ElephantDrive


 • Ценообразуване

  от $ 10.00
  / месец

Наричан по идиомата, която слон никога не забравя и че услугата „работи за фъстъци“, ElephantDrive се гордее с предлагането на инструменти за съхранение и архивиране в бизнес клас, които първоначално са били запазени за по-големи корпорации.

ProPrivacy.com резултат
7 от 10

резюме

Възможността да изберете собственото си криптиране със сигурност кара ElephantDrive да гледате, но достатъчно ли е да се съревновавате с други облачни услуги на същата цена на същата цена? Разбираме в този подробен преглед на слоновия драйв.

Обича

 • Месечно & намалени годишни цени
 • подсметки
 • Удобен за потребителя
 • Поддръжка на различни платформи
 • Версия на файла
 • Подсметките

Нехаресвания

 • Липса на политика на нулево знание
 • Затворен код
 • Базиран в САЩ
 • Без 2-факторно удостоверяване в мрежата
 • Нищо, с което да преглеждате или редактирате документи

Ценообразуване & наличност

ElephantDrive е разделен на четири пакета, всеки от които е насочен към различен пазар. Можете да потопите палец с безплатен акаунт, зададен на 2 GB памет и 100MB лимити за качване, или да разширите тези ограничения с безплатен 30-дневен пробен период на всички следващи нива, където можете да надграждате, понижавате и отменяте, когато решите.

Началният ред е най-рентабилният, с цена от 10 долара на месец за 1 TB съхранение.

Пакетът Home е подходящ за физически лица и семейства, струващ $ 10 на месец за 1 TB място за съхранение. Има ниво на гъвкавост, която да отговаря на клиента, като за всеки 1 TB се добавя допълнително място за съхранение, максимум до 15 TB. Струва си да се отбележи, че качванията са ограничени до 2 GB на файл и че всичко по-голямо ще бъде отхвърлено. Домашните акаунти са достъпни на 10 устройства едновременно и могат да се погрижат за 3 отделни подсметки.

Малките предприятия са по-добри с пакета за бизнес $ 20 на месец, с 1 TB базова памет. Този път струва $ 20 за 1 TB, добавен до изумителните 50 TB, а единичните качвания могат да варират до 15 GB на файл. ElephantDrive for Business може да бъде инсталиран на 25 различни устройства и позволява до 20 различни подсметки.

Опцията Enterprise е най-горната част от хранителната верига, предназначена за по-големи предприятия със 100+ устройства и 100+ подсметки. Отново, основното съхранение започва от 1 TB с допълнителни терабайти, добавени от $ 30 всеки. Няма ограничение за това, колко компания може да добави този път, а максималните индивидуални размери на файловете могат да бъдат до огромните 200 GB всеки.

Забележка

Като стимул за предварителна покупка цяла година, ElephantDrive се бръсне два месеца от годишните си пакети. Просто умножете някоя от цените по-горе с 10, за да разберете предложената обща цена.

Характеристика

 • Версия на файла & възстановяване
 • Поддръжка за споделяне на файлове
 • Междуплатформена синхронизация
 • Интеграция на операционната система
 • Подсметки
 • Офлайн достъп

Версия на файла & възстановяване

Докато ElephantDrive не предлага начин да преглеждате или редактирате вашите файлове, той следи историята на версиите на всичко, което е качено на сървъра. Това е особено удобно, ако вирусите компрометират вашите данни или споделен проект се редактира прекалено тежко, тъй като можете да се върнете към една от многото предишни версии, влезли в системата.

При условие че папката ви за архивиране се синхронизира, което първоначално ми създаде известни проблеми, можете да персонализирате как архивирате вашите файлове от настройките за архивиране. От тук можете да планирате архивиране, да зададете изключения от правилото, да коригирате архивирането и дори да промените колко версии на файлове се съхраняват и за колко време.

Опциите за версия на файлове са изчерпателни, но силно непоследователни, тъй като те отказаха да работят по време на тестване.

Няма твърд лимит за това, колко дълго можете да съхранявате предишни итерации, но е наложително да тествате, че версията на файловете работи, преди да сте свили, тъй като може да откриете, че по-старите версии не се запазват, както се очаква в противен случай. Дори след като казаха на ElephantDrive да съхранява файлови версии за неопределено време, те продължиха да изчезват след един ден без обяснение.

