Изтрий ме


Изтрий ме
е услуга, която позволява на интернет потребителите да почистват своя цифров отпечатък, като им помагат да изтрият информацията си с водещи брокери на данни. В резултат на изтриването на лична информация от водещи услуги за събиране на данни като Spokeo, BeenVerified и Intelius, потребителите могат да намалят количеството лична информация, която се показва в резултатите от търсенето с Google. В този преглед на DeleteMe разглеждаме цената, лекотата на използване, сигурността и други.

ProPrivacy.com резултат
8 от 10

резюме

DeleteMe е собственост на Abine, Inc. технологична фирма със седалище в Бостън, САЩ. В допълнение към своята първокласна услуга DeleteMe, Abine осигурява добре познат мениджър на пароли Blur. И двете услуги са фокусирани върху осигуряване на поверителност на потребителите на интернет. Blur обаче може да се използва безплатно и се концентрира върху безопасно управление на паролата и блокиране на adblocking / tracker.

DeleteMe твърди, че са премахнати 20 милиона лични списъци от бази данни на брокера на данни

DeleteMe бе пуснат за първи път през 2010 г. За клиентите, които плащат за DeleteMe, услугата осигурява спокойствие, като гарантира, че чувствителната лична информация не седи на сървърите, които чакат да бъдат хакнати.

Дори без да хакнете да се притеснявате, агрегирането на данни може да бъде огромна болка. Брокерите на данни печелят, продавайки вашите данни на трети страни. Това означава, че докато те имат вашите данни в базата си данни, вашата информация може да бъде разпространявана без ваше знание или съгласие.

Нещо повече, в резултат на това, че вашите данни се появяват в уебсайтове за обобщаване на данни - вероятно е част от личната ви информация да се появи в резултатите от търсенето онлайн. Това може да има отрицателен ефект върху поверителността ви и вашата лична сигурност може да бъде застрашена, като предоставите на хакерите някаква информация, необходима за извършване на социални инженерни атаки (фишинг). При най-лошите обстоятелства вашите данни дори могат да бъдат използвани за извършване на измама или кражба на самоличност.

Ценообразуване

Всеки, който иска да се възползва от услугата DeleteMe на Abine, може да го направи чрез три различни абонаментни плана:

  • Основен план ще позволи на един потребител в интернет да премахне информацията си от уебсайтове за брокери на данни за една година. Този план струва равностойността на 10,75 долара на месец (129 долара, таксувани годишно).
  • Потребителите, които изберат да плащат $ 19.08 на месец ($ 229, които се таксуват годишно), могат да изтрият данните на двама души от базите данни на брокера на данни за една година.
  • И накрая, потребителите могат да изберат да плащат за двама потребители, за да изтрият данните си в продължение на две години на цена от 14,99 долара на месец (349 долара, таксувани на две години).

Изтриване на ценообразуването

Както можете да видите, DeleteMe е доста скъп. И тъй като запазването на вашите данни извън уебсайтовете на брокери на данни е непрекъснат процес (който изисква редовни проверки, за да се види дали вашите данни са били отново добавени) DeleteMe не е наличен като еднократна покупка. Вместо това, всеки, който наистина се притеснява от премахването на техните данни от показването им на уебсайтове за събиране на данни и резултатите от търсенето, трябва да плаща за услугата за неопределено време.

Това е доста голям недостатък на този вид услуга и означава, че запазването на вашите данни извън сайтовете за брокери на данни ще бъде текущ разход.

Какъв вид данни премахват?

Всеки, който реши да се абонира за DeleteMe, може да очаква информация за себе си да бъде премахната от водещите брокери на данни. Това включва премахването на тяхното име, адрес, възраст, телефонен номер, имейл адрес, снимки - и дори снимки от дома им - от бази данни.

По-долу е екранна снимка на това, което можете да разберете за обикновения човек, ако ги търсите онлайн. Това е видът, от който DeleteMe е предназначен да се отърве.

Информация за Donald J Trump от DeleteMe

По този начин, в резултат на използване на DeleteMe, данните на абонатите няма да се показват в резултатите от онлайн търсенето. Тоест, освен ако резултатите от търсенето не предоставят информация, която се съдържа в законни услуги на уебсайтове, където тази информация е предоставена директно от потребителя - или когато лична информация се появява на новинарски уебсайтове по някаква причина. За подобни искания за премахване, премахването на резултатите от търсачките включва позоваване на правото да бъдете забравени (в момента не е наличен в САЩ - но е наличен в ЕС).

