ibVPN

 • Ценообразуване

  от $ 3.08
  / месец

 • Достъпно на:


  • Windows

  • MacOS

  • андроид

  • IOS
 • деблокира:


  • iPlayer

ibVPN си отиде с третото място в Най-добър VPN за обслужване на клиенти на наградите ProPrivacy.com Awards 2020. Продължете да четете, за да разберете защо ibVPN е третият най-добър VPN при подпомагане на своите клиенти! И, за да разберете повече за тази услуга над средното ниво.

ProPrivacy.com резултат
8 от 10

резюме

ibVPN е румънски доставчик на VPN без регистрация. Както ще видим в този преглед на ibVPN, има какво да се възхищаваме от тази нискотарифна услуга. Софтуерът му е много добре представен и клиентите от най-високо ниво получават впечатляваща Smart DNS услуга, хвърлена безплатно. Въпреки това разочароващото бързодействие вероятно ще загрижи повечето потребители.

Бързи статистики

 • Държави
  57
 • Едновременни връзки
  5
 • компетентност
  Румъния
 • ProPrivacy.com SpeedTest (средно)
  50.27 Mbps

Характеристика


Torrenting
Общо сървъри 180
Държави 57
Едновременни връзки 5
Поддръжка на рутери
Препращане на порт
Избор на порт
Поддържани рутери ASUS, SABAI, DDWRT
Голи метални или виртуални сървъри Комбинация

Планът Ultimate VPN предлага следните функции:

 • Сървъри в 47 страни
 • P2P: да
 • Три едновременни връзки
 • Прокси сървъри на всички места
 • Чорапи5 пълномощни
 • Поддръжка за OpenVPN, L2TP, PPTP, SSTP, SoftEther и IPsec VPN протоколи
 • Пълен достъп до услугата Smart DNS (повече за това по-късно)
 • DoubleVPN
 • Tor над VPN

По-евтините VPN планове са ограничени само до една връзка наведнъж и нямат достъп до всички сървъри (44 държави за стандартния VPN план и девет за торент VPN план). Те също нямат достъп до Smart DNS или обикновени прокси сървъри, въпреки че Torrent VPN потребителите могат да използват socks5 прокси сървъри.

P2P не е разрешен в стандартния план, но е позволен на Torrent VPN план (разбира се!).

Двойна VPN

Това по принцип ви позволява да „веригирате“ VPN сървъри, така че вашите данни да се пренасочват между два или повече VPN сървъра, докато пътуват между вас и интернет.

Вашият компютър / устройство -> VPN сървър 1 -> VPN сървър 2 -> интернет

Подобно веригиране може да осигури някои ползи за сигурността, но винаги ще доведе до голяма загуба на скорост. Ползите за поверителност / сигурност на VPN с „двойно хоп“ са доста ограничени. Но разбирам, че това не е мнение, споделяно от всички. Както можем да видим малко по-късно в този преглед, са налични редица опции Double Double VPN sever.

Tor над VPN

Друга нова функция е Tor over VPN. В тази конфигурация се свързвате първо към ibVPN сървър, а след това към мрежата Tor, преди да получите достъп до интернет:

Твоят компютър -> VPN -> възвишение -> интернет

ibVPN постига това чрез прозрачно маршрутизиране на вашите данни от тунела VPN към мрежата Tor. Това означава, че цялата ви интернет връзка се възползва от Tor над VPN.

Тази настройка предлага някои предимства за поверителност и сигурност, но подобен ефект може да се постигне просто като използвате браузъра Tor, докато сте свързани с VPN. Важното е, че такава настройка е много по-сигурна от метода, предлаган от ibVPN.

Tor над VPN (но все пак го правите) ще забави сериозно скоростите на вашия интернет, тъй като получавате комбинирания хит да използвате както Tor мрежата (която е много бавна), така и VPN. ibVPN понастоящем предлага Tor над VPN сървъри в Холандия, Сингапур и САЩ.

Посетете ibVPN »

Скорост и производителност

Всички тестове бяха извършени с помощта на моята връзка във Virgin UK 50 Mbps / 3 Mbps. Използвах OpenVPN-UPD протокола.

Когато се свързах към някои VPN сървъри, изброени като 100% безплатни, нямах никаква интернет връзка. Затова тествах сървъри под товар (най-ниско за всяко място), за да гарантирам, че мога да се свържа с интернет.

Графиките показват най-високата, най-ниската и средната скорост за всеки сървър и местоположение. Вижте нашето обяснение за тест с пълна скорост за повече подробности.

Резултатите за изтегляне са особено лоши. Също така си струва да се отбележи, че претърпях необичайно голям брой VPN прекъсвания, докато тествах услугата. *

Тестове за теч

Открит е теч на IPv4?
Установено е теч на WebRTC?
Ограничения на данни
Ограничения на лентата
ProPrivacy.com SpeedTest (макс. / Спукване) 87.38
ProPrivacy.com SpeedTest (средно) 50.27

Не открих течове на IPv4, DNS или WebRTC (ако DNS защитата е активирана в клиента). Това е добре.

