BlackVPN

 • Ценообразуване

  от $ 5.11
  / месец

BlackVPN е от 2009 г. Първоначално е базиран в САЩ, но оттогава се е преместил в Хонконг. Това е значително подобрение, тъй като американските фирми могат да бъдат подлагани на варанти и поръчки.

Black VPN предлага различни абонаментни планове, които са пригодени за поточно видео, поверителност и торент. Това е VPN услуга без регистрация с добре внедрено криптиране, което означава, че е защитена. Освен това осигурява разумна скорост и позволява изтегляне от партньорска версия (P2P) на повечето сървъри (не в САЩ и Великобритания).

ProPrivacy.com резултат
7.1 от 10

резюме

Доскоро BlackVPN нямаше персонализирани клиенти, което означаваше, че му липсват определени функции (като Killswitch). BlackVPN вече разработи потребителски клиенти за Windows, Android и iOS. За съжаление тези бета клиенти са пълни с грешки и няма да се свържат с много сървъри. Дори клиентът на Android - който не е в бета - липсва Killswitch и не успява да се свърже с много сървъри. Нека разгледаме по-отблизо ...


Бързи статистики

 • компетентност
  Хонг Конг
 • Едновременни връзки
  7
 • Държави
  18
 • ProPrivacy.com SpeedTest (средно)
  0 Mbps

Цени и планове

Компанията предоставя три различни пакета за абонати, от които да избират. Първият е "поверителност" пакет, който осигурява достъп до сървъри в 16 страни и позволява изтегляне на P2P. Този план е добър - но липсва на САЩ и Великобритания сървъри - което вероятно го изключва за много хора.

Най- "телевизия" пакет дава на абонатите достъп до сървъри само в САЩ и Великобритания. При 75 долара тя е малко скъпа, тъй като сървърът на Обединеното кралство и САЩ все още никога не може да се използва за торент. За тези, които се интересуват само от стрийминг на съдържание от тези места, може да е интересно.

Глобалният пакет комбинира пакетите за телевизия и поверителност - и по същество е абсолютно същият като плана по подразбиране с повечето други VPN мрежи на пазара. Поради тази причина в този преглед ще се съсредоточим върху глобалния план.

Ценообразуване на BlackVPN

Всички пакети могат да бъдат закупени на месечна, тримесечна или годишна база. Глобалният план работи до 11,60 долара за един месец, 33,02 долара за три месеца и 121,08 долара за година (еквивалентът на 10 долара на месец). Тези цени са доста скъпи в сравнение с други най-добри VPN мрежи - в които има повече от 60 страни, от които да избирате.

За да видите тези опции, щракнете върху изберете под Global (или някой от другите планове, ако предпочитате). След това ще имате възможност да изберете дължината на абонамента. Странно, BlackVPN котира само цените си в евро. Опитах да се свържа с американски VPN сървър, за да видя цените в долари, но все още беше в евро, което е доста неортодоксално. (Аз лично преобразувах цените в долари за този преглед за ваше удобство.)BlackVPN пакети с глобални цени

Не забравяйте, че въпреки че пакетът Global включва всички сървъри на компанията, той все още не ви позволява да правите торент, когато сте свързани с Великобритания или САЩ.

Потребителите могат да получат тридневна безплатна пробна версия на пакета Global, ако инсталират приложението за Android или новия бета iOS VPN клиент. За съжаление, няма безплатна пробна версия на Windows или OS X. Въпреки това, BlackVPN предлага пълна гаранция за връщане на парите от 14 дни: така че можете да тествате услугата безрисково..

Абонатите могат да избират да плащат чрез кредитна карта, PayPal, Bitcoin и UnionPay. По банков път и подаръчни карти.

Струва си да запомните, че плащането от Bitcoin ще увеличи вашата поверителност - но няма да ви направи анонимни, тъй като VPN все още има възможността да знае вашия истински IP адрес всеки път, когато се свържете (в реално време), дори и да не бъде регистриран след като сесията завършва. Това важи за всички VPN (без регистрация) и поддържане на дневници.

