ПРОМЕНИХМЕ КАК ДА СЪХРАНИМ ПРЕГЛЕДИТЕ!
Наскоро актуализирахме нашия процес на оценка за всички отзиви на ProPrivacy.com. Подробности за нашите нови критерии за оценка можете да намерите тук

Mullvad

 • Ценообразуване

  от $ 5.50
  / месец

 • Достъпно на:


  • Windows

  • MacOS

  • Linux
 • деблокира:


  • iPlayer

Наградите ProPrivacy.com се считат за индустриален златен стандарт за признаване на постижения в сектора на VPN. На тазгодишното ексклузивно събитие в Лас Вегас, Mullvad VPN се класира на второ място в нашето желание Най-добър VPN за поверителност и Най-добър VPN за скорост награди. Продължете да четете, за да разберете защо точно Mullvad VPN се счита за втория най-добър VPN за поверителност и скорост на връзката през 2020 г..

ProPrivacy.com резултат
9.1 от 10

резюме

Mullvad е добре известен като единственият доставчик на виртуална частна мрежа (VPN), който приема плащания в брой, изпратени по пощата. Както ще видим в този преглед на Mullvad, този шведски доставчик на VPN повече от репутацията на тази репутация.


Бързи статистики

 • Държави
  32
 • Едновременни връзки
  5
 • компетентност
  Швеция

Mullvad е една от най-ориентираните към поверителност VPN услуги на пазара. Освен това е една от най-сложните в техническо отношение и предлага редица съвременни технологии за антицензура.

За всичко това софтуерът му е лесен за използване. Това означава, че по-небрежните VPN потребители също ще са доволни от услугата, въпреки че донякъде бавната поддръжка е проблем.

Характеристика

Mullvad предлага следните функции на всички потребители на своята услуга:

 • Пет едновременни връзки
 • SOCKS5 прокси връзки
 • Препращане на порт
 • Избор на порт
 • OpenVPN протокол
 • Разрешен е P2P торент
 • Obfsproxy и Shadowsock мостове (антицензурни технологии)
 • Secure Shell (SSH) и Secure Sockets Layer (SSL) (stunnel) тунелиране (антицензурни технологии)
 • Мулти-хоп VPN
 • Пълна маршрутизация на интернет протокол версия 6 (IPv6)
 • Сървъри в 22 страни

Повечето сървъри са в Европа, но Mullvad също има сървъри в Северна Америка, Австралия и Великобритания. В сравнение с други, по-търговски услуги, това е малко ограничено и може да ограничи полезността на Mullvad за потребители на места като Азия.

От плюс, всички сървъри на Mullvad са голи метални сървъри (а не виртуални частни сървъри) под строгия контрол на Mullvad. Можете да свържете до пет устройства едновременно с Mullvad, което е щедро.

Също така си струва да се подчертае фактът, че Mullvad е единствената VPN услуга, за която знам, че правилно маршрутизира IPv6 връзките през VPN тунела. Повечето други добри VPN услуги просто деактивират IPv6, за да се предотврати изтичане на IP. Това не е основен проблем в момента, но кудо на Мулвад за поглед в бъдещето тук.

Избор на порт и пренасочване на порт

Рядко се блокират VPN, но това се случва на места като Китай и Иран (въпреки че обикновено това е само частично ефективно). Mullvad ви позволява да се противопоставите на такива мерки, като стартирате VPN над почти всеки порт (няколко порта са блокирани за справяне със спам и проблеми със сигурността).

Най-честото използване за това е да стартирате OpenVPN трафик през порта на протокол за контрол на предаване (TCP) 443. Това е портът, използван от HTTPS, криптиран протокол, който защитава уебсайтовете. Без HTTPS не би била възможна никаква форма на онлайн търговия, като пазаруване или банкиране. Следователно е много рядко този порт да бъде блокиран.

Като допълнителен бонус, VPN трафикът на TCP порт 443 се препраща във вътрешността на криптирането на транспортния слой (TLS), използвано от HTTPS. Това прави много по-трудно да се забележи с помощта на дълбока проверка на пакетите (DPI). Следователно TCP порт 443 е предпочитаният порт за избягване на VPN блокове.

