Box.com

ProPrivacy.com резултат
8 от 10

резюме

Произхождащ от колежния проект на Арън Леви, генерален директор, Box
е едно от оригиналните решения за съхранение в облак, достъпно за търговска употреба. Оттогава тя нараства експоненциално и обслужва повече от 41 милиона индивиди и 92 000 организации, така че нека да разгледаме задълбочено защо е толкова популярна.

Обича

 • Първите 10 GB хранилище са безплатни
 • Добри мерки за сигурност
 • Удобен за потребителя
 • Частично 2-факторно удостоверяване
 • Споделяне на файлове

Нехаресвания

 • САЩ са член на Five Eyes
 • Някои забележими бъгове и липсващи функции
 • Приложенията не са с отворен код
 • Без поддръжка на Linux

Ценообразуване

Полето позволява на „Индивидуални“ да пробват, преди да купят с 10 GB място за съхранение напълно безплатно, обаче, заслужава да се отбележи, че качванията са ограничени до само 250 MB на файл. Това може да се увеличи, като плащате 10 долара на месец за личния Pro пакет, предоставяте 100 GB място за съхранение и 5 GB ограничение за качване на файл.

Бизнесът е мястото, където Box наистина свети, с редица нива, предназначени за екипи от хора. Всички пакети Starter, Business и Business Plus изискват минимум трима потребители за закупуване, струващи съответно $ 5, 15 и 25 $ на потребител на месец. По-големите компании могат да използват Enterprise планове със или без управление, но трябва да се свържат директно с Box за договаряне на цените.


Функции, предлагани от предприятието за кутии

Струва си да обърнете внимание на това, което предлага всеки слой, тъй като има несъответствие между тях, включително размер на съхранението, обаждане по API и персонализиране на функциите. За щастие, както можете да видите по-горе, Box има ръководство за сравнение на потенциалните клиенти, за да сравнява кои функции са включени в конкретни пакети и какво може да се използва за допълнително заплащане.

Характеристика

 • Офлайн гледане
 • Забележки в полето
 • Интеграция на приложения на трети страни
 • Ограничена версия на файла
 • Поддръжка за споделяне на файлове
 • Интеграция на операционната система
 • 2-факторно удостоверяване

Офлайн преглед & Редактиране

Box Notes ви дава възможност да създавате работен поток, като споделяте календари, планове и документи, но това е далеч от изчерпателните пакети, предлагани от Google и Microsoft. За щастие Box също така осигурява интеграция с популярни приложения като Google Docs, Adobe Sign и както онлайн, така и офлайн версиите на Office Suite на Microsoft.

Използването на което и да е от тях за първи път ще ви попита дали това е вашата платформа по подразбиране при редактиране на този конкретен тип файл и ще ви предупреди, че използването на външни приложения означава, че ще се съгласите с условията на услугата на тази трета страна. По подразбиране лесно можете да промените, като отидете в Настройките на вашия акаунт и щракнете върху секцията „Интеграции“.

Инструментите за редактиране, базирани на браузъра, автоматично ще се появят в нов прозорец, който понякога може да бъде предотвратен от рекламните блокери. В моя случай самият Firefox спря прозореца да се отвори, но това лесно се отстранява чрез щракване върху „Опции“ и разрешаване на изскачащи прозорци от app.box.com.

След като файлът бъде редактиран, вашият документ автоматично ще се запише и оригиналният прозорец на полето ще ви подкани да освежите страницата с известие, че е налична нова версия. Можете да кажете каква версия на файл сте в момента от номера в горния ляв ъгъл, като „V3“ стои за версия 3.

Версия на файла

Наред с проследяването на коя версия на файл, който в момента преглеждате; Полето ви позволява да качвате по-нови версии на файлове ръчно и да проверявате историята на версиите. За съжаление функцията история на версиите непрекъснато се срещаше със „грешка в сървъра“ по време на моето тестване, която ме информира, че „версиите на файловете не могат да бъдат възстановени“, въпреки итеративните номера, които се променят в горния ляв ъгъл.

Ще ви простят, че мислите, че Microsoft Word и Google Документи могат да ви спестят тук, както и двете имат вградена версия на файла. За съжаление интеграцията на Box премахва много от тези функции, оставяйки ви да разчитате на услугата за съхранение; за добро или за лошо.

Поддръжка за споделяне на файлове

Box направи споделянето на файлове невероятно лесно, като предоставя на членовете възможността да канят потребители по имейл или с връзка. Докато гостите ще трябва да създадат акаунт с Box, за да приемат покани по имейл, хората с връзка могат да имат достъп до споделени папки и файлове без същото ограничение, въпреки че връзките могат да бъдат ограничени до поканените по-рано.

