменти, като същевременно оставате ненатрапчиво извън пътя, когато не се използва.

В macOS RoboForm просто използва обикновени браузърски добавки за Firefox и Chrome. Той предлага и добавка за Safari, която седи дискретно в лентата с меню на macOS.

работа в браузър

Повечето основни функции на RoboForm са достъпни от лентата с инструменти и добавките на браузъра. Това включва защитен генератор на пароли, който може да бъде пригоден да създава пароли за сайтове със строги изисквания.

Генератор на пароли

По-късно в този преглед обсъждаме интеграцията на мобилните браузъри.

Онлайн резервно копие

Безплатните клиенти могат да архивират своите бази данни локално, но навсякъде потребителите получават и автоматично онлайн архивиране.

онлайн резервно копие

Нищо обаче не може да спре безплатните потребители да архивират автоматично своите резервоари RoboForm в папката си Dropbox...

Споделяйте и изпращайте вход безопасно

Много широко рекламирана функция е възможността за лесно и сигурно споделяне на вход с други потребители на RoboForm. Ако получателят не е потребител на RoboForm, той ще получи имейл с покана за присъединяване (безплатен акаунт е добре за получаване на имейли).

Ако синхронизирате вход, той ще бъде синхронизиран с получателите, ако го промените и достъпът може да бъде отменен по всяко време. Като алтернатива можете да изберете да изпратите вход, след което вече не е под ваш контрол.

Маркери, Safenotes и Контакти

В допълнение към влизанията, RoboForm може да съхранява и синхронизира отметки, самостоятелни „Safenotes“ и контакти в платформи и браузъри. Бележките могат да бъдат прикачени към вход и повечето други видове вписвания.

идентичности

Identities е функция за автоматично попълване в уеб форма с всякакви полезни шаблони, като лични данни, адрес, банкови данни и данни за автомобила. Както подсказва името му, можете да настроите колкото се може повече „идентичности“ или персони за това, за да попълвате формуляри по различни начини.

уеб формуляр за самоличност

Поверителност и сигурност

компетентност

RoboForm е разработен от американската компания Siber Systems. Благодарение на шокиращите нива на всеобхватно масово наблюдение, извършвано на клиенти на американски технологични компании (граждани на САЩ и извън САЩ, както е изложено от бившия служител на NSA Edward Snowden), като цяло препоръчваме да не използваме американски компании, ако поверителността е голяма загриженост.

въпреки това...

Шифроване от край до край (e2ee)

На теория юрисдикцията не трябва да има прекалено голямо значение, тъй като всички пароли и други данни са криптирани и дешифрирани само от страна на клиента. С други думи, никога не оставя вашите устройства нешифровани. Така че без паролата ви е безполезно, дори и НСА да си върши ръкавици по нея!

Затворен източник

Софтуерът RoboForm използва патентован затворен изходен код.

Единствената муха в мехлема е, че целият софтуер на RoboForm използва патентован затворен изходен код. Това означава, че просто трябва да се доверим на Siber Systems, че софтуерът му е защитен и всичко е на ниво.

Няма конкретна причина да не му се доверите, освен че общото недоверие към американските (или каквито и да било, по този въпрос) технологични компании е здравословно.

Регистри

Както вече беше отбелязано, вашите пароли и други данни, съхранявани в контейнери на RoboForm, са сигурно затворени от край до край, така че само вие (и тези, които сте избрали да ги споделите) можете да получите достъп до тях. Те могат да се съхраняват на сървърите на Siber Systems, но Siber Systems не могат да получат достъп до тях.

Той обаче поддържа различни регистрационни файлове, свързани с доброволни клиентски данни и данни за плащане. В допълнение към това се съхраняват следните:

„Уникален идентификатор (GUID), идентификатор на компютър (генериран чрез еднопосочна функция от някои от компютърните атрибути), идентификатор на диска (генериран чрез еднопосочна функция от идентификатор на диска на системния диск) за активиране на лиценза и периодична проверка на лиценза.“

Така Siber Systems определено знае доста за своите клиенти. Ако след анонимно управление на пароли RoboForm не е за вас. Но като се има предвид, че всъщност не може да види вашите пароли, ние не смятаме, че данните от регистрацията на Siber Systems наистина са проблем за поверителността на повечето хора

Техническа сигурност

Също като KeePass .kbdx файлове, RoboForm съхранява всичките ви данни в самостоятелен контейнер. Това означава, че независимо къде е поставен контейнерът, той остава сигурно криптиран.

