OkayFreedom

 • Ценообразуване

  от $ 2.50
  / месец

 • Достъпно на:


  • Windows

ProPrivacy.com резултат
6.5 от 10

резюме

OkayFreedom е VPN на немската технологична компания Steganos Software. VPN е наличен само за Windows. Компанията предлага безплатна рекламна версия на VPN, но платената услуга се предлага на годишен план, който е наистина евтин. Ако искате VPN за Android, iOS VPN, VPN за Mac или Linux VPN, ще трябва да разгледате друга VPN.

Бързи статистики

 • компетентност
  Германия
 • Едновременни връзки
  1
 • Държави
  19

Характеристика

Едновременни връзки 1
Държави 19


Платената VPN услуга има следните функции:

 • 30-дневна гаранция за връщане на парите
 • Безплатна версия
 • Приложение OpenVPN
 • Няма дневници за активност
 • Без ограничения за използване на данни
 • Поддръжка на билети

Безплатният VPN получава абсолютно същата услуга като платения план, с изключение на това, че потребителите трябва да гледат реклама всеки път, когато се свържат и прекъснат, и имат ограничение на пропускане на данни от 500MB на месец.

Въпреки че на страницата за продажби на сайта пише, че можете да използвате VPN за изтегляне на P2P, в Общите условия се посочва, че изтеглянето на авторски права без разрешение не е позволено. Поради тази причина сме склонни да препоръчваме срещу Torrenting с тази VPN. За повече информация вижте нашето VPN ръководство за торент.

Потребителите както на платената, така и на безплатната услуга получават достъп до 19 сървъра на компанията.

Посетете OkayFreedom

Деблокира ли OKayFreedom Netflix и други стрийминг услуги?

Тествах достъпа до стрийминг услугите, докато бях свързан със сървъра на САЩ и сървъра на Великобритания на OkayFreedom. Не успях да вляза в Netflix в Съединените щати нито чрез браузъра, нито през Kodi. Имах същите резултати с Netflix UK.

Не можах да получа видеоклипове на уебсайта на ABC в САЩ, но успях да гледам NBC и CBS. От видео сайтовете във Великобритания, които тествах, успях да гледам видеоклипове на всички тях. Тези сайтове бяха BBC, ITV и Channel 4.

Скорост и производителност

Проведох тестове за скорост на OkayFreedom VPN услугата чрез приложението Windows VPN. Използвах IPLocation.net, за да открия физическото местоположение на сървърите, до които се осъществява теста. Установено е, че американският сървър е в Уейн, Пенсилвания, а Канада сървърът се намира в Монреал. Тествах и двата сървъра на връзка с Маями и ги сравних със скорости на същата връзка без VPN активен по линията.

За трансатлантически тест за скорост сравних скоростите на връзка с тестов сървър в Лондон с и без OkayFreedom Обединеното кралство VPN сървър, управляващ връзката. IPLocation съобщи, че сървърът в Обединеното кралство се намира в Глостър.

Във всеки тестов случай бяха извършени пет тестови серии с testmy.net от Доминиканската република.

Скорости за изтегляне на OkayFreedom

Скорости за качване на OkayFreedom

Графиките показват най-висока, най-ниска и средна скорост за всеки сървър и местоположение. Вижте нашето обяснение за тест с пълна скорост за повече подробности.

Производителността на VPN не беше толкова голяма. Американският VPN сървър понижи средната скорост на връзката с 26 процента. Английският сървър понижи средните скорости на трансатлантическата връзка с 19 процента.

Тестове за теч

Тестовите сайтове ipleak.net и doileak.com дадоха информация за открития IP адрес на моята връзка и DNS сървърите, до които системата е достъпна. IPLeak видя местоположението ми като в Обединеното кралство. Сайтът изследва DNS сървърите, използвани от моя компютър. Сайтът откри достъп до 57 DNS сървъра, всички в Белгия. DoILeak намери само два DNS сървъра, и двата в Холандия. Нито IPLeak, нито DoILeak обаче откриха моето истинско местоположение, което беше в Доминиканската република. Така че OkayFreedom успешно скри истинското ми местоположение.

Цена

1 месец

$ 2.50
на месец

Имате две възможности с OkayFreedom - безплатна и платена версия. Безплатната версия има лимит на данни от 500 MB на месец и се поддържа с реклама. Можете да се абонирате за платената версия само за едногодишен период.

