CloudAlly


CloudAlly е решение за създаване на резервни копия в облак, което беше пуснато за първи път през 2011 г. Тя е разработена от израелска фирма, която има офиси в САЩ, Великобритания и Австралия. Услугата позволява на фирми или физически лица лесно да архивират своите файлове от редица онлайн платформи за съхранение. С CloudAlly потребителите получават възможност за активиране на архивиране в редица платформи - с възможност за управление на архиви и възстановяване на загубени или повредени данни от всяка моментна снимка.

ProPrivacy.com резултат
8 от 10

резюме

Сигурното съхранение в облак е чудесен начин да гарантирате, че вашите данни са защитени от случайна загуба на устройство, неизправност или злонамерена намеса; като хакерски или отпечатъчни атаки. Когато това се случи на повечето облачни платформи, тези данни се губят безвъзвратно. Например с Dropbox е невъзможно да възстановите файлове, които са били случайно или злонамерено унищожени - веднага щом папката Trash се изпразни; файловете ги няма завинаги.

Поради свързания характер на платформите за съхранение в облак е възможно тези услуги на SaaS потенциално да станат жертва на хакерство, причинено от фишинг. И при тези обстоятелства преживяната загуба на данни може да бъде изключително скъпа. CloudAlly има за цел да реши този проблем, като предоставя автоматични архиви за всички ваши акаунти за онлайн съхранение.

CloudAlly е услуга за архивиране от облак в облак, която позволява на фирми или лица да архивират своите файлове от услуги като Office 365 Backup, Dropbox, GSuite, SalesForce, Box или SharePoint Online. CloudAlly гарантира, че всички данни, съхранявани в тези онлайн SaaS платформи, редовно се архивират до хранилището на Amazon S3, което го защитава срещу случайна или злонамерена загуба на тези трети страни. С CloudAlly абонатите получават неограничено пространство за съхранение на резервни копия на Amazon, което е незабавно достъпно за бързо и лесно възстановяване или експортиране на данни.

Ценообразуване

CloudAlly може да бъде закупен като абонамент на месечна или годишна база. Абонаментът ще покрива само една услуга наведнъж, така че ще трябва да плащате за всяка отделно, ако се нуждаете от няколко резервни копия от няколко услуги.

Едномесечният договор ще ви струва 3 долара и се предлага или с резервно копие за един потребител, или с 10 GB данни (в зависимост от това каква услуга искате да архивирате). Годишен договор ще ви струва 30 долара, спестявайки ви 6 долара от общата месечна цена. Тази цена се счита за доста разумна. Въпреки че, ако искате да направите резервно копие на Dropbox и G пакет (например), ще трябва да плащате $ 60 на година, което започва да става доста скъпо. И ако искате отново да съхранявате 20 GB данни вместо 10 GB, това ще ви струва двойно (6 долара на месец).

Ако възнамерявате да използвате CloudAlly за бизнес, можете да споделите броя на потребителите, които имате в GSuite или Office 365 Backup, и количеството на данните от Dropbox, които имате (например), и фирмата ще ви даде оферта за архивиране на целия бизнес и всички негови индивидуални потребители. Фирмата ще предостави 10% отстъпка за фирми със 100+ потребители и / или 500GB + данни.

Също така си струва да се спомене, че е възможно да използвате услугата безплатно за 15 дни, което означава, че можете да я тествате безрисково, за да видите как тя работи.

Характеристика

  • Резервно копие от Microsoft Office 365 Backup или G Suite (включва устройство, имейли, контакти, календари, задачи и със сайтове на G Suite също).
  • Архивирайте имейли чрез IMAP от всяка електронна услуга / клиент
  • Резервно копие от SharePoint, OneDrive, MS групи, поле, резервно копие на Google Drive Drive или Dropbox (файлове, документи и списъци).
  • Backup Salesforce Production (среда за Sandbox, стандартни обекти, персонализирани обекти, документи, прикачени файлове, емисии за чатъра) & Metadata).