За съжаление, ISP (Virgin Media) не поддържа IPv6 връзки, така че понастоящем не мога да тествам за течове на IPv6. Това е проблем, по който ProPrivacy.com работи по намирането на решение.

Добрата новина е, че както Netflix, така и BBC iPlayer в САЩ работят, когато са свързани към подходящи сървъри.

Цена

12 месец

$ 3.08
на месец

6 месеца

$ 3.32
на месец

1 месец

$ 4.95
на месец

ibVPN предлага три VPN планове, плюс план за само DNS Smart. Планът Ultimate VPN струва $ 10,95 на месец или $ 4,83 на месец, ако се купува годишен абонамент. Всички останали планове струват $ 4,95 на месец, или 3,08 долара, ако се купуват годишно.

Предлага се и бизнес VPN план. Това е принципът на Ultimate VPN, но с повече едновременни връзки. Цените започват от $ 13,95 на месец ($ 8,32, ако се плащат годишно) за пет едновременни връзки, стигайки до $ 44,95 на месец ($ 33,32, когато се плащат годишно) за 20 едновременни връзки.

Предлага се и 24-часов безплатен пробен период. Това осигурява пълните ползи от крайния план за неговата продължителност. В допълнение към това ibVPN предлага 15-дневна гаранция за връщане на парите.

Приемат се следните методи на плащане: Avangate (периодични и еднократни плащания - Alipay, WebMoney, iDeal и кредитна карта), PayPro (периодични и еднократни плащания - кредитна карта и PayPal), Payza, WebMoney, AstroPay, Western Union , и перфектни пари.

ibVPN също приема плащане в биткойни и други криптовалути (Litecoin, Blackcoin, Dogecoin и Ripple), което може да помогне за подобряване на поверителността.

Обслужване на клиенти

Гарантирано връщане на парите
24-часова поддръжка
Чат на живо
Дължина на гаранцията за връщане на парите 15
Безплатен пробен период Да - 24 часа

ibVPN предлага “24/7” поддръжка за чат на живо, която намерих добре позната и полезна. Поддържа се и поддръжка с отметка с имейл. Ако се нуждаете от допълнителна помощ, е възможно да насрочите среща, за да получите дистанционна помощ от екипа за поддръжка. Не съм тествал това, но е страхотно предложение.

Лесна употреба

Windows
MacOS
андроид
Linux
IOS
Windows Phone

Уебсайтът

Дизайнът на уебсайта изглежда интелигентен и избягва да отправя някои от по-бомбастичните (и неточни) твърдения, открити на страниците на много доставчици. Въпреки че техническите подробности са малко на място, често задаваните въпроси, базата от знания и форум предоставят по-голямата част от информацията, от която основните потребители трябва да се нуждаят.

Този списък със сървъри е не само доста добре изглеждащ, но и доста полезен. Всички IP адреси са споделени, но дали получавате статичен или динамичен IP зависи от кой сървър се свързвате.

Добре е също така да се отбележи, че условията за обслужване и политиката за поверителност са ясни и са написани на обикновен английски език. На разположение е блог, който главно подчертава функции и промоции, свързани с услугата ibVPN.

Клиентът на IBVPN Windows

Windows VPN клиентът изглежда доста умен и е пълен с функции. Забелязах обаче, че промяната на сървърите често причинява срив на програмата, така че е по-добре да прекъснете връзката преди да се свържете отново с друг сървър. * Забележете също списъка на Double VPN сървърите.

По подразбиране изборът на протокол е "автоматичен". От файловете на лога е ясно, че това означава, че много несигурният PPTP протокол се използва по подразбиране, последван от L2TP / IPsec, ако това не успее (както в моя случай). Препоръчвам незабавно да преминете към OpenVPN!

Нямам идея защо опциите за изтичане на DNS са деактивирани по подразбиране, но вие също трябва да ги включите веднага. Добре е обаче те да съществуват.

Отлична характеристика на ibVPN клиента е превключвателят за убиване на приложение и за процес. Това изисква малко настройка, но е по-сложно от moe общи превключватели на цялата система.

Имайте предвид обаче, че ключът kill работи, като затваря определените програми в случай на повреда на VPN. Това не е толкова сигурно, колкото решение на базата на защитна стена, което предотвратява всякакви връзки извън VPN тунела.

Като цяло това е напълно предлаган клиент. Малко съм загрижен обаче от факта, че по подразбиране има слаби VPN протоколи и няма защита от течове на DNS. Те могат да бъдат променени / включени, но по-малко техни потребители е малко вероятно да го направят.

Други платформи

ibVPN има персонализирани приложения за Windows, Mac OS, iOS и Android. В допълнение към стандартното приложение „всичко в едно”, потребителите на Mac VPN могат да използват и ново приложение за бързо свързване. Това е по-слабо представено от приложението всичко в едно, но е много лесно за използване.

Инструкции за ръчна настройка също са достъпни за широк спектър от платформи и устройства.

Приложението за Android

Техното приложение за VPN за Android изисква разрешение за достъп до моите снимки / медии / файлове, което е странно.

Приложението използва OpenVPN, което е добре. Изборът на порт е приятна функция, въпреки че няма ключ за убиване.