Характеристика

Функциите на BlackVPN включват:

 • Сървъри в 18 държави (в глобалния план)
 • 14-дневна гаранция за връщане на парите
 • Политика за нулеви логове
 • P2P е позволен на повечето сървъри (не Великобритания или САЩ)
 • Опции за криптиране на OpenVPN, L2TP и PPTP
 • Разрешение на седем едновременни връзки
 • Без използване на данни или ограничения на честотната лента
 • Защита от разпространено отказване на услуга (DDoS)

Мрежата на сървъри BlackVPN е доста малка в сравнение с други подобни цени (и дори по-евтини) VPN мрежи. Глобалният пакет има сървъри във Великобритания, САЩ, Австралия, Бразилия, Канада, Чехия, Естония, Франция, Германия, Япония, Литва, Люксембург, Холандия, Норвегия, Румъния, Испания, Швейцария и Украйна.

За да бъдем честни, това е много приятно разпространение на сървъри, от което повечето хора ще бъдат доволни.

Сигурност

Абонатите могат да избират от три различни VPN протокола, когато използват BlackVPN. Това са PPTP, L2TP / Internet Protocol Security (IPSec) и OpenVPN. От тях препоръчваме OpenVPN, защото той е най-защитен. В допълнение, ние обикновено призоваваме потребителите да стоят далеч от PPTP, който е остарял и несигурен протокол.

С радост съобщаваме, че стандартите за внедряване на BlackVPN за OpenVPN са едни от най-силните в бранша. Той използва криптиране на Advanced Encryption Standard (AES) с 256-битов ключ. Той реализира 4096-битов RSA ръкостискане - което е изключително сигурно. И каналите за данни, и контрол са от изключително висок стандарт, което означава това сигурността е гарантирана с тази VPN.

поверителност

BlackVPN има политика без регистрация. Компанията изтрива всички записи на сесия веднага след като потребителят излезе. Не поддържа дневници на дейности или регистрационни файлове за връзка. BlackVPN също се премести от САЩ в Хонг Конг, за да избегне варанти и поръчки, които могат да го поставят под натиск, за да осигурят достъп в реално време до акаунти (или дори да започнат тайно водене на журнали). Това наистина е добра новина. От политиката:

Условия за ползване на BlackVPN

Един валиден въпрос заобикаля недостъпността на BlackVPN от P2P на сървърите му във Великобритания и САЩ. Ако не поддържа абсолютно никакви регистрационни файлове, изглежда, че BlackVPN няма начин да разбере дали потребителите наистина нарушават тези правила. Говорих с агент на BlackVPN и той ми каза следното:

"Вместо да съхраняваме регистрационни файлове за връзка, за да възпрепятстваме злоупотребата, ще разчитаме да реагираме на входящите сигнали за злоупотреби, като временно блокираме достъпа до сайтове и услуги, които се злоупотребяват.

"Можем също да следим връзките към IP адресите, които се злоупотребяват, за да намерим и забраним насилника. Ще поддържаме мониторинга на място, докато злоупотребата спре, обикновено само няколко дни."

За повече информация относно политиката на BlackVPN без регистрационни файлове щракнете тук.

Уебсайтът

Уебсайтът на BlackVPN е доста готин, със зашеметен анимиран фон, когато пристигнете на началната страница. Превъртането надолу по страницата ви предоставя много информация за основните функции на услугата. Дори включва споменаването на голи метални сървъри и факта, че няма "виртуален" VPN местоположения, това е високо ниво на детайлност.

Сайта също сега е защитен от Cloudflare, след като претърпя DDoS атака през 2016 г. Това е добре и означава, че сайтът е малко вероятно да стане жертва на друга атака, която може да блокира потребителите. Това означава, че може да бъдете помолени да попълвате заснемане от време на време.