Администраторите могат да наложат няколко ограничения, когато канят други хора. Например, поканата на друг редактор трябва да бъде направена по имейл, давайки им разрешение да качват, изтеглят, преглеждат, споделят и редактират всичко, до което имат достъп. Алтернативно поканените имейли могат да бъдат ограничени до изтегляне, визуализация и споделяне, ако се присъединят като Viewer. Връзките работят малко по-различно, като позволяват само на хората да преглеждат или преглеждат и изтеглят файлове.

Едно нещо, което най-много ми харесва в Box е възможността за заключване на файлове с обикновено щракване. След като файлът е заключен, други редактори няма да могат да правят промени в документите, докато не бъдат отключени, което ви дава пълен контрол върху сътрудничеството ви.

Cross-платформа

Кутията може да бъде достъпна на повечето платформи чрез браузър. Препоръчваме ви да използвате или Chrome, Firefox, Safari, Microsoft Edge или Internet Explorer, като поддържате избраните от вас възможно най-актуални. Трябва да се отбележи, че докато Microsoft Edge ви позволява да редактирате документи, използвайки облачен софтуер, в момента не поддържа Box Tools за редактиране на файлове с помощта на настолни приложения.

Приложението Box Sync е достъпно за изтегляне на всяка версия на Android, пусната през последните три години и най-новите две версии на macOS и iOS. Windows 7, 8, 8.1 и 10 всички поддържат Box Sync, но той не поддържа дедупликация на NTFS данни.

Интеграция в ОС

Тези, които изтеглят приложението Box Sync, ще забележат интеграция с облака на ниво операционна система.

На работния плот Box ще се появи отляво на Windows Explorer и Mac Finder, което ви позволява да разглеждате файлове, при условие че сте свързани с интернет. В полето на Windows се появява и полето, до което можете да получите, като натиснете Ctrl, Alt, Shift и B едновременно. Щракването с десния бутон върху файл в Explorer и Finder ще покаже нови опции, включително пряк път към уебсайта и възможности за заключване и споделяне на файлове. Това не трябва да се бърка с опциите за споделяне на OneDrive в Windows, което се появява допълнително нагоре.

Споделяне на файл на кутия от файлов мениджър на Windows

В момента няма официална поддръжка за Linux, но има приложения, налични за устройства с Android и iOS. Наред с пусковия механизъм, предоставящ достъп до облака на мобилни устройства, Box ще се появи и при опит за споделяне на изображения и файлове директно, което позволява незабавно качване.

2-факторно удостоверяване

Въпреки че бихме предпочели универсален 2-фактор (U2F) чрез физически USB ключове, стандарт, който вече се поддържа от по-големите компании, Box включва 2-факторно удостоверяване чрез SMS съобщения за допълнителна защита на акаунти. Първият път, когато влезете в ново устройство, ще трябва да въведете код. След като това устройство бъде регистрирано, то ще влезе в системата ви, без да ви подканва за 2-факторна проверка. Това е удобно, но изисква да се погрижите допълнително за устройствата, които използвате за достъп до Box, тъй като няма начин да наложите 2-фактор всеки път, когато влизате.

Поверителност и сигурност

компетентност

Box е базиран в Редууд Сити, Калифорния, което означава, че трябва да се придържа към съмнителните политики за поверителност на САЩ и нейния шпионски съюз "Five Eyes", ръководен от Националната агенция за сигурност (NSA). Компанията не се е оказала в заглавия като Google и Microsoft, но е разумно да приемем, че има опит за управление от страна на NSA и други служители.

Нулево знания

Когато бившият изпълнител по сигурността на НСА и ЦРУ Едуард Сноудън хвърли светлина върху масовото наблюдение през 2013 г., Box започна да концептуализира начини, по които може да избегне намесата на правителството. Тъй като Box все още регистрира дейности, той не достига напълно обещанията на политика с нулеви знания, но изпълнява свои собствени протоколи с Box KeySafe.

Техническа сигурност

Шифроването на кутията удря повечето от същите бележки като по-големите му конкуренти, като SSL криптиране е в движение, 256-битово AES криптиране в покой и дори въоръжени охранители, защитаващи физическите сървъри. Опциите за сигурност стават по-строги, колкото повече плащате, с превенция на загубата на данни (DLP), достъпна от бизнес пакетите нагоре, и Box KeySafe с допълнителни разходи над слоевете Business Plus или Enterprise.

