NordVPN

 • Ценообразуване

  от $ 3.49
  / месец

 • Достъпно на:


  • MacOS

  • андроид

  • IOS

  • Windows
 • деблокира:


  • Нетфликс

  • iPlayer

  • Amazon Prime

  • Hulu

NordVPN е VPN доставчик без регистрация, базиран в Панама. Тази година NordVPN грабна най-желаната награда от всички тях - нашата най-добра цялостна VPN награда. Наградите ProPrivacy.com бързо се превърнаха в златен стандарт на индустрията, като всички доставчици се бориха за първото място. Продължете да четете нашия преглед на NordVPN, за да разберете защо NordVPN беше коронясан за най-добър от тази група тази година.

ProPrivacy.com резултат
10 от 10

резюме

NordVPN има политика без регистрация, функции за сигурност fantasitc и възможност за деблокиране на съдържание. Всичко това го прави един от най-добрите VPN възможности за избор. Той притежава функции като двойна VPN, VPN над Tor, защита от злонамерен софтуер, базирана на DNS, Smart DNS и други, всички част от пакета с много ниска цена.

Бързи статистики

 • компетентност
  Панама
 • Едновременни връзки
  6
 • Държави
  62
 • ProPrivacy.com SpeedTest (средно)
  70.28 Mbps

С телевизионни реклами от първо време и спонсорски сделки с глобални марки като футболния клуб Liverpool, тези дни NordVPN е може би най-разпознаваемото име в бранша и първото, което се разклонява в масовото съзнание. NordVPN със сигурност говори приказките, но могат ли да вървят на разходката? Нека разберем...


Цена

NordVPN има само един план за всички сметки, въпреки че „планове“ за отстъпки са налични за групови покупки. Ако се регистрирате за дълъг период от време, този VPN става по-достъпен и въпреки че това е евтин VPN, той е един от най-добрите на пазара. NordVPN предлага 30-дневна гаранция за връщане на парите. Той също така предлага 3-дневна безплатна пробна версия за настолни потребители и 7-дневна безплатна пробна версия за мобилните си приложения.

36 месец

125,64 долара таксувани на всеки 3 години

70% отстъпка

$ 3.49
на месец

24 месец

119,76 долара таксувани на всеки 2 години

58% отстъпка

$ 4.99
на месец

12 месец

83,88 долара се таксуват всяка година

41% отстъпка

$ 6.99
на месец

1 месец

$ 11.95
на месец

Приема плащане чрез кредитна / дебитна карта. Той също така приема Bitcoin, което позволява потенциално анонимно плащане. Въпреки това, както винаги, не забравяйте, че NordVPN ще знае вашия истински IP адрес, независимо.

Поддържани платформи за плащане


Visa / MasterCard


Amex


Cryptocurrency

NordVPN деблокира ли Netflix?

Независимо дали благодарение на функцията си Smart Play или не, широка гама от стрийминг услуги, включително Netflix и BBC iPlayer, работят безупречно с VPN, свързан в Windows, и използват по-стария Mac OSX OpenVPN клиент.

Въпреки че NordVPN казва, че Smart Play е активиран във всичките му приложения, не можахме да отблокираме US Netflix, използвайки новото му приложение за macOS IKEv2 или добавката му Firefox. Тази VPN ще деблокира и видеоклипове в Youtube, които са ограничени във вашия регион.

скорост

Сега подобрихме нашия алгоритъм за тестване на скоростта, за да отчитаме VPN услуги като NordVPN, чийто софтуер избира най-добрия сървър за своите потребители, за да предложи подобрени скорости. Това осигурява много по-справедливо сравнение между този вид настройка и услугите, които балансират на няколко сървъра на дадено място.

NordVPN
ExpressVPN
CyberGhost VPN

ProPrivacy.com SpeedTest (макс. / Спукване) 227,03 284,91 556,2
Открит е теч на IPv6?
Установено е теч на WebRTC?
ProPrivacy.com SpeedTest (средно) 70.28 82.77 63.92
Открит е теч на IPv4?
Ограничения на данни
Ограничения на лентата

Решихме да дадем на OpenVPN връзката малко повече тестове и установихме, че резултатите са много зависими от сървъра, като много европейски сървъри се доказват по-бързо от местните Великобритания. Понякога обаче имахме проблеми с свързването към някои сървъри (най-вече тези в Холандия). Що се отнася до надеждността, ние нямахме прекъсвания по време на нашия тестов период.

