Kepard


  • Ценообразуване

    от $ 7.00
    / месец

ProPrivacy.com резултат
7.2 от 10

резюме

Kepard е доста малка молдовска VPN компания, която предоставя скромна услуга за скромна цена. Той обаче се откроява благодарение на стилно изпълнение и страхотен софтуер по поръчка. Потребителите на Mac и iPad / iPhone ще имат по-малко да се вълнуват, но потребителите на Windows и Android ще оценят някои от най-удобния за потребителите VPN софтуер, който все още срещнахме. В допълнение към това, въпреки че предлагат безплатен пробен период от половин час на ден, не е лошо, той не е толкова добър, колкото 15-дневния безплатен пробен период, който по някаква причина Kepard запази доста тишина.

Цени и функции

Kepard има само един (Premium) план за ценообразуване на $ 7 на месец (или $ 35 за 12 месеца). За това получавате достъп до VPN сървъри в САЩ, Великобритания, Германия, Канада и Холандия, свързвайки се с помощта на OpenVPN, L2TP или PPTP протоколи. Няма ограничение за скоростта на трафика или използването на данни и може да се свържат до две устройства едновременно. Използването на P2P торент е позволено, стига да сте свързани със сървър в Холандия, а Kepard се радва, че имате едновременно свързани две устройства.

В допълнение към това, Kepard предлага пробна услуга, която ви позволява да се свързвате с нейните VPN сървъри за половин час всеки ден. Това, което всъщност не се споменава никъде в уебсайта и става ясно само когато инсталирате клиентите на Windows или Android, е, че има и безплатна 15-дневна пробна версия на услугата Premium в оферта.

уебсайт & Поддръжка на клиенти

Уебсайтът изглежда страхотно и е лесен за навигиране. Kepard очевидно се гордее с Android VPN приложението си, тъй като малкият зелен робот получава гордо място на началната страница. В противен случай уебсайтът има само ограничен обем информация, отчасти под формата на кратък FAQ, но като се има предвид излишния характер на услугата, тази липса на информация не ни създава много проблеми. Kepard има желание да рекламира своята Партньорска програма, предлагайки между 40% и 100% комисионна за продажбите, канализирани по пътя си. Има и страница в блога, която се занимава основно със собствените постъпки на Kepard, но това се актуализира само всеки месец или три.

Поддръжката на клиентите се осъществява само чрез маркирана електронна система за електронна поща, но когато направихме запитване, ни отговориха в рамките на минути, така че макар да са основни, тя изглежда доста ефективна.

Поверителност и сигурност

Kepard съхранява дневници в продължение на 3 дни. Те записват реалния ви IP адрес, времето за начало и край на сесията и имейл адреса, с който сте се регистрирали (което е единствената информация, съхранявана в файл след 3 дни). В своите Общи условия Kepard посочват, че ще си сътрудничат с молдовските власти в случай на призовка, но тъй като много малко информация се съхранява дори 3 дни, не смятаме, че това е основен проблем.

Що се отнася до криптирането, докато уебсайтът споменава "до" 265-битово криптиране, когато ни попитаха, ни беше казано, че 128-битовата муфта OpenVPN е по подразбиране. Както вече казахме, предпочитаме да виждаме поне 256-битово криптиране като стандарт, но за повечето потребители 128-битовото е добре.

Процеса

Записвам се

Решихме, че би било добра идея да изпробваме безплатната половин час на ден услуга, преди да определим каквито и да било проверки. За целта просто трябваше да изтеглите и инсталирате клиента и след това да се регистрирате само с имейл адрес и парола, поискана от нас.

След като се регистрирахме, бяхме за приятна изненада, тъй като без никакви фенфар изглежда ни се предоставя 15 дни безплатна Premium VPN услуга. Уау!

Ако искате да платите за услугата Premium, след като пробният период приключи, ще бъдете помолени за повече лични данни.

Опциите за плащане са малко ограничени, но би трябвало да са добре за повечето хора. Все пак няма вариант за плащане с биткойн, което е жалко.

Windows VPN клиентът

Клиентът за VPN на Windows е изчистен и доста стилен, с голям бутон за захранване в средата за включване и изключване на връзката. Промяната на страните е просто въпрос на щракване върху знамето и да направите своя избор.

Изборът на кой протокол бихте искали да свържете, като използвате други основни параметри, също е самата простота.

Възможността да избирате между TCP и UDP версиите на OpenVPN протокола е приятно докосване. Разликата между двете е много техническа, но на теория TCP е по-бавен от UDP, но по-надежден.

Връзката с Холандия е важна, тъй като торент P2P може да се използва само когато го правите. Имаме, трябва да се каже, че виждаме по-големи скорости, но от друга страна ги намирам за приемливи.

Други платформи

Kepard предоставя специализирани VPN клиенти за Windows и Android, както и подробни инструкции за конфигуриране на Windows, Linux и OSX за различните протоколи (без L2TP за Linux). Предвидени са също инструкции за настройка на Android и като ръчно използване на PPTP и L2tP / IP Sec. Ако търсите VPN за iOS или VPN за Mac с персонализиран клиент, ще трябва да разгледате друга услуга.

заключение

По-скоро харесахме Кепард. Освен приложението за Android, той не прави нищо особено специално, но го прави стилно, ефективно и на умерена цена. Windows VPN клиентът е чудесен софтуер, който е допълнен от фантастично приложение за Android. Никога досега не сме намерили свързването на телефон към VPN сървър с помощта на OpenVPN толкова лесно и обичаме съгласуваността между интерфейсите на работния плот и телефона. Включването на 15-дневен безплатен пробен период също е забележително и означава, че има много малко причини да не опитате услугата.

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me