PandaPow WiFi

 • Ценообразуване

  от $ 6.60
  / месец

ProPrivacy.com резултат
4.5 от 10

резюме

Тази базирана в Хонг Конг услуга се счита за „вероятно най-лесната за използване VPN на планетата.“ И със сигурност в този преглед на PandaPow WiFi ми е трудно да споря с това твърдение. Проблеми с диапазона настрана, рутерът PandaPow е много лесен за използване.

Проблемът обаче беше очевиден вторият, който, разбира се, доста умно изглеждащ комплект, изпуснат през пощенската ми кутия. Обработката на VPN криптиране е много процесор и интензивна задача. За да го направите, без да навредите сериозно на скоростите си в Интернет, се нуждаете от надежден хардуер.

А PandaPow WiFi, с елегантния си умален вид, просто не събира такъв тип мрънкане. Резултатът е изключително лоша производителност в интернет.


 • ПРОФЕСИОНАЛИСТИ
 • Много лесна за настройка и употреба (ако е в обхвата)
 • Рутерът изглежда добре и е здрав
 • Ще се побере в джоб за дънки
 • USB акумулаторна батерия
 • Може да се свърже с рутер през WiFi
 • CONS
 • Ужасна скорост на интернет
 • Лош WiFi обхват
 • Лош WiFi
 • Широки дневници за връзка

Посетете PandaPow »

Цени и планове

PandaPow WiFi е преносим VPN рутер. Той струва 99 долара годишно и се предлага с допълнителен тримесечен абонамент безплатно. С други думи, плащате за абонамента и получавате рутера безплатно. Това става 6,60 долара на месец за първата година и 8,25 долара на месец след това.

цени на pandapow wifi

PandaPow също предлага a "класически" софтуер базиран VPN план. Моля, разгледайте нашите за повече подробности. Тук заслужава да се спомене, защото комбиниран пакет PandaPow WiFi плюс PandaPow Classic се предлага за 149 долара годишно (с три месеца допълнително безплатно).

Само по себе си цените на PandaPow Classic започват от $ 9 на месец, като падат до $ 7 на месец, ако се закупи годишен абонамент.

Характеристика

Според уебсайта си PandaPow оперира със сървъри в 11 държави. В момента обаче само девет от тях са достъпни чрез интерфейса на маршрутизатора (Франция, Германия, Хонконг, Япония, Холандия, Сингапур, Швеция, Обединеното кралство и САЩ). Функциите включват:

 • Избор на порт
 • Функция за филтриране, която ви позволява да изключите или включите трафика въз основа на конкретни домейни, IP адреси и портове
 • Клиентски филтър, който ви позволява да изключвате определени устройства от VPN
 • Сървъри в девет страни
 • USB акумулаторна батерия
 • Той използва OpenVPN (въпреки твърденията за обратното)

PandPow опакован

Можете, разбира се, да свържете колкото се може повече устройства към рутера наведнъж. Както при всички VPN рутери, това могат да бъдат устройства, които обикновено не могат да бъдат конфигурирани за VPN, като смарт телевизори и игрови конзоли.

Спецификации на хардуера на рутера

WiFi рутерът PandaPow е компактен, преносим VPN рутер. Свързвате устройствата си към него чрез WiFi и той се свързва към интернет чрез кабелна LAN (включете го във вашия рутер), WiFi или USB модем. Спецификациите, които са ми предоставени са:

 • IEEE 802.11 b / g / n (максимална скорост на трансфер: 150 Mbps)
 • 8MB Flash и 64MB RA
 • CPU: [защитен имейл]

Тези характеристики са значително по-ниски от тези, например на Betterspot VPN рутера. Както ще видим, това показва.

PandaPow портове

За разлика от подобни VPN рутери, които прегледах, PandaPow WiFi пакетира USB зареждаща се батерия. Това е чудесна функция и помага да направите PandaPow наистина преносим. Опасявам се обаче, че нямах търпение да тествам правилно колко дълго издържа батерията между зарежданията.