SSL и SSH тунелиране

Ако преминаването към TCP порт 443 не е достатъчно, за да избегнете цензурата или да скриете по друг начин факта, че използвате VPN, Mullvad предлага SSH и SSL (stunnel) тунелиране. Това обгръща вашите VPN данни в допълнителен слой от SSH или TLS / SSL криптиране.

Тъй като техниките на DPI не са в състояние да проникнат в този „външен“ слой на криптиране, те не могат да открият криптирането на OpenVPN „отвътре“..

Shadowsocks

Mullvad също поддържа Shadowsocks. Това „е прокси-приложение с отворен код, широко използвано в континентален Китай за заобикаляне на интернет цензурата.“ Това е инструмент / протокол / сървър с отворен код анти-Great Firewall, създаден от китайски разработчик. По принцип това е специален прокси сървър Socket Secure (SOCKS5).

Също така си струва да се отбележи, че свързвайки се с един от мостовите си сървъри, потребителите на Mullvad могат да прескачат много VPN връзките си. Това е предимно полезно при усложняване на атаките за анализ на трафика.

Отново, за повече информация, моля вижте моето ръководство за Как да заобиколите VPN блокове.

SOCKS5 прокси

Моля, вижте какво е прокси сървър? за пълна дискусия за това какво представлява SOCKS5 прокси. Те са особено полезни за P2P торентерите, тъй като можете или да конфигурирате само вашия BitTorrent клиент да бъде защитен (вместо да използвате пълна VPN връзка), или можете да използвате SOCKS5 и VPN заедно за „двойна защита“, докато се търкаляте.

Mullvad също използва SOCKS5, за да изтегли някои спретнати трикове, като например активиране на зашеметяващи връзки и за разделно тунелиране (налично ръководство за настройка).

Скорост и производителност

Всички тестове бяха извършени на моята връзка на Virgin Media UK с помощта на OpenVPN протокол за потребителска програма (UDP).

Mullvad скорост на изтегляне

Скорост на качване на Mullvad

Графиките показват най-високата, най-ниската и средната скорост за всеки сървър и местоположение. Вижте нашето обяснение за тест за пълна скорост за повече подробности.

Трансатлантическите скорости са малко вдъхновяващи, но по моята връзка все пак трябва да бъде достатъчно бърз, за ​​да предавате съдържание без никакви проблеми с буферирането. Ускоренията в Европа са отлични. Mullvad управлява много сървъри в родината си Швеция. Както виждаме, те действително се представиха по-добре от сървърите, които са ми географски по-близки.

Тестове за теч на мулвад Ip

Не открих течове на IP

Моля, обърнете внимание, че IPC за частна употреба са само локални IP адреси. Те не могат да бъдат използвани за идентифициране на дадено лице и по този начин не представляват изтичане на IP. За съжаление, доставчикът ми на интернет услуги (Virgin Media UK) не поддържа IPv6 връзки, така че понастоящем не мога да тествам за течове на IPv6. Това е ситуация, която трябва да се промени в близко бъдеще.

Mullvad беше блокиран от Netflix на всеки американски сървър, който опитах, но работеше добре за BBC iPlayer на сървър във Великобритания.

Цена

1 месец

$ 5.50
на месец

12 месец

$ 5.60
на месец

Ценообразуването на Мулвад не може да бъде по-просто. Той струва 5 евро на месец (приблизително 5,75 USD в момента на писането), и това е всичко. За разлика от повечето VPN услуги, няма отстъпки за закупуване на по-дълги абонаменти. Единственият кинк е, че плащането в Bitcoin получава 10% отстъпка „поради по-ниски такси и по-малко администрация“.

Плащане за Mullvad

Доста кратък, тричасов безплатен пробен период ви позволява да проверите дали услугата работи както трябва. В допълнение към това Mullvad предлага 30-дневна гаранция за връщане на парите (с изключение на плащания, изпратени в брой, поради разпоредбите за борба с изпирането на пари).

