HMA

 • Ценообразуване

  от $ 3.99
  / месец

 • Достъпно на:


  • Windows

  • MacOS

  • андроид

  • Linux

  • IOS
 • деблокира:


  • Нетфликс

  • iPlayer

HMA (по-рано Hide My Ass) VPN е добре известен VPN доставчик с голяма клиентска база. Въпреки популярността си, той има малко посредствена репутация в рамките на VPN индустрията. Това е достъпна VPN услуга, базирана в САЩ, която поддържа някои дневници за връзка (но не и регистрационни файлове за използване). Това обаче е услуга, която стотици хиляди хора използват, за да деблокират съдържание без проблеми. В този преглед на HMA, ние разглеждаме всички аспекти на тази VPN, включително скоростта, поверителността, цените и други.

ProPrivacy.com резултат
7.8 от 10

резюме

HMA (бивш HideMyAss) VPN има над 890 сървъра в огромен 190 страни по света. Това го прави ослепителна възможност за достъп до съдържание от чужбина. HMA има софтуер за всички платформи и този софтуер е изключително лесен за използване. Това прави HMA VPN чудесен вариант за начинаещи. Софтуерът може да се използва и на до 5 едновременни устройства; което означава, че този VPN е подходящ за семейства или хора с много устройства. И тъй като този VPN реализира силно OpenVPN криптиране; тя ще защити вашите данни от ISP и правителствено проникване.

Бързи статистики

 • Едновременни връзки
  5
 • Държави
  190
 • компетентност
  Великобритания
 • ProPrivacy.com SpeedTest (средно)
  63,26 Mbps

Цена


36 месец

143,64 долара, таксувани на всеки 3 години

66% отстъпка

$ 3.99
на месец

24 месец

119,76 долара таксувани на всеки 2 години

58% отстъпка

$ 4.99
на месец

12 месец

71,88 долара се таксуват всяка година

50% отстъпка

$ 5.99
на месец

HMA VPN продава три първокласни абонаментни плана. Месечният план е 11,99 долара, което е малко от скъпата страна. Цените обаче намаляват значително, когато поемете ангажимент за година (83,88 долара - еквивалентът на 6,99 долара на месец) - или две години (119,76 долара - еквивалентът на 4,99 долара на месец). (По време на писането на HMA има специална оферта за Свети Валентин, която намалява цената на VPN до $ 2,99 на месец).

Всички абонаментни планове за HMA VPN идват със същите функции; само цената се променя. На клиентите се предоставя възможност да тестват услугата благодарение на 30-дневна гаранция за връщане на парите.

Въпреки това, заслужава да се отбележи, че потребителите не трябва да надвишават 10Gb използване на изтегляния преди да поискат възстановяване, тъй като това ще го обезсили. Освен това не можете да получите възстановяване на суми, ако плащате чрез iTunes или Google Play: така че купете VPN директно от HMA, ако искате да имате възможност да промените решението си. Много хора съобщават, че не могат да получат парите си, така че, моля, запомнете това, за да сте сигурни, че отговаряте на условията.

Автоматичното подновяване на абонаментите е активирано по подразбиране, така че ако не искате да подновите, ще трябва да анулирате суб в контролния панел в района на члена, след като влезете в неговия уебсайт.

Плащанията могат да се извършват чрез кредитна или дебитна карта. PayPal, iDEAL, банков / банков превод, UnionPay и SOFORT банкиране също се приемат. HMA не приема биткойн плащания.

Разблокирайте Netflix?

Нетфликс
iPlayer

Когато става въпрос за поточно предаване на тази VPN е услуга, която отговаря на златния стандарт. Той е в състояние да деблокира огромен набор от телевизионни потоци от цял ​​свят и успява да деблокира високо търсени услуги като BBC iPlayer и Netflix US. Много хора избират да получат тази услуга, тъй като тя се счита за чудесен вариант за стрийминг.

