ПРОМЕНИХМЕ КАК ДА СЪХРАНИМ ПРЕГЛЕДИТЕ!
Наскоро актуализирахме нашия процес на оценка за всички отзиви на ProPrivacy.com. Подробности за нашите нови критерии за оценка можете да намерите тук


iVPN

 • Ценообразуване

  от $ 6.00
  / месец

 • Достъпно на:


  • Windows

  • MacOS

  • андроид

  • IOS
 • деблокира:


  • Нетфликс

  • iPlayer

ProPrivacy.com резултат
7.6 от 10

резюме

В този преглед на IVPN намирам доставчик на VPN базиран на Гибралтар, който изобщо не поддържа никакви регистрационни файлове. Това е малко скъпо за това, което всъщност е доста отказана VPN услуга, но това, което прави, тя (като цяло) прави правилно. Важното е, че използва силно криптиране и не изтича истинския ви IP адрес. Истинският убиец обаче е бързодействието на IVPN. Просто казано, тя е сред най-добрите, които съм виждал.

Бързи статистики

 • компетентност
  Гибралтар
 • Държави
  18
 • Едновременни връзки
  5

Характеристика

Следните функции са достъпни за всички потребители:

 • Сървъри в 12 страни
 • До три едновременни връзки (повече на разположение при поискване)
 • Пренасочване на порт (чрез уеб интерфейс или клиент)
 • Multihop VPN
 • OpenVPN и L2TP / IPsec VPN протоколи
 • Военен канар
 • P2P е разрешено

Сървърите са базирани главно в Европа, но също така и в САЩ, Канада и Хонконг.

Мулти-хоп (двоен) VPN

Това по принцип ви позволява да "веригирате" VPN сървъри, така че вашите данни да се пренасочват между два VPN сървъра, докато пътуват между вас и интернет.

Вашият компютър / устройство -> VPN сървър 1 -> VPN сървър 2 -> интернет

Отлична (и уникална) характеристика на реализацията на IVPN на мултихоп VPN е, че ви позволява да прескачате два пъти през всеки от неговите сървъри. Въпреки името обаче не е възможно да прескачате повече от два сървъра.

Подобно веригиране може да осигури някои ползи за сигурността, но винаги ще доведе до голяма загуба на скорост. Както твърдя в тази статия, мисля, че ползите за поверителност / сигурност на мултихоп VPN, използващи същата VPN услуга, са доста ограничени. Но разбирам, че това не е мнение, споделяно от всички.

Посетете IVPN »

Ускорение и изпълнение

Всички тестове бяха проведени на моята връзка на Virgin Media UK 50 Mbps / 3 Mbps, като се използва OpenVPN UDP протокол. Графиките показват най-високата, най-ниската и средната скорост за всеки сървър и местоположение. Вижте нашето обяснение за пълна скорост за повече подробности

iVPN скорости

Както виждаме, трансатлантическите скорости на изтегляне са много прилични, въпреки че скоростите на качване са по-малко. Тези резултати, когато са свързани с близките сървъри в Европа, обаче са фантастични! Те всъщност са едни от най-добрите резултати, които съм виждал за четири години при преглед на VPN услуги.

Както ясно виждаме тук, IVPN използва Google DNS сървъри. След внимателно проучване на лог файловете, мога да потвърдя, че той прокси DNS заявки, така че изглежда да идват от IVPN, а не от потребители. Не открих течове на IPv4, DNS или WebRTC.

Моля, обърнете внимание, че IPC за частна употреба са само локални IP адреси. Те не могат да бъдат използвани за идентифициране на дадено лице и по този начин не представляват изтичане на IP. За съжаление, ISP (Virgin Media UK) не поддържа IPv6 връзки, така че понастоящем не мога да тествам за течове на IPv6. Това е ситуация, която трябва да се промени в близко бъдеще.

Актуализация: оттогава ние отново тествахме за IP течове на IPv6 връзка и открихме течове на WebRTC IPv6 и в двата Windows macOS. Като се има предвид иначе превъзходната техническа сигурност на IVPN, намерихме това за много разочароващо.

