PCProtect


 • Ценообразуване

  от $ 49.00
  / месец

ProPrivacy.com резултат
2 от 10

резюме

В този преглед на PCProtect AntiVirus Pro, намирам продукт за сигурност на много платформа, включващ VPN компонент. PCProtect е марка, принадлежаща на базираната във Великобритания компания SS Protect Limited, която е отговорна и за маркетинга Scanguard и TotalAV.

Въпреки че не съм тествал тези продукти, съдейки по скрийншотите им, те изглеждат идентични с лентата на PCProtect, някои незначителни промени в марката.

Цени и планове

На уебсайта PCProtect AntiVirus Pro се рекламира на цена 39,99 долара (също £ и €), предполагаема отстъпка от 80 долара от "редовен" цена. Работата е, обаче, че "редовен" цената е изцяло измислена, доколкото мога да кажа, тъй като този продукт е постоянно "оферта" от години.

Цени за PCProtect

Още по-притеснително е обаче, че това е просто промоционална цена, която изтича след 1 година. След това време „всички услуги автоматично се подновяват със стандартната тарифа, използвайки един и същ начин на плащане, освен ако не поискате промяна.“ Стандартният годишен абонамент струва 149 долара. Олеле! И това изобщо не е ясно на уебсайта,

Ако искате да изпробвате PCProtect, е налична 30-дневна гаранция за връщане на парите, „Няма зададени въпроси!“ Предвид сенчестите промоционални тактики, които използва, плюс отказ на поддръжката да отговори на въпросите ми, обаче, не съм уверен, че тази гаранция може да се вярва.

Освен това можете да изтеглите безплатна версия на PCProtect. Това ще сканира вашата система за заплахи, усилване на системата и проблеми с по-чисти дискове, но няма да ги поправи. За да отстраните проблемите, които намери, трябва да платите за лиценз.

До три устройства могат да бъдат защитени с помощта на един „домашен“ (стандартен) пакет. Уебсайтът отбелязва, че може да бъде закупен „семеен“ пакет, който включва лицензи за шест устройства (общо). Допълнителна информация за това обаче не е налична.

Плащането се извършва чрез кредитна / дебитна карта или PayPal.

Характеристика

Основните рекламирани функции на PCProtect са:

Функции на PCProtect

Въпреки че не засяга заглавията, PCProtect включва и VPN.

Посетете PCProtect »

поверителност

PCProtect събира огромно количество лична информация от своите потребители - твърде много за подробности тук. Тази информация ще бъде споделена с доставчици на услуги на трети страни (доколкото това е разрешено от приложимите закони за защита на данните), партньори и спонсори.

Кредит, когато се дължи обаче "поверителност" правилата ясно обясняват, че нямате поверителност, когато използвате този продукт.

Също така си струва да се отбележи, че чадърната компания на PCProtect, SS Protect Limited, е базирана във Великобритания. Домът на GCHQ и сега Законът за разследващите правомощия, описан от Едуард Сноудън като „най-екстремното наблюдение в историята на западната демокрация“, Великобритания е ужасно място за поверителност.

Компаниите за технологии и VPN във Великобритания са задължени по закон да съхраняват журнали и да ги предават на властите при поискване.

VPN сигурност

Казват ни, че PCProtect VPN използва OpenVPN с AES-256 шифър с SHA-512 хеш аутентификация и RSA-4096 ръкостискане. Поддържа се перфектна тайна за напред (PFS), въпреки че не са предоставени подробности. Това всъщност са по-скоро goos настройки, въпреки че не е ясно дали едни и същи настройки за идентификация на шифър и хеш се използват както в каналите за данни, така и в контрола.

Уебсайтът

Уебсайтът е много интелигентен, а често задаваните въпроси и базата от данни съдържат много информация за това, което прави PCProtect. Документацията обаче е малко кратка по твърди подробности. Има и добър списък с уроци във видеоклипове или добре представени формати как.

поддържа

В допълнение към споменатите по-горе често задавани въпроси и уроци, можете да се свържете с PCProtect чрез 24/7 чат на живо, имейл с отметка или Twitter. Понастоящем страниците във Facebook и Google+ не работят.

PCProtect чат на живо

Когато попитах някои технически въпроси относно VPN услугата на PCProtect при чат на живо, бях напълно игнориран. Да се ​​опише това поведение като грубо едва ли го покрива. Затова изпратих въпросите си по имейл и получих знаем отговор по-късно на следващия ден.

Процеса

Записвам се

Първият проблем, с който се сблъсках, беше антивирусно предупреждение NOD32 за уебсайта на PCProtect. Това не вдъхваше увереност.

PCProtect

Уебсайтът ви кани да изтеглите безплатната версия на PCProtect. След като бъде инсталиран, това ще извърши сканиране, което неизменно ви предупреждава за тревожен брой заплахи. Когато се опитате да коригирате тези заплахи, вие сте поканени да закупите лиценз.