Уебсайтът BlackVPN има подходящо черно заглавие за менюто си. Това меню остава в полезрението, докато превъртате надолу по страницата, което е полезно. Сайтът всъщност има малко страници, но това е така, защото по-голямата част от информацията за продажбите се съдържа на началната страница.

Снимка на уебсайта на BlackVPN

Връзката към блога на фирмата препраща към Medium - където той е домакин на нейния блог. Блогът има разнообразие от интересни статии, но не е нещо, което се актуализира редовно. Вместо това изглежда, че BlackVPN прави съобщения за добавяне на нов сървър или функция към своята услуга и да обясни функциите, които вече има. Някои VPN също предоставят новини относно проблемите с поверителността на цифровите технологии - BlackVPN не се занимава с това.

Публикация в блога BlackVPN

Подножието на уебсайта BlackVPN също има връзки към различни части на сайта. Тук можете да намерите различните различни пакети, за да кликнете и да получите повече информация. Общите условия, правилата за възстановяване на суми и раздел, наречен "вашите права" може да се намери и тук. Най- "свържете се с нас" връзка може да се намери и в долния колонтитул.

И накрая, има връзка към "Прочетете и изгорете" безплатен онлайн инструмент, задвижван от BlackVPN, който позволява на хората да изпращат еднократно лично съобщение, което автоматично се самоунищожава, след като е достъпно.

Футър на уебсайта BlackVPN

На пръв поглед бях разочарован, че Общите условия са включени в долния колонтитул, но не и политиката за поверителност на VPN. Въпреки това, когато щракнах върху ToS, установих, че включва Политиката за поверителност, включително важни специфики относно нейната политика за нулеви регистрации.

поддържа

Страницата за поддръжка на уебсайта BlackVPN включва връзки към страницата с често задавани въпроси и формуляра за създаване на билет за поддръжка. Можете да получите достъп до тях, като щракнете върху Помощ в горното меню.

Поддръжка на чат на BlackVPN на живо

Базата знания ще ви отведе до страницата с често задавани въпроси. За съжаление разделът с често задавани въпроси е доста гол. Така че ще трябва да отворите билет, за да получите подходяща помощ за повечето проблеми.

В сайта има функция за чат на живо и от агента за чат на живо ми казаха, че е 24/7. По мое преживяване обаче има тенденция да се управлява от 16 до 18 часа на ден. Това все още е доста добро.

Поддръжка на чат на BlackVPN на живо

Ако в полето за чат в долната дясна част на екрана пише, че помощта на живо е онлайн, щракнете върху нея, за да получите достъп до агента за чат на живо. Трябва да въведете вашето име и въпрос, за да започнете разговор.

Когато операторът за поддръжка стане на разположение, разговорът ви ще започне.

Процеса

Записвам се

Регистрирането в BlackVPN е лесно. Кликнете върху "Купи сега" в горния десен ъгъл на екрана и след това "изберете" под пакета, който ви интересува. Исках да тествам премията "в световен мащаб" акаунт - затова избрах това.

Избрах да платя с Paypal за лекота на използване и всъщност използвах фалшив имейл акаунт, за да мога да направя някакво мистериозно пазаруване, когато стана дума за отваряне на билет за поддръжка.

След това ще трябва да вземете решение за начина на плащане. Използвах PayPal за лесна употреба. Можете да изберете биткойни или карта на магазин за допълнителна поверителност, ако предпочитате.

Молят се абонатите да потвърдят, че са "се съгласявате НЕ да изтегляте или споделяте материали, защитени с авторски права, използвайки VPN сървърите в САЩ или Великобритания." Следващо щракване "Пристъпете към плащане". След като попълните необходимите идентификационни данни и плащането ви се изчисти, ще видите екран за потвърждение в браузъра си.

След това ще получите два имейла от BlackVPN. Първият съдържа вашето потребителско име и парола. Втората включва връзки към ръководствата за настройка и страницата за изтегляне на приложението.

VPN клиентът на BlackVPN за Windows

BlackVPN се използва само за работа с третият OpenVPN GUI клиент на трети страни. Потребителите все още могат да използват този клиент (и ще трябва да се свържат с конкретни сървъри).