HMA VPN функции

Torrenting
Едновременни връзки 5
Поддръжка на рутери
Препращане на порт
Избор на порт
Държави 190
Общо сървъри 930
Поддържани рутери Asus рутери, Tomato, DD-WRT, Vilfo
Голи метални или виртуални сървъри Комбинация

Абонамент за HMA идва със следните важни характеристики:

 • 930 VPN сървъри в 280+ места в 190+ страни

 • Пет едновременни връзки

 • Поддържа OpenVPN, протокол за тунелиране от точка до точка (PPTP) и протокол за тунелиране на ниво 2 (L2TP) VPN протоколи

 • Killswitch (само за Mac и Windows)

 • 24/7 поддръжка за чат на живо

 • 30-дневна гаранция за връщане на парите (стига да не изтеглите повече от 10 Gb данни през 30-дневния период и да закупите VPN директно от уебсайта на HMA)

Може би най-доброто нещо за този VPN е големият брой сървъри в целия свят. HMA има сървъри на необичайни места като Фолклендските острови, Папуа Нова Гвинея, Малави, Сърбия и много други. Ако за вас е важно отблокирането на съдържание на необичайни места; тази услуга може да представлява интерес.

Скорост и производителност

В ProPrivacy.com тестваме VPN, използвайки научна система, базирана на сървър. Нашата собствена система тества VPN три пъти на ден, свързани чрез протокола OpenVPN (за справедливост между доставчиците). Тестваме сървър във Великобритания за локални скорости на спукване (най-висока). И сървъри Honk Kong, САЩ, Великобритания и Австралия за изтегляне на средни стойности.

преглед на скоростта VPN на hidemyass

По време на нашите тестове открихме средна скорост на изтегляне от 36,6 Mbps и резултати на скоростта на разрушаване от 293,9 Mbps. Това са изключителни резултати за скорост на връзката, които подчертават ефективността на този VPN като VPN за стрийминг или игра. Тази VPN може да деблокира HD потоци без проблеми.

IP течове, WebRTC течове и DNS течове

Открит е теч на IPv4?
Установено е теч на WebRTC?
Ограничения на данни
Ограничения на лентата
ProPrivacy.com SpeedTest (макс. / Спукване) 177,87
ProPrivacy.com SpeedTest (средно) 63.26

Тествахме старателно VPN за IP течове и течове на DNS, използвайки ipleak.net. Не открихме течове на IPR4 WebRTC, IP или DNS. Това е чудесно, защото всъщност не виждаме активна защита от течове на DNS в рамките на клиентите (мога само да приема, че е активирана по всяко време по подразбиране).

Преглед на HideMyAss IP течове

Ние обаче открихме течове на IPv6 WebRTC както в Windows, така и в Mac. Това означава, че ще трябва да деактивирате IPv6 на вашия настолен компютър, да използвате разширение за WebRTC блок или да деактивирате WebRTC връзки във вашия браузър.

Всички тези методи ще отстранят теча; което означава, че не е тежко (ако се справите и отстраните теча).

Поверителност и сигурност

Затъмнение (стелт)
IPv4 защита срещу теч
IPv6 защита срещу теч
Защита от течове на WebRTC
Kill Switch
Самостоятелно хостван / прокси DNS пълномощник

HMA беше придобита миналата година от чешката компания Avast Software. Въпреки това той все още се управлява и управлява във Великобритания.

Базирането в Обединеното кралство е достатъчно, за да изключите хората от тази VPN. Великобритания е място, където GCHQ има много сила. Разузнавателната агенция на Великобритания е известна с това, че осъществява много наблюдения. В допълнение, правителството е в състояние да издаде варанти, които принуждават фирмите да предават всякакви данни, които имат на своите сървъри.

Това се отнася - и става още по-проблематично - поради факта, че HMS поддържа журнали за връзка с времеви марки, съхранявани до IP адресите на потребителя. Тези дневници са достатъчни за монтиране на атака за корелация на времето; което означава, че с достатъчно усилия е възможно да обвържете хората с техните дейности, докато използвате VPN.

Въпреки че горното е реалност, заслужава да се отбележи, че това не засяга по-голямата част от абонатите за VPN на HMA на практика. Атаката на корелация на времето е силно целенасочена атака и правителството няма голяма вероятност дори да извърши подобно нещо, освен най-закалените престъпници.

Това означава, че всеки ден потребителите, които искат поверителност от своя интернет доставчик (за Torrenting или стрийминг, или нещо друго) - или да получат сигурност от хакери, докато са на обществен WiFi- - нямат причина да се притесняват да използват HMA.

HMA не съхранява никакви записи за това, което хората правят онлайн, тези регистрационни файлове винаги се изтриват. В допълнение, HMA твърди, че съхранява само времеви марки за връзки до IP адреси за период до три месеца. (Това е необичайно твърдение, защото е в пряко противоречие с законопроекта за разследващите правомощия на Обединеното кралство, в който се казва, че всички фирми трябва да съхраняват документи за 12 месеца).