Също така тествахме за IP течове В Windows и използвайки новия клиент на macOS IKE2 не открихме никакви IP течове. С помощта на по-стария клиент на OSX OpenVPN открихме изтичане на IPv6 WebRTC. Ако сте потребител на Mac с IPv6 връзка, трябва да използвате клиента IKE2, да деактивирате IPv6 във вашата система или да деактивирате WebRTC във вашия браузър.

Характеристики и производителност

NordVPN
ExpressVPN
CyberGhost VPN

MacOS
андроид
IOS
Windows
Linux
Windows Phone

NordVPN предоставя персонализирани приложения за Windows, macOS, iOS и Android. Той също така предоставя ръчни ръководства за настройка на тези платформи, плюс Linux (Ubuntu и Raspberry Pi), Blackberry 10, Chromium и различни рутери и NAS системи. Тези водачи изглеждат малко откъм голи кости, но трябва да работят достатъчно добре.

Възможно е също да закупите предварително конфигуриран NordVPN рутер от Flashrouters
, Освен това NordVPN предлага добавки в браузъра за Chrome и Firefox.

Регистрацията за услугата е пряма афера. Необходим е валиден имейл адрес, но няма причина това да не може да бъде за еднократна употреба. Освен ако не плащате в биткойн, NordVPN така или иначе ще знае вашите данни за плащане.

След като се регистрирате, можете веднага да изтеглите софтуера на NordVPN и ще получите имейл за потвърждение, съдържащ някои полезни връзки.

Лесна употреба

Записвам се

Регистрацията за услугата е пряка афера. Необходим е валиден имейл адрес, но няма причина това да не може да бъде за еднократна употреба. Освен ако не плащате в биткойни, NordVPN така или иначе ще знае вашите данни за плащане.

След като се регистрирате, веднага ще изтеглите софтуера на NordVPN и ще получите имейл за потвърждение, съдържащ някои полезни връзки.

NordVPN предоставя потребителски GUI приложения за Windows, macOS, Mac OSX, iOS и Android. Сега дори предлага клиентски ред OpenVPN клиент за Linux. Освен това предлага ръководства за ръчна настройка за всички тези платформи, плюс Blackberry 10, Chromium и различни рутери и NAS. Тези водачи изглеждат малко откъм голи кости, но трябва да работят достатъчно добре.

Възможно е също да закупите предварително конфигуриран NordVPN рутер от Flashrouters.

Клиентът на Windows NordVPN

nordvpn Windows клиент

Картата е доста. VPN новаците може да намерят съветника за връзка (отляво вляво) удобен

nordvpn избор на сървър

Както вече видяхме, има много сървъри за избор. Те включват много специализирани сървъри

nordvpn специализирани сървъри

Има превключвател за убиване на приложение. Можете да изберете кои приложения ще бъдат изключени в случай на прекъсване на VPN. Това е много удобно, но имайте предвид, че това не е превключвател за убийство, базиран на защитна стена. Така че, ако самият клиент NordVPN се срине, посочените приложения няма да се изключат и могат да продължат да имат достъп до интернет

nordvpn функции

Защитата от течове на DNS е активирана по подразбиране

Клиентът на Windows NordVPN за Windows е много пълноценен, изглежда добре и е лесен за използване.

Клиентите на Mac

NordVPN предлага два Mac клиента: по-старият OpenVPN клиент за Mac OSX и по-новият IKEv2 клиент за macOS. По-новото приложение е достъпно за изтегляне от App Store.

По-старият клиент разполага с превключвател за убийство, който по-новият няма, но открихме изтичане на WebRTC IPv6 в по-старото приложение, което не бяхме в по-новото. По-старото приложение също ви позволява да превключвате между OpenVPN UDP и TCP, което може да бъде полезно за победа на скромни VPN блокове.

Освен това нито едно приложение не предлага функции, които си струва да бъдат споменати, което ги прави много по-непълнофункционални от версията на софтуера на Windows.

