NordPass

 • Ценообразуване

  от $ 2.49
  / месец

NordPass е чисто нов мениджър на пароли, току-що пуснат от разработчиците на NordVPN. Това е мениджърът на пароли, който се рекламира като защитен и личен, което означава, че теоретично е отличен вариант за всеки, който иска да защити онлайн акаунти, без да е необходимо да помни тонове пароли.

ProPrivacy.com резултат
8 от 10

резюме

NordPass може да е нов, но вече има разширения за Chrome, Firefox, Opera и Edge, да не говорим за пълни клиенти за устройства с Android или iOS. Нещо повече, NordPass е пълнофункционален мениджър на пароли, който се конкурира директно с някои от най-утвърдените услуги на пазара. Това означава, че мениджърът на пароли е подходящ за повечето потребители, направо извън кутията.

И така, този мениджър на пароли ли е всичко, за което твърди, че е? Безплатната версия струва ли ви времето? Как е използваемостта и подходяща ли е за начинаещи? И дали услугата си струва да платите, за да защитите паролите си сигурно на множество устройства?


Преглед на NordPass

NordPass е софтуерно решение за съвременните нужди на хората. Той обещава да съхранява сигурно паролите на абонатите и да осигурява достъп до тях по защитен и личен начин. Както е при другите мениджъри на пароли, NordPass позволява на потребителите да имат достъп до всичките си онлайн акаунти и услуги със силни уникални пароли - като същевременно трябва да запомнят само една главна парола.

Уебсайтове на NordPass

NordPass криптира пароли, съхранявани на сървърите му, със сигурна криптография от страна на клиента, като предоставя на потребителите пълен контрол върху паролите в техния трезор. В резултат на това криптиране от край до край (e2ee) абонатите на NordPass никога не трябва да се притесняват дали паролите им ще бъдат хакнати от сървърите на Nord в незабележим текст или да бъдат достъпни от служители на NordPass (въпреки че софтуерът е затворен източник - повече за това по-късно ).

Мениджърът на пароли е достъпен за повечето популярни платформи, благодарение на разширенията, базирани на браузъра. Това означава, че можете да започнете да използвате мениджъра на пароли веднага на почти всяка система. Все пак, той все още не е наличен за Safari - така че ако сте потребител на Mac, ще трябва да помислите дали да го използвате вместо Firefox. Това е незначителна кавга, имайки предвид, че така или иначе предпочитаме Firefox пред Safari (той е много по-бърз).

Цени и разходи

Подобно на повечето мениджъри на пароли, NordPass може да се използва или на freemium модел - или закупен с пълен абонаментен абонамент. Безплатният план се различава от премиум версията по това, че потребителите не могат да синхронизират паролите си на множество устройства. Вместо това техните пароли са достъпни само на първоначалното устройство, което използват. Освен това функцията за споделяне на защитена парола (и бележка) не е достъпна, освен ако не платите.

Това ограничава гъвкавостта и практичността на версията на freemium. Това обаче дава възможност на потребителите да изпробват услугата и да я използват за неопределено време на поне едно устройство.

Цена на NordPass

С цена от 4,99 долара за един месец, NordPass определено е на скъпата страна. Тези разходи обаче намаляват значително, когато се ангажирате за по-дълъг период от време. $ 35,88 за една година е еквивалентът на едва $ 2,99 на месец. И с цена от 59,76 долара за двугодишен абонамент (еквивалентът на 2,49 долара на месец), NordPass може да се счита за доста евтин.

От друга страна, тези цени са на човек и NordPass понастоящем няма семеен план, който осигурява отстъпка за семейства, които решат да се абонират за премиум версията на NordPass. LastPass, например, предлага възможността шестима потребители да се възползват от мениджъра на паролите само за 4 долара на месец - и се надяваме, че NordPass ще обмисли добавянето на този вид план към своя репертоар в близко бъдеще.

И накрая, заслужава да се отбележи, че освен плащанията с карти, NordPass приема биткойн плащания за тези, които искат да плащат с добавена анонимност.

Характеристика

Що се отнася до функциите, NordPass има всички най-често срещани функции, които вероятно ще видите с някой от неговите конкуренти. Като цяло този набор от функции е впечатляващ и явно се конкурира с други разширени мениджъри на пароли на пазара.

