FrootVPN


 • Ценообразуване

  от $ 2.99
  / месец

ProPrivacy.com резултат
7.5 от 10

резюме

FrootVPN навлезе на сцената на VPN през 2014 г., като огромна клиентска база беше изградена на пръв поглед благодарение на известна реклама в The Pirate Bay. Това, което започна като безплатна услуга, сега е може би най-достъпните VPN мрежи. И така, как FrootVPN се сравнява с някои от утвърдените играчи в бранша? Продължете да четете ревюто ми FrootVPN, за да разберете!

Бързи статистики

 • ProPrivacy.com SpeedTest (средно)
  10 Mbps
 • компетентност
  Швеция
 • Едновременни връзки
  3
 • Държави
  19

Характеристика

FrootVPN е базирана в Швеция, която е страна, която е част от "Четиринадесет очи" мрежа. Тези 14 държави имат различни споразумения за събиране и споделяне на информация помежду си. Това не е идеално, ако търсите пълна поверителност в мрежата, но ще пиша това по-късно в прегледа.

Ще отбележа и в този преглед на FrootVPN, че първоначално доставчикът започна като безплатна услуга, преминавайки само в платена услуга, когато оперативните разходи и потребителската база стана твърде много за обработка.

FrootVPN има 36 сървъра в 19 държави, като 12 от тях са разположени в Швеция. Наличен е хубав микс от локации, включително Русия, Бразилия и Израел.

Закупуването на план FrootVPN ви дава до три едновременни връзки към услугата или можете просто да конфигурирате вашия рутер за FrootVPN и никога да не се притеснявате за това, че всичките ви устройства са защитени.

Посетете FrootVPN »

Цени и планове

Може да е подценяване да се каже, че FrootVPN има ясна ценова стратегия. Предлага се един план, като цената се определя от продължителността на абонамента. Един месец FrootVPN струва $ 4,99, докато три месеца пада до $ 3,99 (общо $ 11,97). Целогодишен абонамент ще ви струва $ 2,99 на месец (общо $ 35,88). Този преглед на FrootVPN разглежда какво получавате за парите си.

Забелязах по време на прегледа си FrootVPN, че доставчикът е един от най-евтините VPN мрежи там, тъй като излизането на по-ниска цена вероятно ще ви даде безплатен VPN! Хубаво е също да видите, че FrootVPN няма автоматично подновяване по подразбиране, функция, която може да доведе до много разочарование.

Ценообразуване на FrootVPN

Ако се регистрирате във FrootVPN, имате сигурността на 30-дневна гаранция за връщане на парите, ако не сте доволни от услугата.

FrootVPN приема всички основни кредитни карти, както и Paypal. Плащането с биткойн е възможно и чрез BitPay, което дава на клиентите допълнително ниво на анонимност.

Скорост и производителност

Когато става въпрос за преглед на VPN услугите, скоростта е може би най-важният тест. Заслужава да се отбележи, че OpenVPN може да доведе до по-ниски скорости, нещо, което имах предвид, когато тествах FrootVPN.

FrootVPN скорост

Графиките показват най-висока, най-ниска и средна скорост за всеки сървър и местоположение. Вижте нашето обяснение за тест с пълна скорост за повече подробности.

За съжаление не успях да установя връзка със сървърите на FrootVPN във Великобритания или Франция. Освен това, скоростите през борда бяха лоши, дори когато се вземат предвид по-ниските скорости на OpenVPN.

Като част от моите тестове за скорост, проведох и някои тестове за течове на IP и DNS, за да видя дали FrootVPN изтича някоя от тази информация чрез услугата. С удоволствие видях, че няма течове с FrootVPN, но бих препоръчал да проверите това сами, като използвате ipleak.net или подобен тест.

Сигурност и поверителност

VPN протоколите, поддържани от FrootVPN, включват OpenVPN, PPTP и L2TP. С радост видях, че OpenVPN се препоръчва от FrootVPN, дори ако има леко отпадане на производителността в резултат.

Както споменах по-рано в този преглед на FrootVPN, това е шведска компания и е обект на споразуменията за задържане и споделяне на данни Fourteen Eyes. Швеция не е толкова страшна за неприкосновеността на личния живот, колкото САЩ или Обединеното кралство, но възможността вашите данни да бъдат споделени между 14-те държави не е идеална, когато търсите пълна поверителност. Можете да прочетете повече за групата „Четиринадесет очи“ тук.