Приложенията за мобилни устройства

Приложенията за Android и iOS NordVPN са много сходни.

nordvpn мобилно приложение

Приложенията изглеждат забележително подобни на настолните клиенти. Което е добро нещо

nordvpn избор на държава мобилен

Не открих течове на IPv4 или WebRTC, докато използвам едно от двете приложения, но имайте предвид, че понастоящем не мога да тествам за течове на IPv6 на мобилни платформи.

Добавките на браузъра

Приложенията за Chrome и Firefox се свързват с HTTPS прокси сървърите на NordVPN. Те предоставят много от предимствата на истински VPN, но ограничени само до браузъра. Те включват подправяне на истинското ви местоположение и криптиране на вашата интернет връзка, така че да не можете да бъдете шпионирани. Което може да бъде много удобно!

Имате нужда от пълен акаунт в NordVPN, за да използвате своите добавки в браузъра. Интересното е, че добавката на Firefox успя да деблокира BBC iPlayer за мен, но не и US Netflix.

Обслужване на клиенти

NordVPN
ExpressVPN
CyberGhost VPN

Безплатен пробен период Да - 3 дни Не Не
Гарантирано връщане на парите
24-часова поддръжка
Чат на живо
Дължина на гаранцията за връщане на парите 30 30 45

24/7 поддръжката на клиентите се предоставя чрез система за билети (уеб форма), Facebook, Twitter или имейл. Предлага се и опция за чат на живо. Когато се свързах с поддръжка чрез чат на живо, обикновено получавах незабавен или много бърз отговор.

В миналото установих, че качеството на неговата поддръжка е някак неравномерно, но NordVPN изглежда е надградил играта си до късно. Толкова всъщност, че спечели "Най-добро обслужване на клиенти" награда в нашите 2018 награди ProPrivacy.com. NordVPN предостави бързи, подробни и информирани отговори на нашите батерии от тестове за обслужване на клиенти, така че им дава шапки за това.

Налична е и малка база знания плюс различни уроци за настройка. Редовно актуализиран блог обсъжда проблемите на интернет сигурността като цяло, както и специфичните за NordVPN теми.

Поверителност и сигурност

NordVPN
ExpressVPN
CyberGhost VPN

Самостоятелно хостван / прокси DNS да да да
Kill Switch
Затъмнение (стелт)
IPv4 защита срещу теч
IPv6 защита срещу теч
Защита от течове на WebRTC

Политика за регистрация

NordVPN е базирана в Панама и обещава да не поддържа никакви регистрационни файлове:

„NordVPN не следи, съхранява или не записва регистрационни файлове за нито един VPN потребител. Ние не съхраняваме времеви марки за връзка, използвана честотна лента, дневници за трафик, IP адреси. “

Панама има напълно нецензуриран интернет и нулево правителствено наблюдение. Освен това е удобно извън прякото влияние на NSA и GCHQ. Всъщност простият факт, че този VPN доставчик без регистрация е базиран в Панама, го прави един от най-добрите възможности за фанатици за поверителност.

В интернет имаше много спекулации за късни връзки на NordVPN с литовския доставчик на инфраструктура Tesonet.

С толкова много неприлични кал от всички страни, ProPrivacy.com предпочита да не влиза в дебата по това време. Но ние го наблюдаваме и извършваме собствени разследвания. Следователно ще актуализираме този преглед при необходимост.

Проследяване на уебсайтове

Уебсайтът NordVPN използва редица тракери, но те изглеждат доста доброкачествени и неинвазивни. Важното е, че няма тракери на Google Analytics или Facebook.

Моля, вижте Общ преглед на процеса за преглед на VPN на ProPrivacy.com за дискусия относно проследяването на уебсайтове.

Платежни процесори

Всички плащания се обработват от компания, наречена CloudVPN, която е базирана в United Staes. NordVPN ни обясни ситуацията:

"Базирането в Панама има и недостатък. Това усложнява способността ни да подписваме нашите приложения, да ги поставяме в магазини и да обработваме плащанията си. Затова създадохме прокси със седалище в САЩ, който накратко действа само като наш процесор за разплащане и няма нищо общо с реалната услуга ... Това не е трета компания, тя е под наш контрол и ние използвайте го за обработка на нашите плащания. Накратко - ние сами се справяме с плащанията, само чрез друга компания."