 • Разширения за Chrome, Firefox, Edge и Opera
 • Фонови приложения за Windows, Mac OS и Linux
 • Пълни клиенти за Android и iOS
 • Локално, съхранение на парола от страна на клиента
 • Услуга с нулево познание с криптиране от край до край за архивиране и синхронизиране
 • Незадължително двуфакторно удостоверяване
 • Автоматично запаметяване на пароли
 • Автоматично попълване на пароли
 • Генератор на пароли за създаване на сигурни пароли
 • Проверка на силата на паролата
 • Сигурни бележки и съхранение на данни от формуляри (информация за кредитни карти и т.н.)
 • Импортиране на пароли (директно от мениджърите на пароли и чрез CSV)
 • Експорт на пароли (CSV)
 • Синхронизиране на до 6 устройства едновременно (само премиум план)
 • Сигурно споделяне (пароли, кредитни карти и бележки) със семейството, приятелите и колегите (само премиум план)
 • Безрискова 30-дневна гаранция за връщане на парите
 • 24/7 поддръжка на клиенти

Настройвам

Настройката на NordPass на вашето устройство е толкова проста, колкото инсталирането на фоновия клиент и разширението по ваш избор. Избрахме версията на Chrome на компютър с Windows и след като инсталирахме разширението, бяхме препратени към уеб страница, която ни помоли да инсталираме основното приложение за фон „Windows“.

Както можете да видите на изображението по-долу, фоновите приложения са достъпни за Mac, Windows и Linux машини - което означава, че този мениджър на пароли е подходящ за всички платформи.

Браузър NordPass

Изтеглихме фоновото приложение, като щракнахме върху предоставената връзка и следвахме стъпките на съветника за инсталиране. Инсталирането на NordPass изисква да се съгласите с лицензионните условия, но в този документ няма нищо особено необичайно.

Инсталиране на NordPass

Заслужава да се отбележи, че всеки може да използва този мениджър на пароли, без всъщност да регистрира акаунт. Тези потребители обаче ще могат да съхраняват паролите си само локално на собствения си компютър. Тези пароли се съхраняват в сигурно криптиран формат. Ако обаче искате да архивирате паролите си на сървърите на Nord (само в случай, че устройството ви се счупи или се повреди), ще трябва да създадете акаунт, който е регистриран на имейл адрес.

С успешното инсталиране на фоновото приложение NordPass, ние продължихме и кликнахме върху разширението NordPass в нашия браузър Chrome. Това ни подтикна да предоставим имейл адрес за нашия акаунт и след това получихме шестцифрен код за потвърждение.

NordPass цифров код

След въвеждането на шестцифрения код ще бъдете подканени за вашата главна парола. Важно е да направите тази парола уникална и здрава, защото тя ще бъде ключът към трезора на вашата парола. Главната парола криптира вашите пароли локално и ако забравите главната парола, NordPass няма да може да декриптира съдържанието на трезора ви. Поради тази причина е от съществено значение да не забравяте основната си парола.

NordPass зададе главна парола

Въпреки това, за да ви помогне, фирмата ви издава ключ за възстановяване, който можете да съхранявате безопасно. Този код е прикачен към вашия акаунт в допълнение към основната ви парола, в случай че го забравите, като ви помага да продължите достъпа до акаунта си и да декриптирате паролите си - просто не губете и кода за възстановяване. NordPass ясно предупреждава, че загубата на кода ще доведе до пълна невъзможност за достъп до криптираната ви парола.

запазване на кода за възстановяване

Със запазения код за възстановяване вие ​​автоматично влизате в приложението NordPass в браузъра си - и можете да започнете да съхранявате паролите си.

Лесна употреба

Приложението, основано на браузъра за NordPass, започва с молба да импортирате паролите си. Това може да стане от избор на мениджъри на пароли или чрез CSV файл. Избрахме CSV файл, който изтеглихме от нашия акаунт в Google. За повече информация как да направите това, разгледайте това полезно ръководство.

Намерихме целия процес за изключително лесен и се радваме да видим, че всички пароли бяха импортирани успешно. Както можете да видите по-долу, и трите ни тестови пароли бяха успешно импортирани.