Софтуерът за Windows PCProtect

PCProtect има много интелигентен интерфейс на Windows VPN интерфейс.

PCProtect табло за управление

Освен това е много лесен за използване. Просто натиснете големия зелен бутон „Сканирайте сега“ и той ще започне да сканира цялата ви система.

PCProtect сканиране

След това можете да изберете как да се справите с идентифицираните заплахи (карантина, изтриване, бели списъци или не правите нищо).

Резултати от антивирус PCProtect

Както бихте очаквали от това, което твърди, че е пълнофункционален антивирусен продукт, PCProtect предлага защита в реално време срещу вируси и други заплахи. System Boost ви позволява да почиствате стартиращи програми и деинсталирате приложения. Мениджърът на браузъри ви позволява да изчиствате бисквитки и история от различните си браузъри.

PCProtect Boost System

Обърнете внимание, че всички приложения за деинсталиране, обаче, изпълняват вградената рутина за деинсталиране на приложението, точно както прави Windows програми и функции. Това, което не прави, е да извърши всякакъв вид дълбоко почистване на файлове вляво от вида, изпълнен от харесвания на Revo Uninstaller.

Помощните програми за почистване на дискове ще преследват дублиращите се файлове и ще освободят място, като изтриват ненужни „боклуци“ файлове за вас. Като се има предвид големината на съвременните твърди дискове и SSD дискове, е съмнително, че има много практическа полза от изтриването на нежелани файлове, но може да помогне да задоволите вашето чувство за подреденост!

Интересно е обаче, че Junk Shredder намери много по-малко файлове (139,7 Mb), отколкото вградената програма за почистване на диска на Windows (263 Mb) ...

PCProtect Disk Cleaner

VPN ви позволява да се свързвате със сървъри в 43 различни страни. Те включват някои по-необичайни места, като Южна Африка, Бразилия и Азербайджан.

PCProtect избор на сървър

Защитната стена на PCProtect наистина е само основната защитна стена на Windows, с лесни превключватели за включване и изключване на входящи и изходящи връзки..

PCProtect защитна стена

Когато за първи път започнах да преглеждам този продукт, имах големи проблеми при активирането на акаунта ми. Следователно деинсталирахме софтуера, докато изчаках проблема да бъде решен. Когато рестартирах системата си след деинсталиране на PCProtect, тя отказа да се стартира!

Единствено чрез изпълнение на цялостно възстановяване на системата на Windows от предишна точка на възстановяване успях да вдигна всичко и да стартирам отново. Като следствие от този опит, аз извърших по-голямата част от този преглед с PCProtect, инсталиран във виртуална машина, за моя собствена защита.

Производителност и ефективност

Разширена антивирусна ефективност

Антивирусната защита е основната характеристика на PCProtect, така че ГОЛЕМИЯТ въпрос е: доколко е ефективен и може ли наистина да се конкурира с другите утвърдени антивирусни продукти с голямо име на пазара?

Отказ от отговорност: тестването на ефективността на антивирусния и анти-зловреден софтуер не е лесно (изобщо) и следователно е провинцията на професионалистите за борба с зловредния софтуер (което не съм). Те могат безопасно и етично да получат вируси, с които могат да тестват продукти за сигурност в сигурна и сигурна среда.

Това, което направих, е да тествам PCProtect, използвайки Testfile Anti-Malware Testfile, създаден от Европейския институт за компютърни антивирусни изследвания (EICAR) и Computer Antivirus Research Organisation (CARO), за да тествам отговора на компютърните антивирусни програми..

Този тестфайл (който се предлага в различни формати за компресия, предназначен да тества способностите за откриване на антивирус и анти-малуер), сам по себе си не е злонамерен софтуер, но е предназначен да предизвика отговор от всеки добър антивирусен и анти-зловреден софтуер (само за Windows).

Testfile не може да измери колко ефективен софтуер е да открива често много фините вируси, които съществуват „в дивата природа“, но поне показва основно ниво на компетентност. Тъй като преустановяването на пакета от инструменти за тестване за откриване на зловреден софтуер, разработени от Spy Car, той е единственият такъв инструмент, достъпен за обществеността (който аз съм запознат, така или иначе).

Резултат: Провал.

Защитата в реално време не откри тестфайла, когато го изтеглих, или не ми попречи да го отворя. Когато извърших ръчно бързо сканиране обаче, PCProtect откри файла и го идентифицира като вирус.

PCProtect бързи резултати от сканиране

Когато извърших ръчно бързо сканиране, PCProtect откри файла и го идентифицира като вирус. Но към този момент вече бях отворил различни версии на Testfile. Ако бяха истински вируси, бързото сканиране на PCProtect щеше да е твърде късно, за да не се зарази системата ми.

Като сравнение за сравнение, Windows Defender веднага откри и постави под карантина тестфайла (така че не можах да го отворя), втория се опитах да го изтегля.