Версията на файла се появява на всички платформи, което ви позволява да щракнете с десния бутон на мишката върху файлове в браузъра, Windows Explorer и Mac Finder или като щракнете върху информационния символ (i) в мобилните приложения. Можете дори да създадете връзки за споделяне към конкретни версии на работния плот и да възстановите цели папки, които са променени или изтрити.

Поддръжка за споделяне на файлове

ElephantDrive прави кратка работа за споделяне на файлове, поставяйки опцията в менюто с десния бутон на мишката върху работния плот и в информационното меню на мобилните приложения. Ще ви посрещне дълга връзка, която можете да тествате с бутона „Open Link“ и да ограничите достъпа, като добавите парола. За съжаление, няма незабавен начин да настроите таймер за това колко дълго е налична връзката.

Изглежда срокът на валидност е зададен на два месеца по подразбиране, но това може да бъде коригирано ръчно в списъка за споделено управление на връзки, разположен в подзаглавието „Връзки“. Придвижвайки се до „Действия“, ще ви бъде предоставена възможност да зададете собствената си дата или да отмените изцяло достъпа. Тези опции, които не присъстват при осъществяване на връзката, представляват незначително неудобство и нещо, което бих искал да видя актуализиран в бъдеще, но присъщите опции за персонализиране не са нищо, което да ви обърне носа при.

Cross-платформа

Можете да получите достъп до всеки файл, съхраняван в ElephantDrive чрез браузъра, но компанията официално пусна приложения на Windows, macOS, iOS 9.2 или по-нова версия, Android 2.3 или по-нова версия и различни Linux дистрибуции и устройства с прикрепена мрежа за мрежи (NAS). ElephantDrive автоматично създава папка „Навсякъде“ по време на настройката, която свързва всички свързани устройства и обещава незабавно синхронизиране на файлове.

Интеграция в ОС

ElephantDrive не позволява на потребителите си да качват файлове през браузър поради присъщите си проблеми със сигурността, което прави приложенията задължителни, за да се възползват максимално от услугата. За щастие, всеки от тях се вгражда в съответната операционна система, за да оптимизира процеса.

Специализирани папки се появяват в Windows Explorer и Mac Finder на работния плот, като автоматично се качват файлове, които се влачат и пускат. На потребителя е предоставена и опция от опции за щракване с десния бутон, което прави по-лесно споделянето на файлове и връщането към по-стари версии.

Интеграция на Mac OS

Докато облакът непрекъснато се синхронизира на заден план, центърът за известия на ElephantDrive седи в системната област до вашия часовник. Това изглежда много по-стабилно в Mac, отколкото в Windows, тъй като изпитах шепа визуални проблеми и грешки през времето си със софтуера.

Предпочитания за управление на Mac Elephant

Мобилните потребители нямат толкова функции, с които да играят, но интеграцията на операционната система е налице. Не е необходимо да стартирате приложението, за да изпратите файл директно в облака, а просто кликнете върху „споделяне“ и плъзнете, докато не намерите опцията ElephantDrive.

Подсметки

Потребителите автоматично получават 3 подсметки при закупуване на домашния пакет и 20 подсметки с бизнес ниво, заедно със стандартния родителски акаунт. Те ви позволяват да споделяте пространството си за съхранение с други надеждни потребители, без да се налага да разделяте с чувствителна информация, вместо това им предоставяте достъп чрез собствения си имейл адрес и парола.

Можете или да споделите пространството за съхранение с под-акаунт на Workgroup или да разделите и да завладеете с независими под-акаунти.

Има два различни типа под-акаунти в зависимост от това как искате да споделяте ElephantDrive. Под-акаунти на работни групи имат същия достъп като родителския акаунт, споделяйки цялото пространство за съхранение с индивидуални пароли. Независимите под-акаунти отделят място от вашето хранилище, за да могат другите да ги използват, като не им позволяват достъп до папките и файловете на други хора, освен ако умишлено не се споделя с тях.