FrootVPN изпълнява AES-256-CBC криптиране в комбинация с SHA-384 хеш и 2048-битов ключ. Има и поддръжка за TLS 1.1+ чрез Perfect Forward Secrecy, което допълнително показва, че FrootVPN се грижи за защитата на клиентските данни.

FrootVPN твърди, че спазва стриктна политика за без регистрация. Макар да съм сигурен, че FrootVPN прави всичко възможно, за да остане верен на това, но разположението в Швеция го подлага на различни "Четиринадесет очи" споразумения.

P2P активността е разрешена на всички сървъри на FrootVPN. Препоръчвам обаче първо да проверите списъка със сървъри и да изберете местоположение с ниско натоварване на сървъра.

Лесно използване

FrootVPN има визуално приятен уебсайт с много полезна информация, лесно достъпна. Клиентската зона ви позволява също да видите списъка със сървъри и да управлявате настройките на акаунта. Има и хубав блог с редовни публикации относно новини в бранша и съвети относно VPN услугата.

За съжаление, има доста количество лош английски език, разпръснат из уебсайта (както можете да видите на екрана по-долу). И преди съм срещал това с други доставчици и е доста разочароващо да се види, като се има предвид глобалния обхват на VPN услуга.

FrootVPN на "Политика за поверителност" и "Правила и условия" страниците също оставят много да се желае. Текстът почти не се вижда, което при разглеждането на важността на тези страници е силно подозрително.

поддържа

Що се отнася до поддръжката на клиентите, FrootVPN има билетна система, допълнена с често задавани въпроси и някои ръководства за отстраняване на проблеми, в зависимост от вашата платформа. Има и услуга за чат на живо, въпреки че тя е достъпна само през редовното работно време на FrootVPN.

Представих тестов билет сутрин в делничен ден, за да видя качеството на отговора и колко бързо мога да получа отговор. Получих задоволителен отговор по-малко от 24 часа по-късно.

FrootVPN поддържа и активни профили във Facebook, Twitter и Google Plus. Ако ви е удобно да използвате тези платформи, можете също да изпращате съобщения до тези профили, ако се нуждаете от отговори накратко.

Процеса

Записвам се

Регистрацията във FrootVPN е напълно безболезнена. Всичко, от което се нуждаете, е имейл адрес и парола, за да започнете. Уебсайтът рекламира възможността да завършите процеса на регистрация за по-малко от десет секунди.

Клиентът на Windows

Както споменах по-рано в този преглед на FrootVPN, доставчикът няма софтуерен клиент, което означава, че ще трябва да настроите всичко ръчно на устройството си.

Този метод е досаден и прави превключването на сървърите отнема много време събитие. Тези, които нямат техническа подготовка, могат да се окажат в беда, ако възникнат проблеми.

Изтеглих необходимите конфигурационни файлове и изпробвах FrootVPN за себе си. След като се натъкнах на някои първоначални проблеми, бях изненадан от това колко бърз беше целият процес. След като изтеглите конфигурационните файлове от потребителската зона на FrootVPN, просто трябва да добавите файловете към клиента на OpenVPN, да въведете своите идентификационни данни и всички сте готови!

Други платформи

В резултат на поддръжката за OpenVPN, FrootVPN е достъпен за почти всяка платформа, която може да се представи. Единственото препятствие тук е да направите цялата ръчна конфигурация сами, което може да е отчайващо за онези, които не са достатъчно технични..

За този преглед на FrootVPN опитах да настроя услугата на моя iPhone с iOS 9.3.5. Настройката беше лесна, като процесът беше дори по-бърз от настройването на FrootVPN на Windows. Всичко, което трябва да направите, е да изпратите имейл на конфигурационните файлове на OpenVPN до себе си и да го отворите на вашия iPhone. Въведете вашите FrootVPN идентификационни данни и сте готови!

Заключителни мисли

Ако търсите високо достъпна VPN и имате разбиране как да настроите VPN ръчно, FrootVPN може просто да е подходящата услуга за вас. Солидното криптиране, много местоположения и функции като плащане с биткойн и перфектна тайна за напредък допринасят за това FrootVPN да бъде солиден VPN.

Съществуват някои притеснения по отношение на скоростта и достъпността на услугите, въпреки че това може да е само временна проблематика по време на писането на този преглед. Изпробвайте FrootVPN за себе си и се възползвайте от 30-дневната гаранция за връщане на парите, за да разберете дали услугата е подходяща за вас. Натиснете връзката по-долу, за да започнете!

Посетете FrootVPN »

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me