BTGuard


  • Ценообразуване

    от $ 9.95
    / месец

ProPrivacy.com резултат
5 от 10

резюме

Първоначално BTGuard VPN се издигна до известност поради одобрение от TorrentFreak. Оттогава потребителите често свалят услугата, оплаквайки се от лоша скорост на връзката и нестабилност. Тогава, преди няколко години, се появиха новини, че BTGuard VPN съхранява пароли в обикновен текст и ги изпраща по имейл не шифровани до клиентите. Това е абсолютно ужасно поведение на фирма, която трябва да осигури поверителност и сигурност на своите абонати. Такъв масивен провал ни принуди да актуализираме прегледа на ProPrivacy.com, оттегляйки поддръжката и препоръката на услугата.

В интерес на това да сме в крак с времето и тъй като мина доста време (а всички VPN заслужават втори шанс), решихме, че е справедливо само да актуализираме нашия преглед на BTGuard, за да отразяваме правилно текущата му услуга. Резултатът? Открих, че това е ужасяваща, завишена услуга, която дори не се доближава до конкуренцията с други VPN достъпни на пазара на подобна цена.

Характеристика

BTGuard VPN е много нисък по отношение на функциите, а тези, които има, са стандартно с софтуер на трети страни, който абонатите трябва да използват за свързване към VPN. Позволете ми да обясня. BTGuard VPN работи на софтуера OpenVPN на трета страна. Този софтуер е с отворен код и е много добър в работата си. Имайки това предвид, това е много ефективен начин за свързване към трите сървъра на BTGuard.

Освен това този софтуер с отворен код е надежден и в днешно време осигурява защита от теч на система за имена на домейни (DNS) (макар че не успях да накарам тази версия да работи в действителност с..

Въпреки това, повечето VPNs от световна класа осигуряват персонализиран VPN софтуер, който има професионални функции като превключвател за убийство и автоматично свързване, за да защити идентичността на абонатите в случай, че VPN връзката отпада. Поради факта, че BTGuard работи на OpenVPN на трети страни, тези функции никъде не се виждат. Като се има предвид цената на абонамента, това е вбесяващо. Защо струва толкова много, за достъп до само три средно разположени сървъра?

Три сървъра

Сървърите са разположени само на три места: Канада, Холандия и Сингапур. Като такъв, този VPN не е добър за деблокиране, като гледане на британския BBC iPlayer или US Netflix. Абонирайте се само ако искате достъп до тези три места.

Мрежа на Btguard

протоколи

BTGuard осигурява достъп до сървърите си само чрез два протокола. Поради факта, че протоколът за тунелиране от точка до точка (PPTP) е доказано несигурен от доста време, силно препоръчваме абонатите никога да не го използват. Добрата новина е, че потребителите могат да се свързват със сървърите на BTGuard, като използват най-добрия VPN протокол: OpenVPN. Както бе споменато по-горе, за да направят абонатите, ще трябва да използват софтуера OpenVPN на трета страна.

Посетете BTGuard »

Ускорение и изпълнение

Тествах BTGuard с помощта на testmy.net на 50 Mbps интернет връзка. Обикновено ProPrivacy.com тества британски сървър, американски сървър и холандски сървър. За съжаление, поради факта, че BTGuard няма сървър за САЩ или Великобритания, това беше невъзможно. Поради тази причина тествах Канада от тестов сървър на САЩ (Сан Франциско), Сингапур от тестов сървър в Сингапур и Холандия от тестов сървър на Обединеното кралство (за да дам представа за разликата в скоростта между моя тест, който не е VPN във Великобритания, и скоростите с включен VPN възможно най-близо).

Разбира се, имайте предвид, че част от загубата на скорост е заради географското разстояние.

Изтеглете BtguardКачване на Btguard

Както можете да видите, имаше голям спад в скоростите. Това отпадане беше също огромно на всеки сървър, дори когато се вземат предвид загубата на скорост поради географско разстояние. Поради факта, че не можах да накарам BTGuard да работи с най-новата версия на OpenVPN, нямаше защита от течове на DNS или WebRTC в софтуера.