Създаването на подсметка изисква известна комуникация между страните, тъй като тя трябва да бъде извършена от собственика и да бъде предадена на получателя. Не се изпраща имейл адрес за потвърждение, но поканените могат да променят предоставената си парола след първото си влизане. Моля, обърнете внимание, че промяната на пароли може да попречи на достъпността на качените по-рано файлове, ако потребителят реши да криптира файлове лично, тъй като ключовете са свързани с оригиналната парола. Проверете секцията за техническа сигурност в Поверителност и сигурност за повече информация.

Поверителност и сигурност

компетентност

Разположен в Съединените щати и съобразен с Рамката за защита на личните данни между ЕС и САЩ, ElephantDrive е обект на разследвания от FTC и други държавни органи. Това не е идеално, като се има предвид, че САЩ многократно са били призовавани за склонността си към наблюдение и съмнителна позиция относно неприкосновеността на личния живот. Особено не искате да предавате чувствителна информация на компания, която не предприема никакви предпазни мерки да попадне в ръцете на Агенцията за национална сигурност (NSA).

Нулево знания

Тези неволи донякъде са облекчени с отказ от политика за нулево знание. Въпреки че ElephantDrive е прозрачен относно събирането на минимални количества лична информация (PII), като имейл адреси, имена и данни за плащане, необходими за стартиране на услугата, той ви дава избор дали искате вашите ключове за криптиране да се обработват от компанията или лично чрез използване вашата собствена парола.

нулеви ключове за слон задвижване

Услугата изрично посочва, че екипът, който обработва съхранението на вашите файлове, е отделен от този, който борави с вашите ключове, така че всичко остава „напълно нечетливо от лошите“, но това не спира същата държавна намеса и наблюдение, че САЩ са известни за.

Винаги препоръчваме лично кодиране, сдвоено с мениджър на пароли.

Личното криптиране на вашите файлове ще ви осигури спокойствие от правителствените заповеди с криптиране от край до край, но ElephantDrive си измива ръцете за съхранение на паролата ви, тъй като се използва за защита на вашите данни. Това поставя допълнителна отговорност върху вас, тъй като няма да можете да възстановите паролата си и промяната на паролата ви става значително по-трудна с потенциала на файловете да станат нечетливи. За щастие изброихме най-добрите мениджъри на пароли, които да ви помогнат да излезете с по-силна парола.

Можете да изберете третата опция за никакво криптиране, но това е нещо, което силно препоръчваме, тъй като ще остави всички ваши качвания уязвими.

Техническа сигурност

Без значение какъв метод на криптиране изберете, всички файлове са защитени от страна на клиента с военно ниво AES-256 криптиране, преди да напуснат системата. Прехвърлени по солиден 128-битов SSL канал, вашите данни са защитени срещу атаки от човек в средата, докато стигнат до защитените сървъри на ElephantDrive, където той продължава да използва криптиране в покой..

Компанията използва подход „Отворен дизайн“ към своите системи, което позволява на упълномощени независими експерти по сигурността да преглеждат практиките и обратната връзка на ElephantDrive относно потенциални недостатъци и уязвимости, независимо дали са теоретични или вече съществуващи. Засега ElephantDrive не поддържа двуфакторна автентификация.

въпроси

Криптография на браузъра

ElephantDrive автоматично пренасочва качващите файлове от версията на браузъра към съответните програми на платформата, заявявайки, че нейните приложения са много по-сигурни. Вероятно е компанията да признае, че езиците, базирани на Javascript, не са най-добрите за сигурност и е попречила качването на браузъра като знак на доверие към неговата потребителска база, но това е предположение, което засега остава непотвърдено..

За да се разработи, актуализирането на приложение изисква потвърждение от потребителя, за да се процедира, с придружаващи патч бележки за прозрачност. Криптографията на браузъра, от друга страна, приема всеки код, избутан от издателя и изисква от потребителите имплицитно да се доверят на намеренията на компанията. За щастие, това изглежда не е проблем, дори ако изтеглянето и пренасочването към приложението премахва малко удобство от процеса.

Затворен код

Въпреки безпрецедентната прозрачност за своите системи, ElephantDrive запазва архитектурата си със затворен код. Това е напълно стандартна практика, която помага на услугата да остане конкурентоспособна на облачния пазар, но без да можем да кажем какво се случва отдолу за себе си, просто трябва да приемем компанията в думата им, че всичко е както казват, че е.