По този начин, заслужава да се отбележи, че DeleteMe не е вълшебна пръчица, която магически ви кара да изчезвате от резултатите от търсенето с Google. Но по-скоро е услуга, която е предназначена да премахва вашите данни от брокерите на данни - което има вторичния ефект да накара някои от вашите лични данни да изчезнат онлайн - на места, където интернет потребителят никога не се е съгласил тези данни да бъдат споделяни.

За абонатите, които решат да инвестират в абонамент за DeleteMe, видовете услуги, от които могат да очакват да премахнат данните си, са както следва (DeleteMe понастоящем премахва потребителите от приблизително 38 услуги общо):

Компания за какво се използва
Проверено Проверки на фона
PeopleSmart Публични записи
Spokeo Търсачка за хора
PeekYou Търсачка за хора
Addresses.com Проверка на предприятието и идентичността
Intelius Публични записи & Телефонни номера
PeopleFinders Публични записи
Whitepages Публични записи
Whitpages Pro Публични записи
Разширено търсене на хора Търсачка за хора
Лесни проверки за фон Фон проверки
Жълти страници Бизнес & Индивидуални листинги
ZabaSearch Търсачка за хора & Обратно търсене на телефонен номер
Търсене на хора Търсачка за хора
Търсене в САЩ Проверки на фона, обратно търсене на телефона & Документи за собственост
Anywho Търсачка за хора & Обратно търсене на номер
DexKnows Търсачка за хора
Finder за имейл Търсене по имейл
Частен детектив Търсачка за хора
Public Records.com Публични записи & Проверка на фона
Публичен запис сега Фон Проверка на огледа на телефона
The Public Records.com Публични записи
Phonesbook Публик записи & Телефонни номера
Безплатен телефон за проследяване Обратно търсене на телефон
Neighbors.me Публични записи
Търсене на хора в САЩ Търсачка за хора & Обратно търсене на телефонен номер

Както можете да видите, споменатите брокери на данни са основно базирани в САЩ. Това е така, защото DeleteMe е базирана в САЩ услуга и плащате за премахване на вашите данни от западните услуги за събиране на данни.

В резултат на това всяка информация за вас, която се съхранява от брокери на данни в чужбина, не е задължително да бъде успешно премахната от тази услуга. Това е леко ограничение на услугата на DeleteMe, което може да означава, че повече се харесва на жителите на САЩ.

От друга страна, ние разбираме, че всеки, който обработва вашата кампания DeleteMe, ще се включи в проучване, за да се опита да намери вашите данни онлайн и ако агент DeleteMe е в състояние да намери вашите данни във всяка услуга, където може да бъде премахнат - всички усилия да премахнете ще бъде направено. Също така си струва да се отбележи, че уебсайтовете в САЩ често съхраняват данни за чуждестранни резиденти, така че DeleteMe все още е полезен, дори ако не сте резидент на САЩ.

Лесно използване

Използването на Abine DeleteMe е изключително лесно. След като потребителят се абонира, той трябва да започне, като предостави всички данни за себе си, които иска да са премахнали от базите данни на агрегатора. Фирмата пита потребителите за подробности като тяхното име, адрес, дата на раждане, телефонни номера и всякакви псевдоними, които имат, или имена, от които преди са били известни (моминско име, обичайни правописни грешки и др.)

Данни за потребителя

Потребителите могат да добавят колкото се може повече адреси, имена, имейли и телефонни номера, свързани със себе си, и ако забравят някакви подробности, могат да започнат друга кампания, след като първата е направена. След това потребителите трябва да качват, изпращат по имейл или факс DeleteMe снимка на шофьорската си книжка, паспорт - или друго издадено от държавата удостоверение за самоличност - за да проверят дали са тези, за които казват, че са. DeleteMe се нуждае от тази редактирана версия на вашия идентификационен номер (можете да скриете снимката и идентификационния номер), за да ви премахне от някои услуги.

качване на идентификационна карта

Предаването на вашите чувствителни лични данни на DeleteMe може да изглежда донякъде контрапродуктивно на крайната цел за постигане на поверителност. Това обаче е единственият начин фирмата да изтрие вашите данни, така че изглежда разумно да предоставите на DeleteMe PI, ако всъщност искате услугата да функционира.

След като услугата разполага с вашите данни, тя може да започне процеса на искане на брокерите на данни да премахнат вашите данни от нейната база данни. Това се постига чрез изпращане на заявка за „отказ“ с искане вашите данни да бъдат премахнати от тези услуги. Наистина, това е нещо, което бихте могли да направите сами. Така че плащате за удобство, за разлика от услуга, която можете да получите само с DeleteMe.

