Openmailbox.org

OpenMailBox предлага както безплатни, така и платени версии на услугата си. За съжаление изглежда, че OpenMailBox в момента е безпилотен и портала за регистрация не функционира в момента, което означава, че новите потребители не могат да се регистрират в услугата. Добрата новина е, че има няколко алтернативи на OpenMailBox, вижте нашите най-защитени имейл клиенти и сигурни ръководства за съхранение в облак за списък с тях.

ProPrivacy.com резултат
8 от 10

резюме

Openmailbox.org
е защитен доставчик на имейл и услуга за съхранение на файлове със седалище във Франция, която е собственост на фирмата SASU Initix. Базирането във Франция не е особено успокояващо поради причини за поверителност, поради практиките на правителството и разузнаването, които са гладни за наблюдение на страната.

Френското правителство бе критикувано от Human Rights Watch за задължителните си директиви за запазване на данни, а френските закони за надзор, приети през 2014 и 2015 г., дават на правителството прекомерно достъп до чувствителни лични данни без прозрачност или съдебен контрол.


За потребителите, които търсят сигурно облачно съхранение и имейл, това може да е достатъчно, за да ги изключи от услугата. OpenMailBox обаче има силна политика за поверителност, поради което се счита за достойна алтернатива на инвазивните услуги като Google акаунти, Yahoo или Microsoft.

Останалата част от този преглед се основава на анализ на нейните политики и е предназначена да информира всеки, който вече може да има акаунт и се чуди дали да продължи да подновява текущия си абонамент.

OpenMailBox.org колко струва?

OpenMailBox е доставчик на облачни услуги, който обещава да даде поверителност на своите потребители, като остави данните им сами. Потребителите могат да изберат или да получат безплатна сметка с 5 GB място за съхранение, или премиум платена сметка с 500 GB хранилище за 4,99 евро на месец (еквивалентът на 5,80 долара).

Не може да има съмнение, че 5 GB място за съхранение е изключително щедро безплатно. Заслужава да се отбележи обаче, че тъй като разработчиците на OpenMailBox решиха да променят фирмата от организация с нестопанска цел в Лимитирана компания - броят на наличните функции в безплатната услуга се сви.

По този начин всеки, който иска достъп до функции като IMAP / POP / SMTP, хостинг на персонализиран домейн и неограничен брой контакти, ще трябва да плати за пълната версия. От друга страна, ако сте щастливи да получите достъп до имейлите си чрез клиента на уеб пощата на фирмата - тази услуга може да си струва да се обмисли.

Характеристика

По-долу ще намерите пълния списък с функции, налични с платен акаунт. Въпреки това, заслужава да се отбележи, че безплатната услуга е масивна задна версия със само голи неща.

  • Съхранение в облака
  • IMAP / POP / SMTP
  • Неограничени контакти
  • Неограничени календарни събития
  • Персонализирани домейни
  • Без реклами
  • Платформа за уеб поща
  • Двуфакторна автентификация

поверителност

OpenMailBox.org е базиран във Франция, което предизвиква някои опасения, що се отнася до поверителността. Нацията е част от по-големия договор за наблюдение на Nine Eyes и е приела редица закони за надзор, които позволяват на правителствените сополи да имат достъп до комуникационни данни, без да има нужда от заповед.

Уебсайтът OpenMailBox твърди, че всички клиентски данни се съхраняват на сървъри в „страни, зачитащи поверителността“. Въпреки това не е особено прозрачно къде се намират тези сървъри. Услугата по-скоро липсва каквато и да е действителна техническа информация относно защитата на данните на клиента.

Решихме да проверим Общите условия (ToS), тъй като никъде на нейния уебсайт няма документ за политика за поверителност. ToS прави ясно, че услугите на OpenMailBox наистина са подчинени на френското законодателство, което донякъде поставя под въпрос твърденията, отправени на началната му страница. Ние считаме, че Франция е инвазивна юрисдикция за услугата за поверителност, в която ще се намира; един от най-лошите в Европа (и съпоставим по отношение на гадните навици за наблюдение спрямо САЩ и Великобритания).

Изключително минималният ToS документ не описва подробно какви данни могат или не могат да се събират за потребителите. По този начин, докато е на началната си страница, той твърди, че: „Поверителността ви се спазва и вашите лични данни не се използват за комерсиални цели. Ваше право, наше задължение ”, е много трудно да се потвърди това поради липсата на прозрачна правна политика за поверителност.

На уебсайта си няма никъде съвместима с GDPR политика за поверителност и е трудно да се установи дали фирмата събира данни от потребителите; включително по отношение на информацията за обработка на плащания. Това е отпадане за услуга, предлагана на пазара като услуга за поверителност.

При обстоятелствата вие оставяте да се доверите на фирмата и не виждаме истинска причина да й се доверяваме, като се има предвид донякъде измамните изявления на началната му страница.