Това е истински срам. Използвах ipleak.net и установих, че няма IP адрес или WebRTC течове. въпреки това, аз откри ли течове на DNS до редица DNS адреси, включително GoogleDNS (който поддържа журнали). Това е отвратителен неуспех от фирма, която твърди, че осигурява поверителност на своите потребители.

Цени и планове

1 месец

$ 9.95
на месец

BTGuard VPN предлага два отделни плана. Те могат да се плащат месечно или годишно (с 25% намаление на цените за плащане годишно). Първата е прокси услуга, която е насочена предимно към потребителите на BitTorrent (частта от BT в името им означава BitTorrent). Втората е пълна VPN услуга със сървъри в Торонто, Амстердам и Сингапур.

Btguard цена

BitTorrent Proxy

Този план е насочен към потребителите на BitTorrent, които желаят да изтеглят файлове анонимно. Това прави, като предоставя прокси адрес на IP протокол (IP), с който потребителите могат да скрият истинския си IP адрес. Това е изключително полезен инструмент за защита на вашата самоличност от други потребители в която и да е партньорска мрежа (P2P). В допълнение, BTGuard осигурява криптиране за потребителите, които имат ограничена честотна лента от своя доставчик на интернет услуги (ISP). За да накарате хората да работят и работи, BTGuard VPN идва с предварително конфигурирана версия на uTorrent BitTorrent клиент.

Освен това той предоставя инструкции за ръчно конфигуриране на други торент клиенти със своите прокси сървъри. За всеки, който иска да скрие самоличността си по време на споделяне на файлове, тази прокси услуга със сигурност ще свърши работа. Въпреки това, имайте предвид, че в $ 6.95 на месец много е скъпо. Всъщност - за тази цена (и по-малко) бихте могли да получите пълна VPN услуга другаде, така че защо да се уреждате само за прокси услуга?

BTGuard VPN услуга

Този план струва $ 9.95 на месец, която се таксува с намалена ставка от 27,95 долара за три месеца абонамент (5% отстъпка), $ 49,95 за шест месеца абонамент (15% отстъпка) или план с най-добра стойност на 89,95 долара за година (25% отстъпка). И трите плана са идентични по отношение на предлаганата услуга: неутрализирана употреба само на три VPN сървъра. Това е много скъпо и без VPN сървъри във Великобритания, САЩ и много други полезни места, услугата е безумно ограничена предвид високата цена. Всъщност, що се отнася до мен, сега можете да отклоните от този преглед: BTGuard VPN е откъсване (а останалата част от прегледа го доказва убедително).

Сигурност и поверителност

BTGuard е базиран в Канада - място, което вече не се счита за особено голямо за поверителност на данните. През последните няколко години Канада прие редица инвазивни закони, които я правят далеч от идеалното място за основаване на VPN. В допълнение, той има споразумението за споделяне на информация за петте очи, с което трябва да се справи.

Встрани, BTGuard твърди, че не съхранява дневници, което е добре. За съжаление, тя запазва някаква лична информация във файла за целите на фактурирането. Освен това политиката за поверителност не е написана на най-ясния възможен език, което е малко загрижено. Поне той уточнява, че никакви данни няма да бъдат споделяни с трети страни, освен ако не бъде дадено разрешение от абоната.

Обаче, това, което ме тревожи за тази част от политиката за поверителност, е, че ако наистина е доставчик на нулеви регистрационни файлове, на първо място не трябва да има данни, които да се споделят. Това означава, че се съхраняват някои дневници за връзка, така че бих предложил BTGuard наистина означава, че не се съхраняват журнали за използване.