Ако търсите VPN за Netflix, тази услуга си струва да се обмисли. Успях да отблокирам американското съдържание на Netflix с него. Освен Netflix, с тази услуга ще можете да гледате BBC iPlayer извън Обединеното кралство.

Цени и планове

стандарт

$ 6.00
на месец

професионалист

$ 10.00
на месец

В края на 2020 г. IVPN раздели своя единен план на две. Стандартният пакет е по-достъпен, отколкото досега, обхваща 2 устройства едновременно и струва само 6 долара на месец или 60 долара на година, ако сте ангажирани и искате да спестите 12 долара. Професията е много по-всеобхватна, като се подобрява в сравнение с предишното си предлагане на 5 устройства, като предлага 7 устройства за 10 долара на месец или 100 долара годишно. Има скрит тримесечен план за 30 долара на всеки три месеца, но това е достъпно само за съществуващи потребители, които са автоматично надстроени до професионалния пакет.

IVPN не ограничава местоположенията или протоколите на нито един от двата пакета, дори включително достъп до Wireguard сървъри и собствения му инструмент AntiTracker. Донякъде разбираемо, Multihop и Port Forwarding са заключени зад по-висока платена стена, изключително за професионалната версия.

IVPN предлага тридневна безплатна пробна версия, но са необходими данни за плащане, за да се възползвате от това. Ще бъдете таксувани, ако не анулирате преди приключването на тридневния пробен период. В допълнение към това, IVPN предлага седемдневна гаранция за връщане на парите (от датата на плащане). За технически проблеми е налична 30-дневна удължена гаранция за връщане на пари.

IVPN приема плащане с помощта на кредитна / дебитна карта, PayPal или Bitcoins (чрез BitPay). С внимание, използването на биткойни ви позволява да плащате за услугата анонимно, но моля, не забравяйте винаги, че IVPN така или иначе ще знае вашия истински IP адрес.

Поверителност и сигурност

IVPN е включен в Гибралтар, британска отвъдморски територия (BOT). Гибралтар няма задължителни закони за запазване на данни, което позволява на IVPN да предлага напълно без VPN услуга.

„Ние не съхраняваме никакви регистрационни файлове за връзка. Освен това ние не регистрираме използване на честотна лента, данни за сесията или заявки към нашите DNS сървъри…. За разлика от много доставчици на услуги, IVPN целенасочено не регистрира данни за ползване, свързани с акаунт, тъй като ние предоставяме неограничена и неограничена услуга без квоти. “

Което е страхотно. Въпросният знак обаче виси дали Гибралтар трябва да бъде класифициран като държава от съюза на шпионин „Четиринадесет очи“. Вярно е, че Обединеното кралство има малко пряко влияние върху вътрешните работи на Гибралтар, но като BOT Гибралтар все още лежи под юрисдикцията и суверенитета на Обединеното кралство.

Следователно би било най-безопасно да се предположи, че Обединеното кралство може да упражнява натиск върху правителството на Гибралтан и неговите компании и институции, ако пожелае. Следователно да бъдеш базиран в Гибралтар вероятно е по-безопасно, отколкото да си базиран в страна на „Четиринадесет очи“, но не е идеален.

Може да си струва да споменем, че при писането на този преглед клиентът на Windows EULA съдържа някои препратки към юрисдикция съгласно американското законодателство. IVPN обаче ме уверява, че това не е така и че EULA вече е актуализиран, за да стане ясно, че IVPN е изцяло под юрисдикцията на Гибралтар.

Encryption

За криптиране на OpenVPN, IVPN използва AES-256 шифър с ръкостискане RSA-4096 и HMAC SHA-1 аутентификация на хеш (канали за контрол и данни). Размяна Diffie-Hellman (DHE) въвежда перфектна PFS за секретност с напред, с нов ключ за криптиране, генериран на всеки час.