PCProtect откриване на зловреден софтуер

След като инсталирах PCProtect, аз също пуснах добре уважавания Malwarebytes анти-зловреден софтуер. Интересното е, че от 1 507 заплахи, идентифицирани от Malwarebytes, 1501 от тях са файлове, принадлежащи на PCProtect!

VPN производителност (тестове за скорост, DNS, WebRTC)

Всички тестове за скорост бяха извършени на моята връзка на Virgin Media UK 50 Mbps / 3 Mbps.

Скорости за изтегляне на PCProtect

Скорост на качване на PCProtect

Графиките показват най-високата, най-ниската и средната скорост за всеки сървър и местоположение. Вижте нашето обяснение за пълна скорост за повече подробности.

За сървър наблизо очаквайте да загубите около половината от скоростта на интернет. Въпреки че съм виждал по-лошо, това е много вдъхновяващо представяне.

PCProtect откриване на теч

Моля, обърнете внимание, че IPC за частна употреба са само локални IP адреси. Те не могат да бъдат използвани за идентифициране на дадено лице и затова не представляват изтичане на IP на WebRTC. Този DNS адрес във Великобритания обаче е изтичане на DNS. За съжаление, ISP (Virgin Media UK) не поддържа IPv6 връзки, така че понастоящем не мога да тествам за течове на IPv6. Това е ситуация, която трябва да се промени в близко бъдеще.

Ако търсите VPN за Netflix, може да искате да разгледате друга услуга. PCProtect не можа да отблокирам Netflix, когато се опитах да го осъществя от американски сървър. От плюс, аз успях да гледам BBC iPlayer извън Обединеното кралство.

Техническа сигурност

Уебсайтът казва, че PCProtect използва OpenVPN с AES-256 шифър, което оставя много въпроси без отговор. Както вече беше обсъдено, PCProtect отказа да предостави подробности като ръкостискане, удостоверяване или дали се използва Perfect Forward Secret.

С криптиране дяволът е в детайла. Така че без подробности, не мога да коментирам колко добра е VPN сигурността.

Други платформи

PCProtect предлагат Windows, macOS, Android и iOS VPN приложения. На уебсайта пише, че той е достъпен и за Chromebook и Amazon Fire. Няма налични връзки за изтегляне за приложение на Chromebook.

Google Play е необходим за изтегляне на приложението за VPN за Android, така че също не мисля, че може да се използва на устройство Amazon Fire. В момента това е някак академично, тъй като очевидно актуализирана версия на приложението за Android чака одобрение от Play Store. Това означава, че в момента на писане на приложението не е достъпно. Може да актуализирам този преглед, когато е.

PCProtect преглед: Заключение

Харесвах:
 • Изглежда страхотно
 • Много лесен за използване
 • 30-дневна гаранция за връщане на парите (но може ли да се вярва на това?)
 • Отлично VPN криптиране
 • Три защитени устройства (стандартен план)
 • VPN не е блокиран от BBC iPlayer
Не бях толкова сигурен в:
 • Защо мога да видя само цени в Firefox?
 • Много „функции“ са наистина стандартни функции на Windows
 • Malwarebytes идентифицира PCProtect като зловреден софтуер!
 • Нямам подробности за използваното криптиране на OpenVPN
Мразех:
 • Не успя най-основният тест за откриване на вируси!!!
 • Сенчести маркетингови практики
 • Счупи Windows при деинсталиране
 • Подкрепата първоначално беше много груба
 • Лоша VPN производителност
 • DNS течове при използване на VPN
 • Много скъпо (след изтичане на въвеждащия период)
 • Базирано във Великобритания
 • Политиката за поверителност е най-малко честна: всички ваши данни принадлежат на нас!

Нека не се бием около храста тук. PCProtect е наистина ужасен продукт. Shady маркетинг тактики тръгна алармени камбани за мен от самото начало, но дори тогава бях шокиран колко лош е софтуерът всъщност.

Най-зрелищното се провали на най-важната си концерт! Защитата в реално време напълно пропусна най-основния наличен тест за вируси!

Битовете, които работят, са в основата само на съществуващите функции на Windows (например „Разширена защитна стена“) или активно отстъпват на услугите, които вече са в комплект с Windows. VPN работи и използва голямо криптиране, но производителността е приблизително толкова, колкото се получава. И съдейки по политиката на поверителност на компанията, тя със сигурност не е частна!

Що се отнася до поддръжката, която първоначално грубо отказва да отговори на основни (ако е леко технически) въпроси, дразня ли се? Нее. Въпреки че бях доста изненадан. Това, което ме дразни, е, че PCProtect развали системата ми, когато я деинсталирах. Предполагам, че не използвам виртуална машина, за да я прегледам на първо място, предполагам.

Не само сериозно се съмнявам в ефективността на тази програма, но активно смятам, че това е злонамерен софтуер, който може да повреди компютъра ви, ако го инсталирате. Да се ​​избегне.

Посетете PCProtect »

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me