Здравей

 • Достъпно на:


  • Windows

  • MacOS

  • IOS

  • андроид

  • Linux

ProPrivacy.com резултат
4 от 10

резюме

Този преглед на Hola е фокусиран главно върху безплатния план на Hola, тъй като разглеждането на услугата Premium като по-високопоставено би било невярно, потенциално увреждащо портфейла ви или по-лошо, по причина, разгледана по-подробно по-долу.

Бързи статистики

 • ProPrivacy.com SpeedTest (средно)
  31 Mbps
 • компетентност
  Израел
 • Едновременни връзки
  10
 • Държави
  50

Характеристика

Голи метални или виртуални сървъри Виртуален
Поддръжка на рутери
Препращане на порт
Избор на порт
Torrenting
Едновременни връзки 10
Държави 50


Предишното ни покритие установи, че Hola по принцип не е твърде различен от схемата на Понци, тъй като честотната лента на всеки потребител, в допълнение към (възможно, но не винаги убедително) данни, се използва за осигуряване на приходи от цялата услуга за тези в горната част. Преди това Hola защити своя бизнес модел, твърдейки, че е категоричен относно споделянето на честотната лента на потребителя и превръщането на всеки потребител в изходен възел, в подобна вена, където всеки потребител функционира точно като релето за изход Tor. Това обаче е нещо, което ние от ProPrivacy и EFF твърдо съветваме, тъй като можете да носите отговорност за злонамерен, нелегален или по друг начин непосилен трафик, минаващ през вашата връзка.

Hola е базиран в Израел и има IP броя в милионите с голяма абонатна база, включително тези, които се регистрират в прокси сървъра Luminati Business (още една измама в тухла). Ако досега нищо не ви е изплашило, погледнете някоя явно непочтена реклама след скока или продължете да четете за допълнителен анализ на Hola и някои препоръки за достойни алтернативни доставчици..

Посетете Hola »

Скорост и производителност

Обикновено виждате две изображения, изобразяващи резултати от тестовете за скорост, подредени една над друга, точно под този параграф. Е, почувствах се малко глупаво да хвърлям резултати от тестови скорости за моя интернет доставчик (виждам как тези тестове нямат значение за скоростта на Hola) в този преглед, но средно приблизително 30-34 Mbps скорост на изтегляне спрямо сървърите във Великобритания и в 10- 15 Mbps надолу по течението, когато са тествани срещу американските тестови сървъри в Ню Йорк на база от 30 Mbps средно.

Използването на Hola не доведе до забележими разлики при неофициално сърфиране или поточно предаване, или при извършване на тестове, но това не е най-смущаващият проблем. Изобщо е отблъскващо да виждам резултати, които винаги се връщат с местоположението за тестване, а не със сървъра, към който трябва да съм свързан според моя избор в разширението Hola.

Тестове за теч

Ограничения на данни
Ограничения на лентата
ProPrivacy.com SpeedTest (средно) 31

Сравнете защитата срещу течове на DNS на Hola с язовирите и дигите, които предпазват Холандия да не се наводни с мен (вижда се, че е скочил на стълб отгоре) за момент. Добре, сега си представете бизарен свят с Холандия под вода, което означава, че язовирите или са се счупили под натиска от повишаващите се нива на водата и са били пометени - или по някакъв начин никога не са били там - и това е нивото на анонимност, която ви дава Хола. Zilch.

Чувствайте се свободни да проверите ipleak.net за повечето течове на DNS и грешката WebRTC. Test-ipv6.com ще ви покаже широко отворени течове на IPv6, а doileak.net е малко и от двата теста, в случай че пристъп на мазохизъм в личния живот ви удари. Вицове настрана, винаги е добра практика да проверявате за течове от време на време, за да сте сигурни, че не сте хванати в неведение, докато вярвате, че сте под защита на VPN.