Физически дизайн

Стига да сте фен на белия хардуер (трябва да призная, че не съм), WiFi рутера PandaPow изглежда страхотно. Стайлингът му е елегантен, а устройството е достатъчно компактно, за да се вмъкне дори в най-тънкия джоб на дънките.

PandaPower WiFi

Пластмасовият корпус се чувства малко евтин, но е здрав. Това е маршрутизатор, който трябва лесно да се справя с ударите и ожулванията, свързани с ежедневното пренасяне.

Посетете PandaPow »

поверителност

PandaPow е базирана в Хонконг, който няма задължителни закони за запазване на данни. Съгласно своята политика за поверителност не се съхраняват журнали за използване:

„Ние при никакви обстоятелства не съхраняваме никаква частна информация за потребителските ни дейности в нашата мрежа, като имейли, чатове, VOIP разговори, посетени уебсайтове и т.н.“

Той, обаче, поддържа различни регистрационни файлове за връзка (метаданни):

„В допълнение към личната информация, която ни предоставяте, ние можем да съхраняваме следните части от данни: IP адрес, времена, когато сме свързани с нашата услуга, общото количество прехвърлени данни и информация за скоростта на прехвърляне.“

От положителна страна, НСА и нейните лица нямат юрисдикция в Хонконг. Що се отнася до P2P и авторските права, PandaPow има това да казва:

„Ако получим оплаквания относно материали, защитени с авторски права, като музика и филми, които се споделят в нашата мрежа, може да бъдем принудени да предприемем някои мерки за предотвратяване на правни действия спрямо нашата услуга. Такива мерки включват филтриране на трафика, за да определим какъв акаунт злоупотребява с нашата услуга и да анулираме този конкретен акаунт. “

Сигурност

PandaPow използва "нашия базиран на SSL VPN протокол във всички наши приложения и рутер. Той е създаден специално, за да се избегне откриването и блокирането, което в противен случай нарушава стандартните VPN протоколи."

Когато попитах PandaPow дали това означава, че използва OpenVPN, ми казаха (в крайна сметка), че не, "това е патентован VPN протокол."

Бърз преглед на конфигурационните файлове за неговия класически софтуер за план обаче ясно показва, че PandaPow всъщност използва обикновен OpenVPN. Клиентът на Windows е персонализирана конструкция на OpenVPN 2.3.11.

[quickfactsbox title ="Шифроване на OpenVPN"]
[quickfactsbox_data items ="Шифър, Blowfish-128, жълт; Ръкостискане, RSA-2048, зелен; Контрол Auth, HMAC SHA1, зелен; Предаване на секрет,?,?"]
[quickfactsbox_data title ="Регистри & правен" предмети ="Връзка, Да, жълто, КАТ, Няма, зелено; Държава, Great, звезда"]
[/ Quickfactsbox]

Също така поисках повече подробности относно "избягвайте откриването" малко. Казаха ми това,

"Не искаме да описваме подробно какво може да се използва срещу нас от тези, които искат да блокират нашата VPN. Нека да кажем, че нашата VPN услуга е била успешна от години на места, където много от нашите конкуренти имат проблеми с блокирането."

Бих могъл да греша, но предполагам, че OpenVPN връзките просто се препращат през TCP порт 443.

Конфигурационните файлове и регистрационните файлове на OpenVPN правят ясно, че се използва следното криптиране: Blowfish-128 шифър, RSA-2048 ръкостискане и HMAC SHA-1 удостоверяване на хеш. С други думи, основните настройки на OpenVPN. Моля, вижте Обяснени условия за шифроване на VPN за повече подробности.

PandaPow казва, че се прилага перфектна тайна за напред (PFS). Това не би било изненадващо, тъй като PFS беше внедрен в последната официална актуализация на OpenVPN 2.4.0. Но софтуерният клиент PandaPow Windows се основава на OpenVPN 2.3.11 и в конфигурационните файлове не са посочени никакви ключове Diffie-Hellman или ECDH. Това предполага, че PFS всъщност не се използва.