VPN протоколи и шифроване

NordVPN
ExpressVPN
CyberGhost VPN

PPTP
L2TP / IPSec
SSTP
IKEv2
OpenVPN

NordVPN може да бъде конфигуриран с помощта на най-често срещаните VPN протоколи. OpenVPN се използва по подразбиране в своите Windows и по-стари OSX клиенти, но нейното iOS и новото приложение macOS използват IKEv2 вместо това.

И двете са солидни протоколи: OpenVPN е много по-тестван в битка от IKEv2 от гледна точка на сигурността, но IKE2 също се счита за много сигурен и е по-бърз от OpenVPN. NordVPN използва следните настройки за криптиране за OpenVPN връзки:

Канал за данни: AES-256-CBC шифър с HMAC SHA256 хеш аутентификация.

Контролен канал: AES-256-CBC шифър с RSA-2048 ръкостискане и HMAC SHA256 удостоверяване на данни. Перфектната тайна за напред (PFS) се осигурява от DHE-4096 обмен на ключове.

Това е много силна настройка.

Приложението за iOS VPN на NordVPN използва IKEv2 с AES-256-GCM шифър и HMAC SHA2-384 удостоверяване на данни. PFS се осигурява от DHE-3072 обмен. Софтуерът на Mac App Store използва IKv2 с NGE (Next Generation Encryption) протокол на Cisco.

Функции за сигурност

Приложенията за настолни програми NordVPN имат превключвател за системно убиване. Това Windows VPN приложение също има превключвател за убиване на приложение. Приложението за iOS разполага с превключвател за убийство. Всички те осигуряват IPv4 и IPv6 DNS защита от течове, плюс защита от течове на WebRTC. Както видяхме, при нашите тестове тези функции се представиха добре (изключен IPv6 WebRTC теч на OSX OpenVPN клиента).

Двойна VPN

Тази функция ви позволява да „веригирате“ VPN сървъри, така че вашите данни да бъдат пренасочени между два VPN сървъра, докато пътуват между вас и интернет.

Двойна VPN

NordVPN предлага няколко двойни VPN комбинации.

Подобно веригиране може да осигури някои ползи за сигурността, но винаги ще доведе до голяма загуба на скорост. Мисля, че ползите за поверителност / сигурност на VPN сървърите с „двойно хоп“ са доста ограничени. Но разбирам, че това не е мнение, споделяно от всички. За тези, които ценят функцията, NordVPN е един от малкото доставчици, които я предлагат.

Tor над VPN

За пълна дискусия относно плюсовете и минусите на използването на Tor над VPN (или Onion over VPN, както NordVPN го нарича). В тази конфигурация се свързвате първо към NordVPN сървър и след това към мрежата Tor, преди да получите достъп до интернет:

Tor над VPN

NordVPN постига това с помощта на конфигурационен файл на OpenVPN, който прозрачно насочва данните ви от VPN тунела към мрежата Tor. Това означава, че цялата ви интернет връзка се възползва от Tor над VPN.

Тази настройка предлага някои предимства за поверителност и сигурност, но подобен ефект може да се постигне просто като използвате браузъра Tor, докато сте свързани с VPN. От съществено значение е, че такава настройка е много по-сигурна от метода, предлаган от NordVPN.

Tor над VPN (но все пак го правите) ще забави сериозно скоростите на вашия интернет, тъй като получавате комбинирания хит да използвате както Tor мрежата (която е много бавна), така и VPN.

Замразени сървъри XOR

NordVPN управлява затъмнени сървъри в редица окръзи: САЩ, Канада, Великобритания, Германия, Холандия, Швеция, Хонконг, Сингапур, Турция, ОАЕ и Египет. Те използват алгоритъма за криптиране XOR за преодоляване на блоковете за цензура на VPN, поставени от авторитарните правителства.

XOR често се използва от злонамерен софтуер, за да се скрие от откриване, но също така работи също толкова добре за скриване на VPN шифри! Това означава, че потребителите на места като Китай и Египет трябва да могат да имат достъп до отворения интернет, като се свържат с един обезверен XOR сървър на NordVPN.

CyberSec

CyberSec е нова функция. Той блокира DNS заявки на базата на блокове в реално време на вредни уебсайтове, които могат да хостват зловреден софтуер. Като такъв, той трябва да ви предпазва от злонамерен софтуер, да предотвратява контрол на ботнет и блокира много натрапчиви уеб реклами.