Процеса

Предаването на вашите данни в DeleteMe стартира първата ви кампания. Абонатите могат да изтрият толкова много данни за себе си, колкото им харесва, и могат да добавят допълнителни данни, докато продължават заедно. Това гарантира, че всички предишни адреси или няколко адреса (ако притежават повече от една къща например) са успешно премахнати от базите данни на брокера на данни.

Защитата на поверителността е в ход

Едно нещо, което си струва да се има предвид, е, че трябва да изчакате DeleteMe да ви изпрати отчет за текуща заявка, преди да можете да добавите допълнителни данни към кампанията си. Фирмата ни каза:

„Ако забравите да добавите каквато и да е информация (псевдоними, минали адреси и т.н.) във вашия лист с данни за DeleteMe, можете да ги добавите по всяко време към информационния си лист, като влезете в акаунта си. Ако вече сте получили първия си отчет за DeleteMe (с липсваща информация), можете да поискате "ад-хок" доклад от нашия екип за поддръжка, за да включите новата информация в процеса на отчитане. Вашата нова информация ще бъде включена във всички бъдещи отчети. “

По този начин не можете да актуализирате кампанията си в първия ден, а вместо това първо трябва да изчакате фирмата да се справи с първоначалната заявка. Поради тази причина си струва да се уверите, че сте я получили правилно и да предоставите всички ваши адреси, псевдоними и други данни, които искате да изтриете, преди да натиснете Enter.

След като вашите данни бъдат успешно премахнати, фирмата ще проверява на всеки три месеца, за да види дали брокерите на данни отново са събрали данни за вас. Ако има, процесът ще бъде повторен, за да се гарантира, че вашите данни отново бъдат изтрити от тези бази данни.

Всички абонати получават подробен отчет за състоянието след всяка сесия за премахване, което ясно обяснява какви точно данни са премахнати и от какви услуги. По този начин, докато DeleteMe твърди, че извършва услугата за една година, това, което всъщност прави, е да изтриете вашите данни четири пъти. Веднъж, когато се присъедините, и след това са изминали три месеца, шест месеца и след девет месеца. След това ще изтече една година и ще дойде време за плащане на нов абонамент.

Също така си струва да се отбележи, че абонатите могат да добавят колкото се може повече хора в акаунта си. Докато всеки нов индивид трябва да бъде платен за един по един на цена от

Поверителност и сигурност

Базирането в САЩ не се счита за добро място за базиране на услуга за поверителност. САЩ са дом на заповеди и поръчки, които позволяват на правителството да принуждава фирмите не само да запазват и предоставят данните на всички на правителствените разузнавателни агенции - но и да правят това в абсолютна тайна.

Американските закони означават, че е възможно, че DeleteMe вече е получил заповед, която го принуждава да запази всички данни, които ви предоставяте. Ако това беше така (и няма начин да се знае), вашите данни биха могли да бъдат изпратени от DeleteMe до правителството на САЩ.

С този проблем за поверителност не можем да се обърнем към неговата политика за поверителност, за да видим какви гаранции предоставя фирмата за вашите данни. Политиката за поверителност обещава да не продава данни за клиенти и посочва, че данните ще бъдат използвани само от DeleteMe и нейните трети страни изпълнители за целите на предоставяне на услугата. От политиката:

„Много компании печелят от своите потребители, като продават информация, но никога няма да направим това. Ние използваме само данните, които събираме за начина, по който хората използват нашите продукти и нашия уебсайт, за да изградим по-добри продукти. Никога няма да споделяме никакви лични данни за вашата онлайн активност или ще ги използваме, за да ви насочим поотделно. Ако решите да се регистрирате за нашите бюлетини или да получавате актуализации на нашия блог за поверителност, от време на време ще ви изпращаме имейли с купони, съобщения и новини от Abine. “

Политиката също така гласи, че:

„Някои от другите ни услуги (като DeleteMe) може също да изискват известно споделяне на данни, за да предоставят услугата, като например изискване уебсайтовете на трети страни (брокери на данни и агрегатори на информация) да премахнат или потиснат вашата лична информация от техните уебсайтове. За да изпълним вашите заявки за отказ, може да се наложи да идентифицираме списъци, държани брокери на данни, което задължително изисква споделяне на части от вашите данни с тях. “

Тази част от декларацията за поверителност обяснява, че фирмата ще трябва да споделя вашите данни с фирми за посредничество на данни, за да ги накара да ги изтрият. Леко притеснение е, че DeleteMe заявява, че брокерите на данни могат да „премахват или потискат“ тези данни. Това, което изглежда проблемно, е, че DeleteMe потенциално може да предаде някои данни на брокери на данни и агрегатори на информация, които в момента нямат.