Тази конфигурация трябва да е добре за по-небрежна употреба. Но тя пада под нашата минимална препоръка за „сигурна“ VPN връзка, която трябва да е устойчива срещу всяка известна форма на атака в обозримо бъдеще. PandaPow ми казва това,

"В момента добавяме опции за още по-силно криптиране, напр. AES-256."

Уебсайтът

На уебсайта PandaPow липсва визуален лак, но е достатъчно лесен за навигация. Наличен е често задаван въпрос, но това е много насочено към начинаещите VPN. Блогът информира читателите за най-новите разработки в PandaPow.

поддържа

Поддръжката е чрез отметка по имейл или чат на живо. Може би това е, защото моята часова зона във Великобритания е много различна от тази в Хонконг, но чатът на живо никога не беше наличен, когато посетих уебсайта. Поддръжката по телефона е налична през работно време в Хонконг (GMT + 8). Прилагат се редовни такси за международни разговори.

Изпратих някои въпроси по имейл и получих само частичен отговор два дни по-късно. Когато поисках разяснения и допълнителни подробности, PandaPow отне цели две седмици, за да отговори. Сега знам, че всичко това се случи през празничния период, но все още бях доста изненадан от това много голямо забавяне. Особено, тъй като компанията беше наясно, че преглеждам нейния продукт!

Както беше обсъдено при криптиране по-горе, когато получих отговори, те бяха частични, уклончиви или фактически неправилни. Дали това се дължи на невежество или на умишлен опит за измама, нямам идея.

Процеса

Записвам се

Регистрирането е достатъчно лесно. Плащането става чрез кредитна или дебитна карта, PayPal, Alipay, UnionPay или TenPay. Плащанията се повтарят автоматично до анулиране.

Възможно е също така да плащате с помощта на биткойни (чрез Coinbase), но това би било безсмислено за неприкосновеността на личния живот, тъй като за получаване на рутера е необходим физически адрес.

Интерфейсът на рутера

Както при повечето VPN рутери, PandaPow WiFi се управлява чрез уеб интерфейс. Просто влезте в указаната уеб страница в браузъра си и използвайте предоставената парола.

Интерфейс на рутера PandaPower q

Уеб интерфейсът е атрактивен и лесен за разбиране.

Интерфейс на рутера PandaPower 2

Страницата за настройки на VPN. Имайте предвид, че е възможен ръчен избор на отдалечен порт.

pandapow wifi интерфейс 4

Една от най-добрите характеристики на PandaPow е възможността за филтриране на VPN чрез уеб страница ...

Интерфейс на рутера PandaPower 3

...или по устройство.

PandaPow се гордее с това, че е много лесен за използване. Той също така поддържа някои много полезни функции. Най-полезният от които (поне според мен) е възможностите му за филтриране.

WiFi изпълнение

PandaPow WiFi е способен да използва честотната лента 2.4Ghz при теоретичен максимум от 150 Mbps. За да тествам суровата WiFi производителност, започнах с сравнение на скоростта на качване и изтегляне в интернет: когато използвам обикновения си модем / рутер, когато използвам PandaPow WiFi, свързан с моя модем / рутер, чрез кабел Ethernet; и когато използвате PandaPow свързан с моя модем / рутер чрез WiFi.

Тук си струва да се отбележи, че обхватът беше голям проблем с PandaPow. Едва когато се поставих на средата между моя компютър и моя модем / рутер (което осигурява отлична връзка), получих връзка с PandaPow, която беше достатъчно стабилна, за да изпълня тези тестове.

Дори тогава връзката често беше много люспеста.

Всички тестове бяха извършени с моята връзка във Великобритания 50 Mbps / 3 Mbps. Моят модем / рутер е Virgin SuperHub 2ac (2.4ghz / 5Ghz 802.11ac) и проведох контролния тест с помощта на 5Ghz лента.

WiFi производителността на PandaPower намаля

Изпълнение на PandaPower WiFi

Графиките показват най-високата, най-ниската и средната скорост за всеки тест.

Също така тествах работата на локалната мрежа с помощта на приложението WiFi Speed ​​Test за Android. Тестовете бяха извършени с моя телефон, поставен до тествания рутер.

