Mailfence


Mailfence е сигурен доставчик на имейл, който беше пуснат за първи път през 2013 г. от ContactOffice Group. По принцип Mailfence има отлична репутация както с потребители, така и с експерти по сигурността (защото криптирането му се основава на криптографски основи с отворен код). Въпреки това си струва да се има предвид, че лицензът за съдържание е патентен; което означава, че има затворен източник на елементи към пълния му набор от услуги (включващи календар, съхранение на документи и други).

ProPrivacy.com резултат
8 от 10

резюме

Този криптиран доставчик на имейл е напълно предлагана услуга, която има отлична оперативна съвместимост с всички други съвместими с OpenPGP криптирани имейл услуги. И, според мнозина, това е най-добрата алтернатива на пълнофункционалния G апартамент.

Бързи статистики

 • Страна
  Белгия

Базирайки се в Белгия, услугата попада извън обхвата на Five Eyes. От друга страна, Белгия прилага някои задължителни директиви за запазване на данни, които изглежда се прилагат към доставчиците на електронна поща. За щастие тези директиви са строги и позволяват на властите да получат достъп със заповед при много конкретни обстоятелства.

Настояването на Белгия обаче, че задържането на общи данни е полезно за разследващи цели (и дори може да е от полза за правата на човека на гражданите!), Вероятно е достатъчно, за да накара някои хора да бъдат изключени. Освен това Белгия е част от по-голямото споразумение за наблюдение на 14 очи.

От плюс, Mailfence „поддържа актуализиран списък на каналите за гаранции и прозрачност“, който позволява на потребителите да следят внимателно дали услугата е била компрометирана от властите.

Лого на Mailfence

Колко струва Mailfence?

Mailfence е сигурен доставчик на имейл, който има безплатен абонаментен план. Безплатно потребителите получават достъп до акаунт с 500Mb място за съхранение. Безплатната услуга силно ограничава използването на функциите на календара и контактите и не позволява никаква синхронизация между устройства. В допълнение, тя ограничава електронната услуга само до една група с двама членове.

Абонаментният план за входно ниво струва само 2,77 долара на месец - което вероятно е достъпно за повечето хора (и е това, което тествахме). Въпреки това, в сравнение с популярната услуга Posteo - която струва само 1,13 долара на месец - това може да се счита за малко скъпо. За 2,77 долара потребителите получават пълна синхронизация, календари, контакти, три групи с по 10 члена и 12 Gb за съхранение (5 Gb за съобщения, а останалото за съхранение на документи и други данни).

И накрая, абонатите имат възможност да изберат план „Pro“ - който разширява капацитета за съхранение до 20Gb за съобщения и 24Gb за документи. Про планът не добавя допълнителна функционалност към плана за входно ниво, но позволява на абонатите да създават пет групи с до 20 потребители. Пълна поддръжка е достъпна както за начално ниво, така и за професионални планове. Pro струва $ 8,32 на месец, което може да изглежда скъпо, но всъщност е доста добро за използване от предприятието.

Потребителите могат да изберат да плащат чрез кредитна карта (Visa или Mastercard) или като използват криптовалути (Bitcoin или Litecoin) за допълнителна поверителност. Потребителите могат също така да изберат да плащат чрез PayPal.

Фактът, че тази услуга се финансира от платени планове, позволява на Mailfence да съществува без реклама; ето защо този защитен доставчик на имейл често е избор за хора, които търсят де-google.

Преглед на функции

С цената на $ 2,77 на месец потребителите получават достъп до следните функции:

Изпращайте криптирани имейли от край до край с OpenPGP. Mailfence позволява на потребителите да изпращат защитени PGP имейли до всички основни доставчици на имейл. Могат да се изпращат както подписани, така и криптирани съобщения. Mailfence също така осигурява пълен контрол върху управлението на ключове на OpenPGP с интегрирания си магазин.

 • Поддържа POPS, IMAPS и SMTPS. Популярните имейл протоколи се поддържат за изпращане и получаване на имейли от различни доставчици.
 • Шифроване на имейли с парола. Тази функция се основава на симетрично криптиране и позволява на потребителите да шифроват имейли с парола (криптиране и декриптиране от изпращач и получател) в рамките на браузъра си. Това позволява имейлите да се изпращат шифровани с ключ, който никога не се споделя с Backfence на Mailfence (известен като рамка с нулеви знания). Криптирането се основава на одитирана шифрована библиотека с отворен код и позволява на потребителите на Mailfence да изпращат криптирани съобщения до потребители, които не са Mailfence.
 • Пълна синхронизация: Синхронизирайте вашите акаунти чрез настолни и мобилни устройства.
 • Групи: Сигурно управлявайте и споделяйте файлове, контакти, календари и пощенски кутии с други членове на вашите групи.
 • Календар, контакти и съхранение на документи: Наличието на тези функции позволява на хората, които са свикнали да използват пакета на Google, да мигрират, като все още запазват по-голямата част от функционалността, с която са свикнали.
 • Поддръжка на потребителски домейн: Потребителите могат да изберат да имат. Mailfence или уникални имейл адреси на име на домейн по техен избор.
 • Двуфакторна автентификация: Потребителите могат да използват 2FA приложения, за да защитят допълнително своя акаунт.
 • Оценка на SSL лаборатории за качество: Уебсайтът на Mailfence оценява високо с този независим уебсайт за оценка: A + с HSTS и PFS.
 • Съблича IP адрес от изпратени имейли: В политиката за поверителност обаче се посочва, че Mailfence съхранява редица регистрационни файлове, включително IP адреси - вероятно се съобразява с белгийското законодателство.