Политиката за поверителност изглежда също предполага, че някои брокери на данни могат да „потискат“, а не да изтриват вашите данни. Това означава, че след определен период брокерите на данни могат да започнат отново да обработват вашите данни (и евентуално да имат някои допълнителни фрагменти от данни за вас, получени от DeleteMe). Това е ограничение на услугата, тъй като макар DeleteMe да направи всичко възможно, за да поиска от брокерите на данни да изтрият вашите данни, всъщност не може да гарантира, че тези брокери на данни ще изтрият напълно всичките ви данни. Възможно е брокерите на данни да изберат да поставят вашата информация на лед.

По този начин, независимо дали решите да използвате DeleteMe, се върти около няколко важни съображения: дали можете да си го позволите. Независимо дали се доверявате на правителството на САЩ (и можете да спазвате възможността вашите данни да бъдат прихванати от американските власти). И дали се доверявате на фирми за посредничество на данни да изтриват трайно вашите данни, а не просто да ги „потискат“ за определен период от време.

Обслужване на клиенти

Използването на DeleteMe не е сложно и изглежда няма причина, поради която потребителят трябва да се свърже с поддръжката на клиентите, за да работи услугата правилно. Въпреки това, за тези, които имат проблеми или не могат да разберат нещо, е възможно да се свържат с поддръжката.

Уебсайтът има контактна форма и център за помощ, който е запълнен с полезни често задавани въпроси и по време на работното време в САЩ (от понеделник до петък от 9 до 17 ч. Източно време) потребителите могат да задават въпроси и чрез чат на живо на неговия уебсайт.

свържете се с нас

Решихме да тестваме формата за контакт и с радост установихме, че получихме отговори много бързо. Това означава, че няма да имате проблеми с задаването на въпроси относно използването на услугата, дори ако чатът на живо е затворен.

заключение

Търсене на име и адрес онлайн обикновено води до появата на пълни или частични резултати на уебсайтовете за събиране на данни. Обикновено тези видове сайтове ще редактират част от информацията - като все още правят ясно, че е намерен правилния човек. След това сайтове като Spokeo молят заинтересованите страни да платят, за да видят целия файл за това лице.

С абонамент за DeleteMe извършването на тези видове търсения не трябва да води до появата на данни на някой от тези уебсайтове за посредник на данни, което означава, че вашите данни вече не се продават. И така, работи ли??

След първоначалната ни кампания установихме, че нашите данни са наистина много по-трудни за намиране. Всички уебсайтове на посредник на данни, с които беше направен контакт, действително бяха обработили заявката на DeleteMe, което означава, че цифровият ни отпечатък беше значително подобрен с помощта на услугата, което означава, че е честно да се каже, че тази услуга прави всичко, което обещава.

Наистина има някои потенциални опасения около неговата база в САЩ. За да може DeleteMe да извърши услугата си, трябва директно да предоставите личните си данни, което означава, че фирмата печели много чувствителна информация за вас, която потенциално би могла да предаде на правителството на САЩ.

Предпочитаме DeleteMe да е базиран в Швейцария или Холандия; държави, които имат по-добра защита на поверителността на потребителските данни и където няма потенциал данните да бъдат събирани тайно от властите, без потребителят да бъде изрично информиран. Това обаче е незначителна приказка, която ще засяга само хора с особено повишени модели на заплаха.

Вярно е също, че DeleteMe предоставя услуга, която е възможно потребителите да правят сами. И според нас, най-добрият начин да защитите вашата дигитална поверителност е винаги да сведете до минимум кой разполага с вашите данни. Поради тази причина, да го направите сами, вероятно е по-добрият вариант.

Разбира се, всъщност да продължиш и да се свържеш с брокери на данни, за да ги помолиш да премахнат данните ти, може да бъде дълъг и старателен процес. Поради тази причина е разбираемо, ако предпочитате да плащате DeleteMe вместо това.

За някои интернет потребители плащането на 10,75 долара на месец ще осигури отлична стойност на парите - особено ако сте жител на САЩ, чиито данни се маркират с голям брой онлайн брокери на данни.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me