b.VPN

 • Ценообразуване

  от $ 7.50
  / месец

ProPrivacy.com резултат
8 от 10

резюме

В този b.VPN преглед намирам доставчик на VPN, базиран в Холандия, който предлага професионална услуга. 24/7 поддръжка на клиенти и ефективни антицензурни технологии са най-важните точки. Могат да бъдат направени подобрения (не са разрешени регистрационни файлове, по-бърза производителност и по-голям брой свързани устройства), но като цяло съм доста доволен от услугата.

Бързи статистики

 • ProPrivacy.com SpeedTest (средно)
  33 Mbps
 • Едновременни връзки
  2
 • Държави
  11
 • компетентност
  Холандия

Характеристика

 • VPN е със седалище в Холандия
 • Налични са 18 сървъра в 11 държави
 • Можете да свържете две устройства наведнъж, но само едно, използващо OpenVPN, и едно, използващо L2TP
 • OpenVPN през тунел SSH
 • „Тунел SMOKE“
 • 24/7 поддръжка на клиенти
 • P2P е позволено

OpenVPN през тунел SSH

Тази функция ви позволява да скриете OpenVPN връзки вътре в тунел TLS / SSL. TLS / SSL е криптирането, използвано от HTTPS. Следователно VPN връзките, маршрутизирани през тези TLS / SSL тунели, са много трудни за разграничаване от обикновен HTTPS трафик. Това е така, защото данните на OpenVPN се увиват в допълнителен слой от TLS / SSL криптиране. Тъй като техниките за дълбока проверка на пакети (DPI) не са в състояние да проникнат в този „външен“ слой на криптиране, те не са в състояние да открият криптирането на OpenVPN „вътре“. блок.

SMOKE тунел

Освен че може да скрие OpenVPN вътре в SSH тунел, b.VPN предлага друга технология, насочена към победа на VPN блокове. Наречен „SMOKE“, това е персонализиран протокол, който добавя допълнителна обфуксация за всеки пакет. b.VPN твърди, че SMOKE може да получи тази VPN в Китай, Иран, Оман, Турция и Русия. Попитах екипа за поддръжка на b.VPN за повече подробности:


„Това е полиморфен UDP тунел, който има много по-широк спектър от възможности за преминаване през DPI. Това е единственото нещо, което работи стабилно в Китай сега за разлика от Obfsproxy, който не работи вече почти година. Smoke има защитни тактики срещу GFW (Great Firewall of China), който дроселира пакетите и може да прескача голям диапазон от мрежови IP и портове без прекъсвания. Също така, той разполага с механизъм за архивиране на пакети за възстановяване на повредени пакети от GFW. Сигурни сме, че е единственото, което работи стабилно, тъй като ние имаме тестов екип. “

b.VPN ми предостави TeamViewer достъп до компютър, разположен в Китай. Така че мога да потвърдя, че успях да се свържа чрез SMOKE и да осъществя достъп до уебсайтове, които обикновено са цензурирани там.

Посетете b.VPN »

Скорост и производителност

Тестовете са проведени с използване на влакнеста връзка във Великобритания 50 Mbps / 3 Mbps. Избрах UDP връзка на OpenVPN, използвайки нивото на „силно“ криптиране на b.VPN.
Изтегли

Графиките показват най-високата, най-ниската и средната скорост за всеки сървър и местоположение. Вижте обяснението ни за пълна скорост за повече подробности.

Също така проведох няколко теста, за да сравня ефективността на различните предлагани протоколи. Тези резултати са достатъчно прилични, но не съвпадат с тези, предлагани от доставчиците на VPN от най-високо ниво.

Не открих IPv4 DNS течове или WebRTC течове, докато използвах b.VPN Windows клиента. Супер! Обърнете внимание, че моят ISP (Virgin Media UK) не поддържа IPv6, така че не мога да тествам за течове на IPv6. Както можете да видите от екрана по-горе, b.VPN използва Google DNS, за да извърши DNS превод.

Всички DNS заявки се проксизират от b.VPN, така че Google не знае кой ги е направил. Ето защо аз не считам това за проблем. Американският Netflix откри, че използвам прокси и отказва да играя. Това включва, когато пренасочих връзката през SSH тунел. BBC iPlayer обаче работеше отлично, когато беше свързан към сървър във Великобритания.

Други платформи

Цени и планове

b.VPN предлага обикновен план „един размер отговаря на всички“. Той започва от $ 9,99 на месец и намалява до $ 7,50 на месец, ако закупите годишен абонамент.

b.VPN цени

Като много досаден и доста неясен изскачащ банер на всяка страница на уебсайта се опитва да ви каже, b.VPN в момента предлага отстъпка. Така получавате годишен абонамент само за $ 36 ($ 3 на месец). Софтуерът може да бъде изтеглен и използван за напълно безплатна пробна версия за един час. За това не се изискват данни за плащане. Това не е много дълго, но трябва да е достатъчно, за да потвърдите, че услугата работи за вас и да извършите някои проверки на производителността, ако сте толкова склонни. По време на безплатната пробна версия имате достъп до много, но не всички сървъри на b.VPN.