3 елемента са добавени към nordpass

На следващо място, решихме да тестваме функцията за автоматично запазване, като се насочим към нашия Facebook акаунт и въведем нашите пълномощия. Полето за вход сега включва логото на NordPass, което ни позволява да знаем, че мениджърът на пароли работи във фонов режим. И когато въведехме своите идентификационни данни и парола, веднага ни беше подканено да запишем паролата си в шифрования трезор.

NordPass работи в браузър

Кликването върху Запазване в прозореца за потвърждение ви позволява да знаете, че паролата ви е автоматично запазена. Трябва да се каже, че това ниво на безпроблемна интеграция е приблизително толкова добро, колкото се получава с всеки мениджър на пароли, който някога сме използвали. Това със сигурност прави NordPass подходящ за начинаещи, които искат да получат по-добра сигурност на паролата онлайн.

Със сега запазените ни пароли в NordPass, решихме да тестваме функцията за автоматично попълване (автоматично попълване на формуляри). Връщайки се обратно към Facebook, за да видим дали мениджърът на пароли ще успее да импортира нашите идентификационни данни и парола, можем да видим, като кликнем върху полето за вход, че нашето потребителско име и парола са били импортирани незабавно от трезора.

Влезте с NordPass

Отново този процес е наистина лесен, което прави NordPass перфектен за всеки, който иска безпроблемно изживяване веднага..

Накрая решихме да тестваме въвеждането на пароли в интерфейса на браузъра на разширението. За начало щракнахме върху Добавяне на вход бутон в горния десен ъгъл. След това въведехме идентификационните данни, URL адресите и други данни, които бяха необходими за нашето влизане в Netflix. С това направено входът се появи в нашия свод.

влизане в приложение

Като цяло това ви дава три възможности за въвеждане на пароли - чрез импортиране, ръчно въвеждане или автоматично запазване.

Генератор на пароли

Генераторът на пароли ви позволява да създавате стабилни пароли за всички нови акаунти, за които се абонирате автоматично, без да се налага да надраскате главата си и сами да решите дали паролата е подходяща и силна.

#, 6R $ Y =) j8b.5e е много по-силен от „паролата“ или „12345“, които остават най-често срещаните пароли там

За да използвате генератора на пароли, просто кликнете върху иконата за разширение NordPass във вашия браузър, последвана от иконата за настройки в горния десен ъгъл. Сега изберете генератора на пароли. Приложението ви позволява да създавате пароли с дължина до 60 знака - направени от горни и малки букви, числа и символи. Генераторът на пароли също така ви позволява да изключвате нееднозначни символи - вероятно, малки букви l (L) и големи букви I (i), например.

Изпълнението на генератора на пароли обикновено изглежда превъзходно. Единствената ни незначителна беседа с него е, че генерираните пароли се разкриват по подразбиране на екрана в незабележимия текст. Като се има предвид, че мениджърът на пароли ще записва и запазва тези пароли от името на потребителя, изглежда по-добре да ги запази, освен ако потребителят изрично не поиска да ги види. По този начин мениджърът на пароли автоматично ще защити паролите от потенциални случаи на злонамерен софтуер за запис на екрана.

Проверка на силата на паролата

Тази функция е доста обяснима. Това е полезен начин за анализ на здравето на вашите пароли бързо и отделяне на всички, които се нуждаят от актуализации. Това определено е функция, за която си струва да се възползвате, за да гарантирате, че във вашия трезор не се мотае слаба парола.

Сигурно споделяне на парола

За всеки, който е платил абонамент (или който се възползва от 7-дневната безплатна пробна версия на премията) - е възможно да споделяте пароли сигурно. За целта се насочете към трезора на вашата парола и кликнете върху трите точки до паролата, която искате да споделите. След това щракнете Дял.

Вход за NordPass

След това ще бъдете помолени да въведете имейл адреса, с който искате да споделите паролата си. По-долу са показани и всички споделени по-рано пароли, които са в очакване. Това ви позволява да следите всички текущи акции, които вече са изпратени. Той също така ви позволява да оттеглите чакащ дял, ако искате да промените решението си (много удобна функция, която препоръчваме NordPass за разработване).