PandaPower WiFi ускорява 3

Компютър, свързан с моя модем / рутер чрез 5Ghz 802.11ac WiFi (управление).

PandaPower WiFi скорости 4 надолу

PC свързан с PandaPow WiFi.

Въпреки че имаше само половината разстояние между моя компютър и PandaPow, отколкото между моя компютър и моя рутер / модем, PandPow беше значително по-бавен. Въпреки това PandaPow трябва да бъде похвален, че въобще включва WiFi функционалност. Това изисква два WiFi чипа и е функция, която не винаги се среща в подобни продукти.

Интернет производителност (тестове за скорост, DNS, WebRTC и IPv6)

Всички тестове са извършени с помощта на PandaPow WiFi рутер. Рутерът беше свързан към интернет чрез Ethernet кабел, а моят компютър свързан към PandaPow чрез WiFi.

Интернет PandaPower ускорява

Интернет PandaPower ускорява

Графиките показват най-високата, най-ниската и средната скорост за всеки сървър и местоположение. Вижте нашето обяснение за тест с пълна скорост за повече подробности.

Очаквайте да видите около 85-90% загуба на скорост при изтегляне, когато използвате VPN на рутера PandaPow. Това не е добре, но не идва като изненада, предвид очевидно много ограничените възможности на хардуера.

IP тестове на течове на PandaPower

Не открих течове на IPv4 или WebRTC (локалният IP, показан по-горе под WRTC откриване, не разкрива вашия външен IP адрес и така не представлява IP теч). За съжаление моят ISP (Virgin Media) не поддържа IPv6 връзки, така че не успях да тествам за течове на IPv6.

С удоволствие видях, че нито САЩ Netflix, нито BBC iPlayer са блокирани, когато са свързани със сървър PandaPow в правилната държава. Като се има предвид горните резултати за скорост, обаче, може да се борите да предавате съдържание от тези услуги без големи проблеми с буферирането.

Други платформи

Всяко устройство с възможност за WiFi може да се свърже към WiFi рутера PandaPow. Вероятно си струва да споменем, че софтуерът PandaPow („Classic“) има настолни клиенти за Windows и MacOS / OS X и мобилни приложения за Android и OS X (9+). Моля, вижте моя PandaPow Classic Review за повече подробности.

Преглед на PandaPow WiFi: Заключение

Харесвах:

 • По принцип хардуерът е безплатен с VPN абонамент
 • Много лесна за настройка и употреба (ако е в обхвата)
 • Може да се свърже с рутер през WiFi
 • Добре проектиран потребителски интерфейс
 • Рутерът изглежда добре и е здрав
 • Ще се побере в джоб за дънки
 • USB акумулаторна батерия
 • Филтриране на уебсайтове и устройства
 • Избор на порт
 • Базирано в Хонконг
 • Американските Netflix и BBC iPlayer работят
 • Без регистрационни файлове, но ...

Не бях толкова сигурен в:

 • Широки дневници за връзка
 • Използва се само базово криптиране на OpenVPN

Мразех:

 • Ужасна скорост на интернет
 • Лош WiFi обхват
 • Лошо WiFi изпълнение
 • Шокиращо лоша подкрепа
 • P2P: не

Като се има предвид неголемият размер, винаги беше ясно, че PandaPow никога няма да бъде демон за скорост на интернет. Дори и по стандартите на подобни устройства обаче работата му е много слаба. Освен това има най-лошото WiFi представяне, което досега срещах, както по отношение на скоростта, така и по отношение на обхвата.

PandaPow WiFi очевидно не е подходящ за ежедневна употреба. В крайна сметка, колко хора са готови да пожертват 90% от скоростта на интернет? Неговата лекота на използване и акумулаторна батерия може да му даде някаква полезност като сигурен рутер за пътуване. Тази полезна програма обаче е силно подкопана от ограничения й обхват, което ще направи свързването с много обществени точки за WiFi непрактично предложение в най-добрия случай.

Посетете PandaPow »

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me