NortonWiFiPrivacy


 • Ценообразуване

  от $ 4.16
  / месец

ProPrivacy.com резултат
5.5 от 10

резюме

Norton WiFi Privacy е новата услуга за виртуална частна мрежа (VPN) на Norton, от световноизвестната антивирусна фирма Symantec. Това е евтина VPN услуга, която поради размера и обхвата на фирмата (и нейния опит в областта на ИТ сигурността) би трябвало да е топ-клас. Ще оцелее ли до този образ?

Разгледах наоколо, но понеже поверителността на Norton WiFi е толкова нова, няма какво да продължа. Като такъв, аз наистина не знам какво да очаквам от този новоизграден VPN. Като се има предвид, че е направено от толкова голямо име, човек би очаквал да бъде водонепроницаем, що се отнася до сигурността и неприкосновеността на личния живот. Радвам се да добавя този VPN през крачките му, така че нека се потопим направо.

Бързи статистики

 • компетентност
  САЩ (Америка) или Великобритания (навсякъде другаде)
 • Едновременни връзки
  5
 • Държави
  29

Характеристика

Общо сървъри 1500
Едновременни връзки 5
Държави 29
Голи метални или виртуални сървъри 1200 от сървърите са виртуални

Norton WiFi Privacy VPN е нова услуга от световната фирма за сигурност на информационните технологии Symantec. Той има персонализирани клиенти за Windows, Android, Mac и iOS. В момента няма персонализиран Linux VPN клиент. Въпреки че е толкова нов, Norton VPN предоставя на потребителите достъп до мрежа от сървъри в 26 държави (с поне два сървъра на всяко място). Наистина, това не е най-многото места, които сме виждали за цените. Все пак за сравнително нова услуга е впечатляваща.

Приложенията за Windows VPN и Android VPN (тези, които тествах) имат професионални функции като защита на течове от система за имена на домейни (DNS), превключвател за убийство и автоматично свързване.

Поверителност на Norton WiFi »

Скорост и производителност

Тествах VPN на 50 Mbps влакнеста интернет връзка. Тествах сървърите на Обединеното кралство и Холандия от тестови сървъри, разположени във Великобритания (на testmy.net). Американският VPN сървър е тестван от тестов сървър (също на testmy.net) в Ню Йорк. Намерих скоростта за доста голяма и много по-добра, отколкото твърдят други отзиви (което предполагам означава, че Norton е надстроил сървърите си, тъй като други рецензенти са тествали услугата). Въпреки това скоростите бяха малко нагоре и надолу в сравнение с резултатите от базовите ми тестове, а американският сървър определено беше най-бавният от тези, които тествах. Може да е по-добре, но не и най-лошото, което съм тествал от дълъг път.

Nortonvpn DownloadsNortonvpn Качи

Както можете да видите, въпреки че имаше спад в скоростите, поверителността на Norton WiFi е достатъчно бърза, за да стриймва в HD. Като цяло бях впечатлен от скоростите, които Norton VPN предоставя.

Тестове за теч

Установих, че няма течове в Интернет протокол (IP), използвайки поверителност на Norton WiFi. Освен това, въпреки факта, че ipleak.net откри около 40 DNS адреса, добрата новина е, че успях да проверя, че Нортън предоставя тези резултати. Като такъв, въпреки факта, че поверителността на Norton WiFi не използва собствените си сървъри за обработка на DNS заявки, тъй като те са прокси, не е проблем за сигурността.

По-добрата новина е, че не срещнах никакви течове в комуникация в реално време (WebRTC) или течове на интернет протокол версия 4 (IPv4). За съжаление, не успях да тествам за течове на IPv6, тъй като доставчикът ми не предоставя IPv6 връзки.

Цена

1 месец

$ 4.16
на месец

Norton VPN е изключително разумна услуга, която със сигурност не може да се счита за скъпа. Към момента на писането той е в продажба, което намалява вече разумните цени още повече. Подобно на повечето VPN, конфиденциалността на Norton WiFi може да бъде закупена или месечно, или годишно. Има четири плана: план за едно устройство, план за пет устройства, план за десет устройства и комбиниран план (който осигурява достъп до VPN и Norton Security Suite).

Всички тези цени са разумни, така че докато Norton VPN предоставя нивото на обслужване, очаквано от първокласна VPN услуга в този ден и възраст, тогава може би си струва да се обмисли.

Гарантирано връщане на парите

Norton VPN предлага на абонатите 60-дневна гаранция за връщане на парите. Това означава, че абонатите могат да тестват старателно Norton WiFi Security през изключително разумен пробен период. Освен това хората, които се абонират чрез Google Play (за версията за Android), всъщност получават седемдневна безплатна пробна версия. Объркващо е, че потребителите трябва да използват Google Play, за да „купят“ приложението по обичайния начин. Въпреки това, никакви пари всъщност не напускат сметката ви до седем дни по-късно. Ако анулирате преди това, Play Store не начислява никакви пари.