поверителност

Потребителите не е необходимо да предоставят истинско име, за да се абонират за Mailfence и е възможно да използват имейл адрес за горелка и да плащат в криптовалути, за да настроят акаунта в поверителност. Политиката за поверителност обаче създава известни притеснения, когато заявява, че:

„Ние събираме IP адреси, идентификационни номера на съобщения, адреси на подател и получател, теми, версии на браузъра, държави и отметки.“

Тази колекция се осъществява с цел да се съобразят с белгийските директиви за запазване на данни, които влязоха в сила през 2016 г. Въпреки това фирмата напомня на потребителите, че (за разлика от САЩ и Великобритания) Белгия не изпълнява поръчки за гафове, което означава, че ако някога е поискано да предаде всякакви данни, ще може да информира своите потребители. Освен това има заповед за канали и публикува доклад за прозрачност, който отново позволява на потребителя да следи отблизо какво прави фирмата.

Въпреки тези опити да остане прозрачна за своите процеси; определено ще има потребители, които предпочитат доставчик на имейл без регистрационни файлове (и, за да бъдем справедливи, те съществуват). Опцията обаче е там да използвате VPN в комбинация с този имейл доставчик; което би скрило истинския IP адрес на потребителя от Mailfence.

И накрая, Mailfence заявява, че всички служители са обвързани от споразумение за поверителност, което ги принуждава да защитават всички събрани данни. Освен това не се споменава каквато и да е клиентска информация, която се споделя с трети страни, рекламодатели, филиали или бизнес партньори.

„Ние не продаваме, не търгуваме или по друг начин предаваме на външни лица вашата лична информация, освен когато това е принудено от белгийския закон“

Сигурност

Mailfence реализира просто криптиране на OpenPGP с едно щракване за осигуряване на имейли. Това е предназначено да направи използването на PGP криптиране по-малко сложно. Имейлите, изпратени до колегите на Mailfence, никога не напускат сървърите на Mailfence и могат да бъдат криптирани или с PGP, или с опцията за криптиране на паролата. Имейлите до нечленуващи се могат да бъдат изпращани незашифровани или некодирани, но подписани с цифров PGP ключ. В допълнение, потребителите могат да изберат да изпращат имейли напълно криптирани и подписани.

Комуникацията със сървърите на Mailfence се осъществява чрез криптиране на транспортния слой (SSL / TLS). Това важи както за уеб услугите, така и за IMAP / POP / SMTP достъп до имейл клиента. Това спира всяко подслушване, подправяне или фалшифициране на съобщения от възникване при транзит.

Услугата също така осигурява Perfect Forward Secret (PFS) за криптирани връзки (HTTPS). Това гарантира, че по време на нарушение на сигурността, никакви предишни комуникации не могат да бъдат дешифрирани. И накрая, HTTP стриктната транспортна сигурност (HSTS) се активира на всичките му уеб страници и услугата получава оценка A ++ с Qualys.

Mailfence използва стандартна реализация на OpenPGP с пълно управление на ключовете, достъпно чрез вграден keystore.PGP ключовете се генерират в браузъра и се съхраняват на сървърите на Mailfence, използвайки AES-256 шифър, това обикновено се счита за сигурно (въпреки затворения характер на Патентен клиент на Mailfence).

Опцията също е там, за да защитите имейл със симетрично криптиране (сигурно ескроу на съобщението); които могат да се използват, за да се избегне споделянето на всички ключове с Mailfence. Потребителите трябва да споделят паролата сигурно извън приложението (лично, например), за да използват тази функция. S / MIME се използва за проверка на входящия подпис, но фирмата ми каза, че вече не поддържат тази функция.

Притеснения, Тъй като криптирането се извършва в браузъра (E2EE), Mailfence се счита за сигурен. Въпреки това, тъй като това е приложение за JavaScript - има някои проблеми със сигурността (които се отнасят за всички клиенти на JavaScript и не само за Mailfence). Всеки, който иска да избегне тези уязвимости в JavaScript (които могат да позволят атака на човек в средата да форсира компрометирани ключове за криптиране както в браузърите на изпращача, така и в получателя), ще трябва да използва доставчик на имейл със специален имейл клиент.

И накрая, Mailfence прилага и премахване на IP от съобщения. Това означава, че вашият IP адрес никога не е прикачен към изходящ имейл.

Лесно използване

Отварянето на акаунт в Mailfence е изключително лесно и всеки може да започне процеса безплатно, за да се запознае с това как работи софтуерът. След като акаунтът е регистриран, потребителят получава имейл, който им позволява да потвърдят акаунта си. Това може да бъде имейл за горелка, но имайте предвид, че фирмата ще комуникира с вас чрез този имейл, ако някога имате някакви проблеми.