И накрая, заслужава да се отбележи, че е имало инциденти, когато ВМА е предавал трупи в полицията. През 2011 г. HMA предаде интернет записи и лични данни за Коди Крецингер на ченгетата. Крецингер беше член на LulzSec, обвинен в хакване на уебсайта на Sony Pictures; той беше хвърлен в затвора срещу хакерски обвинения (отчасти доказано с помощта на HMA). През 2017 г. съдия от окръг Галвестън, Тексас, беше арестуван за тормоз на бившата си приятелка. Той беше потребител на HMA, чийто IP адрес беше разкрит с помощта на времеви маркировки за връзка.

Прилагане на криптиране

IKEv2
OpenVPN
SSTP
L2TP / IPSec
PPTP
Други протоколи UDP, TCP

Уебсайтът на HMA твърди, че реализира своето криптиране, както следва:

„OpenVPN използва OpenSSL с алгоритми 3DES, AES 256, RC5, 256-битово криптиране за контролния канал (например парола, удостоверяване и т.н.).“

След много копаене обаче успях да разбера, че HMA реализира криптирането си по следния начин:

 • Канал за данни: 128-битов шифър Blowfish с HMC SHA-1 проверка на автентичността.

 • Канал за управление: AES-256 шифър с RSA-2048 криптиране на ръкостискане и SHA-1 аутентификация на хеш. Перфектната секретност за напред се предоставя с любезното съдействие на размяна на ключове на Diffie-Hellman.

Това внедряване на криптиране всъщност е малко слабо. От една страна - каналът за управление е силен и се реализира перфектна секретност напред - което е чудесно. Въпреки това каналът за данни (който може да бъде хакнат отделно към контролния канал) е слаб поради 128-битовия шифър Blowfish.

Blowfish 128 не се доближава до защитата, осигурена от 256-битов AES шифър (това е, което огромното мнозинство от първокласните VPN предлага в наши дни). Трябва да признаем, че тази VPN може да е уязвима от хакерство от държавни спонсорирани агенции като NSA и GCHQ.

В допълнение, връзката L2TP / IPsec с HMA използва предварително споделен ключ за удостоверяване на връзките. Най-общо казано това се счита за ужасно за сигурността, но HMA ни увери, че това не е проблем, защото вашето потребителско име и парола осигуряват допълнително удостоверяване.

За повече информация относно VPN криптирането, моля, прочетете нашето VPN шифроване: Пълно ръководство.

Ние бихме ви предложили да се придържате към използването на този VPN за ниски нива на поверителност като WiFi сигурност и прикриване на уеб трафик от вашия интернет доставчик. Всеки, който се нуждае от стабилни нива на поверителност (адвокати, журналисти, политически дисиденти и т.н.), се съветва да потърси по-сигурна услуга с политика без регистрация и по-силно криптиране..

Обслужване на клиенти

Гарантирано връщане на парите
24-часова поддръжка
Чат на живо
Дължина на гаранцията за връщане на парите 30
Безплатен пробен период Не

HMA има отлични възможности, когато става дума за поддръжка на клиенти. Чатът на живо е достъпен на уебсайта му 24/7, а агентите му са полезни и знаещи. Понякога агентът отне няколко минути, за да отговори, но като цяло установихме, че е доста отзивчив и бърз. Като цяло, доста добър за получаване на бързи отговори за отблокиране на съдържание и помощ при инсталиране.

Несъмнено някои от най-добрите въпроси, които зададохме, трябваше да бъдат издигнати до по-високотехнологичен член на персонала. Това беше направено от агента за поддръжка на клиенти, който ми каза, че ще получим отговор по имейл. За съжаление този отговор не дойде.

Потребителски опит

Windows
MacOS
андроид
Linux
IOS
Windows Phone

Уебсайтът на HMA върши отлична работа, за да привлече потребителите и да ги убеди да закупят VPN; без всъщност да им давате много ценна информация. Това е леко смущаващо, но има някои полезни ръководства за настройка (за настройване на VPN на рутер, например) и блог раздел, който помага на хората да се научат как да деблокират конкретни онлайн услуги, да получат поверителност, докато са на обществен WiFi, и друга полезна информация. Този блог се актуализира сравнително редовно със сезонни статии.