Добрата новина е, че BlackVPN вече има персонализиран Windows VPN клиент, който е в бета версия. Можете да получите достъп до него, като кликнете върху "VPNSetup" в менюто на topnav. Изборът на Windows ще ви отведе до редица опции. Това е, което искате:

Приложение BlackVPN

След като софтуерът изтегли и инсталира, той се стартира автоматично. Клиентът изглежда страхотно, той е забавен и атрактивен клиент, който изглежда е натъпкан с функции.

Първото нещо, което ще трябва да направите, е да въведете идентификационните си данни горе вдясно. Те са в първия ви имейл за добре дошли.

Настройки на приложението BlackVPN

Кликването върху земното кълбо в горната част ви отвежда до опциите на сървъра. VPN идва по подразбиране в Холандия. Тествах няколко от сървърите и установих, че този бета клиент няма да се свърже с никой сървър в САЩ, Канада, Бразилия, Австралия, Испания, Чехия, Норвегия или Япония. Всички останали европейски сървъри обаче работеха отлично на бета клиента.

Поради тази причина, все още ще трябва да използвате OpenVPN GUI клиента да се свържете с доста важни сървъри (докато този бета клиент все още се разработва).

Избор на сървър BlackVPN

В момента сърцето отдясно не прави нищо.

В настройките можете да превключите няколко опции за криптиране на OpenVPN. Той е зададен на UDP 443 и AES-256-CBC по подразбиране. Тези настройки са добре за повечето хора, така че няма нужда да актуализирате тези настройки. В момента не се предлагат други протоколи. Въпреки това, тъй като OpenVPN е най-добър, това не е проблем.

Auto-Connect е добро допълнение, особено ако е направено да работи в комбинация с Killswitch. Добрата новина е, че бета клиентът идва със защита от течове на DNS и превключвател за убийство. Тези функции не могат да бъдат изключени: те работят през цялото време, когато установите връзка. И двата облака ще станат зелени, когато връзката се установи. P2P е маркиран като червен, защото бях свързан със сървъра във Великобритания.

BlackVPN превключвател за убийство

Тествах ключа за убийство, като изключих интернет и след това отново се свързах и установих, че нямам интернет, докато VPN връзката не се установи отново. Така че изглежда, че работи добре за мен. BlackVPN обаче призна, че функцията на killswitch не е "напълно реализирана все още" в бета версия на Windows. Така че все още може да е малко бъги.

Също така сринах VPN нарочно, за да проверя превключвателя за убийства и открих, че това е функция, базирана на приложение, която няма да продължи да работи, ако VPN се срине по някаква причина. Обаче аз пуснах бета-версия на BlackVPN в продължение на 16 часа солидно и никога не се сринах нито веднъж.

Накрая, на потребителите се предоставя възможност да включат прикриване на VPN с помощта на Stunnel. Това е отлична функция, която ще позволи на хората да заобикалят защитни стени на места като Китай, Египет и Иран (където използването на VPN е ограничено от интернет доставчиците). Той работи, като прикрива VPN трафик, така че да бъде неоткриваем.

Производителност (тестове за скорост, DNS, WebRTC и IPv6)

Тествах BlackVPN, използвайки нашата основана на сървъра научна методология за тестване на скоростта. Използвахме конфигурационните файлове на OpenVPN, за да проверим скоростите с помощта на препоръчания от нас протокол.

Скорости за изтегляне на BlackVPN

Както можете да видите, в сравнение с четири други популярни VPN услуги, BlackVPn се справя много добре. Средната скорост на изтегляне е 30,3 Mbits в секунда с максимална скорост 71,7 Mbits в секунда. Тези резултати показват, че този VPN определено е достатъчно бърз за поточно предаване в HD.

Време за търсене на BlackVPN DNS

Времето за търсене на DNS за съжаление беше по-лошо. Тези времена могат да имат реален ефект върху времето за зареждане на страниците и както можете да видите BlackVPN регистрира най-ниските скорости на 5 конкурентни VPN фирми.