Box KeySafe е вид услуга за управление на ключове (KMS), която се опитва да ви постави под контрол над собствената си поверителност без обичайния разход за удобство. Това е да предоставят хардуерни модули за защита (HSM), за да дадат на компаниите повече контрол върху управлението на техните ключове за криптиране, но те все още се съхраняват в уеб услугите на Amozon (AWS) на Amazon. Непроменим журнал за одит следи кой е получил достъп до сървъра, имейлите се администрират, когато някой не бъде разпознат и съдържа превключвател за убийство в краен случай, но все пак изисква да се доверите на компания с вашите ключове. Тази функция също не е включена в нито един от базовите пакети и вместо това е включена срещу допълнителни разходи.

въпроси

Криптография на браузъра

Мрежата често разчита на варианти на JavaScript, за да хешира, проверява и криптира съдържание, което се счита за един от най-лошите езици за програмиране наоколо поради неговия фрагментиран и нестабилен преден край. Това не се подпомага от факта, че потребителите нямат думата да приемат код, натиснат по време на актуализации или средства за проверка, за да се гарантира, че намерението е това, което заявява разработчикът.

Затворен код

Всяка версия на Box е със затворен код, което означава, че няма начин независимо да се провери дали файловете са правилно криптирани или че компанията не изпомпва злонамерен или самообслужващ се код в своите услуги. Въпреки че няма причина да мислим лошо за намеренията на компанията, винаги бихме предпочели възможността да проверим за себе си, а не просто да разчитаме на доверие.

Лесно използване

Основният фокус на Box е върху удобството, събличайки нещата до прост и лесен за използване интерфейс на всички официално поддържани платформи. Това показва в своята естетика, но със сигурност не е толкова интуитивно като основните си колеги, тъй като пренебрегва някои прости опции и е съмнително ненадеждна..

Работен плот (Windows и macOS)

Изтеглянето на приложението в Windows и Mac прави услугата директно в Explorer и Finder, съответно. Всеки клиент е създаден да се синхронизира автоматично, така че вашите файлове да са достъпни където и да отидете, но принудителната синхронизация е странно един начин. Можете да подканите версията на браузъра да се синхронизира с устройството, на което сте, но тази опция не е обратна. Подобно объркващо, не можете да направите достъп до отделни файлове офлайн. Вместо това трябва да създадете подпапка, да поставите файла вътре и да направите самата папка офлайн.

Синхронизиране на кутия с прозорци

Имах и многобройни проблеми с интеграцията на ОС в Windows, когато деактивирах програмата при стартиране. Разбираемо, ако програмата не може да се стартира, тя не може да се синхронизира с облака и следователно предотвратява достъпа в Explorer, но дори и след ръчно зареждане на приложението, Box остава офлайн. Това беше частично отстранено чрез повторно активиране на Box при стартиране, но някои проблеми продължиха.

Мобилни устройства (Android и iOS)

Приложенията за Android и iOS са много по-елегантни, с ясно определени опции. Кликването върху символа плюс показва разнообразие от възможности за избор - от създаване на нови папки, документи и бележки до правене на снимки и качване директно в облака.

За разлика от версията за десктоп, можете да направите отделни файлове достъпни офлайн и дори да получите потвърждение чрез push известие, че файлът е качен успешно, въпреки че качването на повече от един наведнъж може да доведе до това да се срине и да покаже, че се „подготвя“, въпреки че е завършил качването минути преди това.

Най-разочароващият аспект на мобилното приложение на Box е невъзможността да се качват и синхронизират цели папки, вместо да се изисква да създадете нова папка в облака и да изберете няколко файла ръчно.

Браузър

Както обикновено, уеб порталът изглежда е най-окончателната версия на Box. Той е напълно оборудван с чист интерфейс, предоставяйки опции, които не се виждат никъде другаде. От браузъра можете да следите кой активно сътрудничи, да коригирате информацията във вашия профил и дори да използвате бързата поддръжка на Box на.

как изглежда Box в браузъра

Заключителни мисли

Box несъмнено е една от лъскавите облачни услуги наоколо с похвален фокус върху балансирането на сигурността и удобството. Ценообразуването му е по-скоро фрагментирано и потенциално нежелателно за хората в сравнение с конкуренцията, но това трябва да подхожда перфектно на бизнеса, като им позволява да персонализират точно опита, който искат.

Обслужването на клиенти беше абсолютна радост да се свързват, бързо отговаряйки на въпроси с умение и ниво на професионализъм, което би трябвало да накара кандидатите да седнат и да си вземат предвид. За съжаление, хълцането, което преживяхме по пътя, не е нещо, което бихме очаквали от премиен доставчик. Не можем да не почувстваме, че американската му операция е проблем без политика за нулеви знания, дори ако KeySafe на Box се опитва да смекчи удара за онези, които нямат нищо против да плащат допълнително.

Като цяло, вероятно си струва да търсите другаде като индивид, ако количеството е вашият приоритет или търсите истинска синхронизация. Като бизнес обаче Box може да бъде точно това, което търсите.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me