Mullvad приема плащане чрез кредитна / дебитна карта (чрез PayPal), Swish, банков превод и Bitcoin. Той е уникален и сред доставчиците на VPN, тъй като приема пари, изпратени по пощата. В допълнение към това Mullvad приема ваучери, които могат да бъдат закупени от определени магазини, които могат да бъдат платени в брой. Това означава, че Mullvad няма пряк контакт с купувача.

Тези почти уникални възможности за плащане сами дават на Mullvad да бъде най-ориентираната към поверителност VPN услуга там.

Лесна употреба

Уебсайтът

Бих описал естетиката на уебсайта Mullvad като функционална. Оформлението е чисто и информацията се представя по ясен, лесен за достъп начин. Самата информация е информативна, добре написана и обхваща повечето въпроси, които имах относно услугата.

По-специално различните ръководства са много полезни. Това включва както ръководства за настройка, така и по-общи ръководства за неща като настройка на разделяне на тунели, конфигуриране на pfSense и как да получите най-добрата ефективност от вашия BitTorrent клиент.

Mullvad също публикува интересни статии в блога на месечна база.

Поддръжка на Mullvad

Освен големите ръководства за настройка, поддръжката е ограничена до имейл адрес. Когато се свързах с Mullvad, трябваше да чакам три дни за отговор. Трябва да се каже обаче, че когато в крайна сметка дойде, отговорът беше отличен. Много VPN услуги са изключително неясни или напълно не могат да отговорят, когато бъдат натиснати върху подробности за криптирането, което използват. Мулвад, за разлика от тях, даде много подробен и знаещ отговор на моите въпроси.

Регистриране в Mullvad

Процесът на регистрация в Mullvad е много необичаен, тъй като не е необходимо да предоставяте нито имейл адрес, нито парола.

Номер на сметка в Mullvad

Всичко, което трябва да направите, е да докажете, че сте хора с CAPTCHA и ще ви бъде издаден номер на сметка.

Мулвад акаунт

Този номер е единственият начин, по който Mullvad идентифицира вашия акаунт. Използва се за влизане в клиента, за управление на плащания по акаунти и т.н..

Клиентът на Windows

След като генерирате номер на акаунт, можете да изтеглите Windows VPN софтуера на Mullvad.

Mullvad Client 1

Щом започнете да използвате софтуера, вашият тричасов безплатен пробен таймер започва да маркира. Както виждате, нямам IPv6 връзка.

Mullvad Client 2

Обърнете внимание на защитната стена, базирана на защитната стена, ключ за защита от изтичане и убиване („Блокиране на интернет при неуспех на връзката“). Можете също да тунелирате IPv6 връзки чрез VPN. Ако тази опция не е активирана, IPv6 е просто деактивиран.

Mullvad Client 3

Ако знаете какво правите, можете ръчно да свържете с разширени настройки за връзка със съдържанието на сърцето си.

Въпреки че клиентът е доста съкратен, той работи безупречно и има всички функции, от които наистина се нуждаете.

Други платформи

Mullvad има специализирани клиенти за Windows, Mac OS и Linux, които по същество са идентични. Linux VPN клиентът заслужава да се отбележи по-специално, тъй като пълнофункционалният графичен потребителски интерфейс (GUI) Linux клиентите все още са доста редки.

Мулвад Linux Mint

Клиентът на Mint Mullvad Linux

Пълните инструкции за настройка на Linux клиента са налични за Ubuntu / Debian, Fedora 23/24, Fedora 25/26, Mint / Debian и Elementary Freya.

Подробни ръководства за ръчна настройка (главно OpenVPN) са предоставени за Windows, Mac OS, Linux, iOS, Android, Qubes OS и избор на рутери (включително DD-WRT и Tomato).

Mullvad е голям фен на експерименталния VPG протокол WireGuard.

"WireGuard се представя значително по-бързо от OpenVPN, често 5-20x по-бързо на малки потребителски рутери и обработва роуминг по-добре."

Това не е нещо, което съм срещал и преди, но твърдите технологии могат да се заинтересуват. Mullvad доставя инструкции за инсталиране на WireGuard за Linux и рутери (което изисква инсталиране на нов фърмуер на вашия рутер).