Цена

1 месец

$ 0.00
на месец

Цени за хола

Hola е напълно безплатна, но как? Използвайки вашето устройство - след инсталирането на софтуера - като крайна точка във веригата на връзка, функция, която обикновено се грижи от вашия доставчик на VPN. Ако решите да се откажете, можете да закупите първокласен абонамент за Luminati, който горещо препоръчваме срещу проблеми, открити в безплатната версия. Не се заблуждавайте от безобидния фриймий модел.

Въпреки че може да се използва безплатно, има Premium абонаментен план, който твърди, че не ви използва като партньорска мрежа в мрежата (въпреки че има доста доказателства, които да вярват, че все още има, и със сигурност е имало в миналото). Тогава съществува двойният здрав разум и етичното обмисляне на използването на свободно дадена честотна лента на други хора, като същевременно позволявате да печелите от съвсем малка, ако има такава, осезаема полза за вас. Да не говорим, че бихте изложени на риск Hola няма да поеме, тъй като те биха били по-скъпи и включват настройка, обезопасяване и работа със сървъри.

В този случай старата поговорка "Кой би купил крава, ако млякото тече свободно?" лесно идва на ум.

Лесно използване

Windows Phone
Windows
MacOS
IOS
андроид
Linux

Уебсайтът на Hola е добре проектиран и дава не повече от минималната информация. Връзките са лесни за следване и няма стена от тях, за да щракнете, когато търсите информация.

Ако искате да използвате VPN на мобилни устройства, те предлагат VPN приложение за устройства с Android и iOS. Както приложенията за Android, така и iPhone за VPN са достъпни в магазините за приложения и са много лесни за използване. Те също така предлагат поддръжка за компютри с VPN за потребители на Windows, Mac и Linux. Mac VPN клиентът е подобен на версията на Windows. Те не предлагат пълноценен VPN клиент на Linux, но потребителите могат да го използват като добавка към браузъра за Firefox, chrome и Opera.

Поддръжка на клиенти

24-часова поддръжка
Чат на живо

За съжаление, поддръжките на Hola получават ниски оценки. Това главно е резултат от неотговорност. Няколко имейла, изпратени с несвързан акаунт, без да се споменава моята принадлежност към ProPrivacy, остават без отговор в продължение на пет дни от настоящото писане. Мога само да се чудя защо дизайнерските или продажбите на Hola не са отговорили на моите запитвания относно услугата. Тъй като няма LiveChat или поддръжка, базирана на билети, ще трябва да се дължи на доста рядко заселен раздел с често задавани въпроси. Това или моленето на някой в ​​крайна сметка отговаря на вашите съобщения.

Блогът на Hola има някои интересни идеи за това как приходите се извличат и осигуряват от приходите от стоки или услуги онлайн, сред други подходящи и интересни новини от индустрията за поверителност. Проблемът е, че публикацията по-долу започва със смисъл и със солидна предпоставка, само за да ви изпусне, като пренебрегнете напълно покриването на размишленията безразборно, позволявайки на вашата честотна лента да служи като мост за трафик от целия интернет. Това не е AirBnB толкова много, колкото да поканите всеки да клекне на вашия поток от данни безплатно (или още по-добре, да платите на Hola за привилегията да го направи. Не благодаря!).

По-долу е последната публикация във Facebook на Hola, като темата за оплакване в Netflix работи като отговор в отговор на публикацията на екипа на Hola Social Media&изображение на баланс на всеки няколко дни. Понастоящем няма отговори от Hola във Facebook, което е най-малкото.

Публикация от по-рано през май обобщи настроението на потребителите на Hola в последно време, което показва, че много хора все още използват услугата неосъзнато или в неудобно пренебрежение на общото самосъхранение онлайн.

"Не ме интересува дали вие наемате самия Бог, просто оправете проклетото блокиране на Netflix."

Процеса

Записвам се

Регистрацията е проста за безплатния план. Просто въведете имейл адрес и изтеглете съответния клиент или разширение за вашето устройство или платформа. Не забравяйте, че плащането на абонамент не ви анонимизира по никакъв начин, все още сте партньор.