Що се отнася до времената за VPN връзка, BlackVPN се справи доста добре. Средното време за връзка беше 3.3 секунди. Въпреки това изпитах много по-дълги времена за връзка, когато използвах техните бета клиенти. тези резултати са постигнати с помощта на конфигурационните файлове на OpenVPN, така че са представителни за това, което можете да очаквате, като използвате третия участник на OpenVPN GUI клиента.

Като цяло тези резултати от тестовете за скорост не са ужасни. За това, което плащате обаче, те не са толкова бързи, колкото някои други конкуренти на пазара.

На следващо място, извърших тестове за IP адрес и DNS на теч, използвайки ipleak.net, докато се свързах към BlackVPN сървъра в Лондон, проверих и за грешка в WebRTC. Не открих никакви течове на IP или DNS. Тестовият сайт показа само IP адреса на VPN и DNS сървъра. Сайтът съобщава за течове в мрежата за комуникация в реално време (WebRTC), които нямат никакво значение за действителното ми местоположение, така че това също беше зелена светлина. Тези тестове са извършени с помощта на бета клиента на Windows - което означава, че клиентът е безопасен за използване за целите на поверителността.

Моят доставчик на интернет услуги (ISP) не използва IPv6 адреси, така че не успях да тествам за течове на IPv6.

Услуги за стрийминг

По време на тестовете си се опитах да се свържа със източните и канадските сървъри на САЩ, за да видя дали мога да имам достъп до Netflix. Установих, че бета приложението на Windows няма да се свърже със САЩ или Канада. Поради тази причина преминах към OpenVPN GUI, който изтеглих от уебсайта BlackVPN (той идва със сървърите, предварително инсталирани). И Netflix US, и Netflix Canada ме блокираха.

Свързах се с BlackVPN и те ми казаха да използвам сървъра на САЩ West за достъп до Netflix US. За съжаление в бета клиента на Windows отново не успях да се свържа със сървъра на Запад в САЩ (той казваше, че се свързвате за неопределено време). Поради тази причина отново се обърнах към клиента на OpenVPN GUI за тестване.

Добрата новина е това Успях да гледам US Netflix на сървъра TV-USA-West с помощта на приложението OpenVPN GUI.

С помощта на сървъра US-East (все още на OpenVPN GUI) успях да вляза в шоу на CBC. TVA също беше достъпна. ABC.com, от друга страна, забеляза, че се използва VPN и не ми позволява да гледам никакви потоци. NBC.com успешно се деблокира с помощта на VPN.

Сървърът в Обединеното кралство работеше отлично в бета клиента на Windows, но не можеше да заблуди системата за откриване на прокси Netflix UK. BBC iPlayer - което е добро за блокиране на VPN мрежи - ме остави да гледам. Това се отнасяше и за ITV Hub и Channel 4, които бяха достъпни чрез бета Windows клиента.

Други платформи

Можете да инсталирате клиента BlackVPN на Windows, Mac OS X, macOS и Android. BlackVPN също приключи разработването на своя iOS VPN клиент и сега го изпрати в Apple App Store. В момента обаче той чака да бъде одобрен. Добрата новина е, че все още можете да използвате бета версията, като се свържете директно с BlackVPN.

Mac VPN клиентът е просто свързана версия на Tunnelblick. В допълнение, версията на Tunnelblick, която BlackVPN доставя, дори не е най-новата версия. Най-новата версия на Tunnelblick има убиец, така че бих препоръчал да получите това и да добавите конфигурационните файлове .ovpn ръчно.

Възможно е също да настроите BlackVPN на Linux и DD-WRT, pfSense и OpenWRT рутери. BlackVPN предоставя .ovpn конфигурационни файлове, така че потребителите на всяка платформа да могат да попаднат отново на официалния клиент на OpenVPN на трета страна, ако искат.

