Anonabox


  • Ценообразуване

    от $ 4.99
    / месец

ProPrivacy.com резултат
3.5 от 10

резюме

Anonabox има нещо от кокетна история. Оригиналното устройство, което обеща да предостави на потребителите на интернет повишена анонимност, като вгради клиент на Tor в преносим рутер, привлече голямо внимание на медиите, когато събра 585 549 долара за цел за събиране на средства от Kickstarter от 7 000 долара само за пет дни.

Когато стана известно обаче, че предполагаемо персонализиран прототип е почти идентичен с други устройства, достъпни в интернет, изригна ред, който накара Kickstarter да спре кампанията Anonabox.

Пренасочвайте напред година и половина и въпреки първоначалните си проблеми, Anonabox сега произвежда гама от преносими рутери, предназначени да подобрят поверителността чрез маршрутизиране на всички интернет връзки или чрез мрежата Tor или чрез VPN услуга (с високия клас Pro модел можете да също маршрутни връзки VPN през Tor).

Идеята за „сигурен“ рутер, който гарантира, че всички комуникации от свързано устройство са криптирани, докато преминават между него и интернет, не са нови.

Това е ефективно това, което прави всеки рутер, който е конфигуриран да стартира VPN (имаме инструкции за това сами да направите това в DD-WRT или можете да закупите предварително мигащи и конфигурирани рутери от много VPN доставчици).

Също така видяхме продукти преди този маршрут всички връзки през Tor, като Onion Pi (Raspberry Pi, предварително конфигуриран да използва Tor), PogoPlug SafePlug (подобно на Anonabox, но два пъти по-голям от размера и не с отворен код), както както и сам направи флаш собствения си рутер с Tor проекти, като TorRouter и PORTAL (и двете в крайна сметка целят да предлагат унифицирани софтуерни / хардуерни решения).

Сигурност чрез хардуер

Разглеждайки спецификационния лист на Anonabox, отбелязваме, че процесорът изглежда достатъчно мощен (наравно с върха на линията маршрутизатор Asus RT-AC66U), а 64-мегабайт оперативна памет е достатъчно да работи Tor.

специален лист anonabox

Но е срамно (особено като се има предвид колко успешно беше финансирането), Kickstarter не добави цели за разтягане, за да подобри свързаността към по-бързия 802.11ac WiFi стандарт и 10/100 / 1000M Gigabit Ethernet. Въпреки това тя все още представлява голяма съотношение цена / качество.

Водещият технолог на уебсайта The Intercept на Glenn Greenwald и запален разработчик за общността Tor, Михей Лий, каза на Wired, че е „насърчен“ от идеята за Anonabox,

„Ако използвате нещо подобно, всичко надхвърля Tor, така че [софтуерна експлоатация] не може да се случи. Маршрутизаторът Tor определено може да има голяма полза от физическата изолация. "

Той обаче държеше да отбележи, че такъв хардуер няма да осигури пълна защита срещу неща като отпечатъци от пръсти на браузъра и бисквитки, и препоръча да се използва закаленият браузър Tor, дори когато е свързан през Anonabox (настройка в браузъра Tor, наречена „прозрачна проверка“ може да бъде изключен, за да не се допуска интернет през Tor Twice).

размер на anonabox

Други интересни характеристики на Anonbox включват, че той може да използва "прикачващи се транспорти", като obfsproxy, които са проектирани да обикалят блокове на Tor (потенциално го правят полезен на места като Китай), че заоблените ъгли позволяват съхранение в кухината на тялото и това, както обяснява разработчикът Август Гермар, може да бъде лесно унищожено,

„Може би е късно и полицията вече е долу, така че разбивате кутията с тухла и хвърляте парчетата през прозореца. Или може би просто го смачкате, като стъпвате върху него с обувката си и размивате парчетата по тоалетната. "

Гермар заключава, че,

„Не става въпрос само за улесняване на нещата за хората, които използват Tor сега, но и за тези, които биха искали да използват Tor, но не могат по някаква причина. Това са хората, на които искаме да помогнем. "

Актуализация 15 октомври 2014 г.: Точно след публикуването на тази статия се натъкнахме на тази тема за reddit, чиято основна тежест обвинява Aonabox Devs в неправомерно представяне на процеса на разработка и използване на евтин китайски хардуер, който са разработили сами (очевидно „прототипите“, показани на страницата на Kickstarter не са техни). Горещо препоръчваме на всеки, който се интересува да допринесе за този Kickstarter, да прочете разгорещения дебат относно reddit преди да инвестира.

Актуализация на 17 октомври 2014 г.: Обратната реакция срещу Anonabox продължава, когато се появяват повече критики (например за това как връзката с рутера не е защитена с парола по подразбиране). Потърсете следващата ни статия, в която ще докладваме за разгръщащата се история по-задълбочено.

Актуализация на 20 октомври 2014 г.: KickStarter спря кампанията на Anonabox и не поддържа следния имейл:

'Здравейте,

Това е съобщение от доверието на Kickstarter & Екип по безопасност. Пишем, за да Ви уведомим, че проектът anonabox: проект за хардуер рутер (спрян) е спрян и вашият залог от 51,00 USD е анулиран. Прегледът на проекта разкри доказателства, че той нарушава правилата на Kickstarter. Можем да спрем проекти, когато те демонстрират едно или повече от следните:

Предлагайки закупени вещи и заявявайки, че сте ги направили сами Представянето на работата на някой друг като ваша погрешна представа или несъобщаването на съответните факти за проекта или неговия създател Съответно, цялото финансиране е спряно и бенефициентите няма да бъдат таксувани за техните обещания. Не се изискват допълнителни действия от ваша страна.

Ние приемаме целостта на системата Kickstarter много сериозно. Спираме проекти само когато намерим категорични доказателства, че те се представят погрешно или нарушават по друг начин буквата или духа на правилата на Kickstarter. Като правило, ние не предлагаме коментари за спиране на проекти извън посоченото в това съобщение.

С уважение, Kickstarter Trust & Безопасност ".

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me