Не мога да коментирам директно неговата ефективност, но принципът е стабилен и няма причина да вярвам, че не работи както се рекламира.

WiFiSec

Тази нова функция автоматично ще стартира VPN връзка всеки път, когато се присъедини Wi-Fi мрежа. Тя може да бъде настроена за автоматично свързване към Nord както на защитените, така и на незащитените Wi-Fi мрежи.

Пазарът на VPN става все по-конкурентен, в резултат на което много доставчици стават много щедри с броя устройства, които позволяват да се свържат наведнъж. Разрешавайки до шест едновременни връзки, NordVPN се присъедини към тази тенденция.

Ако свържете устройства към един и същ сървър, трябва да изберете различни протоколи за VPN връзките. OpenVPN TCP и UDP се броят като различни протоколи, така че можете да свържете едно устройство с помощта на TCP и друго с помощта на UDP. Не считаме това за основно ограничение,

За разлика от някои доставчици, този VPN позволява торентинг на всичките му сървъри, въпреки че не поддържа пренасочване към портове. Той също не поддържа избор на порт, така че не можете да определите OpenVPN да работи над TCP порт 443, за да заобиколи VPN цензурата. Това обаче не бива да е необходимо, тъй като NordVPN вместо това предлага замъгляване на Xor.

Използването на смесени голи метали и виртуални сървъри на NordVPN не е голям проблем за нас, въпреки че, както и при другите VPN услуги, ние желаем да е ясно обозначено кои са, така че потребителите да могат да вземат информирано решение за сървърите, към които се свързват..

Smart DNS („Smart Play“)

Smart DNS е технология, която ви позволява да се преструвате на друго място чрез разрешаване на DNS заявки на определено място. Това го прави идеален за стрийминг на геоблокирано съдържание.

Според NordVPN, потребителите имат достъп до над 150 стрийминг услуги, използващи NordVPN Smart Play. Те включват Hulu, Amazon Prime, ABC Go, Zattoo, Cartoon Network, Shudder, WeTV.com, Telemundo, VH1, Vevo, TNT Drama, Sundance.tv, StarTrek, Spike, PBS, Slacker, NBC Sports, FoodNetwork, DramaFever, Discovery , Crackle и много други.

Изпълнението на Smart DNS от NordVPN е доста необичайно. За начало използва криптирана прокси връзка. Не сме сигурни какво предимство носи това при нешифрована връзка, тъй като Smart DNS всъщност не се отнася до сигурността или поверителността. От друга страна обаче не може да навреди.

За секунда не изисква допълнителна конфигурация. Той работи във всички приложения на NordVPN (както ни е казано) и когато сте свързани към VPN сървър, той открива дали стрийминг услугата изисква допълнително маршрутизиране на DNS. На практика това означаваше, че можем да гледаме US Netflix дори когато сме свързани със сървър извън САЩ. Не сме тествали, но NordVPN казва, че всичките му сървъри в Обединеното кралство сега работят за BBC iPlayer (както за мобилни, така и за настолни компютри).

Един недостатък на тази настройка е, че не можете да конфигурирате Smart DNS на NordVPN да работи на устройства, които не могат да работят с VPN клиент: като вашия смарт телевизор, конзола за игри или Roku.

заключение

NordVPN предлага много пълнофункционална услуга. Фактът, че той е базиран в Панама и поддържа n1o регистрационни файлове, също е голяма тежест за тези, които се грижат за поверителността. Софтуерът му изглежда добре и работи добре.

Скоростта на изпълнение е проблем, който порази NordVPN от самото му начало. Прилагането на новия ни алгоритъм за тестване даде по-добри резултати с доста прилична средна и максимална скорост на разрушаване.

30-дневната гаранция за връщане на парите ви дава много възможности да гарантирате, че всичко работи за вас, както трябва. Това, което получавате с NordVPN, е много пълнофункционална, удобна за поверителност VPN услуга с прилична скорост и възможност за достъп до ограничено съдържание на големи стрийминг платформи като Netflix.

Като цяло препоръчваме NordVPN! Но ако все още не сте сигурни - защо да не сравните NordVPN и ExpressVPN един до друг?

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me