Частен тунел

 • Ценообразуване

  от $ 2.92
  / месец

ProPrivacy.com резултат
7.7 от 10

резюме

Частният тунел е търговското дете на OpenVPN Technologies, хората, отговорни за протокола OpenVPN. Частният тунел е сравнително непознат в VPN индустрията, затова реших да направя преглед на частния тунел, за да видя как функционира услугата. Обикновено препоръчвам да използвате OpenVPN протокола, когато използвате VPN, така че да разберете къде стои Private Tunnel като VPN услуга, беше особено интригуващо. Продължете да превъртате, за да четете допълнително или натиснете скок отдолу, за да започнете с безплатна пробна версия от 2 GB.

Бързи статистики

 • ProPrivacy.com SpeedTest (средно)
  48 Mbps
 • компетентност
  НАС
 • Едновременни връзки
  10
 • Държави
  9

Характеристика

Едновременни връзки 10
Държави 9


Засега толкова добре, нали? Е, не всичко е толкова крещящо, колкото изглежда. Седалището на частния тунел е в САЩ, което е огромна черна маркировка! Всички вече трябва да знаят за ужасните закони за запазване на данни в САЩ и сенчестите държавни институции. Ако търсите VPN, което дава приоритет на пълната поверителност, Private Tunnel няма да е сигурен залог.

Както споменах по-рано, Private Tunnel е търговското дете на OpenVPN Technologies, компанията, отговорна за OpenVPN протокола. Това (теоретично) трябва да даде на потребителите достатъчно основание за оптимизъм, тъй като OpenVPN е най-сигурният VPN протокол там.

Частният тунел има 12 места, налични в 9 държави, включително места като Германия, САЩ, Великобритания и Хонконг. Оскъдното количество сървъри е донякъде подхранващо в сравнение с ExpressVPN
(136+ места) или HMA
(300+ места).

По време на писането на този преглед на частния тунел, както Netflix, така и BBC iPlayer не могат да бъдат достъпни с помощта на Private Tunnel. Ако искате да деблокирате тези стрийминг услуги, разгледайте тези (работещи) препоръки за Netflix VPN и iPlayer VPN услуги.

Частният тунел е доста щедър, когато става въпрос за свързване с няколко устройства. Подписването на фиксираните планове за данни ви позволява да свържете неограничен брой устройства към услугата едновременно. Годишният план с неограничена честотна лента позволява до 10 едновременни връзки, което трябва да е повече от достатъчно за цялото домакинство (или група приятели).

Посетете частния тунел »

Скорост и производителност

Проведох тестове за скорост на няколко сървъра на частния тунел (Франкфурт, Лондон и Ню Йорк), за да получа по-добра представа за това как работата на сървъра.

Графиките показват най-висока, най-ниска и средна скорост за всеки сървър и местоположение. Вижте нашето обяснение за тест с пълна скорост за повече подробности.

Както можете да видите, сървърите в Германия и Великобритания се представиха доста слабо, както по отношение на скоростта на изтегляне, така и на качването. Също така си струва да се спомене, че тестът във Великобритания беше почти невъзможно да се направи, тъй като постоянно се прекъсвах от интернет.

Резултатите в САЩ бяха малко по-добри (в сравнение с Германия и Великобритания), но като цяло бях доста разочарован от огромните отпадания в скоростта.

Тестове за теч

ProPrivacy.com SpeedTest (средно) 48

За малко по-положителна нота, нито един от тестваните от нас тунели на Private Tunnel не показа течове на DNS или IP.

Цена

12 месец

$ 2.92
на месец

1 месец

$ 6.00
на месец

Частният тунел използва малко по-различен подход от повечето VPN доставчици, що се отнася до ценообразуването. В допълнение към безплатна пробна версия с 2 GB данни, Private Tunnel има два плана с ограничени данни и един годишен неограничен план за данни.

Този формат на ценообразуване трябва да е привлекателен за тези, които просто се нуждаят от фиксирано количество данни без месечен абонамент. 10 или 20 GB трябва да бъдат достатъчно за поточно предаване на няколко спортни събития или филми или за използване по време на пътуване. Годишният неограничен пакет с десет връзки при 29,99 годишно (само 2,49 на месец!) Е чудесен вариант за домакинства или групи приятели.

