FlashRouters


FlashRouters е базираната в САЩ компания, която е създала някаква уникална ниша за себе си. Те продават рутери, които са предварително флаш с фърмуера DD-WRT или Tomato. В този преглед ще разгледаме както техните мигащи рутери, така и собственото им приложение FlashRouters VPN.

ProPrivacy.com резултат
8 от 10

резюме

Те работят в тясно сътрудничество с много доставчици на VPN. Следователно те вероятно ще работят с вашия доставчик на VPN. Следователно FlashRouters предлага решения за VPN маршрутизатор, които се предлагат извън кутията.

Сега те също са разработили собствено DD-WRT приложение, което работи като добавка към фърмуера на DD-WRT. Приложението ви позволява лесно да превключвате между много популярни VPN услуги, плюс добавя някои полезни функции, свързани с VPN.

Цена

FlashRouters продава 15-20 различни типа рутери от 3 от водещите производители: Linksys, Netgear и Asus. Моделите, които продават, варират от примери от нисък клас като Netgear R6400 ($ 150) до рутери с пълна мощност като ASUS RT-AC5300 ($ 499.99). Тези цени са подобни, а в някои случаи и по-ниски от техните конкуренти.

За тази цена получавате и тяхната фантастична поддръжка, която очертаваме по-нататък в тази публикация. По-скъпо е, отколкото ако сте купили рутера самостоятелно и след това сами го профучахте, но бихте могли да се окажете с някои проблеми.

Рутерите от FlashRouters винаги успешно се мигат. Те заменят анулираната гаранция на производителя с такава от FlashRouters (90-дневна, може да се разшири до две години за допълнителни разходи).

Приложението VPN се предлага безплатно за всички поддържани FlashRouters рутери.

Функции за приложение на FlashRouters VPN

Приложението FlashRouters VPN е пълно с няколко страхотни функции:

 • Лесно превключвайте между избор на VPN услуги
 • Глобален ключ за убийство
 • Маршрутизиране на правилата за устройства
 • Маршрутизиране на правилата за хостове (домейни)

В момента той поддържа 11 VPN услуги: Black Box Unzoner (само за деблокираща услуга), ExpressVPN, HMA, IPVanish, IVPN, NordVPN, частен достъп до интернет (PIA), ProtonVPN, PureVPN, SaferVPN, VyprVPN и Windscribe.

Заслужава да се отбележи, че самият DD-WRT поддържа ръчна конфигурация за почти всяка VPN услуга, която поддържа PPTP и OpenVPN. Ето защо, ако закупите рутер от FlashRouters, но не искате да използвате някоя от VPN услугите, поддържани от неговото приложение, можете. Въпреки това ще трябва да го конфигурирате ръчно и няма да се възползвате от допълнителните функции, предлагани от приложението.

поддържа

FlashRouters разполага с широки механизми за поддръжка: имейл, билет, чат на живо, отдалечен работен плот, база знания и телефон. Въпреки че никой от тях не е 24/7, хубаво е да се види такъв значителен обхват.

Техните чат на живо, електронната поща и билетните системи обикновено отговаряха бързо. Те успяха да ни помогнат с повечето неща, които бяха проблемни. За сложни проблеми, при които те имат нужда от достъп до вашия работен плот, най-вероятно ще ви трябва отдалечена поддръжка. Тествахме и това и беше превъзходно.

За приложението те предоставят и инструкции за настройка на своя уебсайт. Това включва инструкции за настройка за някои от поддържаните VPN доставчици. Странно не е за ExpressVPN, който има най-сложните изисквания за настройка на партидата.

Изпитахме някои проблеми с приложението, когато го разгледахме, но бяхме много впечатлени от отговора от екипа за поддръжка на FlashRouters. Те работиха упорито за идентифициране на проблемите и бързаха да изтеглят актуализации на фърмуера, след като проблемът бъде потвърден.

Процеса

Получихме нашия флаш рутер, работещ на фърмуера на Tomato. В рамките на кутията имаше и ръководство за това как да настроим и оптимизираме нашите настройки. Целият процес от поръчката до настройването беше бърз и лесен.

За да използвате приложението FlashRouters, ще ви е необходим абонамент за една от поддържаните от приложението VPN услуги. Ако все още нямате такъв, ще ви трябва регистрация.