Сигурност и поверителност

Потребителите на OpenVPN могат да избират между две нива на криптиране: Нормално (Blowfish-128 шифър с SHA-1 hash автентификация) и Силен (AES-256 с SHA-256 хеш аут). Всички OpenVPN връзки използват RSA-2048 и Perfect Forward Secret. Моля, вижте тази статия за пълно обсъждане на условията за шифроване на VPN. Версията tl; dr е, че криптирането, използвано от b.VPN, е добро. Особено ако е избрано силно криптиране. b.VPN е със седалище в Холандия. Холандия е шпионин партньор на NSA Nine Eyes, а нидерландското правителство извършва доста голяма част от собственото си наблюдение.

Доставчиците на VPN в Холандия обаче не са длъжни да водят регистрационни файлове. За съжаление, въпреки че не поддържа журнали за използване, b.VPN поддържа някои регистри на връзката: „Ние не пазим никакви регистрационни файлове в активността на потребителите (не проверяваме или не регистрираме потребителски трафик), ние съхраняваме нужните дневници за инфраструктура, която е (Connection IP, време, продължителност, използване на честотна лента). “Като цяло не съм много притеснен от това ниво на водене на дневника. Но наистина параноичният трябва да е наясно, че поне на теория, такива регистрационни файлове биха могли да се използват за идентифициране на индивид с известно интернет поведение чрез атака от време до край. B.VPN няма проблем с торент, докато използва услугата си.

Лесно използване

Уебсайтът изглежда достатъчно интелигентен и предоставя цялата информация, необходима за присъединяване и свързване към услугата. Изскачащ банер, който се появява на всяка страница, рекламираща годишната оферта за отстъпки на b.VPN, е много досаден. Също така бих предпочел да има повече техническа информация и че в политиката за поверителност („Споразумение“) ясно е записано, че се съхраняват някои журнали за връзка. Вместо това основно се занимава с това да ви каже какво не е позволено, докато използвате услугата. Английският език, използван на уебсайта, често очевидно не се пише от местен говорител, но е разбираем.

поддържа

Поддръжката на чат на живо е достъпна 24 часа в денонощието. Отговорът беше бърз, приятелски настроен и полезен. За повече технически въпроси трябваше да изпратя имейл на техническия екип на b.VPN, но като цяло получих знаем отговор с половин час или около.

Записвам се

Както бе отбелязано по-рано, можете да изтеглите VPN клиента и да тествате услугата за час, преди да се наложи да се регистрирате. Това е достатъчно безболезнен процес, въпреки че не одобрявам исканата лична информация. Само имейл адресът трябва да валидира (и еднократна употреба ще го направи), но все пак бих предпочел да не бъдете питани.В допълнение към обичайните методи на плащане, b.VPN приема потенциално анонимно плащане чрез Bitcoin. Това е чудесно, но винаги помнете, че доставчик на VPN така или иначе ще знае вашия истински IP адрес.

B.VPN Windows VPN клиентът

Персонализираният клиент на Windows е само OpenVPN. Потенциалният проблем при това е, че сте разрешени само една VPN връзка наведнъж. Изглежда доста непретенциозно, но си свършва работата. Нивото на криптиране, OpenVPN през SH тунел и дим тунел могат да бъдат избрани в менюто Разширени настройки. За съжаление, не е включен превключвател за убийство.

Персонализираните приложения на OpenVPN са налични за Mac OSX, iOS и Android (+4.0.3). Ръководствата за настройка на L2TP / IPsec и / или OpenVPN също са достъпни за тези платформи, плюс няколко други (например L2TP за Linux и Windows телефон). Персонализираните .ovpn файлове могат да се използват във всяка система, която поддържа OpenVPN клиент.

Приложението за Android

Приложението за Android използва OpenVPN. Както и при настолния клиент, виждах още приложения, изглеждащи swish, но той работи добре. Можете да маршрутизирате OpenVPN връзката през SSH тунел. Това е единственото приложение за Android VPN, за което знам, че предлага тази функция. За съжаление тази функция не се поддържа в приложението за iOS. Не е възможно да изберете нивото на силно кодиране чрез мобилното приложение. Но за да бъда честен, редовното (Blowfish-128 шифър с SHA-1 аутентификация на хеш аутентификация) ще бъде повече от достатъчно за повечето потребители. Открих никакви течове на DNS или WebRTC, докато използвах приложението.

Заключителни мисли

Особено съм впечатлен от денонощната поддръжка на клиенти и предлаганите модерни технологии за обфуксация. SMOKE работи добре от Китай и приложението на b.VPN за Android е единственото, което в момента предлага VPN през SSH тунел. Това означава, че b.VPN би направил чудесен избор за потребителите на места като Китай, които се опитват да блокират използването на VPN.

Посетете b.VPN »

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me