Настройвам

Първото нещо, което трябва да започнете да използвате CloudAlly, е акаунт на трета страна, снабден с файлове, които искате да архивирате. Ако вече имате акаунт в Google, акаунт в DropBox - или някоя от другите услуги, от които може да архивирате - тогава сте готови да се възползвате от услугата.

За целите на нашето тестване създадохме временен акаунт на Dropbox, за да поставим тестови архивни файлове и впоследствие се регистрирахме за безплатна пробна версия на CloudAlly. За целта просто се отворете на уебсайта му и следвайте инструкциите на началната страница.

Уебсайт на CloudAlly

За да се регистрирате, всичко, което трябва да направите, е да предоставите вашето име, имейл адрес и парола. С това сте готови да щракнете Регистрирай се.

запишете се за безплатна пробна версия

След това ще получите имейл за потвърждение и след като щракнете върху връзката за активиране, ще можете да влезете в таблото за управление на услугата.

добавете резервно копие

Както можете да видите, добавянето на акаунта, който искате да архивирате в CloudAlly, е лесно от първа стъпка. Установихме, че цялата процедура за настройка е много по-бърза, отколкото се очакваше, отнема ни само няколко минути.

Лесно използване

С CloudAlly инсталиран и активиран, всичко, което е останало, е да добавите акаунта, който искате да архивирате. Избрахме Dropbox и ни помолиха да въведат име за резервното копие.

подробности за администратора на Dropbox

Кликването върху полето за удостоверяване ще ви препрати към Dropbox и, стига вече сте влезли в акаунта си, ще бъдете подканени да се съгласите да дадете достъп до CloudAlly.

Разрешенията звучат малко пълноценно. CloudAlly обаче изисква достъп за извършване на действия като всеки член на екипа, за да може да архивира данните от всеки потребител в акаунта на Dropbox. Това е необходимо за корпоративни потребители, които искат да архивират своите бизнес файлове - и не е от значение, ако сте единственият потребител на вашия Dropbox акаунт.

архивиране и възстановяване

Кликнете върху Позволява незабавно предоставя на CloudAlly достъп, без всъщност да предостави паролата ви за услугата. Това се постига с помощта на маркер OAuth, който може да бъде отменен по всяко време.

Върнете се в CloudAlly, сега акаунтът ни показва активна връзка с нашия Dropbox акаунт. На тази страница успяхме да зададем честотата на архивиране на всеки ден, всеки три дни или седмично. Оставихме го в Daily, въпреки че променихме времето за архивиране на обед, така че да направи първото си записване по-рано.

настройки за архивиране

Нашият CloudAlly акаунт е създаден, за да запише данните ни на Amazon S3 сървъри в Ирландия, опция, която избрахме по време на етапа на регистрация..

След като вашите предпочитания са запазени, вие сте готови да настроите акаунта си да архивира с честотата, която сте избрали автоматично. За да направите това, превъртете надолу към акаунта си и щракнете върху активиране в най-дясната част на потребителското име.

активирайте архивиране

След като се активира, CloudAlly ще архивира вашите файлове, когато се предполага, че автоматично. Можете да изберете да направите пауза за архивиране по всяко време, което желаете. Ако предпочитате, можете също да поискате ръчно от CloudAlly да Архивиране сега. Решихме да продължим напред и да създадем първия си архив.

бутон за резервно копие

Това промени състоянието ни на В процес. Резервното копиране отне по-малко от минута, но това е само защото имахме само няколко тестови файла, за да архивираме. Ако имате огромни количества данни във вашия Dropbox (или други акаунти), това ще отнеме повече време.

Кликването върху активност в менюто отляво на CloudAlly ви позволява да видите точно какво CloudAlly прави. Това е добър начин да следите своите архиви и известия. Както можете да видите, първата ни резервна бе завършена успешно.

активност завършена

За да прегледаме процеса на възстановяване на нашите файлове, решихме да възстановим резервните си копия. Кликването върху Възстановяване ви позволява да изберете резервния си акаунт и CloudAlly ви дава възможност да възстановите или изтеглите данните. Решихме да влезем в нашия Dropbox и да изтрием нашите файлове.