Начини на плащане

Можете да платите за Norton VPN с кредитна карта или PayPal. За съжаление Norton не приема плащане с биткойни, което е жалко. Ако плащането за VPN, използващо по-високи нива на анонимност, е проблем, тогава Norton VPN вероятно не е за вас.

Какво е поверителност на Norton WiFi?

Поверителността на Norton WiFi е името на виртуалната частна услуга на Norton. Подобно на други VPN, тя е перфектно решение на проблема, споменат по-горе. Чрез криптиране на всички данни на вашия лаптоп или мобилно устройство, Norton WiFi конфиденциалност защитава всички ваши данни от други потребители на WiFi.

Въпреки името Поверителност на Witon на Нортън, не се заблуждавайте. Тази услуга е пълна VPN, която също ще прикрие местоположението ви, ще ви позволи да преодолеете гео ограниченията и да пази данните си от любопитни очи на доставчиците на интернет услуги (ISP), хазяите, работодателите и правителството.

Лесно използване

Norton WiFi Privacy VPN се предлага на всички най-популярни платформи, включително Windows, Mac, iOS и Android. Не е наличен за Linux.

андроид

Приложението за Android е много подобно на настолното приложение за Windows и има всички същите функции. Едно страхотно нещо за поверителността на Norton WiFi е, че има вграден рекламен блокер. Това е страхотна функция за потребителите на Android, които искат да избегнат реклами. Поради факта, че Google Play Store няма рекламни блокери за Android, този VPN е отлично решение. Той е и един от малкото VPN, който има тази функция.

Като цяло, софтуерът за Android е много лесен и приятен за използване поради простия и цветен дизайн. Освен това Norton VPN автоматично ще се свърже всеки път, когато се присъедините към ненадеждна обществена WiFi мрежа. По този начин Norton WiFi Privacy е специално проектиран да бъде добра опция за сигурност на WiFi.

Други / Безплатни услуги

Освен конфиденциалността на Norton WiFi, Norton продава антивирусен и защитен пакет с онлайн резервно копие. Това може да бъде закупено в три различни пакета (стандартен, луксозен и премиум). Той може също да бъде в пакет с VPN услуга (за едно устройство).

Обслужване на клиенти

Поддръжката за поверителност на Witon WiFi се предоставя по няколко начина. 24/7 поддръжка за чат на живо е достъпна на уебсайта на Norton. Този чат на живо обаче е за всички продукти на Norton, а не само за VPN услугата. Като такава, поддръжката на чат на живо наистина е много ограничена. Тази функция на повечето VPN позволява на хората да получават бързи отговори на проблеми, свързани с VPN. Това не е вярно за поверителността на Norton WiFi, чийто обслужващ персонал не знае абсолютно нищо за VPN.

Помолих агента за чат на живо да ми каже прости подробности относно политиката за поверителност, като: Дали поверителността на Norton WiFi поддържа ли журнали за връзка? Добрата новина е, че Нортън ви приема телефонния номер и ви връща обаждане с подробностите. Това обаче е доста неудобно, ако сте зает човек, тъй като просто не знаете кога ще получите обаждането.

Поддръжка по имейл

За щастие е възможно да общувате по имейл. Въпреки това ще трябва да продължите на чат на живо, за да поискате да ви изпратят имейл. Използвайки този имейл, можете да отговорите и да започнете разговор за поддръжка. Едва ли е идеално, но поне е възможно. Като цяло намерих подкрепата с Нортън за тромава, уморителна и прекалено трудна.

Да, да можеш да получиш обратно повикване е добре. Въпреки това, с други VPN е възможно да попитате нещо като: "Как мога да отблокирам турнира Open Tennis?" и да получите отговор на място (включително да получите адреса на специален сървър за стрийминг за събитието). Това не е нивото на обслужване, което получавате с Norton.

Всъщност се върнах при Нортън с редица въпроси, за да видя дали различен агент ще знае повече. Открих ги, че отново не знаят нищо.

В един от своите блогове за VPN мрежи, Norton казва следното:

„Когато се съмнявате, не се страхувайте да изпратите имейл на клиентите и започнете да задавате въпроси. Компаниите, които имат по-голяма репутация, е по-вероятно да отговорят бързо на вашите въпроси. “

За съжаление е доста очевидно, че това нещо, което Нортън забрави всъщност да приложи за своята VPN услуга.

Поверителност и сигурност

Нортън е базиран в Ирландия, което е доста проблематично за законите за запазване на данни като цяло. Традиционно Ирландия е много тежко място за запазване на данни, като в продължение на седем години съхранява записи на електронни съобщения. От 2007 г. запазването на данни в Ирландия се практикува с пълно съгласие на ЕС. На целевата страница за своята политика за поверителност Norton казва,

"Ако живеете в Европейското икономическо пространство, контролер на вашата информация е Symantec Limited, Ирландия, който има основно място на дейност в бизнес парка Ballycoolin, Blanchardstown, Дъблин 15, Ирландия."