Както вече споменах, Private Tunnel предлага безплатна пробна версия от 2 GB, за да провери дали услугата е подходяща за вас. Ако в крайна сметка закупите, Private Tunnel има вариант на пълни и пропорционални гаранции за връщане на пари.

Частният тунел приема всички обичайни видове плащания, включително банков превод, PayPal, кредитни карти. Бях щастлив и да видя този биткойн като опция (чрез Stripe), тъй като това може да повиши нивото на анонимност.

Лесно използване

Понастоящем PrivateTunnel поддържа мобилни устройства с Windows, Mac, iOS 6.1+ и Android 4.0+. Потребителите на Linux също могат да работят на частен тунел, въпреки че това ще изисква известен предишен опит с интерфейса на командния ред.

Струва си да се отбележи, че с малко допълнителна работа, (изтегляне на конфигурационни файлове) Private Tunnel може да работи и на различни устройства и операционни системи.

Пробвах с частния тунел на моя iPhone, за да видя колко лесно е да се настрои и да се свърже с услугата (OpenVPN). Бях доволен, че бях създаден и готов да се свържа само за няколко кратки минути.

Частният тунел понастоящем не поддържа Windows Phone или Blackberry, но се стреми да промени това в бъдеще.

Обслужване на клиенти

Вторият основен проблем, който имах с Private Tunnel, беше липсата на опции, що се отнася до поддръжката на клиентите. Поддръжката по имейл, съчетана със сравнително малък FAQ, е доста разочароваща. Работното време на частния тунел е понеделник-петък, 9-5 (PST).

За да получите по-добра представа колко бързо Private Tunnel отговаря на имейли, им изпратих имейл с няколко въпроса относно споделянето на файлове. Изпратих имейла в 4 часа сутринта PST и получих правилен отговор само няколко часа по-късно.

Частният тунел също е активен във Facebook и Twitter, като и двата профила се използват за публикуване на полезна информация и комуникация с клиентите.

Поверителност и сигурност

Както вече споменах, Private Tunnel е в САЩ, което означава, че може да бъде подложен на огромен правен натиск, когато става въпрос за предаване на клиентски данни. Законодателство като Закона за съхранените комуникации допълнително подсказва мащаба в полза на федералното правителство.

За всеки, който се отрече от тревожното състояние на неприкосновеността на личния живот в САЩ, неотдавнашните разкрития на Едуард Сноудън или противоречията на ФБР срещу Apple трябва да хвърлят допълнителна светлина върху въпроса..

Протоколи за криптиране

Що се отнася до криптирането, Private Tunnel защитава вашите данни с 128-битово AES-GCM криптиране. GCM (Galois / Counter Mode) е доказан модел на сигурност, който най-вече избягва прекомерните ограничения на скоростта, без да нарушава безопасността.

Въпреки че Private Tunnel не претендира да поддържа журнали за активност, някои регистрационни файлове се записват. Частният тунел твърди, че ги използва само за мониторинг на производителността и поддръжката. Частният тунел също заявява: "Ние уважаваме вашата поверителност. Не се интересуваме от това, което правиш в интернет." Въпреки че това е приятно докосване, бих искал да видя услуга без регистрация, преди да препоръчам Private Tunnel като напълно сигурен VPN.

Private Tunnel не забранява изрично P2P дейността, но спазва известията на DMCA и активно прекратява акаунти, които участват в нарушаване на авторски права.

За информация относно използването на VPN при торент, разгледайте най-добрия VPN за торент сайтове.

Заключителни мисли

Частният тунел е уникална услуга поради това, че е силно свързан с OpenVPN протокола. В резултат на това ми беше любопитно да видя подробностите зад Private Tunnel и как би се сравнил с други VPN. Въпреки че марката OpenVPN е налице, базирането в САЩ означава, че всеки, който търси наистина анонимно изживяване, е по-добре да се търси на друго място. Хвърляне на някои съмнителни резултати от тестове на сървъра и Private Tunnel е VPN, което вероятно искате да избегнете.

Като цяло, плановете за закупуване на частни тунели и лесният за потребителите подход може да са подходящи за групи или тези, които искат да прекарат известно време в чужбина. Вижте безплатната пробна версия от 2 GB, използвайки връзката по-долу, и ни уведомете вашите преживявания, добри или лоши.

Посетете частния тунел »

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me