Изтрий файловете

С вече изтритите файлове продължихме и ги възстановихме.

възстановяване или изтегляне от акаунта

Решихме да възстановим обаче; хубаво е да се види, че е възможно да се изтегли всичко като zip файл, ако е необходимо. Това улеснява или транспортирането на данни чрез CloudAlly, или възстановяването на облачен акаунт за съхранение, който е бил хакнат или случайно изтрит.

изтеглете архивен списък

Кликнете върху Възстанови води до получаване на съобщение, че заявява възстановяване. И обратно, на екрана ни за активност видяхме, че възстановяването е приключило, затова се върнахме към Dropbox, за да видим дали е работил. Както се надявахме, нашата Dropbox имаше възстановена папка с елементи, съдържаща изтритите по-рано документи.

възстановени елементи

В заключение, CloudAlly е услуга, която ви води нежно през процеса на архивиране или възстановяване. Използването на функциите на CloudAlly е изключително лесно и определено е подходящо за нетехнологични хора и начинаещи. Наслаждавахме се на всичко относно използването на услугата и нямаме никакви оплаквания относно нейната функционалност.

Решението да използвате CloudAlly до голяма степен ще доведе до това дали се доверявате на услугата за защита на вашите данни...

Поверителност и сигурност

За да архивирате данните си в CloudAlly от услуга за съхранение в облак на трета страна, трябва да предоставите на CloudAlly достъп до тези акаунти. Въпреки това, тъй като предоставянето на CloudAlly с вашите пароли би било проблематично по отношение на поверителност и сигурност, CloudAlly използва OAuth за създаване на означение, което осигурява достъп, базиран на разрешения.

OAuth е признат отворен стандарт за делегиране на достъп, който позволява на потребителите на приложения и услуги да предоставят на уебсайтове или приложения на трети страни достъп до тяхната информация за други услуги, без всъщност да предоставят директно паролите.

Това позволява на потребителите на CloudAlly да предоставят ограничен достъп до тези услуги за целите на създаване на резервни копия и нищо друго. Това също означава, че потребителите могат да оттеглят разрешение по всяко време, без притеснения относно необходимостта от актуализиране на паролата - въпреки че това е нещо, което ние бихме посъветвали.

Когато данните се предават от облак в облак от CloudAlly, фирмата използва защитени SSL (HTTPS) сървъри. На теория това позволява сигурно предаване, което е безопасно срещу атаки от човек в средата. Въпреки това проверихме сървърите на CloudAlly, използвайки Qualys SSL Labs, за да проверим прилагането на неговата TLS сигурност и установихме, че той е отбелязал само B поради слаба реализация на обмена на ключове (без перфектна тайна за напред). Това е малко загриженост, защото означава, че сигурността на транспортния слой не е внедрена така, както би трябвало да бъде.

След като данните са транспортирани чрез TLS до своите Amazon S3 сървъри, вашите данни се съхраняват в покой, използвайки силно AES-256 битово криптиране от страна на сървъра. Това криптиране се осигурява чрез използване на уникални ключове за криптиране за всеки отделен абонат и тези уникални ключове се съхраняват в изолирано и защитено състояние на отделен сървър на Amazon S3. CloudAlly заявява, че само „много ограничен брой членове на основния екип на CloudAlly“ имат достъп до тези ключове.

Заслужава да се отбележи, че тъй като тези ключове се съхраняват от страна на сървъра, това означава, че потребителите на CloudAlly липсват на златния стандарт за сигурност в облачно съхранение без криптиране от край до край. В резултат на това данните, съхранявани от CloudAlly, са потенциално уязвими от хакерски или нежелани нахлувания от служители на CloudAlly.

Независимо дали смятате тази сигурност за достатъчна за вашите лични нужди, се свежда до вашия личен модел на заплаха. Важното е да се разбере, че CloudAlly теоретично би могъл да предостави на правителството достъп до всичките ви данни, ако бъдат връчени заповед. В резултат на това трябва да Ви посъветваме, че единственият начин да защитите правилно данните си на облачни сървъри - без опасения за поверителност или сигурност - е да използвате защитен доставчик на облачно хранилище, който предоставя пълна e2ee.