Цените на OkayFreedom

Плащанията се събират от Cleverbridge AG, немска компания, която също обработва плащания за Avira, Malwarebytes и VPN услугата CyberGhost. Не се затрупвате със споразумение за повторно фактуриране на вашата сметка, просто получавате една година услуга, за която сте се съгласили. Можете да платите за услугата с кредитни карти, PayPal, банкиране на SOFORT и банков превод.

Ако живеете в рамките на ЕС, сметката ви ще включва ДДС. Въпреки това, компанията приема тези допълнителни разходи като удар върху печалбата си, така че не плащате повече за услугата.

Безплатна версия

Можете да стигнете до безплатния VPN, като кликнете върху големия бутон в горната част на началната страница или като изберете безплатния план от секцията за сравнение на пакети по-надолу по страницата. Всеки от маршрутите ще ви отведе до страница за изтегляне на Cnet.

Процесът на инсталиране изисква да въведете имейл адрес. Ако се чувствате неудобно да дадете своя редовен имейл адрес, тогава създайте нов акаунт за уеб поща.

Процесът на инсталиране инсталира разширение на вашия браузър.

Разширението всъщност не прави нищо за вас.

Лесна употреба

Windows

OkayFreedom е достъпен само за Windows.

Уебсайтът

OkayFreedom поддържа своя уебсайт прост. Дизайнът на сайта е много стилен, но той има много малко страници и почти няма информация за това как работи VPN. Няма дори меню в горната част на страницата.

Начална страница на OkayFreedom

Необичайно функцията на менюто се изпълнява от долния колонтитул на сайта.

OkayFreedom Footer

В сайта няма зона за акаунти и няма инструкции за инсталиране. Изглежда компанията има голяма увереност, че приложението ще работи добре.

Записвам се

Ако искате да се отървете от рекламните изскачащи прозорци в приложението OkayFreedom, ще трябва да платите за услугата. Купувачите също вдигат лимита на пропускане на данни, така че да имат неограничена услуга.

Трябва да въведете вашето име и адрес в този екран. Тази информация не се съхранява от Steganos Software, но се съхранява от Cleverbridge.

Следващата фаза на покупката е фактурата. Не се притеснявайте за ДДС, който се добавя към сметката ви, ако сте в Европа - това не увеличава цената на услугата.

Windows VPN клиентът

Процесът на инсталиране създава пряк път на вашия работен плот.

Когато инсталаторът приключи, приложението се отваря автоматично. Първият път, когато посетите приложението, получавате подробна информация за функциите на услугата.

OkayFreedom за Windows

Не е необходимо да влизате в приложението. Всъщност няма наистина приложение. Интерфейсът за VPN работи в минимален режим. Ще видите икона на очите в системната област на Desktop. Може да се наложи да кликнете върху стрелката нагоре, ако тя се съхранява в скрити икони.

Икона на OkayFreedom в системната област

Кликнете върху иконата, за да отворите приложението. Всичко, което ще получите, е изскачащо меню.

OkayFreedom се включва и изключва

Менюто за настройки има много малко функции. Това обаче ви дава възможност да промените езика на интерфейса.

Селектор на език OkayFreedom

Преди да можете да включите VPN, трябва да изберете местоположение на сървъра. Това правите, като преместите мишката върху елемента от менюто Страни. Това отваря подменю, което изброява всички налични местоположения на сървъра. В момента избраният сървър е показан с удебелен шрифт.

Селектор за сървър на OkayFreedom

Ако използвате безплатния VPN, при натискане ще ви се покаже реклама за платената услуга "На", а също и когато изключите VPN.

Обслужване на клиенти

Всички функции за поддръжка са концентрирани на една страница на сайта. Това има раздел за често задавани въпроси и форма за контакт.

OkayFreedom е много евтина услуга и един от разходите, които изглежда са задържали, е оперативният бюджет за отдела за поддръжка на клиенти..

Отговорите на запитвания са обещани в рамките на три дни, което не е много полезно, ако имате проблеми. Получих отговор на запитването си след 15 часа, което е по-добре от 72 часа, на които компанията си дава отговор, но все пак, голямо забавяне, ако се нуждаете от спешна помощ, за да накара системата да работи.

Както често се случва с отговорите на бюрото за поддръжка, отговорът, който получих, не беше пълен и затова изискваше друга размяна на имейли, така че дълго време за отговор на едно запитване може да се превърне в процес, който продължава няколко дни, включващ поредица от имейли, за да за да се отстрани проблем.