За достъп до приложението влезте в DD-WRT контролния панел на рутера във вашия браузър -> Раздел раздел -> Моята страница. На теория можете също да въведете „flashroutersapp.com“ в URL лентата като пряк път, но това никога не работи за нас.

DD-WRT контролен панел

Приложението FlashRouters DD-WRT

Главна страница

Главната страница на приложението ви позволява да изберете вашата VPN услуга от списък с поддържани доставчици. В повечето случаи е необходимо просто да въведете потребителското име и паролата си, да изберете местоположението на сървъра и да се свържете.

Приложение за Flashrouters VPN

Един от проблемите, с които се сблъскахме е, че имената на местоположението на сървъра се базират на имената, които доставчиците са дали на техните конфигурации (.ovpn) на OpenVPN. Както можем да видим в примера по-долу, в някои случаи тези имена могат да бъдат доста загадъчни и изискват известно разбиране на терминологията на VPN, за да дешифрирам.!

Селектор за VPN на Flashrouters

За щастие, приложението ви позволява да сортирате VPN сървъри по най-близкия до вас в избрана държава. Освен това можете да оставите приложението да избере сървър за вас въз основа на кой сървър е най-малко натоварен в дадена страна.

Селектор на VPN на Flashrouters

FlashRouters ни информира, че нейните тестове разкриват, че избирането на най-малко натоварен сървър почти винаги води до най-добра производителност (дори повече от избиране на сървъра в страна, която е най-близо до вас).

Главната страница на приложението ви позволява също да изберете да свържете автоматично VPN при стартиране на рутера и да активирате глобалния ключ за убиване.

Повечето VPN услуги се нуждаят само от потребителско име и парола, за да се свържат, но с ExpressVPN трябва също да поставите вашия потребителски сертификат и личен ключ. В момента не са предоставени инструкции как да направите това, въпреки че успяхме да изведем информацията от по-общи инструкции за DD-WRT на уебсайта FlashRouters.

Незначителна беседа е, че ако смените доставчика на VPN, вашите идентификационни данни за вход не се запазват за следващия път, когато изберете този доставчик. Този въпрос обаче е по-скоро неприятно за рецензенти като нас, отколкото за повечето редовни клиенти на VPN.

Killswitch

Приложението се предлага с ключ за прекъсване, който прекъсва интернет връзката на рутера, ако VPN връзката не успее. Това е съществена функция за безопасност, която не позволява вашият истински IP адрес да бъде изложен, когато това се случи.

На практика тя също така предотвратява изтичане на DNS, което не е изненадващо, тъй като "ключът за убийство" използва стените на защитната стена на рутера, за да се гарантира, че няма възможност за интернет връзка извън VPN интерфейса. Като такъв, той работи също толкова добре, че предотвратява течовете на IP, тъй като прави ключ за убийство.

Като убиец, той работи ... но малко прекалено добре. Не успяхме да продължим повече от няколко минути с включен ключ за убийство, преди да загубим интернет връзката си. Това може да не е толкова досадно, ако приложението автоматично отново свързва VPN. Но както беше, трябваше ръчно да деактивираме ключа за убийство всеки път, за да използваме отново интернет.

Не мина много време, преди да се раздразним толкова много от това, че просто деактивирахме ключа за убийство, което също означаваше, че загубихме защитата си от течове в DNS.

Настроики

Страницата „Опции“ ви позволява да зададете маршрутизиране на правилата за устройства и хостове. Това често е познато другаде като разделно тунелиране. Маршрутизиране на правилата за устройства ви позволява да изберете как всяко устройство, свързано към рутера, взаимодейства с VPN връзката. Предлагат се три опции:

 • По подразбиране: трафикът към и от устройството ще се препраща през VPN тунел, ако е активиран VPN. Ако превключвателят kill е включен по подразбиране, тогава устройството също ще го използва.
 • Killswitch: същото като по подразбиране, но с включен глобален ключ за убиване, ако не е включен по подразбиране.
 • VPN-байпас: трафикът към и от устройството няма да преминава през VPN тунел.

