DotVPN


ProPrivacy.com резултат
6.8 от 10

резюме

DotVPN се радва на огромна популярност като безплатно разширение за браузър за Chrome и Firefox. Потребителите също имат възможност да закупят абонамент за DotVPN Premium, който дава достъп до пълния списък на сървърите на DotVPN и повишена скорост на връзката.

Бързи статистики

 • ProPrivacy.com SpeedTest (средно)
  40 Mbps
 • компетентност
  Хонг Конг
 • Едновременни връзки
  5
 • Държави
  12

Характеристика

DotVPN е посочен като услуга, предоставяна от Smart Security Ltd. Smart Security изглежда е регистрирана в Хонконг, но бях малко объркан кой или какво всъщност представлява тази компания. Не можах да намеря информация за контакт и изглежда, че няма уебсайт или нещо друго относно Smart Security. Въпреки че това не е огромен проблем, е малко притеснително да видите толкова малко в списъка за компанията-майка за DotVPN.

DotVPN рекламира с над 700 сървъра в 10 различни страни. Това също е объркващо, тъй като DotVPN всъщност предлага сървъри в 12 различни страни. Освен това на безплатните потребители се дава възможност само да избират от общо 12 сървъра и трябва да се справят с ограниченията на скоростта.

Потребителите на DotVPN Premium имат разрешение до пет едновременни връзки към услугата, което е доста приятно, като се има предвид колко е достъпна услугата. В този преглед на DotVPN също си струва да се отбележи, че безплатните потребители на услугата ще имат да нямате достъп до Netflix, Hulu или други поточни услуги. Надстройката до премиум план ще премахне тези ограничения.

Посетете DotVPN »

Скорост и производителност

Тестовете за скорост за безплатна услуга почти винаги ще бъдат разочароващи. Докато общите скорости бяха прилични по време на прегледа ми с DotVPN, попаднах на чести прекъсвания и прекъсвания, докато използвах приставката на браузъра..

Скорост на DotVPN

Графиките показват най-висока, най-ниска и средна скорост за всеки сървър и местоположение. Вижте нашето обяснение за тест с пълна скорост за повече подробности. Въпреки че общите скорости на изтегляне не бяха твърде неясни, не успях да завърша тестовете за скорост на качване за този преглед на DotVPN. Тестът за качване замръзна, преди дори да започне, което ме кара да мисля, че качването е ограничено за безплатната услуга на DotVPN. Имайки предвид всичко, DotVPN ме остави много разочарован, що се отнася до производителността и надеждността.

Цена

1 месец

$ 0.00
на месец

DotVPN се радва на огромна популярност като безплатно разширение за браузър за Chrome и Firefox. Потребителите също имат възможност да закупят абонамент за DotVPN Premium, който дава достъп до пълния списък на сървърите на DotVPN и повишена скорост на връзката. DotVPN Premium може да бъде закупен на цена от месец до месец от 4,99 долара, или като се абонирате ежегодно само за 2,99 долара на месец.

DotVPN ценообразуване

Абонаментът DotVPN Premium изглежда доста достъпен в сравнение с някои от другите VPN услуги, които прегледах. Имайки предвид, че има някои проблеми със услугата, които трябва да ви накарат да се колебаете преди да се регистрирате. Ще ги спомена по-долу.

DotVPN Premium може да бъде отменен в рамките на първите 30 дни за пълно възстановяване, докато след 30-дневния период се дава възстановено възстановяване. Един основен проблем, който забелязахме веднага по време на този преглед на DotVPN, е това кредитните карти не се приемат! (Ако задържите курсора на мишката върху логата на кредитната карта, показана на екрана по-долу, ще ви кажат, че плащането с тях не е опция). Въпреки че това може да бъде знак за посрещане на тези, които ценят анонимността, типичният VPN потребител ще бъде разочарован. PayPal е единствената опция, ако искате да се регистрирате за DotVPN Premium.

Лесна употреба

поддържа

DotVPN разполага само с поддръжка на базата на билети, което е доста неприятно, особено за платените клиенти на DotVPN. Ако имате нужда от спешна помощ, вие сте принудени да чакате с часове (или дори по-дълго) за отговор.