Android VPN клиентът е единственият клиент, който е действителен персонализиран клиент, който не е бета. Предлага се в магазина на Google Play. Клиентът позволява на хората да избират между OpenVPN UDP и TCP на порт 443. Той също има функция за автоматично свързване с възможност да избира дали трябва да се свързва на непознати и известни публични WiFi горещи точки.

BlackVPN автоматично свързване

Отново клиентът на Android няма превключвател за убийство. В допълнение, това не би ми позволило да се свържа с никой от американските сървъри, Канада, Бразилия, Австралия, Испания, Чехия, Норвегия или Япония. Това е точно същия проблем, който изпитах с бета платформата на Windows. Много разочароващо.

От плюс, от Android Nougat 7+, Android OS се предлага със специален VPN Killswitch, който ще работи за всички VPN приложения. Така че ще можете да защитите вашите Android връзки, като използвате тази функция, ако имате Nougat 7+ или по-висока. Ако обаче искате да използвате всички VPN сървъри, ще трябва да се снабдите с клиента на OpenVPN на трета страна за Android.

Преглед на BlackVPN: Заключение

BlackVPN е услуга, която се счита за сигурна поради силното внедряване на криптиране и нулева политика за регистрация. Скоростите са разумни и тъй като позволява P2P на повечето от сървърите му, обикновено се счита за добър за Torrenting. Липсата на персонализирани клиенти с Killswitch е нещо, което е накарало хората да се откажат в миналото (и може да продължат да го правят). Със сигурност нито един убиец не е далеч от идеалния за порой.

Добрата новина е, че BlackVPN има персонализирани клиенти в работата, въпреки че засега клиентите на iOS и Windows все още са в бета версия и са много бъги. За съжаление, бета-версията на Windows се затрудни да се свърже с много сървъри. Освен това екипът за поддръжка ме информира, че ключът за убийство все още не е напълно приложен. Поради тази причина бих призовал малко предпазливост.

Клиентът за Android е напълно функционален - все още липсва превключвател за убийство. Освен това той няма да се свърже с много важни сървъри. По този начин вероятно сте по-добре да се придържате към клиента на OpenVPN на трета страна. Едно предимство е, че потребителите могат да избират между OpenVPN UDP и TCP - чудесно, ако не е необходимо да използвате някой от сървърите, които не успяват да се свържат.

Не може да има съмнение, че потребителските клиенти с Killswitch ще бъдат полезни, след като бъдат усъвършенствани, но за сега може да откриете, че трябва да използвате комбинация от третия страна OpenVPN клиент и бета клиенти, за да получите най-много от услугата.

Харесвах:

 • Добре подреден уебсайт
 • 14-дневна гаранция за връщане на парите
 • Силна политика за поверителност, без регистрации
 • Частен DNS и никакви течове
 • Разрешение на седем едновременни връзки
 • Работи на рутери и има ръководства за настройка
 • Деблокира Netflix US на сървъра USA West (използвайки OpenVPN GUI)
 • Деблокира iPlayer (дори в бета версия)

Не бях толкова сигурен в:

 • Клиентът на Mac е просто Tunnelblick и няма превключвател за убийство
 • Поддръжка за чат на живо не е достъпна 24/7
 • Ускорението може да бъде по-бързо
 • Споделянето на акаунт не е позволено
 • Killswitch на бета на Windows все още е малко бъги
 • Без Killswitch на клиент с Android

Мразех:

 • Клиентът Android не се свързва с много сървъри
 • Beta Windows клиентът не се свързва с много сървъри

BlackVPN е добър VPN за хора, които нямат нищо против да използват клиента на OpenVPN на трета страна. Като се има предвид цената обаче, изглежда малко липсва в сравнение с други най-добрите VPN услуги.

Пожелавам късмет на BlackVPN да завърши внедряването на своите бета клиенти и с нетърпение очаквам отново да преразгледа услугата, когато успее да изглади някои от усложненията, които има. Добър VPN, който има голям потенциал.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me