имейл, имейл за връзка

След това се насочихме към имейл адреса, с който споделихме нашата парола за Netflix. Със сигурност, получихме имейл, информиращ ни, че е направен опит за споделяне на парола. Имейлът ни каза, че трябва да отворим безплатен акаунт, ако искаме да получим паролата. Следователно, заслужава да се отбележи, че споделянето на парола е достъпно само в акаунти на NordPass - никога за потребители, които не са NordPass.

Това е малко жалко. Като цяло обаче открихме, че функцията за сигурно споделяне е чудесна и достъпна за всеки, без да е необходимо да плащате, като се има предвид, че NordPass се предлага безплатно

Сигурни бележки и данни

Последната характеристика, която си струва да се тества, е функцията за сигурни бележки и данни. Потребителите могат да изберат да съхраняват защитени бележки за себе си, съдържащи ценни данни и информация. И дори да съхранявате информация за кредитни или дебитни карти в шифрования си трезор.

раздела за сигурни бележки

За да започнете, изберете Сигурни бележки в менюто, последвано от Добавете Безопасна бележка. Отваря се нов прозорец, който ви позволява да създавате бележка с уникално заглавие. Бележките могат да бъдат съставени от всякаква дължина, което е страхотно.

По същия начин, за да запазите данните от кредитната или дебитната си карта. Кликнете върху Кредитни карти. Ще ви бъде осигурен лесен за попълване формуляр за съхранение на данните на кредитната ви карта.

запазете данните на кредитната карта сигурно

Тези подробности могат да бъдат автоматично попълнени във формуляри за онлайн пазаруване, което означава, че не е необходимо да въвеждате повторно данните на кредитната си карта всеки път, когато правите покупка.

Синхронизиране с NordPass за iOS

Решихме, че е най-добре да тестваме функцията за синхронизиране, за да видим колко лесно е получаването на пароли от една платформа на друга. Изтеглихме и инсталирахме приложението iOS, след което ни помолиха да въведем още шестцифрен код от имейл адреса си. След въвеждането на кода, трябваше само да въведем основната си парола и акаунта отключен, предварително синхронизиран с всички наши пароли. Това е наистина толкова лесно, колкото получава синхронизацията.

синхронизиране с iOS

За да говорим за приложението за iOS, той е лесен за използване с всички същите функции, които получавате в другата версия, разположени във формат, лесен за навигация. Нещо повече, потребителите получават възможност да отключат NordPass с touch ID, което е приятно допълнение към сигурността. И потребителите могат да отидат директно в помощния център от приложението, което е чудесно.

Поверителност и сигурност

NordPass е мениджър на пароли, който твърди, че предоставя рамка на нулевите знания. Това означава, че потребителите запазват пълен контрол върху своите кодове за криптиране. Този вид криптиране от край до край (e2ee) е златният стандарт за услуги за поверителност, като например мениджъри на пароли, защото това означава, че никой освен абонатът няма достъп до данните, които записват в облака.

E2ee на NordPass използва здрава съвременна криптография - по-специално алгоритъма за криптиране XChaCha20. Това е алгоритъм за криптиране, който нараства на популярността си поради своето доказателство за бъдещето. NordPass внедрява XChaCha20 с 256-битова дължина на ключ, комбинирана с функция за извличане на ключ Argon2. Това се счита за силно криптиране от страна на клиента.

Затворен източник

С това казано, заслужава да се отбележи, че NordPass е напълно собствена платформа. Това е програма със затворен код, което означава, че е невъзможно да се провери и провери дали тя прави нещата, за които казва, че прави. Това може да означава, че данните не са защитени, както се твърди. И това може да означава, че фирмата е поставила заден план в платформата, която му позволява да открадне паролите ви. Това може да изглежда малко вероятно и вероятно е така. Това обаче е възможно и поради тази причина не можем окончателно да кажем, че това не се случва.

Както винаги е така, решението за използване на платформи със затворен код се свежда до вашия собствен модел на заплаха. За повечето хора NordPass вероятно ще осигури достатъчно стабилно решение на изискванията за сигурност на паролата. Въпреки това, за потребителите, които искат уверения - винаги ще бъде по-добре да се придържат към мениджър на пароли с отворен код, който предоставя e2ee от страна на клиента.