Клиентът на Windows

Приложението за Windows е полезен клиент, който е лесен за използване. Добрата новина е, че идва с Killswitch, който да ви спре да изтичате данни към вашата IS, ако VPN връзката отпадна. Това означава, че бихте могли да го използвате за торентинг (въпреки че политиката за поверителност на HMA предупреждава потребителите да не го използват за незаконни торентинг).

Потребителите получават избор на криптиране на OpenVPN или L2TP / IPsec. За съжаление обаче, въпреки твърденията (на уебсайта си), че криптирането е с военен клас AES 256 - каналът за данни всъщност е защитен с помощта на 128-битов Blowfish (което не е толкова сигурно). Потребителите могат да избират между OpenVPN UDP и OpenVPN TCP на Windows.

Като по-положителна забележка, този VPN е бърз и отблокира много съдържание от цял ​​свят. Трябва да признаем, че за много хора този VPN ще свърши работата.

Въпреки това си струва да попитате дали сте щастливи да плащате толкова за VPN с ограничени функции, когато можете да платите подобна цена за VPN, който предлага повече. Това до голяма степен може да се сведе до това дали трябва да се свържете с някое от по-екзотичните сървърни места на HMA.

Клиентът на Mac

Подобно на своя Windows колега, HMA Mac клиентът няма функции. Въпреки това, той има убийствен превключвател, което означава, че ще бъдете наред с торентите, ако желаете (въпреки че HMA посочва в своята политика за поверителност, че никога не трябва да използвате услугата му за незаконни действия за изтегляне).

Като цяло приложението Mac OS X е лесно за използване и установих, че работи без да се срива. Полезният избор на сървърни местоположения е полезен и тъй като този VPN е добър за деблокиране на Netflix и iPlayer; може да бъде достоен избор за хората, които обичат да стриймират.

Шифроването на OpenVPN е достъпно, но си струва да се отбележи, че не се прилага толкова силно, колкото е с много конкурентни VPN на пазара..

Мобилните приложения (iOS и Android)

Ако влезете в сигурен VPN за Android или iOS, може да сте леко разочаровани от HMA. VPN няма вградена DNS защита от теч в своите клиенти и мобилните VPN приложения нямат допълнителни функции като Killswitch.

hidemyass Android клиент

На Android VPN потребителите получават OpenVPN криптиране. Потребителите на iOS трябва да се задоволят с L2TP / IPsec. Наличието на голям избор от сървъри със сигурност е полезно и за тези, които не са особено параноични по отношение на сигурността, тази VPN може да е подходяща (отблокира Netflix US и iPlayer).

Ако основната ви причина да искате VPN за мобилно устройство е да защитите данните си на обществена WiFi - тази VPN ще свърши добре работата и ще спре хакерите да могат да подушат вашите данни.

Заключителни мисли

Ако търсите VPN, което е високо ценено от гледна точка на поверителността, може да искате да потърсите другаде. Базирането в Обединеното кралство не е идеално и тъй като този VPN съхранява дневници за връзка (използвани времеви марки и честотна лента) до IP адреси на потребителя: този VPN не е водонепроницаем. В допълнение, тази VPN няма защита от течове на DNS или убийствен превключвател в мобилните си приложения. Killswitch е наличен във версиите за десктоп, но те са реактивни, а не системно ниво; което означава, че ако VPN се срине, ще изтече данни.

Въпреки че HMA позволява торентинг, той моли потребителите никога да не се отдават на незаконно изтегляне, докато използват услугата. Ако търсите VPN главно за торент, препоръчваме да потърсите другаде.

И така, защо да получите HMA? HMA е услуга, която не е скъпа и ако конкретно се нуждаете от сървър на по-екзотично / рядко място (което не е обхванато от други доставчици на VPN), тази VPN може да е за вас.

Тази VPN разумна за сигурност може да ви защити на обществен WiFi. Ако приемем, че не сте човек, който изисква изключително високи нива на поверителност, поверителността, предоставена от HMA, вероятно е повече от достатъчна. Въпреки това, заслужава да се отбележи, че течовете на WebRTC са открити в Windows и Mac - така че ще трябва да ги кръпкате ръчно (с разширение или като деактивирате WebRTC във вашия браузър).

Резултатите от тестовете за скорост бяха отлични, което означава, че този VPN е добър за изпълнение на интензивни данни като поточно предаване в HD или игри. Освен това, не забравяйте, че това е един от малкото VPN, които могат да деблокират BBC iPlayer на BBC и Netflix US.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me