Не открих течове на IP с помощта на приложението Android.

Умен DNS

ibVPN предлага Smart DNS услуга, която също е в комплект с плана Ultimate VPN. Това не прави нищо за подобряване на вашата сигурност или поверителност, но дава възможност за гео-подправяне чрез разрешаване на вашите DNS заявки на определено място. Това го прави идеален за стрийминг на геоблокирано съдържание.

Не е включено криптиране / дешифриране и DNS преводът е почти мигновен. Това означава, че Smart DNS услугите имат по-малко проблеми с буферирането, отколкото при използване на VPN за поточно предаване (въпреки че разстоянието все още може да причини проблеми).

Друго предимство на Smart DNS е, че той може да бъде конфигуриран на всяко устройство с възможност за интернет, а не само на такива, които могат да стартират VPN софтуер. Това означава, че можете да използвате Smart DNS на вашия смарт телевизор, конзола за игри и Roku (между другото).

Smart DNS на ibVPN отключи американските Netflix и BBC iPlayer, когато го опитах.

Разширения на браузъра

Потребителите на ibVPN могат също да инсталират разширения на браузъра за Chrome, Firefox и Opera, които прокси връзката на браузъра.

Не открих течове на DNS, докато използвах разширението, но видях изтичане на WebRTC. Американската Netflix не беше налична, но с удоволствие съобщавам, че BBC iPlayer беше.

Поверителност и сигурност

Затъмнение (стелт)
IPv4 защита срещу теч
IPv6 защита срещу теч
Защита от течове на WebRTC
Kill Switch
Самостоятелно хостван / прокси DNS да

„IbVPN не събира или регистрира никакъв трафик или използване на своята услуга за виртуална частна мрежа. Не можем да свържем конкретна дейност с конкретен потребител. Ако правни известия бъдат изпратени до нашия правен отдел, ние ще се съобразим с това известие. Въпреки това, ние не можем да бъдем принудени да предадем информация, която нямаме. "

Това е страхотно. ibVPN е със седалище в Румъния, която отхвърли директивата за запазване на данни на ЕС, още преди тя да бъде свалена от Европейския съд. Румъния също е удобно извън пряката зона на влияние както на NSA, така и на GCHQ.

Така че на преден план за поверителност ibVPN се справя много добре.

Протоколи за криптиране

IKEv2
OpenVPN
PPTP
L2TP / IPSec
SSTP
Други протоколи Softether, Stealth VPN

OpenVPN връзките са защитени с AES-256 шифър и HMAC SHA384 хеш аутентификация. От първото публикуване на този отзив, ibVPN актуализираха криптиране на ръкостискане до RSA-2048 и криптиране на канали за данни до AES-256.

Това адресира моите по-ранни критики. Перфектната секретност за напред се предоставя с любезност на клавишите Diffie-Hellman Exchange (DHE). С удоволствие мога да кажа, че ibVPN сега използва много силен пакет за криптиране.

Ако планирате да използвате този VPN за iOS и искате да използвате криптиране на OpenVPN, ще трябва ръчно да го конфигурирате, като използвате приложение OpenVPN на трета страна. Вижте уебсайта на ibVPN за ръководство как да направите това.

Моля, вижте Условия за шифроване на VPN, обяснени за повече подробности относно използваните тук условия.

Заключителни мисли

Харесвах:

 • Без регистрационни файлове (изобщо)
 • С умерена цена
 • Добър Smart DNS услуга
 • Сървъри в 47 страни
 • 24/7 поддръжка
 • Напълно представен софтуер с превключвател за убиване на приложение
 • P2P: да
 • Три едновременни връзки
 • Чорапи5 пълномощни
 • На разположение в САЩ Netflix и BBC iPlayer
 • Добри мобилни приложения
 • Двойна VPN

Не бях толкова сигурен в:

 • По подразбиране е слаб VPN протокол и няма защита от течове на DNS
 • Tor над VPN (използването на Tor Browser над VPN е по-безопасно)

Мразех:

 • Слабо представяне
 • Клиентът на Windows се прекъсна и се срива много *

Има много за харесване на ibVPN. За разумна цена получавате много пълнофункционална услуга (с Smart DNS, включен безплатно с плана Ultimate VPN). Не открих течове на IP по време на използване на услугата и въпреки че не е базирана на защитна стена, харесвам превключвателя за убиване на приложение и за процес.

Наистина бих искал клиентът на Windows да е малко по-стабилен *, Ако търсите VPN за Netflix, тогава този VPN си струва да се обмисли. Също така е добър вариант за всеки, който иска VPN за BBC iPlayer, тъй като и VPN и Smart DNS услугата успешно деблокират двете услуги.

Единственият реален проблем са резултатите от скоростта на изпълнение на ibVPN. Малко потребители вероятно ще се радват на забавянето на интернет връзките им до такава степен.

* Тази статия е актуализирана, за да включва информация за подобрено криптиране и нови функции, достъпни за потребителите на услугата. ibVPN също ме уверява, че актуализираният му All-in-One клиент на Windows коригира проблемите със стабилността, които срещнах, но все още не съм тествал това.

Посетете ibVPN »

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me