От една страна, CloudAlly е съвместим с GDPR и HIPAA. От друга страна, тя допуска споделяне на обобщени данни с трети страни

След това проверихме политиката за поверителност, за да добием представа за това как CloudAlly може да се отнася с вашите данни по време на процеса на архивиране. Политиката потвърждава, че наистина ще предаде вашите данни на властите, ако бъде връчена заповед. Той също така показва, че може да разследва вашите данни, ако смята, че сте нарушили Общите му условия. Важното е, че формулировката изглежда дава разрешение да започне разследване на вашите данни, дори само за да провери за съмнения за „потенциални нарушения“.

Фирмата също така признава, че може да използва и разкрива Вашата лична информация на трети страни в обобщен или анонимизиран формат. Агрегираните данни не трябва да представляват никакъв риск за хората, въпреки че проучванията показват, че по-рано анонимни данни могат да бъдат идентифицирани на лица при някои обстоятелства.

Фактът, че резервните ви данни могат да бъдат анализирани, за да създадат поток от приходи, изглежда съмнителен - и е нещо, за което сме склонни да се отклоняваме в полза на услуги, които обещават поверителност на данните. От друга страна, CloudAlly твърди, че отговаря на GDPR и HIPAA.

Той има международно призната акредитация за управление на информационната сигурност чрез програмата Cloud Security Alliance STAR с помощта на матрицата за облачни контроли на CSA. Следователно теоретично трябва да се обезпечат данните по подходящ начин. Както винаги е така, ще трябва да направите оценка на риска, когато решите да използвате тази (и други) облачни услуги за архивиране.

Обслужване на клиенти

С CloudAlly потребителите получават отлична поддръжка на клиенти благодарение на 24/7 чата на живо. Тествахме чата на живо и открихме, че агентите са полезни и знаещи за услугата. Агентите могат да ви помогнат или да разберете информация за услугата, или да ви помогнат да настроите акаунта си, за да направите резервно копие правилно.

ресурси в облачния уебсайт

В горното навигационно меню ще намерите падащо меню с етикети Ресурси. Това меню ще ви позволи да навигирате до много полезна информация. С често задавани въпроси, ръководства за настройка и ръководство за потребителя, база знания и видеоклипове, всички само на едно кликване,

Уебсайтът предоставя и полезен блог, който включва информативни статии за различни теми, свързани с архивирането и сигурността на архивирането.

Като цяло намерихме ресурсите, достъпни на уебсайта, да са фантастични. Честно е да се каже, че целият уебсайт е създаден да предоставя много информация за услугата и много помощ, за да се настроите и работите - без значение от коя платформа се интересувате.

облачен съюзник водач

заключение

CloudAlly е услуга за архивиране от облак в облак, която е много интуитивна, лесна за настройка и добавяне за използване. Уебсайтът е изключително добре изложен и обяснява всичко за услугата, за която може би се чудите. Тази услуга е идеална както за лица, така и за фирми, които търсят автоматизирано резервно решение за своите данни.

10 GB място за съхранение за 3 долара на месец не е скъпо, но имайте предвид, че тази цена ще нарасне с 3 долара допълнително на месец за всеки допълнителен блок от 10 GB, който ви трябва.

CloudAlly не е услуга, която осигурява криптиране от край до край и не работи с никакви услуги, които предоставят e2ee. Така че, ако се нуждаете от сигурно съхранение, е по-добре да пазарувате другаде. Освен това услугата не обещава поверителност и защото държи вашите ключове за криптиране от ваше име; възможно е фирмата да има достъп до вашите данни или да загуби данните ви поради хакване.

Независимо дали това ви засяга, наистина се свеждате до вашия собствен модел на заплаха. Въпреки това, като цяло, това е добро архивиране от облак в облак, което се справя добре, като върши работата в ръка.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me