Encryption

Криптирането се обработва чрез PPTP, което е остарял протокол, който не се препоръчва, или OpenVPN. Реализацията на OpenVPN е, както следва: Каналът за данни използва Blowfish-128 шифър с код за удостоверяване на ключ с хеш съобщение (HMAC) Алгоритъм за сигурна Hash алгоритъм 1 (SHA1). Това не е страхотно, но е вероятно неважно, защото за да стигнете до канала за данни (с какво са шифровани действителните данни), първо трябва да прекъснете контролния канал или връзката за сигурност на транспортния слой (TLS)..

Връзката TLS е шифрована, както следва: AES-256 (Advanced Encryption Standard) с ръкостискане RSA-1028 и перфектна тайна за напред (PFS) с любезното съдействие на Diffie-Hellman Exchange. За съжаление, ръкостискането RSA-1028 не се счита за достатъчно силно според днешните стандарти, така че цялостното внедряване на OpenVPN в BTGuard е малко по-малко от най-добрите VPN доставчици. Присъдата? Този VPN е твърде скъп и не осигурява силата на поверителност, която би трябвало.

Лесно използване

Уебсайтът на BTGuard изглежда наистина гладък и има прекрасна изглеждаща Flash анимация на началната си страница. Това върши работата, за да изглежда много по-добре, отколкото е в действителност. Черното лого и уебсайт определено са създадени да внушат изключително професионално усещане на добре маркови VPN.

Уебсайт на Btguard

Необходимо е обаче само едно кликване или две, за да разберете, че това брандиране не продължава в целия уебсайт. Това е просто хитра техника на продажбите, предназначена да смуче потребителите. Страниците за поддръжка и често задавани въпроси представят на потребителите общ интерфейс за форума, който е грозен и привежда вкъщи съобщението, че това VPN е свързано с лишаване на хората от трудно спечелените пари за малко в връщане.

Блогът на Btguard Ugly

Също така бързо става очевидно, че целият уебсайт е изключително оскъден по отношение на функции и информация. Разбира се, наличното е правилно и изпълнява задачата си. Въпреки това, други VPN имат блогове за развитието в VPN индустрията и поверителността като цяло. Други VPN също се опитват да информират своите абонати за актуализации на платформата. Този тип неща не са налични с BTGuard. Той предоставя най-основната услуга, която е възможно, без опит да се актуализира или подобри тази изцяло основна услуга.

Поддръжка на клиенти

Поддръжката на клиенти също е основна: само услуга за електронна поща, базирана на билети. Отново, като се има предвид високата цена на услугата, според мен това не е подходящо. Повечето VPN мрежи с подобна цена осигуряват 24/7 обслужване на клиенти. Някои дори имат функция за чат на живо на уебсайта си. Още по-смущаващо е, че когато поставите заявка за билет, BTGuard съветва да отнеме от един до три дни. Слагам билет с различни въпроси за услугата, за да видя на какъв период на отговор ще бъда подложен.

Билетната система ми даде съобщение за грешка, но когато се регистрирах в „активни билети“, имах активни билети. Невероятно, нито моите съобщения за предварителни продажби, нито двата билета, които подадох (единият бе отбелязан като спешен), никога не получиха отговор! Това е безумно отвратително и доста страшно, като се има предвид високата цена, която хората плащат. Без съмнение някои от най-лошата подкрепа, които съм срещал в VPN индустрията.

Процеса

Записвам се

Регистрацията е лесна. За да се абонирате е необходим само имейл адрес и данни за плащане. Плащането се приема чрез PayPal или кредитна / дебитна карта. Освен това с радост казваме, че от последния път, когато тествахме услугата, VPN добавя биткойни като опция за плащане.

Btguard Btc

Както вече беше споменато, BTGuard няма собствен VPN софтуер. Вместо това потребителите трябва да се свържат с един от трите му сървъра, използвайки софтуер на OpenVPN на отворен код на трети страни. Получаването на този софтуер е лесно - той е достъпен в Google Play Store за Android, през iTunes за iOS и Mac и от уебсайта OpenVPN за Windows. В допълнение, връзките на BTGuard към всички тези версии, така че избирането им не е борба.