Екипът на сервизното бюро вероятно е възложен на външен изпълнител и се плаща за решена заявка. На моето запитване за криптирането, използвано от VPN, никога не съм получил отговор, така че трябва да сте наясно, че екипът за поддръжка на клиенти няма да ви бъде много полезен.

Поверителност и сигурност

Някои от по-малките VPN компании, като OkayFreedom VPN, не предоставят технически подробности на своите уебсайтове. Може би те смятат, че целевият им пазар е широката публика и тези хора ще бъдат отложени от сложни факти.

Въпреки че това е добра стратегия за постигане на стъпка на продажбите, VPN предлагат поверителност и защитни системи, които използват за осигуряване на тази защита. Ако доставчиците не са отворени за внедряването на криптиране, създава впечатление, че имат какво да крият. Някои VPN всъщност не използват силно криптиране и затова изобщо не предлагат защита на поверителността. Естествено, най-вероятно е услугите, които са мръсотии, за да мълчат за тяхното криптиране.

Протоколи за криптиране

OpenVPN

Уебсайтът на OkayFreedom VPN заявява, че приложението използва OpenVPN с AES криптиране, използвайки 256-битов ключ. Това е много добра сигурност. Въпреки това, ключът AES трябва да бъде разпространен и би било добре да се знае кой метод на криптиране се използва за защита на фазата на установяване на сесията на VPN.

Справедливо предполагам, че OkayFreedom VPN използва RSA криптиране за установяване на сесия. Въпреки това, тъй като служителите по поддръжката отказват да отговорят на този въпрос, може само да се предположи, че OkayFreedom или използва много слабо RSA криптиране, или изобщо няма криптиране. RSA може да има ключ от 1024 бита, 2048 бита или 4096 бита. Компанията RSA признава, че 1024-битов ключ може да се пропука. Ако разпределението на ключа AES не е защитено правилно, цялата сесия може да бъде дешифрирана от снупери.

Когато става въпрос за интернет сигурност, е препоръчително да планирате най-лошото. Следователно, при липса на друга информация, по-добре е да се предположи, че OkayFreedom не е сигурен.

Cleverbridge предоставя същата анонимност на акаунта на клиентите на OkayFreedom VPN, както при клиентите на CyberGhost. Компанията VPN няма данни за акаунта за своите клиенти. Въпреки това OkayFreedom събира имейл адреса ви, след като инсталирате приложението.

Инсталацията завършва с добавяне на разширение за браузър за Chrome или Firefox, в зависимост от това през кой тип браузър сте осъществили достъп до файла за изтегляне. Обаче няма очевидна функция за това разширение. Тя не може да бъде отворена и затова може да бъде мониторинг на дейности. Не се споменава сайта на компанията за целта на това разширение.

Политиката за поверителност на сайта обаче декларира: "Услугата OkayFreedom не записва нито адреси, нито съдържание, достъпно от потребителя, IP адреса, който им е зададен от OkayFreedom; нито собствения IP адрес на потребителя, чрез който той използва OkayFreedom." Това е страхотна новина. Липсата на каквито и да е идентификатори означава, че без значение каква информация съхранява компанията, тя не може да бъде проследена до вас.

Заключителни мисли

OkayFreedom е много лесен за използване, така че ще подхожда на хора, които не искат да се суетят в мрежовите технологии и просто искат VPN, който върши работа. Компанията си противоречи по темата за порой. На главната страница на сайта пише, че споделянето на файлове е позволено, но Общите условия казват, че не е така. По-добре е да се объркате от страна на предпазливостта и да изберете различен VPN, ако искате особено защита за изтегляне.

Минимизираното приложение изглежда е адаптация на система, наречена OpenVPN GUI. Този интерфейс се произвежда от организацията, която управлява стандарта OpenVPN. Този интерфейс е добър и предлага защита за връзки. Липсват обаче допълнителни функции за сигурност, които другите VPN компании вграждат в своите персонализирани приложения. Най-голямото отсъствие в системата OkayFreedom е ключът за убийство. Липсата на ключ за убийство означава, че тази услуга не би била подходяща за онези, които живеят в страни с репресивни режими и / или нередовни интернет услуги. При тези обстоятелства кратък изтичане на IP може да бъде достатъчен, за да накара посетител на сайтове с ограничен достъп в затруднения с властите.

Okay Freedom е много евтин и винаги е хубаво да се натъкнете на безплатен VPN. Обаче тези, които се нуждаят от неприкосновеност на чугуна, трябва да търсят другаде за по-добър VPN.

Посетете OkayFreedom »

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me