Селектор за маршрутизиране на VPN на Flashrouters

За да активирате опцията за байпас на VPN, трябва да промените настройката в обикновения DD-WRT интерфейс и да рестартирате рутера. Това е достатъчно лесно и трябва да се направи само веднъж. Работи както се рекламира, когато го тествахме.

Маршрутизирането на правилата за хостове ви позволява да укажете как се обработват конкретни имена на домейни, IP адреси или IP диапазони. Връзките към посочените хостове могат или да бъдат принудени винаги да преминават през VPN (независимо дали е активирана по друг начин или не) или могат да бъдат освободени от VPN.

VPN хостове на Flashrouters

Това е доста готино, но идва с голямо предупреждение. Той не работи за сайтове или услуги, които разрешават множество домейни, включително Netflix, Amazon, BBC iPlayer и много други популярни стрийминг услуги.

Като се има предвид, че изключването на стрийминг услугите във вашата страна, които иначе блокират VPN връзките, е съществена причина да искате тази функция, това е малко разочароващо. Всъщност дори не изглеждаше, че работи за google.com, което е дадено като пример в листовката с документацията!

DNS течове

Изпълнихме IPv4 DNS и WebRTC течове, използвайки ipleak.net. Не успяхме да тестваме течове на IPv6, тъй като нашият Интернет доставчик не поддържа IPipv6 връзки.

Не са открити течове на DNS или течове на WebRTC на устройства с Windows и Android, свързани към рутера, но изпитахме редовни течове на IPv4 DNS на нашия Macbook при използване на VPN без включен ключ за убиване.

Тествахме както в Firefox, така и в Chrome, като използваме режим Private / Stealth, за да предотвратим въпросите, свързани с кеширането, да замърсят резултата. Подчертаваме, че това са били редовни течове на DNS, а не течове на браузър чрез WebRTC.

Както отбелязахме обаче, включването на глобалния ключ за убиване отстрани проблема. FlashRouters наистина би трябвало да обмисли преименуването на глобалния ключ за убийство в „Глобален ключ за убийство и защита от течове на DNS“. Което ни остави с изтичане на DNS.

FlashRouters трябва да предупреждават хората да го използват за защита от течове на DNS. В противен случай много потребители вероятно не са наясно, че могат да сърфират в интернет с истинския си IP адрес, когато смятат, че е скрит зад VPN.

FlashRouters: Заключение

Ние харесахме

 • Това е най-лесният начин да настроите VPN на вашия рутер!
 • Приложение безплатно за всички поддържани FlashRouters рутери
 • Поддържа се солидна гама от VPN услуги
 • Маршрутизиране на правилата (разделно тунелиране) за устройства
 • Маршрутизиране на правилата за хостове
 • Глобален ключ за убийство (действа и като защита от изтичане на DNS)
 • Фантастична подкрепа
 • Страхотни рутери

Не бяхме толкова сигурни в това

 • Маршрутизирането на правилата за хостове не работи за много сайтове, където би било най-полезно

Мразехме се

 • Потребителите трябва да бъдат предупредени да активират превключвателя за убийства, за да гарантират, че няма изтичане на DNS
 • Превключвателят kill беше толкова нестабилен, че трябваше да го деактивираме. Което също означаваше, че загубихме защита от течове на DNS.

Приложението FlashRouters DD-WRT е най-лесният начин да използвате VPN на рутер. Месечен цикъл. И глобалният ключ за убийство е изключен, той работи добре. Маршрутизацията на политиките за хостове също е чудесна по принцип - ако само ние успеем да намерим уебсайт, той работи, за който искаме да го използваме!

Проблемите, които имахме с превключвателя за убийство, са пълна нерадост. Сметнахме го за твърде нестабилен за използване, проблем, който се състои само от факта, че открихме течове на DNS, когато превключвателят за убийство не беше активиран.

Въпреки това самите запалени рутери са фантастични и като цяло не можем да намерим много грешки с FlashRouters! Ако искате DD-WRT или Tomato рутер и се страхувате твърде много да го направите сами - това е вашият отговор! Преминете към FlashRouters, за да разберете повече за прекрасния свят на предварително флаш VPN рутери. Или вижте най-добрия му продавач Linksys WRT3200ACM за VPN рутер, за който се знае, че е с огромна стойност.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me