Както можете да видите на екрана по-горе, всъщност получих доста бърз отговор на молбата си (малко повече от час), но нивото на използвания английски език беше силно подозрително. За някой, на когото е дадено име "Дъглас Уелс", това беше много подозрително и повдига някои интересни въпроси относно DotVPN. Ще спомена още веднъж, че DotVPN не присъствайте в Twitter или Facebook, което ви затруднява да се свържете с тях, когато имате нужда от помощ. Като се има предвид, те имат малка база от знания, която включва някои общи често задавани въпроси.

Записвам се

Когато се регистрирате в DotVPN, просто ще имате нужда от имейл адрес и парола, за да активирате акаунта си. Няма потвърждение по имейл, което означава, че дори можете да използвате фалшив или временен имейл адрес, за да започнете да използвате DotVPN.

След като се регистрирате, DotVPN ще ви изпрати имейл с връзки към техните приложения (можете също да ги изтеглите от уебсайта).

VPN клиентът на DotVPN iOS

Както споменах по-рано в този преглед на DotVPN, доставчикът няма клиентски компютър за Windows, Mac или Linux. Те твърдят, че работят над пускането на тези скоро, но междувременно опитах приложението за iOS VPN на моя iPhone.

Ако искате VPN за Windows или Mac VPN, тази услуга може да не е за вас. Потребителските услуги на Linux са трудно достъпни, но има някои доставчици, които предлагат Linux GUI. Вижте нашето най-добро ръководство за VPN за Linux за повече подробности.

Приложението DotVPN iOS е лъскаво и е много подобно на приставката за Chrome, което също пробвах. Просто се регистрирайте с имейл и парола, а приложението ще се погрижи за останалото. Бях впечатлен, особено от това, че DotVPN е безплатна услуга. Ако искате да използвате пълен VPN с браузъра си, препоръчваме да проверите нашите най-добри 5 VPN за Google Chrome или най-добрите 5 VPN за Firefox, в зависимост от избрания от вас браузър.

Други / Безплатни услуги

Разширение за DotVPN Chrome

Тъй като DotVPN е известен предимно като прокси услуга за деблокиране на уебсайтове директно във вашия браузър, реших да опитам разширението на DotVPN chrome. Плъгинът има над 600 000 потребители и има 4/5 звездна оценка в уеб магазина на Chrome. Открих, че е лесно да се активира и да се свърже с, само за да започнете работа.

Разширение на DotVPN Firefox

Изпробвах и разширението Firefox на DotVPN, което, въпреки че не е толкова популярно, колкото е Chrome колега, все пак върши работата.

Сигурност и поверителност

Разширенията на браузъра на DotVPN използват SSL-прокси връзка с 4096-битов ключ. Връзките на работния плот и потребителите на VPN на Android могат да се свързват чрез OpenVPN протокола, докато IPSec е наличен за iOS потребители. За щастие в Хонконг няма закони за запазване на данни, което означава, че вашите данни няма да бъдат запазени или записани. Като се има предвид, DotVPN твърди, че поддържа дневници на връзката и някои подробности за връзката.

Въпреки че бихме искали да видим напълно без регистрация политика (като NordVPN)
), използването на DotVPN за достъп до блокирани уебсайтове не би трябвало да е твърде голям проблем.

DotVPN не поддържа торенти или какъвто и да е вид P2P активност. Въпреки че това е леко разочароващо, има смисъл, като се има предвид, че DotVPN е по същество плъгин за прокси за вашия браузър. Накратко, DotVPN не е VPN услуга, която всеки, който цени поверителността и сигурността, трябва да използва. DotVPN е полезен преди всичко за деблокиране на ограничени уебсайтове във вашия браузър, без да защитава вашите данни.

Заключителни мисли

Като безплатно разширение за браузър без ограничения на честотната лента, DotVPN е достатъчно прилична прокси услуга, за да деблокира уебсайтове. Това може да се окаже чудесно за учениците, задръстени зад училищната защитна стена, или за хората да заобиколят всякакви ограничения на работното място (като Facebook или Reddit), но тези, които търсят сигурност и поверителност онлайн, е по-добре да се търсят другаде. Разгледайте някои алтернативни безплатни VPN услуги или натиснете скок отдолу, за да изпробвате DotVPN!

Посетете DotVPN »

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me