След като влезете в услугата от вашия браузър, можете да продължите напред и да изберете имейл адрес. Потребителите, които надграждат до платен план, могат да изберат потребителски домейн.

избор на имейл адреса ви

С настройката на имейл акаунта можете да започнете да използвате услугата за електронна поща без проблеми. И от септември 2020 г. фирмата разполага с чисто нов потребителски интерфейс, предназначен да направи услугата още по-лесна за използване!

Mailfence потвърди имейл

За да започнем тестване, изпратихме редица шифровани PGP имейли към сметки на вторични компании без издаване.

криптиране на openpgp

Също така продължихме и импортирахме имейл контакти, използвайки функцията „Външни адреси“ без суетене. Като цяло установихме, че клиентът е стабилен и по време на нашите опити нямаше проблеми и грешки.

импортиране на имейл адреси

Що се отнася до лекотата на използване, Mailfence е добавка, тъй като не изисква от потребителите да изтеглят и инсталират никакъв софтуер. Освен това, за разлика от някои имейл клиенти, няма стръмна крива на обучение. Дори PGP криптирането, което обикновено се смята за сложно, се улеснява благодарение на функцията с едно щракване.

Насладихме се и на това, че всички основни функции са изпечени без да е необходимо да инсталирате вторични приставки или добавки. Това прави Mailfence идеален за нетехнологични потребители, които искат да влязат право и да започнат да защитават имейлите с криптиране.

Функцията за контакти на Mailfence е лесна за използване и позволява на потребителите бързо да импортират контакти от Google или друг доставчик на имейл.

формат на импортиране

Насладихме се и на възможността да синхронизираме между устройства, което е много по-лесно, отколкото с някои други доставчици на имейл. Mailfence също така позволява на потребителите лесно да мигрират всичките си контакти, шифровани клавиатури и криптирани данни към друг доставчик на имейл, ако възникне необходимост.

По-внимателно разглеждане на настройките разкрива, че Maifence има много полезни функции.

Меню Mailfence

Възможността за създаване на съобщение Away позволява на потребителите да отговарят автоматично, когато са извън офиса или на почивка.

Виртуалният диск позволява на потребителите да имат достъп до документи директно от специална папка на своя компютър. Тази папка е защитена с вход и парола. Ръководства за настройка на виртуалния диск са достъпни за всички платформи от менюто с настройки. Потребителите могат също така да настроят виртуално устройство на iOS или Android устройства.

Харесва ни също, че автентификацията на два фактора е включена в услугата, което добавя допълнително ниво на сигурност на клиента.

двуфакторната автентификация

И накрая, възможността да се изпращат криптирани с парола имейли (което позволява на нетехнологични потребители да защитават съобщенията, без да е необходимо да разбират кодовете за криптиране) е допълнителен бонус, което прави Mailfence идеален за начинаещи или нетехнологични потребители.

Поддръжка на клиенти

Mailfence осигурява поддръжка на всички потребители (подобрена поддръжка за плащащи потребители); което означава, че ще можете да получите помощ за настройка на услугата или да изгладите всички извинения, които бихте могли да изпитате.

В допълнение, фирмата предоставя подробен блог, който има много полезни статии и съвети за правене на всичко - от преместване на стария ви списък с контакти до Mailfence - до статии за защитни функции и внедряване в платформата.

Открихме, че ресурсът е изчерпателен и със сигурност изглежда достатъчен, за да даде на повечето безплатни потребители информация, която им е необходима, за да използват услугата.

поддръжка на клиенти

Също добър; безплатните потребители също получават възможност да задават въпроси чрез система за отговор по имейл.

заключение

Mailfence е солиден и лесен за използване доставчик на имейл, който е идеален за начинаещи. Шифроването е солидно и тъй като е базирана на браузър, няма нужда да изтегляте никакъв софтуер. Ангажиментът на фирмата за поверителност - който включва дарение на 15% от постъпленията си от Pro акаунт на Фондация за електронни граници и Европейски цифрови права - е похвален.

Може би единственият малък недостатък на тази услуга е, че тя е затворен източник. Всички криптографски основи обаче са с отворен код и те са одитирани обстойно. В допълнение, фирмата предварително обеща да направи своя софтуер с отворен код, което би било отлична стъпка за предприемането на фирмата.

Основната разлика между Mailfence и много от неговите конкуренти е, че той предлага идеална алтернатива на едно гише за Gmail, Google Календар и Google Документи. Зашифрованото имейл решение от край до край е интегрирано в пакет с многобройни функции; Контакти на Mailfence, Документи за Mailfence, Календар на Mailfence и Групи за Mailfence. Това е чудесно за всеки de-Googling, който иска сигурна електронна поща, без да се отказва от всички други функции на Google Suite, които са свикнали да имат.

Безплатно този доставчик на имейл е полезен. Въпреки че, той е доста ограничен във възможностите си в сравнение с платените планове. За всеки, който търси лесен за използване имейл клиент, който е богат на функции и има минимална крива на обучение, обаче, платеното за планове определено може да се препоръча.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me