В рамките на лицензионното споразумение за потребител на Norton обаче ясно се посочва, че потребителите на САЩ и Латинска Америка ще бъдат подчинени на американските закони. Докато останалият свят ще бъде подчинен на законите на Обединеното кралство. Това означава, че независимо къде пребивавате, абонамент за VPN за поверителност на Norton WiFi е подложен на много инвазивни юрисдикции; или тези на САЩ (с варанти и поръчки), или на Обединеното кралство (с Хартата на Snooper и задължително запазване на данни).

Освен това (както можете да видите) твърдението на целевата страница, че данните се контролират от Ирландия (за членове на ЕС), противоречи на написаното в потребителското споразумение.

Протоколи за криптиране

Поверителност на Norton WiFi се предлага с OpenVPN стандартно както за Android, така и за Windows. Потребителите не получават възможността да използват други протоколи. Да разберете за криптирането на Нортън беше като получаване на кръв от камък. Агентите за поддръжка на клиенти можеха само да ми кажат, че това е AES-256. Изпратих твърдите имейли и след четири дни успях да получа отговорите, които исках.

За съжаление, когато най-накрая получих подробности за внедряването на OpenVPN, открих, че той липсва поради слабо ръкостискане (RSA 1024). Известно е, че това ръкостискане е слабо от около седем години и означава, че криптирането в конфиденциалността на Norton WiFi не може да се счита за сигурно. За да е абсолютно ясно: тук в ProPrivacy.com считаме ръкостискане на RSA 2048 за минимална спецификация, за да може VPN да се счита за сигурен..

Политика за поверителност

Поверителността на Norton WiFi твърди, че е нулева VPN. Това ясно казва, че това е виртуална частна мрежа без регистрации на нейния уебсайт. Въпреки това в лицензионното споразумение открих, че потребителите на поверителност на Norton WiFI са подложени на същата политика за поверителност като другите потребители на продукти на Norton. Изтеглих тази политика за поверителност и с тъга установих, че Нортън поддържа следното:

"Информация за вашия компютър или устройство, включително тип и настройки на браузъра, IP адрес и данни за трафика, свързани с вашата интернет връзка."

Поради това е невъзможно да се определи дали Norton VPN е наистина нулев VPN. Приемането на политиката за поверителност по номинална стойност показва, че тя изобщо не е нулева регистрация. Това е изключително проблематично и вероятно Norton рекламира това като поверителност на Norton WiFi, за разлика от NortonVPN. Като цяло криптирането и политиката за поверителност означават, че този VPN всъщност не е добра опция за нищо друго освен да бъдете сигурни в публичния WiFi. Като такъв той е уместно наречен.

Освен това в лицензионното споразумение Norton моли потребителите да не използват VPN по някой от следните начини:

"В нарушение на приложимите закони или разпоредби или за насърчаване на нарушаването на приложимите закони или разпоредби.

Да качвате, публикувате или предавате по друг начин съдържание, на което нямате право или което по друг начин би нарушило правата на интелектуална собственост на която и да е страна.

По начин, който нарушава или нарушава всякаква поверителност, интелектуална собственост, поверителност или договорни или други права."

Имайки това предвид, този VPN не трябва да се използва за партньорска (P2P) или торент. Първо, поверителността на Norton WiFi не е достатъчно сигурна, за да гарантира вашата поверителност, и второ, политиката за поверителност оставя масивен въпрос за услугата.

Заключителни мисли

Поверителността на Norton WiFi е VPN, който прави минималния минимум. Той осигурява ОК скорости, които макар и достатъчно бързи за поточно предаване в HD, са малко нагоре и надолу (особено на сървъра в САЩ). Както политиката за поверителност, така и криптирането на платформата ме оставят студена. Възможно е всеобщата политика за поверителност на Norton да не прави справедливо VPN услугата. Въпреки това, досегашната политика за поверителност оставя потребителите на огромен риск. Освен това открих, че липсва поддръжка на клиенти за Norton WiFI VPN за поверителност. Поддръжката на клиентите е много важна в VPN индустрията и може да направи или прекъсне полезността на услугата.

В заключение, това е VPN, който се продава като решение за конфиденциалност на WiFi и правилно е така. VPN на Norton ще спре хакерите да „подушат“ трафика ви, когато сте влезли в който и да е обществен WiFi гореща точка. Ако се купува ежегодно, това е много евтин VPN, който ще ви държи в безопасност, докато сте свързани с обществен WiFi. Ако Norton подреди политиката си за поверителност, ъпгрейди до RSA 2048 и намери начин да помогне на потребителите си ефективно, това би било доста страхотно VPN. Засега обаче новата VPN услуга остава до голяма степен голям въпрос.

Поверителност на Norton WiFi »

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me