поддържа

Поддръжката на ElephanDrive е доста липса в сравнение с конкуренцията, като разчита предимно на своя Помощен център и блог, който се актуализира няколко пъти годишно. Той приема заявки по имейл, но времето за отговор варира в зависимост от времето на изпращане и темата. Не се казва дали има многостепенна система за приоритет за плащане на членове, но е ясно, че в настоящата система липсва услуга, която струва $ 10 + на месец.

Лесно използване

работен плот

Тъй като приложенията са изискване за пълноценно използване на ElephantDrive, има голям акцент върху това как те се представят. Интеграцията се простира в Windows Explorer и Mac Finder, което прави невероятно лесен достъп до вашите файлове независимо дали обръщате внимание на първоначалния урок или не.

Слънчев диск за търсене на Mac

За съжаление, опциите на системната област са много по-фрагментирани, като Preferences, Backup и достъп до вашите файлове се разделят, а не са свързани помежду си в подзаглавия. Това прави меко казано неудобно да се правят промени и невероятно разочароващо, когато потребителският интерфейс необяснимо се провали. Също така поставям под съмнение надеждността на синхронизацията, тъй като параметрите, които задавам в настолното приложение, рядко се прехвърлят към другите версии.

Презентацията е малко датирана, като се има предвид, че компанията се простира до 2006 г. и може да бъде бавна, но всички функции, които очаквате, присъстват и се отчитат. Все пак, има какво да се желае с настолните приложения, които ElephantDrive ще се надяваме да преразгледаме в бъдеще.

Подвижен

Изтеглянето на ElephantDrive на Android вече е малко по-сложно с две различни приложения в Play Store. Единият е ясно етикетиран ElephantDrive Legacy, който вече не се поддържа от компанията, докато опцията озаглавена ElephantDrive е текущото приложение, което трябва да изтеглите.

Мобилно приложение

Изживяването вече е по-приятно от колегата на работния плот, с по-чисти визуализации и опции, готови с едно натискане на бутон. Лесно е да направите резервно копие на контакти, снимки и видеоклипове на мобилното си устройство само с няколко докосвания, можете да ограничите слушалката до Wi-Fi, само ако вашите данни и файлове за споделяне са почти без усилия..

Струва си да се отбележи, че в мобилното приложение липсват няколко функции, като например възможността за промяна на типове криптиране и добавяне на под-акаунти, но засега остава по-удовлетворяващата версия на ElephantDrive. По време на услугата забелязах няколко хълцания, но всички те бяха решени с рестарт на смартфона.

Браузър

Не се изисква изтегляне за версиите на браузъра, въпреки че идва с ограничения, които самият ElephantDrive прави всичко възможно да подчертае. Интерфейсът е модерен и приятен за навигация, позволява ви достъп и изтегляне на всички ваши файлове, но не ви позволява да качвате. Обсъдихме защо това може да е в секцията за криптография на браузъра под „Проблеми“, но това е критична функция, която прави версията на браузъра неизползваема, без да е сдвоена с приложение.

Слоново устройство в браузър

И все пак версията на браузъра на ElephantDrive остава най-важният център, действайки като фактическо място за извършване на промени във вашия акаунт и добавяне на под-акаунти.

Заключителни мисли

Целта на ElephantDrive е ясна, насочена към нарастващата нужда от резервно съхранение. Това е нещо, което се случва особено добре на пазара на NAS, но може би не е толкова добре за потребителските колеги. Ценовите планове са многостранни, обслужващи повечето нужди на клиентите с възможност за добавяне на съхранение по прищявка срещу допълнителна такса, но тези разходи са малко високи, когато не успява да съответства на стандартите, които очакваме, когато двойно- цифри на месечна база.

Компанията продължава да ме впечатлява с предстоящото си отношение към прозрачността и прилагането на опциите, което позволява на потребителите да избират как искат да криптират собствените си данни. Това е уникален подход, който на конкурентите му често липсва, но той не отвлича вниманието от присъщата липса на поддръжка за първокласна услуга и липсата на двуфакторна автентификация е непростим за платформата, ориентирана към сигурността.

Вярвам, че ElephantDrive има визията да се превърне в топ конкурент на пазара, но докато не се разреши различията в приложенията или се коригира ценообразуването, е трудно да препоръчам ElephantDrive, както е в момента, когато има по-добри алтернативи.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me