Опитах да инсталирам най-новата версия на OpenVPN 2.4.1, тъй като тази има отлични функции като DNS (включително интернет протокол версия 6 - IPv6) и защита от теч в Интернет в реално време (WebRTC). За съжаление, въпреки инсталирането на всички признаци на OpenVPN и драйверите му за мрежово докосване (TAP) и преинсталирането му, BTGuard просто не би се свързал с помощта на последната версия. Поради тази причина трябваше да избера по-стара версия (OpenVPN-инсталиране-02.03.14-I601-x86_64.exe), за да го накара да работи.

OpenVPN

Тази версия работи като мечта, но липсват тези отлични по-нови функции. Това е наистина тъжно, защото когато тествах за течове на DNS с помощта на ipleak.net, получих изтичане на DNS заявка (и изглежда, че те използват GoogleDNS така или иначе).

Проблеми на съвместимостта

Опитах да се свържа с BTGuard, за да видя защо техните .ovpn файлове не са съвместими с по-новата версия на OpenVPN, но не получих отговор. Уверете се, че техните .ovpn конфигуриращи файлове са съвместими с новия OpenVPN клиент е нещо, което би трябвало да е без мозък - това е много лесно да се направи. След като софтуерът е инсталиран на платформата на потребителя, абонатът трябва да изтегли .ovpn файловете от областта за изтегляне на уебсайта. Тези файлове трябва да бъдат извлечени от устройството и след това импортирани в софтуера OpenVPN с помощта на функцията за импортиране (в приложението) или поставени в програмните файлове > OpenVPN > конфигурационния на Windows.

Целият процес е лесен и BTGuard има ръководство за разходка с хора през процеса. Ако обаче срещнете проблеми, комуникацията с BTGuard не е денонощна, както е с много други VPN мрежи в същия ценови диапазон. След като софтуерът е инсталиран и .ovpn файловете са импортирани, свързването е лесно. Щракнете с десния бутон върху иконата на работния плот и стартирайте като администратор, след което щракнете с десния бутон върху сървър и изберете свързване. Ще бъдете попитани за вашето потребителско име и парола.

Btguard Openvpn

След като се стартира, щракнете с десния бутон върху иконата в системната област в долната дясна част на екрана (в Windows) или използвайте бутона Connect в различните приложения за смартфони. Просто изберете желаното място и се свържете със сървъра. След като е установена връзка, иконата става зелена, за да уведоми потребителя, че всичко работи както трябва. Веднъж свързан е добре да използвате ipleak.net, за да се уверите, че връзката работи правилно. DNS течовете също трябва да бъдат тествани (за тях вижте секцията за тестове за скорост по-долу).

Клиентите на BTGuard Windows и VPN за Android

За съжаление потребителите на Windows VPN и Android VPN трябва да използват софтуер с отворен код OpenVPN на трети страни, за да се свържат с BTGuard. Това се дължи на факта, че те не предлагат персонализирано приложение. Същото важи и за iPhone VPN и Mac VPN потребителите.

Заключителни мисли

BTGuard е VPN, който съществува от години. Като такава услугата, базирана в Канада, няма извинение за предоставянето на такава лоша услуга. BTGuard VPN не успява, отново и отново, да предостави уважавана VPN услуга. Уебсайтът му е създаден да привлича потребителите с наперен външен вид, но отлепете завесата и също като в Оз, всичко това е лоша илюзия.

Тази VPN услуга е толкова скъпа, колкото много VPN от световна класа, които предоставят сървъри в над 50 страни, но въпреки това предлага толкова малко: лошо формулирана политика за поверителност; лошо внедряване на криптиране; няма потребителски клиент; И липса на съвместимост с най-новия софтуер на OpenVPN. Плюс това, най-лошата грижа за клиентите, която съм изпитвал, докато преглеждах VPN. BTGuard VPN не се препоръчва на никого при никакви обстоятелства.

Посетете BTGuard »

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me