Това е отлично. И уебсайтът на Qualys SSL отчета на уебсайта отбелязва A + с PFS, което също е отлично.

Малко съмнителна съм за стойността на това да имаш канала за заповед, но съм наясно, че другите ги оценяват.

Уебсайтът

Уебсайтът IVPN използва интелигентна сива, червена и бяла тема. Не е налице огромно количество информация, но това, което има, е информативно и отговори на повечето въпроси, които имах.

Уебсайтът също така включва добро въведение и общи ръководства за това как работят VPN и оценявам липсата на бомбастичен език, който лъжливо твърди, че услугата предоставя „анонимност“.

Оценявам и ясната Политика за поверителност, която е написана на обикновен английски език.

поддържа

Поддръжката е чрез маркирана система за електронна поща (налична е уеб форма). IVPN обещава отговор с 24 часа, но по принцип получих пълен и знаещ отговор в рамките на няколко часа.

Уебсайтът също има опция за чат на живо, но не работи, когато го опитах. IVPN ми казва, че „Чатът на живо е експериментална функция, която тестваме в момента, не гарантираме наличието на чат на живо“.

Софтуер

Записвам се

Единствената лична информация, поискана по време на регистрация, е валиден имейл адрес. Няма причина това да не може да бъде за еднократна употреба. След като платите, ще получите въвеждащ имейл с потребителското си име (което може да бъде променено) и връзка към ръководствата за настройка на IVPN.

IVPN Windows VPN клиентът

Клиентът на Windows е доста непретенциозно изглеждащо приложение. Защитната стена, обаче, действа както превключвател за убийство, така и защита от изтичане на DNS, като гарантира, че интернет трафикът не може да влезе или излезе от вашия компютър, освен през тунела VPN

Необичайна характеристика е възможността да оставите защитната стена включена, дори когато VPN клиентът не работи. Това може да ви помогне да не се свържете случайно до интернет, без VPN да работи

Можете да промените портовете от клиента и да изберете obsfproxy връзка, за да избегнете цензурата. Obfsproxy е инструмент, предназначен за увиване на данни в обфуксационен слой, което затруднява откриването, че се използва OpenVPN. Той е приет от мрежата Tor, до голяма степен като отговор на Китай, блокиращ достъпа до обществени Tor възли. Той обаче не зависи от Tor и може да бъде конфигуриран за OpenVPN (както е тук). Както вече беше отбелязано, IVPN ви позволява също да правите два пъти хоп с помощта на всеки от неговите сървъри.

Може да изглежда просто, но клиентът свършва работата. А защитната стена трябва да гарантира, че нямате течове на IP при използване на услугата (вижте резултатите от тестовете по-долу). Все пак намерих клиента за много нестабилен и претърпя многобройни сривове по време на писането на този отзив. От плюс, това ми позволи да потвърдя, че превключвателят на защитната стена работи както е рекламирано!

Други платформи

IVPN предоставя персонализирани VPN клиенти за Windows и VPN клиенти за Mac OSX. Те имат VPN приложения за iPhone и Android VPN приложения. Той също така предлага различни ръководства за настройка на OpenVPN и L2TP / IPsec за Windows, Mac OSX, Android, iOS, Windows Phone, DD-WRT рутери и други.

Предварително мигащи и предварително конфигурирани IVPN DD-RT рутери са достъпни от Flashrouters
.

Заключителни мисли

Трябва да кажа, че съм много впечатлен от IVPN. Макар и малко кратък от излишъци, той предлага VPN услуга без регистрация, която покрива всички най-важни неща. Той не изтича вашия IP адрес в употреба и използва много силно криптиране.

В по-голямата си част това беше безумно бързо. Много рядко записвам резултати до Обединеното кралство и до континентална Европа навсякъде, където е толкова добър. Резултатите за САЩ не бяха толкова впечатляващи, но все още са много приемливи.

Така IVPN получава много силни палци от мен. Сега, ако само този проклет клиент на Windows ще спре да се срива!

Посетете IVPN »

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me