TLS сигурност

В допълнение към криптиране на паролите локално, преди да ги качи на сървърите на Nord, NordPass предава сигурно всички данни на своите сървъри, използвайки силна TLS сигурност (HTTPS). Проверихме сървърите на NordPass, използвайки Qualys SSL Labs и открихме, че той оценява A +. Това означава, че сигурността на транспортния му слой е внедрена с висок стандарт и вашите данни са защитени при транспортиране.

TLS сигурност

Сигурност на кода за възстановяване

Реализацията на код за възстановяване от NordPass е полезно допълнение. И с радост видяхме, че потребителите могат да изберат да създадат нова, ако се страхуват, че старата може да е била компрометирана.

код за възстановяване

Други функции за сигурност

Наличието на две факторно удостоверяване при вход също е отлично допълнение и горещо препоръчваме на потребителите да го активират, ако възнамеряват да използват NordPass. За целта потребителите могат да свържат NordPass към мобилния си автентификатор (Google Authenticator, Duo Mobile, Authy и т.н.), като сканират QR кода, който се появява по време на настройка.

двуфакторна автентификация

За допълнителна сигурност на паролата клиентът NordPass има както функция за ръчно заключване, така и функция за автоматично заключване. Щракването върху ръчното заключване ви позволява да деактивирате достъпа до трезора на паролата без главната парола - което прави този мениджър на пароли идеален за всеки, който работи в зает офис, библиотека или другаде.

Ключалка

Функцията за автоматично заключване може да бъде настроена да заключва през различни интервали, но ние задаваме това на най-краткия период от време (15 минути) за допълнителна сигурност. Предлагаме потребителите да се възползват максимално от функцията за ръчно заключване и да гарантират, че ще заключат паролата си по всяко време, когато са AFK.

Политика за поверителност

Накрая проверихме политиката за поверителност, за да се уверим, че няма нищо подозрително или засягащо. Седалището в Панама поставя тази компания доста извън обсега на инвазивните юрисдикции. И тъй като няма достъп до потребителски данни (поради e2ee), няма риск служителите или властите да получат достъп до вашите пароли или данни на акаунта..

За съжаление NordPass събира някои лични данни за маркетинг

Политиката обаче разкрива, че използвайки мениджъра на пароли, NordPass ще събере някои лично идентифициращи се данни от вас. Това включва вашия IP адрес и рекламния идентификационен номер на устройството ви. По този начин изглежда, че NordPass възнамерява да използва някои от вашите данни за маркетингови цели; което може да отблъсне някои хора.

Поддръжка на клиенти

Що се отнася до поддръжката на клиенти, NordPass е отличен. Екипът за поддръжка на клиенти е достъпен чрез контактна форма на неговия уебсайт или чрез имейл. Тази подкрепа е 24/7. Несъмнено би било хубаво, ако предложи поддръжка за чат на живо по същия начин, както прави NordVPN.

Вероятно обаче има много малка нужда от поддръжка за чат на живо, тъй като този мениджър на пароли е изключително лесен за използване. По този начин считаме, че поддръжката по имейл 24/7 е фантастична.

Зададохме на агентите за поддръжка няколко въпроса относно услугата и винаги получихме ясни, полезни отговори.

заключение

NordPass е мениджър на пароли, който е подходящ за повечето хора. Приложенията са достъпни за всички платформи, а синхронизирането на пароли в различни платформи е изключително лесно, независимо коя платформа решите да използвате.

Възможността да използвате NordPass безплатно е отлично и по-дългите абонаменти не са твърде скъпи, ако решите, че се нуждаете от синхронизиране между устройства и възможности за споделяне на парола.

Обичаме, че този мениджър на пароли осигурява силен e2ee, което означава, че вашите данни винаги се качват в сигурно състояние. Някои хора обаче могат да предпочетат да се придържат към напълно отворена платформа.

Като цяло смятаме това за поразително добро влизане в нишата за управление на пароли. Разширенията и клиентите, базирани на браузъра, са изключително лесни за използване, а софтуерът изглежда подобен на всички платформи - улеснява разбирането на различните платформи.

Това определено е безпроблемен мениджър на пароли с ниска крива на обучение, който е подходящ за начинаещи. Като се има предвид, има нещо за всеки, който е на пазара за мениджър на пароли, който бързо запазва паролите и автоматично ги зарежда в онлайн формуляри.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me