ToS изрично забранява на потребителите да използват услугата, за да „изпращат непоискани, групови или недобросъвестни съобщения или съобщения с цел популяризиране на незаконни дейности или предназначени да бъдат вредни или разрушителни, да нарушат неприкосновеността на личния живот или правата на интелектуална собственост или съдържат злоупотреба, измама, език или друг вид съдържание, забранено от закона. “Въпреки че не е изрично посочено, човек може само да предположи, че ако фирмата бъде представена със заповед, тя ще спазва правоприлагането, ако се смята, че е извършена една от тези незаконни дейности от абонат. Всъщност фирмата напомня на потребителите, че те могат да носят отговорност:

„Ние не филтрираме или цензурираме съдържанието, което изпращате или получавате чрез нашите услуги и следователно не можем да носим отговорност за разпространението им. Предоставеният от вас акаунт принадлежи на вас и вие носите пълна отговорност за него; не трябва да се споделя, продава или предоставя на трети страни при никакви обстоятелства; в противен случай може да бъдете подведени под отговорност. "

Сигурност

OpenMailBox.org твърди, че работи на напълно отворен код (freemium) софтуер и изглежда, че е някакво Unix решение за виртуална поща, реализирано с RoundCube.

Ние обаче не успяхме да намерим доказателства за кода за OpenMailBox, публикуван онлайн (дори не можахме да го намерим в Github) и изглежда не е одитиран, за да проверим дали той наистина е защитен.

По този начин всички претенции, направени от неговия разработчик Пиер Баре, трябва да се приемат с щипка сол. За всичко, което в момента знаем, може да бъде напълно несигурно или пълно на заден план.

Всички данни, които преминават от вашия браузър към портала за уеб поща, са защитени с HTTPS криптиране и ние проверихме неговата TLS сигурност с помощта на Qualys SSL Labs. Добрата новина е, че услугата е получила A +, това е много висок резултат, който показва, че услугата ще защитава вашите данни, докато е в транзит от вашия браузър до сървърите му.

За съжаление обаче, ние не успяхме напълно да проверим как се съхраняват данни на сървърите му и не се споменава неговия уебсайт за това, използвайки криптиране за имейли, които са в покой, или дали това криптиране се извършва в движение.

PGP функционалността е налична в клиента за уеб поща, така че потребителите могат да изпращат имейли с криптиране от край до край. Това ще премахне всички страхове за това как имейлите се съхраняват в покой, като се постави пълен контрол върху съдържанието на имейлите в ръцете на подателя и получателя.

Заслужава да се отбележи, че тъй като клиентът за уеб поща е базиран на браузър, той страда от уязвимости, причинени от начина, по който JavaScript код взаимодейства с вашия браузър. Това означава, че е възможно потребителите да станат жертва на мъж в средната атака, който принуждава клавишите към тях. В резултат на това ще бъде необходимо да използвате тази електронна услуга със самостоятелен имейл клиент на трета страна, като Thunderbird, за да използвате сигурността на имейл услугата.

За съжаление IMAP и POP са достъпни само в платената сметка, което означава, че ще трябва да се придържате към уеб клиента, ако не искате да плащате.

Настройвам

Получаването на акаунт в OpenMailBox.org трябва да е лесно. Опитахме се обаче да създадем безплатен акаунт, за да разберем как работи услугата и напълно не успяхме да получим акаунт. И безплатните, и платените портали за регистрация ви отвеждат на една и съща страница и нито едното няма да ви позволи да получите акаунт в момента.

безплатни и платени версии на услугата

Това е объркващо, защото няма информация в неговия Twitter за това, че услугата е прекъсната. Всъщност последните няколко съобщения от услугата твърдят, че тя е била прекъсната, но скоро ще бъде архивирана:

openmailbox туит

Наистина, това беше преди десет месеца, но изглежда, че уебсайтът е актуален и актуален ...

Футбол на уебсайта на Openmailbox

За съжаление обаче в момента процесът на регистрация е напълно нарушен и не успяхме да стартираме акаунт. Нямаме представа дали това е временно или услугата в момента не е достъпна за нови потребители. И не можахме да разберем, като се свържем с фирмата.

Поддръжка на клиенти

Опитахме да се свържем с поддръжката на клиенти, за да разберем дали има временен проблем с портала за регистрация за OpenMailBox.org. Освен това искахме да знаем дали съществуващите клиенти са в състояние да продължат да използват услугата успешно.

За съжаление не успяхме да получим никакъв отговор от разработчиците на сайта (опитахме три пъти). Поради тази причина трябва да приемем, че тази услуга вече не се поддържа и трябва да се избягва.

заключение

OpenMailBox е имейл услуга, която през годините получи доста критики и похвали. Много потребители се оплакват от производителността и надеждността с тази имейл услуга и текущите й проблеми със сигурност звънят на алармени звънци.

Що се отнася до поверителността и сигурността, на тази услуга е трудно да се доверите. Твърди се, че е с отворен код, но не можахме да намерим доказателства за публикуването на кода и изглежда, че той не е одитиран..

Нещо повече, липсата на подходяща политика за поверителност, съобразена с GDPR, ви оставя да се доверите на твърденията на разработчиците на имейл. А базата му във Франция далеч не е идеална, особено ако тук се съхраняват имейли на потребители.

Възможно е нови акаунти вече да не са налични, но този съществуващ акаунт все още да може да се използва. При тези обстоятелства обаче бихме препоръчали на съществуващите клиенти да прехвърлят кораба към по-надеждна и надеждна услуга (на пазара има по-евтини услуги, които са много по-прозрачни).

Тази услуга няма поддръжка на клиенти и е възможно, ако платите за подновяване на съществуващия си абонамент - услугата може изведнъж да излезе офлайн и да загубите парите си.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me