Всеки контейнер е криптиран с помощта на AES-256. Ключовете се криптират с PBKDF2, повторен 4000 пъти, с SHA-256 хеш функция и дълга произволна сол (32-байт). Прехвърлянията към RoboForm сървъра са защитени с помощта на HTTPS.

Данните се споделят с помощта на криптография с публичен ключ, където публичните ключове на потребителите се съхраняват и синхронизират на сървъра RoboForm, така че други потребители могат да им изпращат входни данни или папки, използвайки собствените си частни ключове.

Тук можете да намерите бяла книга, обясняваща криптографските практики на високия RoboForm.

Двуфакторна автентификация (2FA)

Ако искате да защитите данните си с повече от просто главна парола, тогава RoboForm поддържа двуфакторно удостоверяване чрез еднократна парола (OTP). Това може да бъде изпратено по имейл, SMS или Google Authenticator (далеч най-сигурната опция, въпреки че алтернативите на автентификатора като отворен код иOTP също трябва да работят).

Поддръжка на клиенти

Уебсайтът RoboForm предоставя огромно количество професионално представена информация. В основата на това е изчерпателно онлайн ръководство, което подробно описва всички функции на RoboForm и е съобразено с всяка напълно поддържана платформа.

В допълнение към това, има богат Помощен център, включващ много голям брой статии, покриващи почти всяка тема, за която бихме могли да се сетим.

Ако все още се нуждаете от помощ, тогава поддръжката по имейл на базата на формуляри е достъпна за всички потребители 24/7365. Навсякъде клиентите получават приоритетна онлайн поддръжка и поддръжка на чат на живо по време на EST офис часове.

Лесна употреба

Можете да импортирате пароли от Chrome, Firefox, ключодържателя iCloud и от повечето мениджъри на пароли чрез експортиран CSV файл. От Safari могат да се импортират само отметки. Паролите могат да бъдат експортирани като CSV файл.

Windows & MacOS

Както вече видяхме, повечето функции на RoboForm могат да бъдат достъпни от лентата с инструменти на браузъра и / или добавките на браузъра. Биещото сърце на RoboForm на работния плот обаче (с изключение на Linux машини) е Центърът за сигурност.

приложение за Windows

От тук можете да получите достъп до всички функции и функции на RoboForm.

Android и iOS / iPadOS

Приложенията за Android и iPhone са по принцип идентични помежду си, като приложението iPad има само незначителни модификации, за да се погрижи за по-големия си форма фактор. Приложенията могат да бъдат защитени с ПИН код и / или отключване на пръстов отпечатък, синхронизиране с всички други устройства, свързани с вашия акаунт, и осигуряване на пълен достъп до всички функции на RoboForm.

Ако изберете вход от приложението, той ще се отвори във вградения браузър (вижте по-долу).

приложение за ios

Интересна функция, специфична за мобилните устройства, е възможността да се прикачват любими елементи (като вход) към началната страница.

закачени елементи в приложението

Интеграция с мобилен браузър и ОС

RoboForm се интегрира с Android 8+ Autofill Framework Service и рамката на услугите за удостоверяване на iOS 12+ за безпроблемно автоматично попълване на по-нови устройства в повечето браузъри и много приложения.

Като алтернатива и особено полезна за потребителите на по-стари устройства, специален браузър в приложението RoboForm се предлага с вградена функция за автоматично попълване.

форма за влизане

Заключителни мисли

RoboForm е изчерпателен, стилен и изключително полиран продукт, който пренася всичко (включително кухненската мивка) в таблицата с мениджър на пароли.

Той също така използва силно криптиране от край до край и безпроблемно се синхронизира на всичките ви устройства, като не изисква допълнително въвеждане, освен да инсталирате софтуера на първо място.

Не е безплатно, но ценообразуването е много разумно. Единственото ни истинско притеснение е, че това е търговски продукт от затворен код, така че ако участниците на държавно ниво са част от вашия модел на заплаха, тогава може би искате да разгледате KeePass или Bitwarden с отворен код вместо това.

Но ако затвореният източник не ви притеснява, RoboForm идва силно препоръчително.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me