VPN клиентът на Hola Windows (Chromium)

Windows VPN на Hola е модифицирана версия на Google Chrome, с три приставки за Hola. Основното е логото на пламтящата глава на Hola в горната дясна част на страницата, точно под бутона за затваряне на прозореца. Щракването върху него отваря доста стандартен, но работещ потребителски интерфейс, с преден и център за избор на сървър и раздели за настройки в падащото меню, достъпни през трите хоризонтални линии в горния десен ъгъл. Приложението Hola VPN изглеждаше правилно, но не успя да тества, тъй като следващият раздел ще покаже малко по-подробно.

За по-ярка забележка, Hola предлага и доста приличен рекламен блокер (който изглежда сякаш се основава на други популярни рекламни блокери) и видео ускорител, който няма осезаем ефект върху скоростите ми за стрийминг. Историята в браузъра Hola беше по-смущаваща, въпреки че, както виждате, тя записва файловете, които отворих вътрешно на компютъра си, напълно свързани с интернет връзката ми по никакъв начин. Забележете Skype обаждането с „apps.skype.com“ в края на опашката. Страхотна и ненужна сеч е неудобна при всеки сценарий. В този конкретен случай, това е най-малкото съвместимо с облака от подозрения около Hola.

Други платформи

Трудно е да грешите на Hola, че е едноизмерен по отношение на устройствата или платформите, от които можете да избирате. Единственият основен играч, който липсва, е браузърът Opera. Няма ограничение за едновременна връзка, тъй като, ей, повече честотна лента се равнява на печалба за Hola.
На същата бележка, хората на бързо пътуване или тези, които трябва да изтеглят файл на щипка, могат да претеглят плюсовете и минусите и да използват Hola. Може да е по-добра опция от изобщо нищо, ако имате нулево чувствителен материал на въпросното устройство и не се притеснявате за поверителността в краткосрочен и среден план.

Други / Безплатни услуги

Hola предоставя и платена видео CDN, ако се доверите на Hola да хоства съдържанието ви по някаква странна или друга причина.

Сигурност и поверителност

Разделянето на файлове на P2P е безпроблемно, тъй като основата на услугата на Hola се основава на P2P архитектура. Не е ясно дали Hola монетизира данните си по някакъв начин, въпреки че спекулациите в този смисъл не биха били абсолютно неоправдани. Очевидно е обаче, че се съхраняват журнали за използване и връзка, дори ако последното изречение, споменаващо „агрегирани“ данни, има за цел да ви изхвърли - това е просто невярно. Уникалният IP адрес, времена, дати и пътеки за кликвания, които всички оставяме при сърфиране онлайн, са именно причината хора като нас да отидат за VPN технология на първо място. В противен случай, защо да използвате такъв?

Протоколи за криптиране

PPTP
L2TP / IPSec
SSTP
IKEv2
OpenVPN

Като се казва, Хола е превъзходен за деблокиране, докато гребате по кървава река на вашето мъртво и погребано уединение. Няма информация за това кои видове кодиране се използват (ако има такива), но тежки IP течове, които се появяват по време на тестване, по същество ще анулират криптирането така или иначе..

Всеки обмислен план за сигурност се опира на идеята за така наречената най-слаба връзка, при която задната врата компрометира целия план за сигурност. Е, криптирането обикновено е сред най-силните точки на вашата VPN връзка - вратата към замъка, ако искате. Един теч на IP е като скрит проход и множество течове правят всякакви концепции за сигурност и поверителност до степен да бъдат смешни.

Заключителни мисли

Ще бъдете в границите на основната логика и причина, за да намерите всяка пряка препоръка на Hola като стойностна VPN услуга със здравословен скептицизъм. С малко или никакво криптиране, IP маскиране или загриженост за тях и доказани нечестни практики, вариращи от частични истини до откровено неразкриване, Hola трябва да се разглежда само в най-ужасния час на нужда от наркотици. В противен случай, разгледайте нашите най-добри VPN услуги или Ultimate Ръководство за поверителност, за да видите какво представлява достойна VPN услуга.

Посетете Hola »

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me