Поверителност и сигурност

Поверителността е област, в която Mullvad наистина блести. По принцип не поддържа никакви регистрационни файлове и нейната политика без данни за записване е най-ясният и изчерпателен такъв документ, който съм срещал. От съществено значение е, че няма регистриране на:

 • трафик
 • Заявки за система за имена на домейни (DNS)
 • връзки, включително кога е направена такава, когато се прекъсва, за колко време или какъвто и да е времеви марка
 • IP адреси
 • потребителска честотна лента
 • активност в акаунта, с изключение на общите едновременни връзки и данните за плащанията, подробно описани в правилата

Уебсайтът също така не включва скриптове за проследяване или анализиране.

Mullvad е базиран в Швеция. Това не е идеално от гледна точка на поверителността, тъй като Швеция страда от някои проблеми на правителствения надзор. Критично е обаче, че доставчиците на VPN в Швеция не са задължени по закон да водят никакви регистрационни файлове.

Както вече споменах, Mullvad приема анонимно плащане чрез биткойни или пари в брой, изпратени по пощата. Както ще видим след малко, Mullvad е и единствената компания, за която знам, че изобщо не изисква имейл адрес!

Това е чудесно и говори много за ангажираността на Mullvad към поверителността. Винаги помнете обаче, че както при всяка VPN услуга, Mullvad все пак ще знае вашия истински IP адрес.

Една последна точка, която мисля, че си струва да спомена, е, че Mullvad е много отворен за това кой е собственик и управлява услугата. Физичният адрес на компанията-майка (Amagicom AB) е на видно място в уебсайта, както и истинските имена на неговите собственици и членове на екипа.

Това ниво на прозрачност е много освежаващо в индустрия, в която собствениците и операторите на VPN компании обичат да се държат на сянка. Освен това помага да се вдъхне голямо доверие на Мулвад.

Посетете Mullvad »

Истинският тест на техническата сигурност на доставчик на VPN е в подробностите за OpenVPN криптирането, което използва. По подразбиране Mullvad използва следните настройки:

Контролен канал: AES-256-GCM шифър с RSA-4096 криптиране на ръкостискане и HMAC SHA-1 аутентификация на хеш. Перфектната секретност напред се осигурява от DHE-4096 Diffie Hellman обмен на клавиши, който се пренасочва отново на всеки 60 минути.

Канал за данни: AES-256-GCM шифър. Удостоверяването на хеш HMAC не се изисква, тъй като GCM гарантира както конфиденциалност, така и цялостност. GCM прикачва така наречения идентификационен маркер вместо HMAC хеш.

Удостоверяването на хеш на контролния канал може да бъде надстроено до SHA-384 чрез ръчно редактиране на конфигурационните файлове. Дори при нива по подразбиране обаче това е изключително сигурна настройка

Целият софтуер е напълно отворен код и е цифрово подписан, което е чудесно.

Искате ли да знаете повече? Моля, проверете моето ръководство за шифроване на VPN и 5 най-сигурни VPN за 2017 г. (което вероятно ще включва Mullvad следващия път, когато го актуализирам).

Заключителна мисъл

Като цяло, аз съм много голям фен на Мулвад. Малко, ако има такива, други VPN услуги могат да съответстват на нейната отдаденост на личния живот. Mullvad подкрепя това с техническата сигурност от чугун и богатството на усъвършенствани технологии за цензура.

Ако сте по-случаен потребител обаче, не позволявайте нищо от това да ви отклонява. Софтуерът на Mullvad е много лесен за използване и работи безупречно. Тричасовото изпитание може да не е много, но е достатъчно, за да гарантирате, че услугата работи за вас. Ако все още имате проблеми, тогава 30-дневната гаранция за връщане на парите трябва да ви покрие.

Това е също толкова добре, тъй като поддръжката изглежда доста бавна. Като се имат предвид резултатите от тестовете за скорост и местоположението на сървърите, вероятно също си струва да се внуши, че Mullvad е най-подходящ за европейските потребители.

Ако можете да живеете с тези ограничения, считам Mullvad за една от най-добрите VPN услуги там.

Посетете Mullvad »

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me